Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ridja21
    08. Rujan 2021. 23:15

NeverEver

Ja sam do sad uvijek u nextu kupovala i sad sam uzela u sinsayu prvi put, svidjaju mi se bodiji i to bas jako, mekano i super se pegla ali sam fulala broj, treba mu vece a ostalo sve nisam zadovoljna i ne budem vise uzimala. Nisu mi jasni brojevi i pidjame su mi previse skliske, nije pamuk. Iz pepca ne uzimam robicu iz istog razloga ali sam odusevljena s njihovim tetricama. Uglavnom, ja ostajem na nextu, c&a i h&m-u, ali cu uzimat bodije iz sinsaya i malo prestat kupovat online 😂😂😂 Ovo nikam ne vodi 😅 samo u bankrot.
    .
    Kakve igracke imate za malce sad? Tipa za 5, 6mjeseci. Imamo slikovnice koje sviraju klasicnu glazbu, koje suskaju, taktilne, one od skolske knjige, bajke, zvecke, instrumente da svira sam i plisance. Ne znam uopce kaj bi mu sad bilo zanimljivo i korisno. Internet kaze da se skrivaca treba igrat al mom to dosadi nakon 1 min. Grimase isto nakon par min. Igram se s njim na podlozi, vjezbamo i ogledalo mu je fora ali to sve skupa ne traje bas dugo a on je sad budan po 3, 4 sata u komadu. Htjela bi da mu bude zabavno i da uci istovremeno. Ako imate ideje i preporuke.. hvala. 🤗

Senzoricke loptice, super su za masažu, za kotrljanje, osjet dodira, preporucaju ih za razvoj fine motorike, zatim veća loptica koja u sebi ima manju lopticu sa zvoncicem, neznam kako se to zove, ali J je obožava grabit pa kad se otkotrlja, puzit za njom. Imamo i zeca veceg koji mice ušima i pjeva i nešto prica, njega obožava pratit, mislim da ću mu uzet i onog psića sveznalicu, to se kasnije ispostavi kao super stvar, svi ga hvale 🤷🏼‍♀️

Elledanse
    08. Rujan 2021. 23:30

Kakve su senzoricke loptice? Moze slika. Super pitanje za igracke jer vec neko vrijeme gledam i ne znam sta bi uzela. Mislila sam uzeti igracke sa zvukovima jer to nemamo.Zapravo imamo jednu sto se vrti i pusta pjesmu i to voli gledati kako se vrti (a tu su bor, kucica i saonice na podlozi koja se vrti, to je zapravo blagdanska igracka).
    Takoder voli gumenu lopticu (kao mreza od gume) i moze je savijati i stavljati u usta jer je zubi muce. To ste mi vi slicno preporucile i svida joj se. 
    Neki dan sam joj kupila one baloncice sto se pusu od vode i deterdzenta i sto izlape dok padnu, tako da padaju baloncici oko nje. 
    .
    Ova moja djevojcica bas hoce da se igra i smije. Tj da ju netko nasmijava. I ona je sada duze budna tako da setamo skoro svaki dan samo da malo ubijemo vrijeme jer vise ne znam kako bi je zabavljala. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Elledanse
    08. Rujan 2021. 23:35

Ridja21

NeverEver

Ja sam do sad uvijek u nextu kupovala i sad sam uzela u sinsayu prvi put, svidjaju mi se bodiji i to bas jako, mekano i super se pegla ali sam fulala broj, treba mu vece a ostalo sve nisam zadovoljna i ne budem vise uzimala. Nisu mi jasni brojevi i pidjame su mi previse skliske, nije pamuk. Iz pepca ne uzimam robicu iz istog razloga ali sam odusevljena s njihovim tetricama. Uglavnom, ja ostajem na nextu, c&a i h&m-u, ali cu uzimat bodije iz sinsaya i malo prestat kupovat online 😂😂😂 Ovo nikam ne vodi 😅 samo u bankrot.
    .
    Kakve igracke imate za malce sad? Tipa za 5, 6mjeseci. Imamo slikovnice koje sviraju klasicnu glazbu, koje suskaju, taktilne, one od skolske knjige, bajke, zvecke, instrumente da svira sam i plisance. Ne znam uopce kaj bi mu sad bilo zanimljivo i korisno. Internet kaze da se skrivaca treba igrat al mom to dosadi nakon 1 min. Grimase isto nakon par min. Igram se s njim na podlozi, vjezbamo i ogledalo mu je fora ali to sve skupa ne traje bas dugo a on je sad budan po 3, 4 sata u komadu. Htjela bi da mu bude zabavno i da uci istovremeno. Ako imate ideje i preporuke.. hvala. 🤗

