Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    19. Rujan 2017. 15:32

*Agentur für Arbeit mi je placao tecaj.

19. Rujan 2017. 15:45

Marijana ja sam rodila u toj radaoni gdje je kada, to je ona ogromna radaona sa velikim krevetom? Uglavnom ja sam ti rodila na tom ogromnom krevetu ali ja sam ti trudove tiskala stojeci i bila sam u stojecem polozaju sve dok beba nije bila na samom izlazu onda su me polegli i izvadili bebu, nisam na krevetu bila ukupno 20min mozda. Porod je isao tako da sam setala po sebi vrtila kukove i kad dode trud uhvatim se za krevet tiskam tako da stisnem najjace sto mogu pa stanem duboko udahnem i tako 3x onda nastavim setat do iduceg truda.. 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• MM2245
    19. Rujan 2017. 16:19

Skocki5

MM2245

Cure,

Jel koja zna kako dobiti subvenciju za tecaj jezika?

Muz ide na B2 pa da ne placa svih 360€.
    MMne znam gdje ti muz ide na tecaj. Ja sam B2odradila na bfz-u i bilo mi je besplatno jer sam bezposla a drzavljanin EU. Samo sam se prijavila na Agentur für Arbeit. Tako su me oni sa bfz-a uputili. Prosle godine kad sam radila B1 sam placala 120€ mjesecno i kad sam dobila certofokat za B1,vratili su mi pola uplacenog iznosa. Ali to nije bio bfz nego neka ovdje skola integracijskog kursa.

Ivaanaanadam se da ce neko od cura ti odg,ja stvarno ne znam to.

On ide preko VHS ovdje gdje zivimo.

Tak da ne znam jel moze.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Marijana12345
    19. Rujan 2017. 16:22

Skocki5

*Agentur für Arbeit mi je placao tecaj.

Skocki jel moras koji uvjet posebno zadovoljavati? Tipa da si prijavljena na burzu rada? Ja sam tecaj upisala cim sam dosla i to se redalo jedan za drugim (5 nivoa), u medjuvremenu sam zatrudnila i nisam se nikamo prijavljivala za radit...

Pandica1510

Marijana ja sam rodila u toj radaoni gdje je kada, to je ona ogromna radaona sa velikim krevetom? 

na koliko si ti isla u bolnicu?

• Skocki5
    19. Rujan 2017. 17:34

Marijana ja nisam isto bila prijavljena na burzu. Tek kad sam dosla kod njih i rekli mi za imam tu mogucnost i onda sam otisla i prijavila se i rekla da mi je to zbog tecaja. Meni kako su oni rekli jedino trebas bit drzavljanin EU. Otisla samo sa putovnicom i prijavila se jer nisam u tom trenutku imala sa sobom prijevod diplome. Pa su mi vjerovali na rijec :) valjda to i dalje vrijedi,ja sam u petom mj ove god zavrsila tajB2. A prosle godine u 6 taj B1. Cekala sam jer u nas u gradu nije bilo dalje za B2.
    MM ne znam je li i za VHS vrijedi. U svakom slucaju se kod njih mozes raspitat,tj.tvoj muz.

Marijana12345
    19. Rujan 2017. 18:32

Skocki hvala na info! Ja sam od 9/2016-05/2017 sve zavrsila. Nadam se da se moze naknadno traziti. Imamo sve racune.

Marijana12345
    19. Rujan 2017. 22:25

Sta je VHS??

• MM2245
    19. Rujan 2017. 22:28

Volkshochschule. 

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Ninche9
    19. Rujan 2017. 23:12

Cure ja vas ne mogu pratiti 
    Za sve ispite i tecajeve mozete prilikom prijave za povrat poreza priloziti racune da vam se vrati dio novca! Nemojte to zaboraviti!
    Ja sam htjela iskoristit gravitaciju i rodit stojeci ali noge su me izdale pa sam stajala samo par minuta i bilo mi je prebolno(i uz EPI) pa sam rodila u klasicnom hrvatskom polozaju,noge gore na onom metalnom i tiskaj 

Ninche9
    19. Rujan 2017. 23:16

Ivaanaa sto se tice Beschäftigungsverbota ako ti tvoja ginicka neda promijeni je ali vodeci racuna o kvartalima jer ne znam kako mijenjanje doktora ovdje funkcionira. Ja radim u bolnici i nisam ulazola u iso sobe niti imala posla s kontaminiranim materijalima. To je preopasno za tebe i bebicu, bori se za sebe.
    Marijana kako ce se zvati tvoj lavic?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani