Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rocky
    28. Rujan 2017. 23:19

Neznam kako se postaviti

• Mary82
    29. Rujan 2017. 09:00

Pozdrav drage mame i trudnice
    Ja sam nova ovdje pa bih vas molila za malu pomoc, iskustva i sl.
    Muz je vec par mj u Njemackoj a ja sam trudna dva mj. A imamo vec dijete koje treba krenuti u skolu iducu godinu.
    U Hrvatskoj sam stalno zaposlena u drzavnoj sluzbi
    Voljela bih otic u Njem ovu zimu il nakasnije na proljece da nam kcer tamo krene u skolu al nas je ova trudnoca iznenadila tako da nisam pametna sto napravit..strah me je malo ne znam nista njem kako cu tamo s doktorima i kakva prava ostvarujem kao trudna i nezaposlena? 

• Majagrasa
    29. Rujan 2017. 14:08

Mame trebam pomoc...od kako smo dosli u Njemacku evo vec par mjeseci ja nemogu naci slag ali onakav slag kao kod nas. Curice mi imaju rodendan za par dana i starija hoce barbi tortu za koju mi treba dosta slava za ukrasavanje a ne zelim da mi nakon 15 min spuzi sve sa torte. Jer nisam jos nasla slag koji se da dobro izdradit...pomagajte sa kojim vi radite i koji je po cama najbolji? Hvala ❤

Marijana12345
    29. Rujan 2017. 15:02

Drage moje 28.9. malo prije pol 1 se rodio mali Benedikt. 3270g i 51cm. Dakle namucila sam se ko Isus Krist. Trudove sam dobila oko ponoci s 26og na 27. Vodenjak pukao u 5 i bili u klinici u 6. Otvorena 1 prst trudovi svakih 5-10min. Nepravilni. Ne mozete doma… setajte, pijte caj, stepenice… oko 10 ctg i trudovi na svakih 3min, rekoh mrak ja cu do podne rodit. Nece bas gledat vaginalno svaki cas zbog eventualne infekcije. U 12 opet ctg i otvorena 3-4 prsta. Oko 1 sam isla na klistir i hvala Bogu sta postoji pa do 3 sam isla u onu opustajucu kadu. Trudovi na 2-3min u trajanju 45-60sec. U pol 4 pregled ja otvorena dalje 3-4 prsta. Nemoguce!!! Znaci vise nisam izdrzala te bolove od 5 ujutro, povracala, par puta se skoro onesvijestila i onda je MM rekao gotovo idemo na EPI. Dali mi epi u 17h i to sam molila Boga da dodje jer je bio na operaciji. Vec na 5cm se dvoume dati ili ne… stigao je. Tad sam uspjela malo odspavati. U radjaoni je bio krevet 140x200 di poradjaju umjesto onog klasicnog sta ima u HR.
    U 7 ponovno pregled ja otvorena 5-6 prstiju. Epi prestaje djelovati. Dobijem jos jednu spricu. Oko 9:15 opet pregled ja otvorena 6-7prstiju. Nevjerojatno. Oko pol 10 dobijem trecu spricu koja je zahvatila samo lijevu stranu. Zasto? Jer se nakon davanja mora lezati oko 10min na ledjima da se ravnomjerno rasporedi. Ja ocito nisam dovoljno dugo. O fuck… bolovi uzasni na desnoj strani. Trudovi svake 2min. Pregled u 23 ja otvorena i dalje 6-7 prstiju. Onda sam dobila oxitocin da se pocnem otvarati i tu su krenuli bolovi uzasni ali i dalje samo u desnoj strani. Oko ponoci je epi prestala djelovati i krenulo je ubitacno. Izgon 27min. Ali babica divna. Nisam rezana ni popucala samo me malo zaderao al nisu sivali. Rodila lezeci s boka gornja noga tj koljeno na prsima. Samo me sad boli anus od strasnog pritiska. Tata je bio cijelo vrijeme uz nas…. jednostavno divan. A maleni je isti on 😊😊 ugl nikad necu zaboravit tu bol strasnu. Stvarno ne bih izdrzala do kraja bez epi. Sad se evo borimo s dojenjem. Navrlo mi mlijeko a misic je nervozan jer je dobio temperaturu. Ne znam od cega ali mozda od neke injekcije koju smo primili za vrijeme prve EPI jer je izgubio otkucaje... 😫

