Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebolinka
    30. Ožujak 2021. 13:37

Evo očistila sam joj jezik sa gazicom i nema ništa vise skoro, tako da nevj da je soor 

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 13:38

Jučer sam vam pisala i noćas i danas se to nastavilo sa hranjenjem. Znači pojede jednu cicu 10-15 min onda mu dam drugu 5-10 min ako uspijem jer urla na njih, ljut je na njih za poludit i nakon toga pojede 120ml i ne prođe 2 najvise 2 i pol sata i on bi opet jeo. Ne kuzim ga. A lijeva bradavica mi otpada bas me boli i peče i sve i kad on ne jede a kad tek počne jest umirem i ja a i on od ljutnje 🤣🤣🤣 a jučer je htio jest vec nakon sat i pol i isli ga kupat navecer da malo otegnemo to hranjenje i kao bolje ce spavat ono možeš mislit bio budan i ljutio se od 9 do ponoc i pol i nakon toga se budio na 2 i pol 3 sata za jest a do jučer znao odspavat sa 90ml ad po 4h a sad mu kao ni 120ml nije dosta ni za 2 i pol sata a kamoli 4. 🙄🙄🙄 neznam uopce vise sta on pojede u cicama ocito nista kad nakon njih jede 120ml ad. Mislim da sè i dalje s tim cicama mučim bezveze. 
    .
    Bubice moj je tako non stop bio na cici prvih par dana i ja sam forsirala dojenje i da mi dođe više mlijeka a na kraju mi jako padao na kilaži nisam imala dosta i uvela dohranu. Samo pazi da ti ne pada na kilaži. Ja se evo jos borim ali ocito nista od toga. 😉
    .
    Meni nije toliko do tog pregleda nego želim obavit taj pregled naravno kad prođe ovih 6 tjedana u biti 2 mjeseca samo zbog kontracepcije jer mi neće dat tablete sad nakon poroda bez pregleda a stvarno kad krenemo u nazovimo to "akciju" ne želim strahovat jer sam ful plodna a dosta mi je sad 3 djece 🤣🤣

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 13:42

Moj isto ima nešto bijelo na jeziku, kako to prođe?
    .
    Moja patronažna je također trebala danas doći izvagati ga i isto se nije pojavila, ne kuzim. A rekla je doći ću u ponedjeljak a ako ne stignem najkasnije u utorak. I eto nema je. 🤣🤣

• Ivancica90
    30. Ožujak 2021. 13:43

Ružice ja ne znam jer nemam iskustva, al kolko sam po netu vidjela grčići se kao javljaju u isto doba dana ili cca pola sata nakon hranjenja. Beba neutješno plače i izvija se i to traje barem 3 sata dnevno bar 3 dana tjedno da bi se kao reklo da ima kolike. Moj se zna grčit nakon hranjenja, onak se napinje sav i dere. I onda u nekom trenutku prdne i podrigne par puta pa se smiri.

.

Bubica meni ne zaspe nakon svakog hranjenja, ali nikad ni ne cica 2 sata. Najčešće je 10-15 minuta na jednoj dok ne isprazni i onda ga stavim na drugu i na njoj isto bude tolko ako je gladan. Al u svakom slučaju mi za 20 minuta isprazni cicu skroz, al on baš aktivno guta skoro cijelo vrijeme. Jesi sigurna da vuče? Treba se čut gutanje i tam ispod uha vidjet da guta. Moj bi nekad sam imo cicu u ustima i dudlo, a vidim da ne jede. Mislim ja sigurno ne bi imala dosta mlijeka za aktivno cicanje 2 sata, a stalno mi između dojenja curi i prepunjavaju se cice pa mi je zato čudno. Iako da mi je sat vremena na jednoj, do tad bi mi se u drugoj već napravilo novo 😅 Ja dojim na zahtjev, al sad je uhvatio neki ritam preko dana svakih cca 2 i pol do 3 i pol sata, po noći ima jedno dugo spavanje, i onda po 2, 3 sata još 2-3 puta.

.

Već sam pisala, ja svog stavljam na trbuh, drugačije uopće neće spavati. Znam za sve preporuke i strah me da mu nešto ne bi bilo pa se znam baš scimat kad se probudim, a on je miran. Jučer je recimo spavo, a ja sam bila na laptopu i pogledam prema njemu, a on s otvorenim očima, ne trepće i ne mrda. Tek kad sam ga po ručici malo se promeškoljio, zatvorio oči i spavo, ubiti mislim da ni nije bio budan.

.

Vlažne maramice koristimo sad, al prvih mjesec dana smo samo s vodom brisali. Dva puta mu je bila crvena guza, tad smo opet bili vodu koristili, al dok je sve ok onda vlažne. Imamo pampers s 99% vode.

