Mali se evo neda sa sise pa imam vremena još napisati, što se tiče vode, opet moram ponoviti koliko su se preporuke unutar dvije godine od mog prvog djeteta promijenile...
Ja sam s prvom a tkao ću i sada, od 6 mjeseci, nudim vodu iz pipe, na čašu ili kljun ovisno što mi je pri ruci, bez mjerenja i opterećenja. Ako je žedan popit će, ako nije neće. Ne bojim se da će se prepit vode 😅
Cure koje se kuzite u hranu i cure iz Dalmacije, imam jedno hitno pitanjce-znam da blitva ne smije stajati, ali ne znam je li se to odnosi samo na pripremljenu blitvu ili i na svjezu (znam i da se voda od kuhanja blitve ne smije koristiti nego baciti)?
Htjela sam za prilog danas za rucak napraviti blitvu (kuhanu) s krumpirom, blitvu sam ubrala prekjucer navecer i stoji mi u hladnjaku, a ne u zamrzivacu.. Ne znam da li to smijem dati maloj ili ne, smijemo li mi veliki to jesti-da ne pripremam bezveze...jednostavno nisam tu vecer stigla i sada sam u nedoumici..
Žabice moja🥰😘😘😘😘 nisam još krenula raditi, upravo, ne znam da li će to mojih 20 sati od kuće biti prihvaćeno. Čekam odgovor🤷🏻♀️.
.
Elle Danse, ja mislim ti si pitala kako ide porodiljno U UK...ma užas. Prvih 6 tjedana dobijemo 90% plate, pa onda slijedećih 8 mjeseci samo £650 na mjesec što je samo mali dio moje normalne plate. I zadnja 3 mjeseca ništa! Eto🙄🙄🙄
Cure koje se kuzite u hranu i cure iz Dalmacije, imam jedno hitno pitanjce-znam da blitva ne smije stajati, ali ne znam je li se to odnosi samo na pripremljenu blitvu ili i na svjezu (znam i da se voda od kuhanja blitve ne smije koristiti nego baciti)?
Htjela sam za prilog danas za rucak napraviti blitvu (kuhanu) s krumpirom, blitvu sam ubrala prekjucer navecer i stoji mi u hladnjaku, a ne u zamrzivacu.. Ne znam da li to smijem dati maloj ili ne, smijemo li mi veliki to jesti-da ne pripremam bezveze…jednostavno nisam tu vecer stigla i sada sam u nedoumici..
Mora se blansirat il skuhat u roku 2h od kad se ubere. To je za djecu, za odrasle nisam sigurna. Znaci ja sam ju ubirala prije nego sam isla spremat.
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Neva - ne mora znacit..moj prvi sin je bas visok, 120cm a 5 g navrsio....al je povukao dublje u korijene 🤣🤣 a M ce isto bit velik valjda...jer je sad sa 3 mj...tak izmedu 68-70cm i ima 9250.,bas dosta za bebu od 3 mj..🙈🤷♀️
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Htjela sam za prilog danas za rucak napraviti blitvu (kuhanu) s krumpirom, blitvu sam ubrala prekjucer navecer i stoji mi u hladnjaku, a ne u zamrzivacu.. Ne znam da li to smijem dati maloj ili ne, smijemo li mi veliki to jesti-da ne pripremam bezveze…jednostavno nisam tu vecer stigla i sada sam u nedoumici..
Mora se blansirat il skuhat u roku 2h od kad se ubere. To je za djecu, za odrasle nisam sigurna. Znaci ja sam ju ubirala prije nego sam isla spremat.
Hvala Kety, maloj cu napraviti nesto drugo, a nama cu blitvu-pretpostavljam da i blitva u trgovinama ipak stoji duze od 2 sata, a ima dozvolu za prodaju.. jooj tako je to kad Slavonka zabrije da je Dalmatinka pa u vrtu ima blitvu🙈🤣😂😄🤭
Nije bas neko porodiljno, to me cudi 🤷♀️
.
Jucer sam kupila okovratnik majicu u baby center za 70 kn i onda otidem u muller a tamo bude 40 kn 😂 pa eto da znate. Iza vrata je na cicak, a dok se u mulleru veze na vezicu.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
U zadnje vrijeme vecinu bocica koje pojede uvijek ostavi pri dnu 15, 20, ili oko 30 ml. I tada pocne gristi bocicu. Tako da sam pretpostavljala da je zbog zuba jer su joj narasla dva donja. Ili mozda pak ne moze...
To mi ne bi bilo neobicno da nije veliki gurman, jer bi prije sve pojela i znala bi zaplakati na kraju. Dakle jela je iznad prosjeka. Dogada li se jos nekome tako??
A posto je moje mlijeko meni je to zao baciti pa sacekam jos malo pa joj dadnem. No ko ce misliti uvijek na to pa mi nekad ostane.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Žabice ka kupim na placu blitvu i zna mi stajati dva dana u frizideru u dijelu za povrce nista joj nije pojedem je ko da je sad ubrana😂😂🙈 prvi put cujem ovo za blitvu znam da kuhana se skuha pojede i to je to ne podgrijava se i slicno Al za svježu”sirovu” nisam cula do sad nezz
Sortiraj odgovore
Najstariji