mamika3
    29. Rujan 2017. 20:59

Marijana

Drage moje 28.9.malo prije pol 1 se rodio mali Benedikt. 3270g i 51cm. Dakle namucila sam se ko Isus Krist. Trudove sam dobila oko ponoci s 26og na 27. Vodenjak pukao u 5 i bili u klinici u 6. Otvorena 1 prst trudovi svakih 5-10min. Nepravilni. Ne mozete doma… setajte, pijte caj, stepenice… oko 10 ctg i trudovi na svakih 3min, rekoh mrak ja cu do podne rodit. Nece bas gledat vaginalno svaki cas zbog eventualne infekcije. U 12 opet ctg i otvorena 3-4 prsta. Oko 1 sam isla na klistir i hvala Bogu sta postoji pa do 3 sam isla u onu opustajucu kadu. Trudovi na 2-3min u trajanju 45-60sec. U pol 4 pregled ja otvorena dalje 3-4 prsta. Nemoguce!!! Znaci vise nisam izdrzala te bolove od 5 ujutro, povracala, par puta se skoro onesvijestila i onda je MM rekao gotovo idemo na EPI. Dali mi epi u 17h i to sam molila Boga da dodje jer je bio na operaciji. Vec na 5cm se dvoume dati ili ne… stigao je. Tad sam uspjela malo odspavati. U radjaoni je bio krevet 140x200 di poradjaju umjesto onog klasicnog sta ima u HR.
    U 7 ponovno pregled ja otvorena 5-6 prstiju. Epi prestaje djelovati. Dobijem jos jednu spricu. Oko 9:15 opet pregled ja otvorena 6-7prstiju. Nevjerojatno. Oko pol 10 dobijem trecu spricu koja je zahvatila samo lijevu stranu. Zasto? Jer se nakon davanja mora lezati oko 10min na ledjima da se ravnomjerno rasporedi. Ja ocito nisam dovoljno dugo. O fuck… bolovi uzasni na desnoj strani. Trudovi svake 2min. Pregled u 23 ja otvorena i dalje 6-7 prstiju. Onda sam dobila oxitocin da se pocnem otvarati i tu su krenuli bolovi uzasni ali i dalje samo u desnoj strani. Oko ponoci je epi prestala djelovati i krenulo je ubitacno. Izgon 27min. Ali babica divna. Nisam rezana ni popucala samo me malo zaderao al nisu sivali. Rodila lezeci s boka gornja noga tj koljeno na prsima. Samo me sad boli anus od strasnog pritiska. Tata je bio cijelo vrijeme uz nas…. jednostavno divan. A maleni je isti on 😊😊 ugl nikad necu zaboravit tu bol strasnu. Stvarno ne bih izdrzala do kraja bez epi. Sad se evo borimo s dojenjem. Navrlo mi mlijeko a misic je nervozan jer je dobio temperaturu. Ne znam od cega ali mozda od neke injekcije koju smo primili za vrijeme prve EPI jer je izgubio otkucaje… 😫

Nisam s ove teme,ali srce me bolilo citajuci ove muke!Svaka cast,trebalo je to izdrzati!BRAVO!Zao mi je sto malicki ima temperaturu,zelim da sto prije prodje i da uzivate zajedno!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Skocki5
    29. Rujan 2017. 21:59

Jooooj gdje nestaju ovi komentari....uglavnom
    Marijana cestitam vam na vasoj bebici...jeste li jos u bolnici? Sta kazu doktori za temp? Kad citam ovo tvoje iskustvo s poroda i od ostalih cura nekih,moj planirani carski je stvarno bio carski haha..ja nisam rodila dijete nego ga dobila naspram vas...svaka vam cast! Zelin ti brz oporavak i da dojenje sto prije savladate

• Skocki5
    29. Rujan 2017. 22:05

Mary82 i tebi sam bila odgovarala ali sad vidim da nema odgovora....ugl za jezik se nemoj toliko brinut sa eng mozes svugdje,ako ga ti znas da mozes komunicirat...a ako ces u neki veci grad vrlo vjerojatno ces uspjet nekog dr sa podeucja bivse juge nac pa cete se moc sporazumit. Sto se primanja toce imat ces djeciji 192€ i 300€ roditeljskog doplatka ali taj roditeljski je jednu god ili 2 po 150€. Procitaj cijelu ovu temu puno se o svemu tome pisalo, da ne pisemo uvijek isto :)

Ninche9
    30. Rujan 2017. 00:19

Majagrasa kupi RAMA rozo pakovanje u bocici od 200 il 250ml ne znam ali bit ce super!! Imas u kauflandu blizu maslaca.i kupi na odjrlu s pecilnim i vanili secerom nesto sto se zove schlag steif tak nekak (mozak mi ne radi vise..) i kad budes miksala ovak slag od ramr dodaj taj prasak unutra..to ti je kao vanilin secer pakiranje a sluzi da slag ocvrsne.nazalost tu nema nase Halte
    Marijana zao mi je sto si se napatila ali sada si MAMA i cestitam ti od sveg srca. Hrabra si!! Drz se i ti i Benedikt.nadam se da ce s brzo oporaviti da mozete kuci kao prava mala familija.nema ljepseg osjecaja.bravo za muza, to je prava stvar kad ne moras to sam prolazit nego imas ruku sta te drzi za tvoju i oci sto prate svaki tvoj pokret.uzivaj u prvim danima, puno slikaj i snimaj jer ce ti tako brzo narasti! Moj vec ima skoro 4 mj, vrijeme leti! A bio je takva bubica...
    Vjeruj mi koliko god se cinilo nevjerojatno nakon 2 tjedna vec ces se osjecati bolje jer ce se tijelo lagano oporaviti.

• Mary82
    30. Rujan 2017. 08:27

Skocki5 hvala ti puno na odgovoru..znam da se puno pisalo o toj temi i toliko sam uspjela pohvatat al nemam puno vremena sve listat i trazit..
    Koliko sam skuzila taj roditeljski doplatak se odnosi na period kad rodis pa godinu dana al ne znam da li imam kakva prava kao trudnoca dok ne rodim? To me buni..ne znam da li da ovdje ostavim siguran posao i kako takva primanja a da odem gore i da nista ne dobivam dok ne rodim..jer muz ima oko 1200 € placu i dok stan nadjemo cisto me strah da li od tog mozemo zivjeti..jer da nisam trudna i ja bih trazila posao a ovako nista od toga...pa se bojim da necemo imati dovoljno za mjesec..hvala puno na odgovoru

• Dena1009
    30. Rujan 2017. 10:13

Cure jel zna koja nesto vise o opciji Tagesmutter? Ja pucam po savovima u svakom smislu te rijeci i nemam nikog zivog da mi pomogne, dok mm radi, a radi 10 sati nocne, mora se i naspavati. Uzela bih nekog kao ispomoc al ne poznam nikog tko bi htio.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.