Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebolinka
    30. Ožujak 2021. 10:34

Jutro curke 🌸
    Ja vam se bas nešto loše osjećam, sise me brutalno bole. Doslovno kao da su mi igle unutra i na bradavicama, ona kad krene sisat ja skoro umrem. A do prekjučer sve normalno, nemam regade ni ništa 😫😫 b

• BruNa
    30. Ožujak 2021. 10:56

Bebolinka jel crveno i tvrdo izvana? Da ti se ne razvija mastitis. 

MareiKate
    30. Ožujak 2021. 11:10

Nama je sinoć noć bila koma. Kakao je dva puta jučer i ja mislila super, bit će noć dobra, ali vraga... Valjda jedna od gorih do sada. Plakao, stenjao, mučio se, budio stariju seku, ona pak buncala pola noći jer je jučer krenula u vrtić nakon mjesec dana pa je sve noćas proživljavala 😅 penjala se iz kinderbeta u krevet i obrnuto, visila pola noći između kreveta i kindre, znači show. Ja sam jutros kao da me vlak zgazio a on se i dalje muči i stenje.
    Ja sam rodila 6.3. i još krvarim. Nekad je samo lagano smeđe a nekad jače i baš krv.
    Danas mi rekla doći patronažna iza 9, nije došla 😑
    Nakon što je bebama otpao pupak, kad ste ju kupali? Odmah? Ja se ne sjećam kako sam s prvom 🤔 računala sam pitat danas patronažnu ali očito ništa od toga...

• BruNa
    30. Ožujak 2021. 11:25

Ajme MareiKate zao mi je za tvoju noc. 
    Valda ce patronazna doci, nije uredu da se ne pojavi. 
    Mi smo se kupale dva dana nakon sto je otpao pupak

Emmie
    30. Ožujak 2021. 12:35

EmEm9 ja sam rodila 16.2. I krvarenje mi je tek prestalo prije 5 dana. Bilo je lagano na kraju, ali ponekad budi i crvene krvi poslije dojenja. Sada nema ništa, samo bijeli iscjedak.
    .
    Bebolinka žao mi je zbog bolnih bradavica ☹ Nemam nikakvog iskustva sa tim, ali suosjećam jer znam koliko bradavice mogu boljeti. 
    .
    MareiKate....žao mi je zbog teške noći. To stenjanje je nešto užasno za slušati.  Moja je tako stenjala non stop, i prije i poslije kakanja. Niti je spavala ona, niti mi. Sada je puno bolje jer stenje samo kada stvarno želi kakiti. Proći će i to. Drži se. Ima li maleni zatvor ili samo onako stenje?
    .
    Mi smo imale dobru noć. Malena je jednostavno odbijala zaspati do kasno. Ja sam prva zaspala pokraj njenog krevetića dok je ona gledala zid/sliku i gukala im🙄. Kad je napokon zaspala, zaspala je u komadu i plakala samo kad je gladna 2-3 puta, jela i nastavila spavati. 

• Ivancica90
    30. Ožujak 2021. 12:43

Bok cure, zelim svima lijep dan danas 😊 Petra drago mi je što si se javila, brzo ćeš i ti doć k nama. Ja grupu s trudnicama vise nikak nemrem ulovit, stalno mi se sam povećava zaostatak 😟 Zaboravila sam tko je što pito, ali korona i grljenje noge me ubilo od smijeha 🤣

Maramu i mi imamo ergobaby aura, a ljuljačku babymoov. Al u ljuljački neće duže od 3 minute bit, srećom smo je dobili na posudbu, a ne kupili.

.

Ja više ne krvarim, al sam 12.2. rodila, samo se ne sjećam kad je prestalo. Znam tu i tamo još malo ful svijetlo rozog iscjetka imat, al uglavnom ga nema. Idem na pregled idući tjedan. I meni je jedna frendica rekla ak je vaginalni porod da ona ne bi odmah sa 6 tjedana išla na pregled, da je bila nakon prve trudnoće i da ju je baš jako bolilo.

.

Nama kad je otpao pupak još ona ranica nije bila skroz zarasla pa smo ga kupali dok se i to osušilo.

.

Bebolinka ja još jedino znam da može bit soor, od njega su crvene bradavice i peku i svrbe. Al onda bi beba trebala imat bijele naslage u ustima. Ja nisam baš od pomoći, mene još uvijek bole bradavice i crvene su, a isto nemam ragade. Al mene ne boli dok cica, sam prvih desetak sekundi dok tek krene i onda poslije dojenja nekak iznutra, al ne uvijek.

