Emmie, tocno sam dns razmisljala da uklonim mlijeko,”. Hvala ti. Utjeha je da ce proci!
Što ae tiče moje pazronažne to je užas, eto.
Sve nešto kao zove interesira se ali ne dolazi.
Kažem da je pupak suh, e to čemo u ponedjeljak, katastrofa, ne treba više ni dolaziti, ne želim je vidjeti više.
Ines, kažeš nisu sve kolike, ja neznam onda što je mom malom, od 11 do sada plače cijelo jutro, čujem mu kruljenje crijeva, nateže se za polakit ali nemože, čujem kruljenje crijeva staalno... što je to onda cure? Za kolike sam čitala da budu navečer uglavnom ili ne moraju biti?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ivančice - moguće da se dere ako nije lijepo podrignuo ili bljucnuo, tako moja mala nekad, podrigne ja je spustim ona tako kenjka jedno 10tak min bljucne i zaspe odmah hahaha
..
Ružice - moja je bas tempirana svaka 3h ali bilo je dana kad je svakih sat vremena tražila i ja bi joj dala svaki put. Bolje i da se prejede ako treba nego da je gladna. Ugl cim traži ja dam
..
Odnosi - jedva čekam al me strah jer sam iznutra puno sivana pa čekam pregled 😫
..
Kakanje - Ines ja sam mislila da moraju barem 4 puta dnevno 🤯 koj sam tudum hahahha još se ja zabrinula kad mi je dva puta samo u danu kakala hahaha inače mi po 5 puta u danu zna kakat. Ujutro jednom, popodne 2 puta, i navečer uvijek malo da mamu iznervira 😂😂😂
Ružice moguce je da mora kakat, a ne moze. A opet mogu biti grcevi. Svako dijete je drugacije. Moja ima kombinaciju jednog i drugog j protegne se cijeli dan na nervozu i plac.
Bebolinka normalno je da kakaju nekoliko puta dnevno, a normalno je i da nemaju nekoliko dana stolicu.
Bruna,
I je li to plakanje u tvoje malene svaki dan, jesu li uvijek isti sati i koliko to traje uopće?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Nije,kod mene to traje skoro cijeli dan i noc. Ne mogu reci da ima odredeno vrijeme kad se to desava.
Mamice s iskustvom, koliko cesto sterilizirati dudu varalicu? I da caj od komoraca dajem na zlicicu ili bocu ako je potrebno samo par gutljaja svakih par dana?
Baby P 03/21 💙
Ruzica, kruljenje crijeva je normalno, sve se jos razvija. Uff moja je znala bit takva i puno duze, jednostavno je bila nervozna, takav dan. E sad kazem ono iz svog iskustva, nisu uvijek u pitanju kolike, jer eto kod nas nisu bili, a ponasala se skoro identicno, razlika je bila u tome sto se nije savijala i grcila nogice. Znaci kad su grcevi onda skupi nogice i naglo ispravi i tako stalno, trbuscic bude napet, stalno prducka i neutjesan plac. Kad je gladna stisce sakice, okrece glavu prema sisi, mase glavom lijevo desno i plac joj zvuci nje nje. Kad joj se spava onda su joj oci bas umorne, kapci crveni, opustena kao guma i plac joj bas tako i zvuci izmoreno. A kad je nervozna, ljuta onda place sa aaa i udara nogicama i rukicama na sve strane. A kad joj smeta mokra pelena samo nogicama klati, ono da se s njima baca na sve strane. To ti je sve upoznavanje same bebe i njezinih znakova kako na sto reagira i kad to pohvatas, znat ces sto joj je.
Mojoj tako crijeva krulje najvise kad papa, znaci netom poslije hranjenja, lijepo si podrigne i traje jos par minutica i onda se smiri. A zna tako plakati i bacati se da mislis da su grcevi, al ona se samo stisne, prducne i mirna ko sunce.
Sve je to filozofija samo pratit sto ti dijete pokazuje i time se vodit sto joj treba.
Bebolinka, haha ne ne moraju kakat svaki dan. Svaka beba funkcionira na svoj nacin. Kakica nije uvijek mjerodavna. Mokre pelene su mjerilo koje je puno bolje pratiti.
Pupetta, dudu steriliziram na dnevnoj bazi. A caj ja dajem na dudu, lakse mi je nego da zlicu.
Nea 💗
Ines jel ti je počela curka biti vise budna preko dana? Ili ti spava nakon svakog obroka još 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji