Ružice ja to ne vidim ni ne gledam, pravim se da toga nema🤣🤣 neznam kako druge cure to vide. 🙈🙈
Mi smo bili vani jučer 3min. 🤣🤣 nemože uopće vani oči otvorit i počeo je plakat.
Ružice padnu u prosjeku za kojih 10-14 dana. Ja svoje nisam vidjela da su otpali, a otpali su!
Drage mamice :) Nadam se da vam se prikljucujem uskoro, sve ste sretnice jer imate svoje bebice u rukama vec 😍
9 dana do termina sam, noge mi oticu i bojim se da beba ne zapne u porodjajnom kanalu (165 sam ja, on oko 4kg, prva trudnoca) pa trazim savjete od vas moje ste to prosle.. kako se opustiti, ima li uopce nacina i sto je vama pomoglo u prioremi za porod?
Hvala na odgovorima i puse svima 😍👸🏻🤱
Joj, i mene to bas zanima za savove
Bubice Mi smo isli na 20 minuta u setnje po kvartu. Rekla je patronazna da mozemo i duze, ali ne znam ni bi li ja imala snage za sve to i onda jos spremala torbu i ostalo. Za pocetak mi je ovo dovoljno
Ja ga obucem u stramplice, bodi, deblju pidzamu, kapicu, a preko kardigan i dekica na noge. Bude mu dosta toplo, ali se ne oznoji pa racunam da je valjda to ok
Ivancice nama je baka pricuvala malog na sat vremena kada smo ga isli prijaviti u maticni ured. Spavao je i sve je bilo ok. Napravi kako se ti osjecas ugodno, mislim da za sat vremena da ce sve biti kako spada, cak i ako bude beba gladna. Ali, bitno je i jesi li ti spremna
Baby P 03/21 💙
Šavovi su meni ispali nešto pod tušem, nešto dok sam tapkala blazinicama sa čajem od hrastove kore, baš su onak dobri komadi, nemreš fulat.
.
NevaEva mislim da nikakva priprema nije nesto extra od pomoći, onaj tren kad osjetiš da kreće sve je toliko prirodno urođeno valjda, svjestan si da je to to i da moraš rodit i samo si koncentrirana na to da dolazi bebica i onda slušaš doktora i babicu i uz njihovu pomoć sve prolaziš. Bar je meni bilo tako, čekaš taj početak svega i onda kad krene ces samo pratit sto ti govore 😊
NevaEva, moj "maleni" je imao 4200, doduše ja sam dosta visoka. Ali ništa to to ne znači...
Savjeta posebnog nemam.
Samo se opusti, pripremi na bol, i kao sve mi uskoro imaš u rukama svoju "štručicu."😍
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Avama - kod nas savjetuju da se soba drži do 20oC jer male bebe ne mogu regulisati svoju temperaturu, a pregrijavanje može biti opasno za njih.
Uvjerila sam se i dobro repala. Sad gasim grijanje po noci
Čuvanje bebe - meni je mama već par puta čuvala dok bi otišla obavljati neke stvari, ako je tad možda bilo vrijeme dojenja ja bi se izdojila prije nego bi otišla i pustila joj bočicu. I onda mirna ona mirna ja, nemam problem s tim da je ostavim mami ili svekrvi, drugima nikome nebi 😁
..
Šavovi - ja sam jedan nasla na wc papiru, ko mala glista sa cvoricem na kraju 🤣🤣🤣
..
Šetnja - ja sa svojom šetam i po dva sata, odem na kavu i sve. Obučem je znaci ono klasika šta nosi po danu, bodi kratkih rukava, bodi dugih rukava, hlačice, carapice i tako je stavim u medo odjelce i pokrijem dekom, i stavim traku da pokrijem uši. Danas je nisam ni pokrila i čak sam je tokom šetnje otkopčala i maknula traku jer je bila vrela. U Puli 21 stupanj bio.
..
NevaEva samo opuštenoooo 🥰 ja sam imala taj problem, beba je bila 4 kg i 54 cm, ja sam 170cm i jedva je izašla, vakumom su je morali izvuci i rezati me jer je sama nebi mogla izgurati. Ali vjerovatno ovisi i o gradi tijela nemam pojma 🤷🏽♀️ Ali sve se rješiiii, važno da dođe bebica ❤️
Šetnja - mi još nismo izašle van. Ovaj tjedan je malo kaotican i ona jako nemirna i slabo spava. Kolko smiju biti vani, pogotovo kad je sad tak toplo? Patronažna mi je rekla najprije 5 min pa drugi dan 10 i tak, ali sad je toplo vani pa si mislim kaj nemremo malo duze biti vani? Kak ih oblacite?
Mi smo prvi dan bili 10-ak minuta al zato kaj je bilo hladno, a sad smo po 2-3 sata vani i ujutro i popodne idemo. Nama je patronazna rekla da kak mi procijenimo tak dugo i budemo vani. Sad kad je toplo joj obucem vesticu na body i tanku kapu, hlacice s nogavicama i deku gore.
.
Ivancica90 - mi jos nismo malu ostavljali al planiramo pocet posle Uskrsa.
.
NevaEva - meni je pomoglo to kaj se sve brzo odigralo pa se nisam ni stigla snac 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji