I kupi sto manji jer samo mjesec dana moze otvorena stajat,mi smo se zeznuli i kupili veliku, pa sam je na kraju bacila samo jedna boca od nje napravljena.
Bokic 😊 drago mi je da ste svi dobro.
Nije me dugo bilo i imala sam sto za citati.
Imam pitanjce. Pisali ste o tome da muz ima pravo uzeti elternzeit. Mi nismo vjencani i ja sam uzela 2god to znaci da on nema pravo?
I ovo sto ste za tecaj njem pisali. Kad sam tek dosla trazili smo od jobcentra da meni plate tecaj tj pola i odbili su nas, a nisam tada radila. Jel bi imala sad neka prava za taj tecaj? Razumijem nesto njem i znam se sporazumit, al voljela bih jos bolje naucit pa da poslije porodiljnog mogu naci bolji posao.
Netko je pitao za prezime. Moj malac ima od dragog prezime, inace ide automatski majcino, al ako zelite da dijete ima ocevo onda morate ici na priznavanje ocinstva i odma tamo reci da zelite da dijete ima ocevo prezime. Msm da se to zove vaterschaftsanerkennung pa guglajte to +grad u kojem jeste.
Upoznala sam sa deckom koji ima 16god ja imam 19 dosli smo zajedno u njemacku u 2mjesecu te sam u 3mjesecu ostala trudna zivimo s njegovima on ima preko njih aoka ali ja nemogu nikako napravit da bi kontrolisala bebu termin mi je 18.12 a nisam imala radni odnos
Rocky, imas nekoliko stranica unaprijed raspravu o tome... jedna cura je pitala slicno pitanje. Jesi bila vec na AOK pitati kako mozes ostvariti pravo, i kome se trebas obratiti? Ako niste ozenjeni smatras se samohranom majkom, a takve u Njemackoj nisu nezasticene... za slucaj da ce gledati kucanstvo u kojem zivis, a prema tome i primanja, moguce da ces morati sama placati 70ak eura mjesecno. Procitaj ovaj topic sta su cure pisale pa ces dobiti vise informacija... a kako si dosad pratila trudnocu?
Ivaanaaa i ja sam prije razmisljala ali kad sam vidla sranja oko tog dojenja kod seke sad se ocu na sve pripremiti. Ma i da bacim AD boli me briga, al kakve sam ja srece otpustit ce me subotom a znate da ovdje nista nedjeljom ne radi pa rekoh bolje da kupim unaprijed. Btw rekla mi je sad sestra u bolnici kad sam bila na dogovoru da daju EPI najzadnje do 4cm, tak da da - bolje pozurit, ja bih rekla na svakih 10min trudova, mozda i prije, ovisi o prometu pa dok dodjes dok te prime i pregledaju... sigurno je sigurno haha!
Skocki vidit cu sta ce davat u bolnici ako ne budem mogla dojiti (ne daj Boze) pa time nastaviti, ali mislim da cu sad prvo kupit Bebivitu PRE sta je MM2245 komentirala, to je onak 4€ a malo pakiranje, nije steta ni bacit.
Mamicee ja ne znam kako ide s tim kad niste vjencani...ugl taj, elternzeit ide 14mj,ako hocete oboje..muz dva mjeseca ti 12. I on ta dva moze razgodit ,ne mora odjednom uzet sve. Jaa mislim da to uopce nije povezano sa tvojim porodiljnim... imam poznanixu koja je uzela 3 god porodiljno i muz isto ta 2 mjesec je iskoristio....ali su u bayernu pa ne znam ima li razlike
Marijana cak se i ja mislim da uzmem tu iducu,iako sam bila mislila hipp pre uzet jer mi je pedijatrica rekla da su isto dobre. One su 8€.
Aptamil je najskuplji,all ko'd has u Munchenu je problem za aptamil jel svi kinezi pokupuju sve sa police,pa ga je jako tesko nabavit...
Ja se iznenadila kad sam vidjela ovo u Lidlu. Mislim da su svuda cijene iste po Njemackoj
Nama je bebivita super i najbitnije da malcu odgovara. Bebimil je dobio kad smo bili u Hrv i ponestalo nam je bebivite.
Dok smo jos bili u Hrv radila sam za kineze. Cudan narod, dijecu ostave u Kini da ih baka i deda cuvaju. Malac je imao par mjeseci, a ona je veliku kutiju punu Aptamila slala za kinu, jos je vadila iz kutije da joj sto vise stane 😂😂
Bokic 😊 drago mi je da ste svi dobro.
Nije me dugo bilo i imala sam sto za citati.
Imam pitanjce. Pisali ste o tome da muz ima pravo uzeti elternzeit. Mi nismo vjencani i ja sam uzela 2god to znaci da on nema pravo?
I ovo sto ste za tecaj njem pisali. Kad sam tek dosla trazili smo od jobcentra da meni plate tecaj tj pola i odbili su nas, a nisam tada radila. Jel bi imala sad neka prava za taj tecaj? Razumijem nesto njem i znam se sporazumit, al voljela bih jos bolje naucit pa da poslije porodiljnog mogu naci bolji posao.
Netko je pitao za prezime. Moj malac ima od dragog prezime, inace ide automatski majcino, al ako zelite da dijete ima ocevo onda morate ici na priznavanje ocinstva i odma tamo reci da zelite da dijete ima ocevo prezime. Msm da se to zovevaterschaftsanerkennung pa guglajte to +grad u kojem jeste.
Tako je. Ako jedan roditelj uzme cijeli Elternzeit drugi nema pravo.
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Super ste mame i trudnice ..ja sam uz pomoc ove teme nasla doktoricu vesnu antunovic i uprqvo sam dosla s prvog pregleda . Prezadovoljna sam i svima je preporucujem. Malo me iznenadilo sto je odmah i spol predvidjela meni nekako rano u 12 tjednu ... sad me samo zanima za vitamine koje ste pile u trudnoci gdje ste ih kupile i koliko kostaju otprilike . Imaju li odredjene ljekarne gdje se kupuje s receptom ( kao "kod nas" ) ili je svejedno.. hvala i pozz svima
Sortiraj odgovore
Najstariji