Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • julesica
    16. Svibanj 2021. 15:20

Mi smo bili vani sa 7 dana starosti kada sam išla vaditi šavove, jer smo solo i nemamo ga kome ostaviti, ukupno skoro 3 sata, mali sve prespavao. Nakon toga smo išli svaki dan van, od pola sata do 3 sata, ili u dvorište, ili u grad u šetnju. Rekla je patronažna da moze odmah van, bitno samo da ne puše jako i malo po malo povećavati vrijeme provedeno na zraku. 
    Mi smo prijavu odradili preko e-gradana, brzo, i sve smo dobili u pretinac za dva dana, i rodni list, domovnicu, potvrdu o zdravstvenom...
    Ja ga isto ne vodim po trgovinama, niti ne planiram u skoro vrijeme.
    Moj mali spava zadnja dva dana po tri sata preko dana, sve me strah što nas čeka

• thera
    16. Svibanj 2021. 15:28

Lussi,gdje ga prijavljujete? Mi smo isli na crnomerec,ja sam cekala s njim u autu,on je spavao,dragi je sve sam obavio. Cak je zena koja radi tamo izasla van i dosla do auta da ja potpisem ono kaj moram. Stvarno je ok bila. 

• NeverEver
    16. Svibanj 2021. 16:25

thera

Lussi,gdje ga prijavljujete? Mi smo isli na crnomerec,ja sam cekala s njim u autu,on je spavao,dragi je sve sam obavio. Cak je zena koja radi tamo izasla van i dosla do auta da ja potpisem ono kaj moram. Stvarno je ok bila.

Da, ovo prvo oko imena radite skupa a nakon toga za domovnicu i te papire moze samo tata obavit, ne moras ni potpisat ako npr isplata novaca ide na tatin racun. Bar je kod nas tak bilo. Fakat je brzo gotovo.
    Mi odlazimo natrag u zagreb sad iduci vikend i istp smo skroz sami nas troje 😊 i veselim se i bojim se..

• thera
    16. Svibanj 2021. 16:39

Mi smo prezivjeli put od 4 dana. Isli smo kod mojih u medimurje😊 Konacno baka i deda vjeruju da im unuce place i da ne pretjerujem😂  Moja mama je neki dan ostala sama s njim pola sata jer ona to moze. Nakon 10 minuta me zvala jer je toliko plakao da nije znala kaj da radi s njim😅 Mislim da ce dadiljanje pricekati jos neko vrijeme dok malo ne poraste. Meni se sutra dragi vraca na posao,ja sam kronicno neispavana i moram priznati da se bojim tjedna. Bas sam neka depresivna i place mi se na mali prst. Pretpostavljam da i hormoni rade svoje. Nadam se da ce sve biti ok i da cemo se snaci i da vam se necu ovdje zaliti svaki dan. 
    Julesica,ja bi bila presretna da spava 3 sata po danu😅 

• avama
    16. Svibanj 2021. 17:38

Ridja

avama

Moj bebac je i danas nercozan i place, i samk bi se nosio.

Misliš da je skok možda? Ili ga nešto muci, napreže se? Oprosti što ne pamtim, dojiš ili ?

Ma ne znam ni sama. Moguce da je skok. Dojim, kakao je valjda 10 puta danas. Cak ni vani u setnji nije spavao danas

• avama
    16. Svibanj 2021. 17:42

Star je 7 tjedana i 5dana. 

16. Svibanj 2021. 17:49

avama

Ridja

avama

Moj bebac je i danas nercozan i place, i samk bi se nosio.

Misliš da je skok možda? Ili ga nešto muci, napreže se? Oprosti što ne pamtim, dojiš ili ?

Ma ne znam ni sama. Moguce da je skok. Dojim, kakao je valjda 10 puta danas. Cak ni vani u setnji nije spavao danas

A pitam za dojenje, rekla si da je rijetka stolica, neznam kako stojis ti sa jedenjem, stigneš, jedeš dovoljno. Mogu ti samo iz svog primjera reci, kad sam ostala bila sama sa njim 7 dana, 024, ja sam jako slabo jela, mozda jednom dnevno nesto konkretno i vise manje ostalo bezveze u hodu grickala, nakon 2 dana, citav taj tjedan i kasnije rijetka stolica. Kad se tata vratio, pocela opet jesti 3x dnevno normalno i prave obroke, odmah i njegova stolica nakon par dana prava, gusta 😆 Mislim da ima nesto u tome, ako mi ne papamo, onda ni oni nemaju vjv kaj probaviti. Ali to ti je samo neko moje iskustvo. A ako je bas tako nemiran i place, samo bi papao, moguce da je skok. Joj izdržiii 💪💪