Senzoricke loptice, super su za masažu, za kotrljanje, osjet dodira, preporucaju ih za razvoj fine motorike, zatim veća loptica koja u sebi ima manju lopticu sa zvoncicem, neznam kako se to zove, ali J je obožava grabit pa kad se otkotrlja, puzit za njom. Imamo i zeca veceg koji mice ušima i pjeva i nešto prica, njega obožava pratit, mislim da ću mu uzet i onog psića sveznalicu, to se kasnije ispostavi kao super stvar, svi ga hvale 🤷🏼‍♀️

Super prijedlozi, svida mi se i taj zec sto se mice. Napokon da nesto jos kupim. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• julesica
    08. Rujan 2021. 23:42

Od igračaka mi imamo šuškave slikovnice, one od šk knjige, veliku senzornu lopticu i puno malih gumenih raznih oblika, zvečkice, jednu koja svira, one za kolica što vise koje jako voli jer su jako glasne kada se pomaknu (isto Patpat😉), onda mu je ja objesim na babygym a on ko divljak tuče po njemu pa je tad najglasnija, i najomiljenija mu je ova koja neznam kak bi opisala, pa evo slika: https://ibb.co/qJjBJWP
    Super je jer je mekana, moze ju grickati a da mu se ode duboko u usta, zvecka kad ju trese i lako ju uhvati i drzi

mom_of_4
    09. Rujan 2021. 01:18

Covjece ja svaku vecer sovarim opet a ujutro ko lešadina nikako doc sebi uzaaas...
    Vidim pise se o hrani,odjeci itd...nemam nista pametno za nadodat s obzirom da moja je na sisi bocu nece ni primirisati ... prije nje mi je rita bila na bocicu jela novalac i z am da dam s 7 mj presla na br 2 nisam cekala duze jer kao duja je “zasitnija” i ide po redu jer i beba je veca potrebe su joj vece bla
    Bla bla....ova ce sa sise na janjetinu...
    Robicu bas ne kupujem nista previse jer imamo od sestrica svegaa i brojeva i velicina i robe na bacanje..kad mi se nesto  svidi onda kupim kad naletim...tako da ne mogu usporediti brojeve ni kvalitetu ..ali
    I dalje mi je najslađa djecja robica u zare i nexta sta se tice izgleda 🙈😬😂😂..ja ionako najcesce gledam to sram me bilo nemajku Puj 🤭
    anaAn ne vidim te dugo il mi se cini samo da te nema ...Lonmi  takodjenr...Emmie ?? 
    Drugarice gdje ste nestale... 😏 
    Sad salu na stranu...ljuta sam na sebe jer nikako da se uozbiljim s prehranom i da se discipliniram...vrime prolazi ja se s mista ne micem .... sve sira i sira idem 😒..dabogda se najela visee uvik gladne oci na slatko uffff🔫

mom_of_4
    09. Rujan 2021. 01:21

Bdw od igracaka za sad smo montirali  one viseće bestije pa se ona svada s njima... psić sveznalica i sve te na baterije me nerviraju nemogu ih u masinu ubaciti....ako bude na brata i sestre volit ce kvačice za robu i daljinski za igrat se😂😂😂😂😂uvik je sve zanimljivije od igracke namijenjene za igru🤗

mom_of_4
    09. Rujan 2021. 01:24

Doslovno se zabavi u nuni kad ispred nje stavim sarenu vrećicu ukrasnu,prica s njom i ljuti se na nju hahahahah...Spas dok rucam barem😂😂😂😂... snadi se druze dok jos mozes..bit ce veselo kad krene setat.nikad mira

