Bok svima 😊
Milica.Kamilica pitale smo se mi gdje si ti nestala 🤗
Kako ti ide s dvije bebe? 🥰
Kod mene je na početku bilo dramatično, a sad su mi super, kad beba krene plakati mala dodje da ga pomazi, daje mu pusu i tako, slatki su 😍😍
Jelle ja danas bila malo na propuhu, odmah me boli malo u usima, bas sam razmišljala jel to moguće ili ja umišljam 🙈😅 Stavim isto bebi tanku kapu kada puse vani 😊
Jel koristite možda neku aplikaciju za praćenje bebe?
Jooooj, kod nas je bio survival mode kad se rodila beba. Moje se dojenje pretvorilo u tandemsko... Jako teško i izazovno. I sad je tako. Stariji se budi noću kad vidi da beba doji, jako puno je "ljubomore"...
Ali nije to klasična ljubomora. Priča o braci, mazi ga, sudjeluje i onda se raspadne kad mu je teško, primjerice kad se ne može uspavati, a beba plače ili je pao, zgulio koljena, a beba na siki... Pričamo mi, on priča kao veliki već pola godine, rečenice slaže, može verbalizirati šta mu je, ali jednostavno premalen je, mozak mu je nerazvijen i beba je još, barem je za mene beba. 💙
Tako da se ja stalno osjećam rastrzano i kao da ništa ne obavim do kraja, na dvije strane, a ni na jednoj ne mogu dati sve od sebe. Tako se osjećam. Žao mi je što ni ovome maleckome ne mogu pružiti sve svoje vrijeme kao što sam mogla prvome.
Vjerojatno je ovo smiješno ženama koje se bore s nekim pravim problemima, ali eto meni je bitno baš.
💃38
🐥2020.
NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
Termin 15. 3. 2022.
Arsancres djelimo isto misljenje sto se tice cica i dojenja,nema se tu sta nadovezati,s obzirom da ti volis pisat romane 😂😛 ja se uopce necu truditi hahaha. Meni je L isto nervozna navecer i visi na cici,pa nema veze sa AD to je istina.
Ja dojim na zahtjev,ako ona i zaplace ja prvo gurnem cicu😂uopce ne zelim nagadati kaj je ili nije..tako da Lota uopce i ne place...
Mocusa meni je jako zao da nemas podrsku od muza jer je to po meni najbitnije..
Moj smatra da je to nesto najljepse i najbolje izmedu nas i podrzava,pomaze da se namjestim kad smo negdje i slicno.
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Žene moje, kod nas je vruće strašno. Samo bodić kratkih rukava, a čarapice dodam ako smo u klimatiziranom, na pregledu i slično. Kapicu mu nisam stavljala ni u trećem mjesecu kad se rodio, ima veliku kosicu. 🦁
Ja ko prava seljankura vodim bebu svuda sa sobom i dojim kad god on želi. Stariji doji na popodnevnom spavanju i noću. Zamisli da me i on razvlači vani ahahhaahahahaha
Krupnija je bebica, sve je super, ali ima začepljen suzni kanalić od rođenja i zato mu stalno moram masirati i čistiti fiziološkom i čekati hoće li se samo otvoriti, propuhati od sebe... 🥲
💃38
🐥2020.
Termin 15. 3. 2022.
Što se tiče nekog uvođenja rutine bebama. To se radi da bi mi sebi olakšali, ne bebama. Bebe su najsretnije 24 sata koža na kožu mame ili tate, ništa drugo, osim klope 😅🤣
Neka moja rutinica:
Kupanje do 20, kakokad se stigne je l 😅, natankavanje i mirisni i debeli spavamo do sljedećeg podoja noćnog
Ne zamračivati danju prostorije
Čim je prestao kakiti noću, nema presvlačenja.noćnoga jer ga je razbuđivalo
Ne vaditi ga odmah iz kreveca ako se ranije probudio, mislim na jutro
Puštati ga malo i samoga na podlozi, leđa, trbuh
Sve ovisi kakva je bebica, mi je sigurno nećemo ukalupiti...
Pozdrav svim mamaama
💃38
🐥2020.
Termin 15. 3. 2022.
Mene isto forum zajebe i citati pa mi neda pustit komentar, al ja isto sve mislim ko Tejuška i Milica 😂
Joj da je meni netko imao reći prije poroda neke stvari, pivo bi mu platila 🤭
Ja se baš slažem s ovim što Milica kaže za to uvođenje kojekakvih pravila i rutine, to je sve da se olakša roditelju, ne djetetu. Uostalom, kad malo zagrebeš sve neke stvari koje društvo nameće, to je za masu stvari tako, a zapravo je onaj iskonskinagon skroz nešto drugo. Ja uvijek kažem da od životinja možemo svašta naučiti pa bi se tako mogli ugledat na njih po pitanju eto majčinstva, a kao primitivni su, jel. Bebi je mjesto kraj mame i to nije nikakva navezanost, razmaženost i kojekakvi epiteti, to je doslovno nagon i prirodan tijek. Bebe inače tek sa 9 mj postaju svjesni da nisu jedno tijelo s mamom, meni je sestra ginekologa rekla za tu neku studiju, imala sam i link, ali ne mogu to više iskopat duže vrijeme, ali ono, meni i bez studije ima to smisla.
