Bokić curke, baš ste se raspisale, jako mi je drago da nas imaaaa🥳
Mi kad idemo vani, uzmemo termosicu i hranu imamo u nekoj manoj plastičnoj posudici i to je to 🤗
Spavamo samo u kratkom bodiju jer joj je vrućeeeeee, u potkrovlju smo pa se kuhamo. Tako smo i po danu. Vani kad puše stavimo samo onu trakicu oko ušiju ili pokrijemo pelenom preko kolica.
Jesu i vaši osjetljivi na promjenu vremena? B danas samo cendra i cvili, nije plač nego neko nezadovoljstvo. Mislim da nisu grčevi, neznam. Nadam se da će sad spavati i da bude bolje sutra
Milice Kamilice, mi smo te dozivale i tražileee 😂😂 baš mi drago da si se javila i da si dobro, zajedno s bebicom naravno ❤️
Što ae tiče rutine, ja potpisujem sve kao i Katja, ja se s tim ne zamaram uopće, nisam niti s prvom, samo od sebe se posložilo s vremenom. Najbolji savjet koji sam ja ikad dobila je da samo pratim svoju bebu, a to bi jedino i rekla bilo kome. Skužit ćete šta i kako. A to dojenje i uspavljivanje po rasporedu je totalni idiotizam jer samo pokušajte vi sebe staviti u te cipele, da ti netko broji zalogaje i da to bude u točno određeno vrijeme, u istom trajanju i tako i sa spavanjem. To nema veze s mozgom, bebe su još premalene, ne govori struka bezveze o "četvrtom tromjesečju", pa bebuškice su do nedavno bile u našim pupama, jele kad god bi to htjele, toplina mame dostupna uvijek, suludo je misliti da njima novi svijet nije šok 😇
A i plus to, dojenje na raspored je idealan savjet za nekog kome želiš sabotirati dojenje. Ja sam gotovo iste savjete dobivala od svoje patronažne, bilo mi je prvo dijete i nisam imala praktičnog iskustva, osim "pročitanog i naučenog", ali sam odmah već tada osjećala da to nije prirodno ni dobro. Sada s drugom bebom i npr. Iskustvom dojenja s drugim djetetom to još mogu zacementirati. Moja prva curica je dojila stalno, ali žene stalno. Znači ona nije sastavila 15min sna preko dana,ponekad neki drijemež na cicki, ali ovako niš, nula. Sisala je stalno. Samo je noću dobro spavala, doduše ja bih ju probudila nakon 4-5 sati za podoj u snu, mene je brinulo što tak dugo spava uopće i što zapravo pdooji traju tipa 5-10min baš aktivno, mijenjala je sise svako malo. Ona je dobivala iznadprosječno na težini i ja sam samo sebi potvrdila da je ona jednostavno takva beba i pomirila sam se s tim podojima od 10min eto.
Patronažna je mene uvjeravala da ona mora točno 20min sisat jednu sisu, bla bla 😅
A sad druga beba, skroz drugačije iskustvo. Cicka jako puno, ali kad joj je dosta, pusti cicku i može proći par sati da ne cica uopće. Dobitak na kilaži gotovo isti kao s prvom. Tako da, to je stvarno sve jako individualno i nezahvalno je nekom punit glavu s nečim šta bi i kak bi trebalo 😶
Što se tiče pelena ja sam svašta isprobavala od rođenja prve i na koncu mi se tako neke no name pokažu super, među boljima su mi one iz Mullera, njihova ona marka, Beauty baby il kak već. Lupilu su super isto, i one iz Bipe također, obje verzije, jeftinija i skuplja. Meni Pampers smrde užas, nisam potrošila ni ono reklamno pakiranje.. A Babylove izbjegavam jer mi uvijek il propuste il onaj čičak pokidan. A ja budala svako malo ipak kupim, kontam neš se promiienilo😂
Znam da ih puno mama koristi, ali valjd meni ne pašu 🙈
Što se tiče dojenja, ja sam totalni zagovornik free sisa, ja dojim svuda 😂😂😂 kome smeta taj ima problem, ne ja. Nek ne gleda i dobro. Ja bih veću nelagodu imala otić negdje na kavu sa dekoltiranom majicom nego što dojim svoju djecu gdje god. Al naravno, dekolte nikom nije problem nego žena koja doji.
