Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    30. Ožujak 2021. 14:27

I da, mekane cice ne znače da nema mlijeka, meni nekad ak hoće brzo nakon dojenja opet jest budu meke, a bome on dosta izvuče opet. I nije izdajanje mjerilo jer neki jednostavno ne mogu izdojit sve što imaju pa misle da je manje mlijeka nego što je. Ja recimo izdojim bez problema navečer dok on dugo spava iz lijeve do 20ml, a desne do 60ml i više ne ide bez masaže svako malo. I neki dan se probudio taman nakon kaj sam to izdojila i misla sam kak sad ne bu imo dosta da ću mu dat iz bočice, a na kraju se najeo i zaspo. Da ne izazovem raspravu o dojenju, po meni ako beba ima popišane i pokakane pelene, dobiva na kilaži i mama želi dojit, vjerojatno ima dosta mlijeka, iako mi nekad mislimo da nema. A ako ne dobiva na težini ili pada, i nema dovoljno punih pelena nakon par dana dojenja na zahtjev onda treba uvest ad. Ali naravno da svatko za svoju bebu procjenjuje je li gladna i treba li dohranu, ja bih mu odmah dala ad da mislim kako se nije najeo.

Emmie
    30. Ožujak 2021. 14:41

Bubice - i meni bude hladno, posebno nakon dojenja/izdajanja. Jednom sam se probudila ispod pokrivača i bilo mi je hladno.Nisam se do sada znojila.
    Leđa ili bok - ovdje strogo savjetuju spavanje na leđima. Moja malena je na leđima, ali glavica je okrenuta ili na jednu ili na drugu stranu. Zna se i ona zagrcnuti i svaki put mi oduzme godine života.
    Vlažne Maramice - njih koristim. 
    Dojenje- nova sam u svemu tome, pa ne mogu dati neki pametan savjet. Znam samo da nije uvijek lako. 

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 15:19

Moj je padao na kilazi zato sam uvela ad zato kazem  da je to individualno i da treba svatko procjeniti za svoju situaciju. Evo upravo sad nije htio cicu nikako i isla sam se izdajat da vidim hoce li uopce nesto izac i ono 20min izdajanja niti 5ml i sad vise nista ne ide. A boli me za poludit i kad izdajam i kad njemu dam. Užas 

pupetta
    30. Ožujak 2021. 15:45

Evo i mene, nama je noc prosla odlicno, budila sam ga 3 puta za hranjene i ostatak je prospavan. I napokon se pokakao, vec sam se mislila sto li je sad 
    Bila nam je patronazna danas, sad smo na 3620, a po izlasku iz bolnice je bilo 2970, tako da dobro napredujemo hvala Bogu. Pupak je zarastao, imamo zeleno svjetlo za setnju i prvi kupanjac 
    Imam dva pitanjca. Cure koje ste sivane, kada savovi otprilike pocnu otpadati i primijetite li ih na ulosku ili u tusu? I koristi li koja od vas probiotike, ako da - koje? 
    EmEn9 ja jos krvarim, doduse sve manje iako bas ovisi o danu, a sad ide prema tamnocrvenom. Kaze mi patronazna da se narucim na pregled kod ginekologa 6 tjedana nakon poroda, a tako mi pise i u otpusnom pismu.
    I jos za naslage u ustima, guglaj kako izgleda soor pa ces moci usporediti. I moj nekada ima blage naslage, al su to ostatci mlijeka. Ako se moze obrisati gazom onda nisu gljivice 
    MareiKate bome vam je noc bila vesela, nadam se da ces odmoriti barem malo tijekom dana. Nama je patronazna rekla da cemo zajedno okupati prvi puta iduci tjedan. Inace koliko znam mislim da se moze odmah kupati kad pupak zacijeli. Znaci, ne cim otpadne nego nakon par dana kada ne bude vise rane/kraste. 
    Bubica1 ja koristim blazinice i vodu za pelensko podrucje, ali kad se ukaka onda Violeta vlazne maramice s 99% vode. S blazinicama samo sve umrljam tako da nema smisla, a patronazna kaze da je sve super dok vlazne ne koristimo u vecini presvlacenja. 
    Bebolinka tako je i meni neki dan bilo, uzas jedan. Stavljala sam par dana Multi mam komprese i proslo je. Provjeri da nije do bebinog hvata, kod nas je to bio problemcic, iako nije tako izgledalo na prvu. 

Baby P 03/21 💙

• BruNa
    30. Ožujak 2021. 16:02

Pupetta meni je otpalo 6 sava,iskreno vidjela sam samo jedan.
    Ja koristim violeta maramice s 99% vode. Mi koristimo Biogaia probiotike

pupetta
    30. Ožujak 2021. 16:03

I jos nesto, je li koja kupovala ili koristila maramu za dojenje? Ja volim skitati i sad kad krecemo u setnje zelim biti sto slobodnija pa bih narucila da imam za svaki slucaj 

Baby P 03/21 💙

• ružica
    30. Ožujak 2021. 16:36

Mame, pomagajte!
    Malome je danas 20 dana.
    Dakle, place cijeli dan, cak nece nešto ni da jede, dam mu bocu duda je ali ne jede ništa.
    Je li to skok u razvoju s 3 tjedna? Kako ga hraniti dok to traje? Treba li mu davati bocu kad god želi? Kako je vašima to prošlo?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 16:45

Ružice mom je isto danas 20 dana ja od jučer imam suprotnu situaciju. Moj je grintav i hoće jest stalno i sad vidim da sam pogrijesila sto sam mu davala na svaka 2 i pol sata 3 trebala sam otezati do 4 jer je svejedno grintav. Samo sad mislim jos da ga i trbuh boli od toliko hrane. Sad cu pokusat ipak otegnut i dat mu 120ml svaka 4h 

Bubica1
    30. Ožujak 2021. 20:59

Onda je vjerojatno problem u tome da ona preslabo vuce cicu. Dok krenemo s dojenjem onda bas posteno vuce, ali zacas zaspi pa ju moram stalno s necim buditi. A tu sam i ja kriva jer sam ju pustala i sad se gospodjica naviknula pa kampira na cici. 😊 Na kraju iscrpljujuće i za mene i za nju. Kako sprijeciti da ne zaspi? Uz sve moje napore ponekad mi ne uspijeva odrzati je budnom. Probala sam lagano povlaciti za usnu resicu, stipkati za obraze, cupkati, ali svejedno zaspi. Imate jos kakvu ideju?
    Ruzice, dok je skok u razvoju trebalo bi dati djetetu kolko trazi. Tak je barem u teoriji, znat ce ti reci iskusnije mame. 😉

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

pupetta
    30. Ožujak 2021. 21:26

Bruna hvala ti
    Bubice moj mali ima najvise 10 minuta aktivnog sisanja, uvijek zaspe na ciki. Isto ga stipam i svasta izvodim, znam mu i nosic stiskati, i onda kao malo jace potegne, ali nikad se ne probudi. Ako slucajno izbaci ciku u tijeku sisanja nema sanse da ooet zine jer spava kao top. Ali, rekla mi je patronazna da se ne brinem dok god dobije na kilazi i da oni u prve 3 minute posisaju 70% onoga sto im je potrebno 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.