Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    30. Ožujak 2017. 10:44

Ivana drzi se 😘
    Nama su rekli da se ostaje u bolnici 3-5dana. A nakon carskog 4-5dana.
    Pandice jucer je bila kod mene prijateljica ciji sin se prije 6 mjeseci rodio s 58cm. Kakav je to sad decko, nosi velicinu za jednogodisnjaka ☺ cijeli velik a lice bebasto...ma seceric..

30. Ožujak 2017. 12:07

Hvala mamice, pravit cu za Uskrs :D 
    Ninche ajme koliki bebac. Nas je sada 45cm pa ne znam koliko jos narastu ovih zadnjih tjedana. Navodno se vise deblja nego raste

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Ninche9
    30. Ožujak 2017. 12:26

Joj bas je velik, to je sad vec prava beba..
    Ja sam jcuer pricala s prijateljicom, ona se morala izdajati i dobila je od babice u bolnici recept, podigla u ljekarni za 70€ elektricnu izdajalicu i kad je vise nije trebala vratila je i dobila natrag 30 ili 40€, zaboravih. Istina da na kraju nije tvoja, al je elektricna, za obje dojke i ugodna.. zato cu ja malo pricekat s kupnjom.
    Nocas sam opet sanjala porod i da je bebo imao pupcanu vrpcu oko vrata al sam uspjela prirodno roditi i stavit ga na prsa i sve je bilo dobro. Jao koji su to snovi pa se probudim sva prestravljena i u mukama..

• Anabanana0
    30. Ožujak 2017. 12:46

E mame da vas pitam jel tu za uskrs ima kupit sunka u mrezici za kuhanje?

30. Ožujak 2017. 14:37

Ja sam isto mislila trazit da me puste kao sto si ti 2410 jer bi htjela sto prije kuci da mi babica pocne dolazit jer sam totalno nesigurna a i u bolnici mi ne mogu nista pomoc dok nema muza kad ne znam jezik.
    Ninche super ova inf za izdajalicu. Ja se bojim isto da cu imat problema sa dojenjem jer imam jako uvucene bradavice pa sam bas zabrinuta :/

Ninche9
    30. Ožujak 2017. 15:31

Probaj pitati ginekologicu ili pogledati na internetu savjete za pripremu uvucenih bradavica za dojenje. Ja ih hvala Bogu nemam al isto se malo bojim jer sam cula da ne znaju sve bebe zapravo sisati i vuci mlijeko, a jucer mi kaze prijateljica da joj u bolnici uopce nisu pokazali kako namjestit bebu i dojiti.. Ali se ne predajem i ne odustajem od ideje da cu dojiti. Uspjelo je puno zena pa mozemo i mi 😊
    nakon super produktivne info veceri i bajke koju su nam ispricali u bolnici na infi veceri, prijatelji su nas jucer skroz preplasili svojom pricom s poroda i boravka poslije.
    Ja se bas ljutim na sebe sto nisam uzela privatno osiguranje, tj.jednokrevetnu sobu kad smo ugovarali zdrastveno osiguranje. Moja prijateljica je bila u sobi s cimericom kojoj su gosti dolazili non stop od jutra do mraka, a ona se morala izdajati, gosti su buljili itd itd..

31. Ožujak 2017. 05:25

Ninche svakako cu razg sa babicom. Zvat cemo ju muz i ja ovih dana da dode i da se savjetujemo jos s njom oko toga sta da sve pripremimo za bebu ona ce znat najbolje sta ce joj trebat i sta da tocno ponesem u bolnicu jer ona radi u toj bolnici gdje cu rodit :)
    Sto se tih prica tice i ja sam cula takve stvari ali mi u nedjelju sada idemo na info vece i nadam se pozitivnom pa i tom da cu moc bit sama u sobi. Muz mi kaze od njegovog sefa zena kad je rodila s njom u sobi bila neka iz Iraka ili tako nesto i kaze da je cijele njega uza i sira obitelj po cijele dane bila tamo i onda su zatrazili privatnu sobu da se ona makne od tamo. Uff
    E da ne znam jel koja od vas pisala mozda tu da ima nocne more. Ja vec tjednima se borim s time. To je uzas sta ja sanjam, totalno gluposti koje me samo potresu i drze cijeli dan. Sanjam tako da mi beba viri iz trbuha, neke nepoznate zle ljude, da me muz vara sa nepoznatim zenama..blago receno uzas..

Mamicaaa
    31. Ožujak 2017. 07:51

Ajme cure sto vi sanjate 😰malo se opustite i brigu na veselje...ja sam sanjala da su dosli svekar i svekrva i kao sjedimo i meni poceli trudovi ja opusteno to njima kazem da se lagano idem spremat tusirat a svi  paniku digli jao brzo u bolnicu bla bla,zadnji moj komentar je bio upucem dragom:Ah znala sam da ne trebam jos nista govorit dok ne bude vrijeme za polazak! 😂😂
    Ovo je super informacija za izdajalicu!! 
    Ninche mene je isto strah kako ce proci to dojenje u pocetku,al nadam se da ce sve bit okej..
    Danas zadnji radni dan wuhuu..bas mi je brzo proslo..sad cu napokon odmarat i spavat duze i pogledat onaj film za dojenje sto je Ninche rekla..
    E da mene isto zanima to za sunkicu za Uskrs..inace smo svaki put isli u Hrv tako da nisam imala potrebu trazit i gledat..

• Anabanana0
    31. Ožujak 2017. 08:33

U mene u bolnici su bili zabranjeni posjeti ako ima netko jos u sobi, samo muz/decko, bio je dnevni boravak za posjete izguras krevetic i tamo 😀 aparat za kavu i tv i klavir a ja sam vecinom bila sama u moju sobu su dovodili ove sto cekaju obieljske sobe. Bila je i "soba za dojenje" a i jastuke za dojenje mozes dobit ja nisam to znala donjeli su mi ga nakon 3 dana😊 a sto se tice dojenja ja sam imala problema al su mi pomogli, stavljali obloge od quarka

31. Ožujak 2017. 13:29

Mamica haha tvoji su snovi barem pomalo smijesni, mene ovi moji ruzni bas znaju potrest, al nedam se ja haha
    oho, znaci druzit cemo se malo vise na forumu nadam se sad kad krenes odmarat :D :D steta sto ovdje nema vise privatnih poruka da mozemo razmijenit podatke pa se nac na fejsu pogotovo kad rodimo pa da malo tipkamo i saljemo slikice hehehe 
    e da cure, oni body sto sam rekla da ima u Aldiju ja kupila jucer, naravno dok sam dosla sve su pograbili nasla jedan paket samo broja koji meni treba ali otici cu danas u drugi Aldi pa uzet jos jedan paket. 3kom 4e i jako sam zadovoljna materijalom, 100% pamuk i bas mi izgledaju ugodno. A danas idem u Lidl u kupovinu isto ima za bebe paket od dva jednodjelna odjelca sto se kopcaju onako po cijeloj duzini 6e, carapice 2para 3e, stramplice 2,5e. A njihov pamuk znam provjereno da je super pa cu uzet to sve. Eto da znate ako imate Lidl blizu :)
    Mamice nasla sam Purelan u dm-u, 3,75e kosta :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.