Ja kužim to kad je ženi nelagodno i to poštujem, ali mislim da to uopće ne bi trebalo biti tako, štoviše, trebala bi se tek osjećati prirodno jer radi nešto skeoz normalno.. A te stigme su društveno nametnute, jadni smo mi totalno kad je žena koja doji problem u kafiću il negdje. Ja srećom nisam imala nigdje neko loše iskustvo, ali znam neke frendice koje jesu, tak da nije ni čudo da je ženama nelagodno.
Kriss e ja baš danas pomislila na to za promjenu vremena, ja inače jesam osjetljiva i uvijek me glava boli za poludit, a ona je danas baš cijeli dan kenjakva, inače uopće nije, gotovo uopće ni ne plače niti išta, a danas baš suprotno. Ja bih rekla baš da je to što ti kažeš, ali popratit ću, možda se samo potrefio.
Moja već drži glavicu, nekad onako kljucne ali drži baš dobro. Ja se više ne sjećam, do kada oni trebaju savladati to držanje? 3-4mj? To mi je u magli haha
Baš mi je čudno da su vam patronažne davale takve savjete. Ja sam očito imala sreće sa svojom, super žena, rekla mi je da samo dam cicu kad i koliko mala želi i ak mi itko kaže drugačije da ignoriram.
I kaj se dojenja tiče, slažem se s Arsancres, kome smeta nek ne gleda.
Nas isto muči promjena vremena, cendrava je tad i mama mora uvijek biti u vidokrugu, ne mogu bez plača ni do wc-a.
Little moon, ogluši se na te savjete, ako stvarno želiš uspjet u dojenju. To što navečer bude nervoznija je okej i očekivano, drugačiji ti je otpust mlijeka, pred noć raste prolaktin i sve to ima svoje zašto i zato. Moja mala je tako dojila kao i tvoja, čak i manje,ma baš kratko, ali bi dugoo mrljala po sisi, ali baš kratko zapravo jela, ali uvijek bi tražila sisu, puno puta bi navečer znala cendrati i ja sam imala osjećaj da ona sisa u prazno, već su mi sise bile ko palačinke, u tim prvim tjednima dok nisam otišla na prvi pregled kod ped sam mislila da nešto ne radim dobro, da možda je zato nervozna. Ali onda sam se saml još više educirala i zapravo s vremenom skulirala.
Uvijek su bebe navečer nervoznije, to je zapravo često i kod beba na adu, nema to uopće veze sa dojenjem, samo se povezuje stalno. Noć je općenito tiša, oni su mali, sabiru jako puno podražaja koje su usvojili po danu.
Nemoj se obeshrabriti i samo ju doji kad god i koliko god želi, svakako će biti i ona mirnija, a vjerojatno i ti jer će se ona buniti ako joj nedaš, logično, a onda kreće onaj začarani krug plača i nervoze u kojem se uvijek vrti i mama s bebom.
Nisu djeca psi da ih se trenira, oni su još stvarno suviše mali ❤️ nije njima ta cika samo hrana već stvarno puno više ❤️
Znam da je još puno emocija i neposloženih hormona kod većine nas jer svježi su to još porodi, a tek da je kaos onoj kojoj je prva beba, ali samo slušajte svoju bebu i svoj osjećaj, to nikad ne vara.. I budite blage prema sebi u ovom periodu 😇
Tejuska kod mene je muž htio da sinu izbacimo popodnevno spavanje ali rekla sam da mi je premali, ne bi izdržao bez tog sna do navečer. Svaka čast tebi, svaki dan si veliku većinu vremena sama s njima. Kod mene je to par dana u tjednu pa je izdrživo.
Kriss moja još ne može sama držati glavu, dok ju nosam preko ramena moram pridržavti jer se nekad onako baci unazad ako ne držim, ali lijepo ju diže kad je na pupi i lijepo ju drži dok ju nosam.
Arsancres to za dojenje u javnosti, meni je muž stvorio nelagodu, ne da mi da dojim u javnosti, kod kuće prigovara kad dojim u dnevnom boravku s otključanim vratima. Znači ludilo, po njemu bi se trebala u vlastitoj kući skrivati i zaključavati ne bi li netko došao pa me vidio.
Sortiraj odgovore
Najstariji