Cure, blitva moze stajat do 4 dana u frizideru, ali spinat ne. I spinat se ne smije podgrijavati dok je jednom termicki obradjen. Jedno i drugo smijes jest sirovo samo dok je svjeze ubrano. Btw, krumpir i mrkva pustaju toksine dok se podgrijavaju pa ja varivo redovito muzu dajem 3 dana da jede 🤣🤣 Necu ga ubit, nama stvarno nikad nist nije bilo a ne smije se. Jedino ako se sporo trujemo 😅😅😅 evo to mi upravo sad sinulo 🙈
Ja podgrijavala i umak od spinata, variva od krumpira i mrkve. Moji su znali kuhati varivo, ostatak jesti navecer, ako je ostalo zamrznuti pa odmrznuti, opet grijati i jesti i zivi smo svi i zdravi! Evo tako radimo vec godinama 😂😂
Bilo povrce domace ili iz ducana 😂🤦♂️
S obzirom da dolazi zimski period nemam pojma di cu uzimati namirnice za malu. Sumnjam da su i ovi OPG-ovci svi posteni pa da ne tretiraju.
Nesto smo domace smrznuli, nesto cemo negdje kupiti i bit ce sve ok 😊
Dolazi sezona bundeva, jest ce samo njih 😂😂, imam domace.
Blitva mi je 😣 ali ponekad i nju pojedem 😂.
Vidim da je vecina vas krenula s dohranom od 4mj, mi cemo najvjerojatnije tek od 6 mj, do onda nek bude samo sisoljubac 😂. Moja nije kusala nist drugo osim mlijeka i D3 kapi 😂😂
Mozda iz ciste znatizelje pripremim kasicu samo da proba, voli jesti jako. Kad dajem kapi zlicu ne pusta iz usta.
Slazete kasice s majcinim mlijekom? Jel izdojite ili ono smrznuto?
Meni je to smrznuto mlijeko koma, miris mi ima drugaciji.
Ja podgrijavam sve osim pomfrija,njega jedem hladnog i tvrdog😂 Znam da ss ne smije ali nekad sila ne pita. Necu naravno to raditi s djetetom ali iato tako ne vidim razlog zasto ne bi smio jesti blitvu koja nije ubrana tog trena,ako ju ne jede svjezu. Znaci da dijete neke namirnice ne bi nikad ni okusilo posto nemamo vrt. Mi smo isto na isprobavanju okusa. Imam nesto domaceg svjezeg voca i povrca sto mi je frendica dala pa probamo povremeno zlicicu,dvije. Sa ozbiljnim obrokom cu pricekati jos neko vrijeme ako ne vidim bas da trazi i da mu mlijeko nije dovoljno
https://ibb.co/4P8DcdB
Kad orobim Sinsay🤣🤣 ako neceg nema,kod mene je hahahaha🙈
Ja ne podgrijavam skoro ništa, naučila na poslu jest hladno dok nismo imali mikrovalnu 😄
.
Blitva i špinat - koliko ja znam ne preporuča se ona koja je stajala zbog nitrita. Što duže stoji, više ih se napravi, osim ako se blanšira i zaledi jer se time zaustavlja taj proces. Odrasli imaju dovoljno razvijen probavni sustav da im neće ništa bit (barem velikoj većini) dok kod beba to nije slučaj, može doći do nekakvog trovanja (plava beba ili tako nešto). Voda u kojoj se kuha se baca jer se u nju otpusti dosta tih nitrita koje sadrži, također za bebe se preporuča maknut stabljiku i onaj deblji dio po sredini jer se u njemu najviše skupljaju nitriti. I preporuka je ako nemate domaće koje se može skuhati ili blanširati u roku 2 sata, onda ne davati bebama dok ne navrše 9 mjeseci. E sad, svako kako hoće. Ja sam osobno dala i blitvu i špinat koji su stajali duže od tih 2 sata, ali nije puno jeo i baš je jučer svekrva sve blanširala odmah nakon branja da mogu mirne savjesti stavljat u kašice 😁 A osim toga i mrkva ima puno nitrita pa je svejedno jako puno ljudi daje odmah na početku dohrane.
Lonmi ja sam na početku stavljala mlijeko koje bi izdojila noć prije, ionako je ful malo trebalo pa mi nije bio problem. Sad jede bez mog mlijeka. Imala sam smrznuto koje sam ostavila samo zbog dohrane i ako ga neko treba čuvat, ali nakon kaj sam 5 vrećica probala i imaju odvratan okus, sve sam bacila. Htjela sam plakat. Uglavnom nakon toga sam naučila da kod manjeg broja žena izdojeno mlijeko ima previše nekog enzima i promijeni okus dok stoji. A to nemreš znat osim da zalediš i probaš za tjedan dana. Zdravstveno je ispravno i nekim bebama ne smeta okus, al ja sam probala i bilo mi je fakat užasno i nemreš isprat okus i nisam mu htjela ni dat da proba. Uglavnom trebalo bi mlijeko odmah nakon izdajanja dovest tik do vrenja i onda naglo ohladit, da znate ako ko ledi i ima taj problem s okusom.