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 13:44

Ja kad ga kupam kupam ga s mustelom kao i cure a za presvlačenje koristim one obične blazinice i vodu a kad je pokakan onda najprije s mokrim maramicama jer mi se s vodom i blazinicama to nekako razmazuje pa mi brže s mokrim maramicama. Ja isto kupim ili te violeta 99%voda ili iste takve s vodom od pampersa. 

Bubica1
    30. Ožujak 2021. 13:46

Ma stvarno vise ne znam dal je to normalno, ali evo ona vec vise od 3 sata non stop na cici i nikak da se najede. Stalno ju moram podsjecati da vuce, ali uspije i zaspati. Taman kad ju stavim u krevetić eto ti opet plac jer se ocito nije dovoljno najela. Ali zakaj onda baci cicu van? Upomoc cure, kaj da radim? Ako joj opet dam dohranu, nisam nist napravila. Totalno me sj..... patronazna. Da sam otpocetka tak radila, vjerojatno bi uspostavile dojenje, a sad je ziva muka, a mlijeka imam. Evo dodje mi da placem.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• EmEn9
    30. Ožujak 2021. 13:58

Bubica meni isto rekla patronažna da beba nema šta bit na cici više od pola sata, da se ona kao mora najest na jednoj cici i bit na jednoj cici oko 20 minuta i da onda ako plače još i traži još ponudit joj drugu cicu najviše 10min. Znači sveukupno 30min. I nakon toga dohranu dat ako nije dosta. Ja nemam dovoljno mlijeka tako da ti je nisam mjerodavna ali mi se cini da nemaš ni ti kad ona toliko bude na cici a i sama si rekla da ti treba sat i toliko da izdojis 50-60ml. Mislim da bi to izdajanje islo brže da imaš mlijeka. Ja sam u cijeli dan uspjela jedva skupa iz obje i izdojit 60ml tako da ti ja i nisam neko mjerilo ali eto cisto sam ti napisala svoje iskustvo. Ja ti njemu sad dam jednu cicu oko 15 min pa drugu oko 10min  i onda dohranu odmah a ako se ful ljuti na cice i ne želi prihvatit nego se ful dere  nakon 100 pokusaja da mu ju dam onda preskočim taj obrok cice i dam samo dohranu. S tim da kad se on dere i vristi na njih ja stvarno mislim da onda nema nista u njima jer su skroz onako prazne neznam kako da to opisem kad ih stisnem za dat mu ju skoro pa mi se spoje prsti koliko ju mogu stisnut. 🤣🤣

• Ivancica90
    30. Ožujak 2021. 14:06

Bubice ako joj je cica u ustima dok tak zadrijema ili ne vuče probaj stisnut onak u c hvat malo jače cicu, onda krene mlijeko, moj tak nastavi cicat kad se uspava. Mislim da se to zove kompresije, na youtubeu neki doktor pokazivo kao kak da ne spavaju dok doje. S tim da ja svog ne puštam da spava na cici ili da je sam ima u ustima, sisa i ne jede, ne bi baš da se tak navikne jer je frendica doslovno samo malu imala na cici cijeli dan. Maknem ga pa kad je opet gladan vratim. A ako baš hoće sisat dam mu dudu. Al sa cca 3 tjedna je i skok u razvoju, moguće da je to, moj je bio svakih pol sata na cici jedan dan. A neki budu par dana tak.

.

EmEn kod soora beba ima bijele naslage najčešće po jeziku i sa unutarnje strane obraščića, tak mi je pedijatrica rekla. Bude onak ful bijelo i ne da se lagano maknut, mlijeko se lagano makne. Ima na googleu slika. Al zbog toga znaju odbijat cicu i ljutit se dok jedu. Liječi se ili nekim kapima ili rojazol ili daktarin oralnim gelom, al to sve na recept. Znaju žene po forumu pisat i nešto da s octom ispiru, i nakon dojenja bebi s gazom, al zaboravila sam kaj točno.

• Ivancica90
    30. Ožujak 2021. 14:14

EmEn ja ne pratim kolko dugo doji, maknem ga na drugu kad vidim da više ne guta, cica mi je skroz mekana i kad stisnem par puta onak izvana prema bradavici ne ide mlijeko van. Ako mi još ide mlijeko onda ga vratim na istu ak hoće, ak neće gotovo dojenje. Trebalo mi je neko vrijeme da skužim kak stisnut da mi mlijeko izlazi. U bolnici bi mi sestra stisnula i štrca mlaz na sve strane, a ja bi stiskala i ne dešava se niš. Tek sam prije koja 2 tjedna ulovila grip da i meni štrca dok stisnem. 

bebolinka
    30. Ožujak 2021. 14:22

Ja svaki obrok dajem drugu sisu i bude dosta valjda

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.