• Ivancica90
    09. Rujan 2021. 01:31

Hej mamasite, evo da se i ja malo javim 😁 Nadam se da ste mi sve dobro. Palonkice vidjela sam da si se javila, drago mi je da je sad bolje i nadam se da će to sve bit ok 🥰 Mi smo bili kumovi na svadbi u subotu tako da je bio kaos, još se nismo oporavili. Svadba završila u 6, malac se probudio u 6 i 20, taman dok sam skinula šminku i frizuru. I onda je još urliko sat i pol, a inače rijetko plače. Mene boli grlo od tad i curi mi nos, muž dobio temperaturu, grlobolju i herpes mu se sam širi po ustima kak nije nikad, a evo čujem i malca da malo hropće, iako on nije bio na svadbi, a ne vidim mu niš u nosiću. Nadam se da budemo brzo ozdravili. Inače on super napreduje, na pregledu su mu neuropedijatrica i fizijatrica rekle kak je sad super i nema više hipertonus. Puže okolo, al nije se još sam posjeo, stalno nešto brblja i baš je puno aktivniji i zanimljiviji nego prije. Vodimo ga i na plivanje jer smo na moru vidjeli kak baš voli bit u vodi u kolutu i maše nogicama.

.

Igračke - mome je trenutno ful zanimljivo di može nešto otvarat ili otkrivat. Ima onu šuškavu knjigicu i u njoj je npr bor koji se može pomaknut i iza je pingvinić, i on stalno to otvara zatvara, ko da provjerava jel još uvijek tamo. I voli sve kaj šuška i zvečka, vlažne maramice su top 🤣

.

Papanje - još uvijek jede samo u peleni, toplo nam je u stanu, a on napravi totalni kaos. Pogotovo zadnja 3 dana dok smo uvodili ciklu. Ja imam majicu za hranjenje, zmazana cijela, i on bude u pelenici sa slinčekom, i još se poslije bar 10 minuta čistimo. Pustim ga da razmazuje kak hoće, al morat ću kupit ovo plastično, sad kreće hladnije vrijeme. Dajem za sad ili domaće ili bio, a za dalje budemo vidjeli.

.

Ad broj 2 - ne dajem, ali ja sam isto vidjela da se ne prelazi na veći broj ako bebi odgovara ovo koje pije. Preporučuju PRE, a ako nema onda 1. Jedan od razloga za 2 je ako pije previše mlijeka. Ne kužim se pa sam prenosim kaj sam vidjela.

• Ivancica90
    09. Rujan 2021. 01:32

Vožnja - mi smo išli po danu. Ne voli spavat u autu, to eventualno bude pola sata kad je već fakat premoren. Tako da mi je lakše po danu, stat kad je gladan, a u međuvremenu mi na uši izlaze iste pjesmice jer sam njih hoće. I ne pokvarim mu noćno spavanje.

.

Nosiljka - još ga nosimo okrenutog prema sebi, ne buni se. A prema naprijed planiram kad se posjedne sam. Mislim može on sjedit dok ga ja povučem u sjed i malo mu fali da sam sjedne preko boka, al nije još stabilan i nije to to.

.

To je to kaj sam zapamtila, imala sam previše zaostataka za ulovit. Uživajte mi i odoh na spavanc, zaspala sam ko klada u pol 8 navečer s njim 😅

Nadi_
    09. Rujan 2021. 02:18

thera

Meni su ako usporedim te bodice iz c&a bolji. Mozda jesu malo deblji ali su mi i mekaniji i mrvicu siri i lakse se navlace. Ovi iz sinsaya su mi uski u rukavima i muku mucimo s oblacenjem.
    Plakanje u snu-i nama se to znalo dogoditi par puta. Isto sam imala osjecaj da spava svo to vrijeme i da nije svjestan. Najcesce mu je bilo vrijeme za jesti pa bi ga nahranila i smirio se. Mi smo dobili na poklon pelene gacice i…zanimljivo😊 Nisam nesto pretjerano odusevljena ali nisu ni lose. Kupila sam mu za probu babylove pelene,s njima sam odusevljena. Nista mi losije nisu od pampersa a 1 kn komad. Cure cije su bebe presle 8 kg,jeste krenule s br.4? Mi cemo morati,neki dan mi se 2 puta popisao po noci. Zadnji puta kad nam se to dogodilo smo presli na br.vece i rijesili situaciju

Nama su br. 4 pocele propustati cesce, a i onako mu ostane utisnuto na preponama od njih, cim potrosimo ovo pakovanje prelazimo na 5. On sad vec ima preko 10 kg.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.