Lonmi mi cemo obrok zamijeniti sa 6mj, ali smo krenuli s uvodjenjem okusa i mirisa i od svega dobije samo par zlica. Ne mijesam nista osim prokuhane vode malo ak mi se cini pregusto. Jucer i danas je eskaliralo pa je pojeo vise od 2 zlice😅🙈 ali dijete mi nije svoje zadnja 2 dana. Danas je plakao sa suzama 5x koliko nije od kad se rodio a svaki put je prethodilo guranje palca na mjesto gornje jedinice. Po noci trazi svaka 2 sata jest. Jadniku se sve zbrcalo od bolova. Cak me i ugrizao za nos. Primio me za lice s obje ruke kao dok mi inace pusu daje i umjesto puse me ugrizao. Za nos. Zao mi ga je jako, jedva cekam da izbije to sve.
Sretno i dobru zabavu zelim svima koji sutra imate krstenje :) Dobacite fotke oblekica!
Večer svima, evo da se javim, mi stigli sinoć kod mojih, krenuli jučer oko 18, kao ipak da dodjemo ranije da mojima pomognemo, sve super mali zaspao odmah, ali se nažalost probudio taman prije tunela i takodjer se uplašio i plakao, odmah poslije tunela stali, on se smirio, papao, krenuli dalje, i onda je malo plakao, malo vrištao, ali ne dugo i opet je zaspao i nastavio tako. Nazalost nakon više od 400 km, 5,6 km od kuće mojih sletimo s ceste ☹️ na sreću sve je dobro prošlo, jer smo komentirali kako je cesta zavojita, a na ravnici isto treba polako jer je šuma pa ima divljači, tako da je dragi vozio mozda 50 na sat i samo je uhvatio bankinu i tako smo se mi lijepo spakirali u grabu. On kaze da ne zna što je bilo pa je pretpostavka da je zaspao, kako ja nisam reagirala i viknula još mi nije jasno, mozda sam i ja zaspala tu sekundu 😳 uglavnom bacilo nas je na lijevo, ja sam instinktivno primila autosjedalicu k sebi jer u tom trenu ja nisam znala što se zapravo dogadja i hoćemo li udariti negdje. Mali je sve to prespavao, junak naš 💙 pribrali se, ja nazvala svoje da dodju jer nisam znala kad ćemo uspjeti auto izvući pa da ja s malim odem u kuću, izašli iz auta, odjednom se skupila ekipa dečkiju, blokirali cestu, organizirali se u par minuta, spojili sajlu, njih 4,5 digli auto od iza da se ne ošteti i izvukli ga taj čas. Znači od slijetanja dok nismo došli kući je prošlo malo više od pola sata. Dečkima svaka čast, zvali smo ih na feštu 😀 ali evo pišem ovo samo da podsjetim koliko je važno da idete odmorni na put, koliko god bili sigurni da niste umorni i mozete, da sjedalica i dijete uvijek budu vezani, i najbitnije da se stvarno vozi polako, ne zelim ni mislit što bi se dogodilo da je dragi vozio 80,90 i sreća da je dobro reagirao pa nije trznuo volan nego samo zakočio. Danas oprali auto od zemlje i ostalog, doslovno nema niti jednu ogrebotinu. Rekli bi ljudi vrag nikad ne spava, religiozni bi dodali samo nas je Bog čuvao, jer samo 20ak metara dalje je ulaz u selo i betonski most.
Čuvajte se svi u voznji, oprezno i polako ❤️
a ja odoh na zasluženi počinak 😴
Julesica odmah mi je dijete palo na pamet, koje grozno citanje. Ma samo da ste vi dobro, to je najvaznije. Sada malo dodite sebi i probajte se opustiti. Sve je dobro zavrsilo.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Hej ekipa, kako ste mi? Vidim da nisam toliko falila, al svejedno evo me 🤗
Uff ne znam kad sam se zadnji puta javila osim kratko za kumstvo, pa ajmo od svatova krenuti. Bilo je pree preee, znaci nepamtim kad sam se toooliko naplesala i zabavila. Znaci zene moje cipele bolje da ne znate na sta su licile obzirom da je svadba bila pod satorom u dvoristu i jos nije bilo poda, vec samo posuto sljunkom. Deralo se kolo kroz citavu noc, a ja sam do 2 ujutro bila u cipelama, tek onda sam se prezula u starke samo jer mi je bilo hladno po nogama, ne zato jer su me boljele noge, nije bilo ni b od boli. Sve vam je onda jasno 🙈 a haljina je momentalno zavrsila na kemijskom 😜😅 znaci cekam ponovno neko kumstvo da razvalimo podij 💪💪
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji