EmEn9, kamilica dva do tri puta dnevno, dakle umjesto vode s mlijekom - kamilics s mlijekom, ne znam djeluje li ali imao je probavu jučer..
Od prvog sam dana na dohrani samo... moje mlijeko nažalost nula bodova, nema ga. Ali to sam i očekivala, genetski je. Barem nisam mastitis dobila.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Mame,
Jeli vi svoje bebače vodite van sobe, nekako mislim da oni ovako mali moraju biti u sobi ili krevetu, iznesete li ib na kauč, držite po rukama u dnevnom itd?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
EmEn9 nisam stručnjak, ali i ja bih hranila sve dok beba nije sita. To radim i sama. To mi nekako ima više smisla nego slušati kako plače gladna. Drago mi je što imaš više mlijeka i super je što maleni hoće i cicu i bocu. Kako maleni kaka? Ima li problema sa probavom ili sve ide super? Nadam se da će on preskočiti onu fazu naprezanja dok kaki. Ayaat tek sada većinom napreže samo guzu kad kaki, prije je to bilo čitavo tijelo dok ne skoro ne poplavi u licu.
.
Danas sam odlučila malenu uspavljivati svako sat vremena. Juče je bila pre umorna pa nikako da se smiri. Ne mogu vjerovati da beba stara samo 6 tjedana može toliko dugo biti budna. 🤦🏻♀️
.
Želim nam svima bolji dan danas.
Dobar dan mamice!
I moja je jucer bila nesto “luda”, uopce nije spavala, ak je zaspala to je bilo na 15-ak minuta i dalje deranje. Odspavala mi je nesto duze vani u kolicima tak da smo dosta bile vani jucer. Zaspala je u 21 do pol 1, i onda sou do 4 ujutro. Bas je neki ludi dan bil jucer 🙈. Nadam se da bu danas bolje jer mi fali moje spavanje 🤣
.
Ružice - https://ibb.co/x6DBLn7 ovu imam. Za skok sam cula da jedu nenormalno jer im zeludac raste pa im i treba vise hrane, ovo kad ne jede stvarno neznam kaj znaci. Kod mene je bilo isto ko i kod EmEn, non stop je bila na cici i vukla je stalno, svakih sat vremena.
.
Krvarenje - ja sam krvarila nekih 2 tjedna s tim da je prvi dan bilo nesto jace a ostane dane slabo jako i vise smede nego bas krv. Ginekologica me narucila na pregled 2 mjeseca nakon poroda.
.
Kupanje - mi smo curku okupali tjedan dana nakon kaj je pupak otpao jer patronazna nije mogla doc odmah a nismo htjeli na svoju ruku krenut u to.
.
Vlazne - koristim violetine s bademom i to po noci kad ju presvlacim i kad idemo negdje, ovak ju perem s krpicom i vodom.
.
Grimase - i moja stalno neke grimase radi i znamo ju nekad promatrat i urlat od smijeha. U minuti valjda 20 grimasa promijeni 🤣
EmEn i Ruzice sretno danas i mozete vi to! Nadam se da ce vam bebice bit jakooo dobre i da ce shvatit da ste same s njima 🤞🏻
.
Kad place, isto ju znam nosit al nakon nekog vremena ju spustim jer me leda pocnu ubijat i pustim ju 5-10min i obicno se smiri. Kuzim plac kad ju grci, kad je gladna i kad bi se samo nosila. Kad ju grci joj stisnem nogice prema trbuhu i cim prdne je dobro.
.
Mame,
Jeli vi svoje bebače vodite van sobe, nekako mislim da oni ovako mali moraju biti u sobi ili krevetu, iznesete li ib na kauč, držite po rukama u dnevnom itd?
Moja je na mom mlijeku samo ali razmisljam da joj tu i tam na zlicicu dam malo caja od komoraca. Jel ga netko koristio mozda?
A to kad se radi kamilica sa ad.. Sta se caj obicno napravi ko i inace? Vrecica i voda? Glupo pitanje mozda haha al zanima me da nebi nekaj fulali ak dodje do toga
Moja je na mom mlijeku samo ali razmisljam da joj tu i tam na zlicicu dam malo caja od komoraca. Jel ga netko koristio mozda?
Ja sam svom davala par žlica kad nije kakao, to mi je jedna patronažna rekla da napravim, a ja sam popila ostatak, kod njega nije bilo pomaka ali je mene tu noć zašarafilo, trčala pol noći na wc 😂.
.
Nama je kindać za spavanje u spavacoj i tamo smo samo po noći, a preko dana smo u boravku, tamo smo kupili kinderkraft unimo koljevku i u njoj spava preko dana, komotno ga podojim na garnituri i samo spustim u to, odlična stvar 👌 i onda sam ja komotna radit kaj trebam jer ga čujem po ostatku kuće.
.
Ja isto slabije krvarvarim, sad mi lagano opadaju šavovi od epi, ali me boli onaj zadnji čvor baš na koži, ful je nezgodno, jer smeta sjedenju i sve 🙄
Emmie mi hvala bogu nemamo problema sa kakicom, napinje se par sekundi isto pocrveni ilu licu i obavi odmah. Bar s tim nemamo problem. Bome nije ni tebi lako kad je tako puno budna, nadam se da ce danas uloviti ritam.da malo više spava.
.
Moj je za sad super valjda se izmorio ova zadnja dva dana i noci jos od ujutro spava i probudi se za jest. I sad naravno kad sam odlucila da cu mu ipak dat vise hrane i probam napravit 150ml da vidim dali je glad u pitanju nakon mukotrpnih 2 dana odlučivanja i ja mu napravim 150ml reko sad ces se bas najest i on pojede sad 90ml 🤣🤣🤣🤣 znači da umres od smijeha i muke 🤣🤣
.
Kupanje - kad je otpao pupak jos mu bila neka tockica unutra pa mi rekla patronazna da pocekam jos jedan dan i onda ga okupam. Ja sam bila pocekala 2 dana za svaki slucaj i onda ga okupala.
.
Moj je preko noci u našoj sobi u svom krevetiću a preko dana smo u dnevnom najviše u košari od kolica i onda se selimo malo kauč malo ljuljačka i malo ruke. Ali cijeli dan smo u dnevnom. Tako sam i s curama radila. Ja volim da kad je dan da smo u dnevnom a noc je za sobu. 😉😊
Ruzice moj je preko noci u sobi u kreveticu, preko dana je na kaucu na svojoj prostirci. Planiram tako sve dok sene pocne sam okretati, onda ce samo u krevetic
TheTina meni je patronazna preporucila da mu dajem caj od komoraca, al nisam ga jos kupila. Rekla je da mu dam par gutljaja na dudu svakih par dana jer nema grceve, inace da moze svaki dan. Ali, mislim da cu mu dati na zlicicu prvi put jer mi se ne da zafrkavati s dudom samo za par gutljaja svakih par dana. Vidjet cemo
Baby P 03/21 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji