Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    busybee
    31. Ožujak 2021. 17:58

Moja ce sutra 2 tjedna, pupak je otpao, ali jos se nije kupala, patronazna dolazinu petak pa cemo onda.
    U setnje idemo, stojimo po sat vremena (mozda i dulje), jako je toplo, nema razloga da idemo na krace. Nadam se da ce se ovo lijepo vrijeme nastaviti.

• MissGraz
    31. Ožujak 2021. 18:00

Ej mamasite! 💜
    .
    Suosjecam sa svim vasim tegobama! 😨 
    Mogu samo reci da su nama Espumisan kapi odlicne. S tim da ih dajem samo ujutro i popodne, previse mi se cini za svako jelo. I evo sinoc smo spavale dobro. Doduse, mucila se do jedno 10h, onda se pokakila i zaspala k'o top. Dojila doslovno u snu 2 puta i to je to. Nadam se da smo otkrili sistem za grcice. 💪 
    .
    NevaEva - probaj se samo opustiti i time maksimalno psihicki pripremiti. Meni je pomagao topli tus, molitva i neka dobra muzika pri pripremi za inducirani porod. Svaki porod je individualan. Znam zene koje su radjale velike bebe bez ijednog sava, dok recimo ja bebu od 3kg nisam mogla roditi prirodno. Nemoj misliti negativno, napuni se pozitivnom energijom... kako god bilo proci ce za taj jedan dan i ne moze duze od toga trajati. A kad ugledas svoju mrvicu, sve ces muke zaboraviti. Vjeruj meni, jer ja sam stvarno imala stravicno iskustvo, ali evo danas bi sve ponovo potpisala isto kad vidim ovaj svoj smotuljak. I ako te ista tjesi, moja prijateljica je metar i 55 visoka, izbacila je troje djece od 4kg svako za manje od pola sata. Filmski porodi! Tako da - stvarno nema pravila. 
    Setnja - ja idem svaki dan i to po dva puta. Nasa patronazna je rekla odmah sa 10 dana da krenemo vani na zrak.
    Pomoc - ja sam dva tjedna imala pomoc, zbog carskog i svega toga mi je stvarno bila potrebna. Ali nakon toga smo ostali sami ja i muz, s tim da on radi od 8 do 4 i 30 svaki dan. Tako da sam ubiti vecinu dana sama. Ali snalazimo se. Preko dana mi je stvarno dobra mrvica, pa kad ona spava, odspavam i ja. 
    Ostavljanje bebe - ja sam svoju prvi put ostavila odmah nakon 3 dana kad smo ja i muz morali ici prijaviti je u maticni ured. I bila je dobra. Poslje toga je nisam ostavljala, jer nekad zna dojiti nakon 20 min, nekad nakon 2 sata, tako da nikad ne znam kad ce biti gladna i uglavnom je vodim sa sobom, ali nije bas da negdje posebno i idem. Evo u petak imam kontrolu kod ginekologa svog, malo me prpa kako ce to izgledati jer ne znam koliko cu se zadrzati na pregledu. Oatavit cu izdojeno mlijeko, pa sto bude. 🤷‍♀️ 

MareiKate
    31. Ožujak 2021. 19:36

Konce sam u dva navrata vidjela na WC papiru, kao i bebolinka 😁 nakon dva tjedna otprilike od poroda...
    Prva šetnja - deveti dan, ali samo zato jer je prethodnih dana užasno puhalo. Da nije išli bi odmah van. Sad budemo više vani nego unutra, vani je zaista toplo i budemo na dvorištu većinu dana.
    Ostavljanje bebe ostavila sam ga mami na sat vremena par dana nakon dolaska iz bolnice i tad je još jako puno spavao pa sam išla bez brige. A drugi put sam ga ostavila svekrvi sad prije par dana jer sam išla nešto obaviti, nije me bilo samo sat vremena i on se jako derao većinu vremena tako da za sad ne bih ga više ostavljala dok se malo ne stabilizira. A sad više ga niti nemam kome ostaviti.
    Meni muž radi, dolazi s posla oko 6 ako imamo sreće, ako ne, čak i kasnije. Stalno sam sama s njih dvoje, tj starija ode u vrtić ujutro s tatom ali ju ja kupim oko 3 već..  evo šta da vam kažem, znate kad sam zadnji put kosu oprala - prije jedno dva tjedna 😑 sram me i reći to ali jednostavno nemam kad. Još smo se i selili pa je muž sve oko toga, meni ništa nije pomagao

pupetta
    31. Ožujak 2021. 21:00

Ridja gledam na netu taj caj pa pise da je za bebe starije od 4.mj. pa provjeri 
    NevaEva bit ce sve to super, nemoj unaprijed negativno razmisljati o porodu, mantraj da ce se sve posloziti tocno onako zelis i mi ti svi drzimo fige da tako i bude. Pokusaj se ne opterecivati kilazom jer su te procjene u velikoj vecini slucajeva pogresne i itekako variraju. Samo hrabro, cekamo te na ovoj temi ❤
    MareiKate ne brini, nisi jedina. Ja sam tek neki dan oprala kosu nakon poroda, znaci isto nakon dva tjedna 

Baby P 03/21 💙

• Ivancica90
    01. Travanj 2021. 00:41

Ajme pranje kose, ja sam prije tjedan i pol oprala. To iskoristim kad mi mama dođe pa čuva malog jer mi muž uvijek uletava u kupaonu kako je malac gladan i da ga idem nahranit.

.

Čuvanje bebe - vidim svi ostavite na neki kraći period. Ne znam, mislim da ja još ne budem. Ide s mužem solo, i čuvaju ga mama i šogorica dok se ja tuširam ili nešto doma radim, al nekak mi pomisao da ga neko drugi čuva osim muža dok me nema još ne sjeda. Možda zato jer svi skaču oko njega, uzimaju ga na prvi zvuk i sam ga nose pa ja poslije imam kaos jer se dere dok se ne nosi okolo. A i kako je MissGraz napisala, nikad ne znam za kolko će bit gladan.

• MissGraz
    01. Travanj 2021. 03:32

Ivancice, ista stvar kod nas. Tata je na vratima od wc-a u roku pet min. 😅  da se njega pita on bi ju hranio svako 10min i cim malo zaplace. 🤯

pupetta
    01. Travanj 2021. 03:36

Sovice, ima li vas? 
    Ja se odlucim prvi put ne buditi maloga po noci jer je imao odlican prirast i stvarno se napapao prije spavanja. I onda se on skolski probudi taman 3 sata od proslog jela 

Baby P 03/21 💙

• MissGraz
    01. Travanj 2021. 03:42

pupetta

Sovice, ima li vas?
    Ja se odlucim prvi put ne buditi maloga po noci jer je imao odlican prirast i stvarno se napapao prije spavanja. I onda se on skolski probudi taman 3 sata od proslog jela

Mi taman papali, sad lezim i cekam/molim da zatvori oci... 😅 

TheTina
    01. Travanj 2021. 04:06

Ivančice, Miss Graz i kod mene ista stvar...sam kaj udem pod tus vec muz dolazi s malom da nekaj je, sinoc su uletili da je mala bljucnula pa da ih treba obrisat 🙈 Lagani ignor sam nabacila i sve je uspel sam na kraju 😒

Vratilo se nase spavanje u normalu 💪. Curka je zaspala u 10 i evo sad se probudila za papanje 🥰

bebolinka
    01. Travanj 2021. 04:17

Evooo i moja jede 😁😁😁 gladuši mali

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.