Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Rujan 2017. 11:15

Marijana ne moras se bojati nicega jer u klinici gdje sam ja rodila i gdje ces i ti rodit znas i sama da je to samo rodiliste i oni te nece mucit satima pod trudovima jer oni nemaju mjesta kao u ostalim bolnicima koje su i bolnice o rodiliste natezat se s tobom satima da rodis jer druge zene dolaze i trebaju radaonu. U istoj toj klinici ti nece dat epi jer su oni isto malo protiv toga i babica ce bit stalno uz tebe i pomoci ti da na sto priprodniji nacin rodis i olaksas si. Ja sam radala u st anna 2 sata i njima je to bilo previse i predugo pa se babica popela na krevet i atisnula trbuh ja dva puta stisnula i evo bebe haha kasnije su mojoj gin u pismo napisali da se porod oduzio!!

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Mamicaaa
    25. Rujan 2017. 12:23

Tinatina dobro nam dosla! I cestitam na trudnoci 😊😊
    Ja sam pila elevita vitamine, kupis u ljekarnoj bez recepta i kostaju oko 16€ ak se dobro sjecam.

Marijana12345
    25. Rujan 2017. 13:40

tinatina1

sad me samo zanima za vitamine koje ste pile u trudnoci gdje ste ih kupile i koliko kostaju otprilike . Imaju li odredjene ljekarne gdje se kupuje s receptom ( kao "kod nas" ) ili je svejedno.. hvala i pozz svima

Dobrodosla Tinatina! Na ovom linku ti sve pise sta bi trebalo, otkad i koliko. Ja sam na samom pocetku pila folnu, kupila sam onak malo skuplje u DMu, ne bas najjeftinije. To sam pila dok mi nije stigao Prenatal kojeg mi je dragi narucio preko Amazona (od firme Twinlab). Isto tako pijem cijelo vrijeme trudnoce zakljucno s 36.tj Magnezij (Twinlab). Od 13tj tko moze bilo bi dobro Omegu3, a od 16tj vitamin D. To mi sve dragi preko Amazona narucio. Inace je jako dobar i proizvodjac Solgar. Ja sam Omegu krenula piti ali sam prestala piti zbog uzasnih mucnina i pocela opet pocetkom 3.tromjesecja kad je stvarno vazno. Inace sa tek na sredini trudnoce skuzila da mi najbolje pase uzimati sve te nadomjestke tik pred spavanje jer mi onda nije muka i ne povratim ih. Jos jedna stvar, ako se odlucis roditi u St.Anni koja je tamo na par metara, po defaultu dobijes pedijatra kojeg inace moras sama traziti. Ako bas nisi s jezikom na "ti" ili smatras da bi ti bilo lakse imati nasu babicu (koju isto moras sana sto prije naci) uguglaj "Hebamme Gorana Lupic Stuttgart" pa ju pokusaj kontaktirati. Caka je sta ona ne ide bas na periferiju grada, jedino u krugu cca5km. Mene je primila ☺ a sta se tice tecaja za trudnice, ako si zainteresirana, isto se moras/te cim prije prijaviti (u koju god bolnicu) jer se termini brzo popunjavaju - mi smo se prijavili 5mj unaprijed, a uvjet je da budes minimalno 28tj trudna; prije ne primaju.

Marijana12345
    25. Rujan 2017. 13:40

Link 😁😂
    https://klokanica.24sata.hr/forum/tema/preparati-koje-bi-trebalo-uzimati-prije-tijekom-i-nakon-trudnoce-preporuke-magpharm-1273

Marijana12345
    25. Rujan 2017. 13:45

Pandica1510

Marijana ne moras se bojati nicega jer u klinici gdje sam ja rodila i gdje ces i ti rodit znas i sama da je to samo rodiliste i oni te nece mucit satima pod trudovima jer oni nemaju mjesta kao u ostalim bolnicima koje su i bolnice o rodiliste natezat se s tobom satima da rodis jer druge zene dolaze i trebaju radaonu. U istoj toj klinici ti nece dat epi jer su oni isto malo protiv toga i babica ce bit stalno uz tebe i pomoci ti da na sto priprodniji nacin rodis i olaksas si. Ja sam radala u st anna 2 sata i njima je to bilo previse i predugo pa se babica popela na krevet i atisnula trbuh ja dva puta stisnula i evo bebe haha kasnije su mojoj gin u pismo napisali da se porod oduzio!!

Hahhaha joooj ako bude 2h ja sretna! Citam u jesenskim bebama u HR da radjaju saaatima. Uffff... pa ona iskustva rezanje, sivanje, ajme majko! evo trbuh mi se lagano spusta, osjecam to a i malo se kuzi u ogledalu. MM ce biti cijelo vrijeme sa mnom pa mi je malo lakse. Evo bas ima neku guzvu na poslu i svaki dan me moli da se porodim da ne mora sutra ici radit hahah!

• tinatina1
    25. Rujan 2017. 14:18

Marijana hvala na informacijama. Procitat cu sve . Doktorica mi je rekla da ce biti carski rez jer su dva prethodna takodjer bila carskim rezom . Upravo gledam stranice klinike i pomalo skupljam informacije ;) 

25. Rujan 2017. 14:32

Marijana tko ti je to rekao da u klinici dobijes pedijatra? Ja ga nisam imala i kad sam trebala ici kuci kad je sin isao na kontrolu kod ped u bolnici sto ga pregleda prije otpustanja pitali su me imam lo pedijatra, kad sam rekla ne rekli su da se vratim u sobu a muz da po gradu ide trazit pedijatra i kad nade da onda tek mogu ici kuci u suprotnom ne. Jedino sto su nam pomogli je to da su me pitali gdje zivim i onda mi nabrojili moguce pedijatre u okolici..

25. Rujan 2017. 14:36

E da sto se tice hrane koristimo aptamil.
    Tina jel se smije znat gdje zivis? Mozda smo blizu ;) ne znam jesi vec napisala mouda

Marijana12345
    25. Rujan 2017. 14:42

Pandica1510

Marijana tko ti je to rekao da u klinici dobijes pedijatra? Ja ga nisam imala i kad sam trebala ici kuci kad je sin isao na kontrolu kod ped u bolnici sto ga pregleda prije otpustanja pitali su me imam lo pedijatra, kad sam rekla ne rekli su da se vratim u sobu a muz da po gradu ide trazit pedijatra i kad nade da onda tek mogu ici kuci u suprotnom ne. Jedino sto su nam pomogli je to da su me pitali gdje zivim i onda mi nabrojili moguce pedijatre u okolici..

I moja babica, i sefica babica iz St.Anne koja nam je u drugoj bolnici drzala tecaj i sad na Elternabend u St.Anni (s tim da se samo mora malo prije poroda nazvati najavit se, ali ne odbijaju) po defaultu dijete koje je rodjeno u Anna Klinik dobije Dr.Perliu koji ima ordinaciju u sklopu bolnice. On ionako radi ta prva dva dama U1 i U2, zar ne? Stvarno su pederi da ti to nisu rekli, a vidjeli su da ne znate...

25. Rujan 2017. 14:50

Da, taj doktor je i pregledao Davida i on radi u bolnici ali je rekao da nas ne moze on primit jer u smislu gdje bi dosao da primi svu djecu rodenu  tamo. A mozda nas i nije htio uzeti jer ne zivimo u samom Stuttgartu. Ugl nasli smo pedijatra 2 ulice od nase imam pjeske 5min i covjek je stvarno super drag, ordijacija je ogromna ima jedno 5 soba i sve je novo sredeno. Sve u svemu dobro smo prosli :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.