• eleonora
    16. Svibanj 2021. 18:31

Mene je baš jako strah postporođajne depresije. Danas sam cijeli dan jaaaako cmizdrava. I imam sve manje energije i volje. Naravno tu je i osjećaj krivice - ne možeš si sad dopustiti depresiju.
    Ima netko iskustva? Nadam se da ne, iskreno

• ružica
    16. Svibanj 2021. 18:47

Cure moje drage!
    Od srca Vam svima hvala (da ne nabrajam sve na ponaosob) na utješnim riječima, jako mi to znači. Zaista smo kao obitelj. Ponekad ne vjerujem da smo prave frendice ali da se osobno ne poznajemo. Nitko, ali nitko tko to sam ne prolazi, i tko nije prošao teške trenutke ne može znati koliko stvari na dane mogu biti teške.
    Još jednom hvala.
    Mom malenom je doktorica promijenila prehranu u Aptamil Comfort radi grčeva, a čini joj se i da vidi refluksa. Ja vam samo čekam protok vremena do 3 mjeseca, na dane smo i muž i ja pos velikim stresom radi plača, a onda bude pokoji malo bolji dan koji nam pomogne da barem malo dođemo sebi.
    Eleonora, ja sam se jako bojala depre, prva tri tjedna su mi bila horor. Koliko ima tvoja beba i zašto se zapravo bojiš depre? 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz
    16. Svibanj 2021. 18:51

eleonora

Mene je baš jako strah postporođajne depresije. Danas sam cijeli dan jaaaako cmizdrava. I imam sve manje energije i volje. Naravno tu je i osjećaj krivice - ne možeš si sad dopustiti depresiju.
    Ima netko iskustva? Nadam se da ne, iskreno

Draga Eleonora, vec sam pisala da sam nekoliko puta bila “na rubu” da upadnem u postporodjajnu. Cure koje su na forumu od pocetka znaju da mi je trudnoca bila tesko razdoblje zbog privatnih problema, a porod uzasno iskustvo. Naravno, iza toga te docekaju plac, grcevi, neprospavane noci, dojenje, hormoni, umor. Nisam imala pomoci i vecinu dana provodim sama sa bebom… sto je “odlicno” da te odnese tamo gdje ne treba. Dojim na zahtjev i ona je konstatno sa mnom, dakle, “pobjeci” ne mogu. Onda sam se trgla i odlucila nadjacati svoju psihu. Dnevno si uzmem sat do dva ili tri (koliko mogu i koliko mi njeno raspolozenje dopusta) i to je uglavnom navecer kad ona zaspi i tata je kuci. To vrijeme apsolutno posvecujem sebi i svemu sto trebam napraviti da se osjecam bolje. Primjer, recimo, ako je roba cista i ispeglana - ja sam mirna. Znaci, u tom vremenu ispeglam robu, slozim i imam jednu brigu manje, a tako nekakav obavljen kucanski posao mi ulijeva mini zadovoljstvo i osjecaj “ja to mogu”. Mozda zvuci glupo, ali meni npr. pomaze u smislu da se ne osjecam nesposobno. Ne znam kako da tocno objasnim. Takodjer, u kupatilu provedem bar sat vremena, tu se isplacem ako trebam, izvicem na sebe ako trebam, uredim si kosu, obrve i sl. … nekakva vrsta self-terapije i fizicki i mentalno. To radim svaki dan i svaki dan si ponavljam dok to radim - proci ce i biti ce ti sve lakse. Isto tako sve kucanske poslove poput kuhanja obavljam navecer tako da sam sutra njoj maksimalno na raspolaganju jer lakse podnosim svaku situaciju na taj nacin. Ako ona place, ako ima grceve, ako ne spava - mogu se njoj posvetiti skroz bez nervoze da npr. rucak nije skuhan ili nesto tako. Ona se tako brze smiri, jer osjeca da sam uz nju koliko god me treba, a meni bude lakse. U svakom slucaju - to su moje metode. I stvarno nam je svaki dan sve lakse, a ja sam sve bolje. 💪🏻 I naravno, ovaj forum koristim da se uvjerim da nije samo meni tesko i da nas ima jos i izjadam se kad trebam i pruzim podrsku nekome od vas kad mu treba i zato mi ovo mjesto također dosta pomaze psihicki. Ne daj se, ne boj se! 💪🏻🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.