Potpuno je normalno da beba želi biti uz majku, a ne u krevetiću, pa bebe ni ne vide uopće dalje od 20cm dobar prvi dio života, a ostatak im je mutno još. To su sve neke stvari o kojima nitko ne priča, a to su činjenice, ne neka lupetanja. Samo se priča o tom kak beba mora dpavat u krevetiću bla bla. Ja imam psa koji je godinu dana zapišavao po stanu, već smo bili ludi, ono, koja budala od psa to još radi s godinu dana 😅 ali eto, očito je ona bila takav pas i trebalo joj je da savlada. Glup primjer možda ali ja ne znam zašto se uvijek od svih malih očekuje da budu veliki i zreli i šta ja znam.
Ako se djetetu odgovara na njegove potrebe onda ste samo na putu da razvijete sigurnu privrženost i sigurnu luku kod djece, a ne razmaženost i sl.
Mama će uvijek biti mama i normalno da djeca žele svoju mamu. Ja nisam više dijete, a nemam dobre odnose sa svojom mamom, nema tu svađe niti ljutnje neke u smislu postupka nekog, ali u meni je uvijek čežnja za majčinim naručjem i onom sigurnom lukom kakvu samo mama može djetetu pružiti, neovisno što sam ja sad odrasla osoba i imam svoju djecu već. Mislim da je to jednostavno tako.
I nemojte si potiskivati to u sebi i udovoljavat nekom trećem, selo će uvijek pričati i šta god radile, naći će vam nešto kak bi oni bolje. Odgoj djece je tek idealan da se svi petljaju. Vi ste te bebe nosile 9 mjeseci pod srcem, ne te patronažne i sl.
❤️
Milice, ja ih dojim obje negdje vani, zamisli koja sam ja tek luđakinja 😂😂😂😂
Sad se stariha smirila, pita za guc samo 🙈 ali mi je po dolasku iz rodilišta bilo kao i tebi, ali nije bila ljubomorna, nije ni sada stvarno, jako ju voli, ali pred spavanje kad je već umorna i sve to, žicala bi cicati i onda bi bio šou kad kažem da ne može jer beba mora.. Nju je više izluđivalo jer je beba stalno na meni pa bi se i ona gurala.
Imam jednu sliku, možda je mala imala 7,8 dana.. Ja ko nasukani kit na krevetu, nema di mi neš nije ispalo, a one obje sisaju hahaha
Milice, ja ih dojim obje negdje vani, zamisli koja sam ja tek luđakinja 😂😂😂😂
Sad se stariha smirila, pita za guc samo 🙈 ali mi je po dolasku iz rodilišta bilo kao i tebi, ali nije bila ljubomorna, nije ni sada stvarno, jako ju voli, ali pred spavanje kad je već umorna i sve to, žicala bi cicati i onda bi bio šou kad kažem da ne može jer beba mora.. Nju je više izluđivalo jer je beba stalno na meni pa bi se i ona gurala.
Imam jednu sliku, možda je mala imala 7,8 dana.. Ja ko nasukani kit na krevetu, nema di mi neš nije ispalo, a one obje sisaju hahaha
Ahahahahahahahha
Podrška! 💪
Ja ne znam dokad ćemo mi ovako... 😭
💃38
🐥2020.
Termin 15. 3. 2022.
Ma joj,to s dojenjem..ja svojoj bebi dajem na zahtjev,isto kao Tejuska,prvo uguram ciku kad je nesto 🤣 Koliko ce dojiti ona sama odlucuje,nekad bude 5 min nekad 25,nema nekog pravila. Ne pada mi na pamet na silu joj davati jos ako ne zeli ili joj oduzimati ako zeli jos. Svaka beba je prica za sebe,ne postoji tu pisano pravilo za bilo sto u vezi njih.
A sto se tice dojenja u javnosti,moj muz bi najradije da se ni ne pokrivam kad dojim,to vam sve govori🤣🤣 Dok ja budem malo pod stresom kad dojim vani,jos mi je to sve novo i nekako neprirodno jer sam navikla kuci s njom u lezeci polozaj i tako dojimo,a i dok ja izvadim ciku pa pazim da se ne vidi,pa gledam kako cu se pokriti a da opet vidim nju dok doji..ma sama sebi kompliciram zivot🤣 A zapravo je to sve prirodno i najnormalnije. Kad krenemo vise izlaziti vani mislim da ce i to postati lakse 🤗
Kako je vama sa izlascima vani i setnjama? Mi smo dva puta izisli u setnju i ako ne spava u to vrijeme ne uspijemo nista jer ona bude nekako nervozna i stalno trazi ciku pa smo odlucili jos pricekati s time 😊
• 20.04.2022. 🌷
Ja ne znam dojiti na sjedečki, meni je to mučenje, ispada joj sika, ne mogu se namjestiti ni ja ni ona. Na ležeći mi super i jednostavno. Znam da sam luda, ali tako mi više odgovara, jednostavno ne ide u sjedećem položaju... A što se tiče šetanja, moja isto nervozna i plače, a ima baš kričav plač pa mi bude bed kad u javnosti plače jer zvuči jako strašno. Najbolje ako zaspe u kući pa ju premjestim u kolica pa tako nastavi spavati. Bar dva puta dnevno smo u šetnji. Ali zato se voli voziti u autu jer ju drndanje uspava.
Sortiraj odgovore
Najstariji