• ružica
    30. Ožujak 2021. 12:46

EnEn9 ja sam rodila dan poslije tebe i još dosta krvarim....
    Cure, i moj se grči ali pedijatrica kaže da je to širenje želuca a ne grčevi...
    Danas nam je 20 dana i sad me zanima kako Prepoznati te grčeve, kad kreću?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Bubica1
    30. Ožujak 2021. 13:00

Bok cure, evo i mene konacno. 😊 Svaki dan vas citam, ali nikako da uhvatim vremena da nesto i napisem. Neki dani mi bas znaju biti kaoticni. I dok ona spava, ja onda obavezno nesto pospremam ili sudje perem i ves ili peglam itd. Dan mi nekad nema dovoljno sati. A i muz je na poslu tako da sam sama s njom. Bio je s nama prvih tjedan i pol, od onda smo same, tu i tamo mi dodje mama ili sogorica u pomoc. 
    Dojenje - pisala sam na onoj temi da sam dobila glupe savjete od patronazne da dojim najprije 15min na jednoj pa onda 15min na drugoj cici i onda joj jos dati izdojenog mlijeka. To bi jos nekak i funkcioniralo da ja nisam od 24 sata dnevno valjda 15 sati samo izdajala, mlijeka je bilo, ali otpust nikakav. Trebalo mi je sat, sat i pol da izdojim 50-60ml. Muke Isusove, znala sam izluditi, dakle totalni gubitak vremena, zivaca i psihicke stabilnosti. Sad pokusavam dojiti na zahtjev, ali nisam sigurna da li ce to ici. Jucer mi je ispraznila obje cice i onda urlala 2 sata jer je i dalje bila gladna pa sam joj na kraju morala dati ad. Tek je onda uspjela zaspati. Ne znam da li da to pripisem skoku u razvoju ili cemu, ali evo sad je vec skoro 2 sata na cici i jos se nije najela. A vuce prakticki cijelo vrijeme. Ne znam jel' to normalno i da li zapravo dijete nakon svakog hranjenja mora obavezno zaspati?
    Spavanje - kako stavljate svoje bebice spavati, da li na bok ili na leđa? Meni su u bolnici rekli na bok, a tako i patronazna pa ja onda na bok, ali citam da je preporuka na ledjima. No mene je toga tako nekako strah. Jedan dan se sama okrenula na ledja i nakon toga se zagrcnula. Dakle, malo je reci da sam se usrala i pol zivota izgubila, brzo sam je digla na rame i tapsala po ledjima dok nije uspjela doci k sebi. Od onda imam jos veci otpor prema spavanju na ledjima... 
    Znojenje - uh, ja se ne znojim po noci nego mi bude zima, ali zato kad ona neutjesno place i kad ne znam kaj ju muci, imam osjecaj da se oznojim i k tome usmrdim za dvije sekunde. 
    Krvarenje - i kod mene jos uvijek prisutno, ali malo. Jedva cekam da i to prodje, vec mi ovi ulosci idu na zivce. 
    Napredak bebe - jucer nam je bila patronazna, Sara nam je u tjedan dana dobila 340g pa sad imamo 3320g, porodjajna tezina je bila 2920g. Patronazna uglavnom zadovoljna, ali jos smo uvijek mali. 😊 Pupak je super, otpao nakon 10 dana, ali ga jos uvijek prasimo jer zna tu i tamo malo krvaruckati pa nikako doci na kraj s tim, ali ide.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    30. Ožujak 2021. 13:07

Pelene - mi koristimo Pampers premium care i meni su zasad super, nisu jos nijednom promocile. 
    Vlažne maramice - da li ih koristite prilikom presvlacenja bebe? Meni rekla patronazna, obrisati je samo s vodom (+ par kapi bademovog ulja). Kad se mogu poceti koristiti i da li ih vi vec koristite? Kupila sam neke Violeta s navodno 99% vode pa dal su te OK?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

bebolinka
    30. Ožujak 2021. 13:33

Nisu mi bradavice crvene, normalne su ali peku me za poludit. Pogledala sam jezik maloj i ima malo bijelog na jeziku ali tek je sad jela pa nez jel od mlijeka 🤷🏽‍♀️ 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.