Ni nama nisu gledali dolje rez dok smo isli doma..ja sam mislila da se to pogleda inace..
Ali stvarno evo, od radaone do odjela,svi su mi bili okej..
Bila je jedna sestra za bebe malo zlocesta, nije joj htjela dst dohranu i pokazat mi dojenje,nego je rekla pa to morate znati, dovoljne su tri kapljice mlijeka da bude mala beba sita.. reko da, sigurno.
No nakon sto je vidjela da beba toliko place jer je gladna,smilovala se i odvela ju na dohranu.
Inace su sve bile okej, dok sam zvonila dosle su po nju za dohranu,odvele ju da se otusiram, pokazale prematanje, pokazale kak tretirst pupak ( a mene tog pupka taak strah🥴 ja to sve ko po jajcima🤣 )
Pokazale su kak vjezbat kukove, fakat su bile dobre..
U radaoni isto, posto su mi se izmjenike dvije babice,obje su bile super i prva smjena i druga.. objasnjavale su mi disanje iako u tim trenutcima ja to nisam nikak znala..
Pomagale oko tiskanja.. pa doktorica stiskala trbuh dok ide trud, pomogla mi noge drzat.. doktor koji mi je dosao braunilu staviti isto je bio okej, poslije je dosao vidjet jel krece porod i nakon poroda je dosao rec da su me svi culi kak vicem i da se nada da se vidimo uskoro opet🤣
Busili su mi vodenjak, to su mi rekli kao :sad cemo vam probusiti vodenjak
Babica mi je dolazila pitat jel trebam malo vode za navlazit usta,jesam okej,jel boli..itd
Ove kaj su mi epiduralnu davale su isto bile okej
Tak da moram pohvaliti Vinogradsku i ekipu s poroda, koliko god je trajalo.. Jelena, Maja i Irina, zapamtila sam imena, odlicne su❤️
I sestre s odjela patologije posto sam i tamo lezala😅 Lucija, Tena i Zeljka,njihova imena znam❤️ teta Zeljka mi je bila zakon, em smo se nasmijale,em je dosla u ponejdeljak (posto ne radi preko vikenda) u sobu i pitala jel sam okej i jel se nisam predomislila ipak hahah
Jer kad je rekla vi budete danas rodila,odite se otusirat.. ja sam rekla da ja nebi bas danas haha da sam se predomislila🤣🤣🤣🤣
Ne znam jesam jos kaj htjela napisat🤣 uglavnom sve u svemu,imam jako dobro iskustvo i svakako se mislim vratiti tamo ako Bog da!🙏🏼
E da, i super su mi bili dr. Grgic, dr. Gall i prof. Kosec ❤️
Ruska virus u rota cijepivu je živ. Možeš se i ti zaraziti od bebine stolice.
Aaa, vidis... Nisam znala
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure kad citam vasa iskustva s osobljem grozim se stvarno, ne mogu vjerovati da netko tako postupa i razgovara s zenama u porodu i nakon njega 🥺🥺 Tuzno i grozno, eto...
Za Sv. Duh sam cula losih iskustva od kume koja mi je tamo rodila prije 6 mjeseci, isto se zalila na sestre poslije poroda koje nista ne pokazu dojenje, cak mi je pricala da joj je jedna tako grubo povukla bebu za ruku kad ju je isla namjestit na sisu nakon sto ju je trazila pomoc 🤨🤨
Lussi, i ja dijelim tvoje pozitivno iskustvo iz Vinogradske, i prema meni su i na porodu i nakon svi bili ljubazni, susretljivi i spremni na pomoc bez nadrkanih faca i komentara 👌🏻
Cure, koja je ona koristila mam komprese za hemace? Imam pitanje 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Ista stvar u Petrovoj, rodilište, ma hvala im. Cijelo vrijeme su bili uz mene i zapricavali me, mlada ekipa, divni, na kraju sam u najvecim trudovima tracala neke dr sa njim, samo da me zasprehaju 😂.
.
Ali babinjače, nemam rijeci, nema nikoga, meni je mlada sestra jedamput pokazala kakti hvat, rekla on je sad nervozan jer nezna kaj treba radit, ne odustajte. Otišla sam iz bolnice sa nekim glupim uputama, mazat bebi guzu samo bademovim uljem, o pupku i nacinu motanja necu ni komentirat, previjanje 5 min prije otpusta pokazali. Još mi je mlada sestra priznala da im je ludnica jer je Šuputica na odjelu, a ionako ih je malo, užas.
Nama na sv duhu nitko nije dao nikakve upute za pupak, motanje ili bilo sta. Sestre su samo govorile da imaju 56.djece na odjelu a njih bude po dvije u smjeni, da im je kaos radi dopuštene pratnje bla bla. Jednom sam tražila dohranu jer iako je mala sisala, nije uspjela valjda nista jadna navući mlijeka i place neutješno. Ja zovem sestru da joj da dohranu, uzme ju živčano, vrati još zivcanija i meni otkopca gumb na spavaćici bez upozorenja ili pitanja, stisne sisu grubo i kaže- pa vi imate mlijeka a tražite dohranu i odjuri iz sobe. Ja u šoku gledam 😳😳😳
Ma nebi ni meni pokazala da nisam rekla prvo dijete mi je, ja ni prematat neznam🙄. Meni isto u otpusnom, dobila upute, dobila figu. Samo cekaju da te otpuste, treci dan ujutro, dr.pogleda dolje, kaze možete Vi doma, samo da pedijatar pogleda bebu, dolazi sestra neka stara nadrndana, kako Vi idete doma, na mene, ja govorim doktorica me otpustila, ova okrece ocima. I da rodila sam u 16, njega su mi doveli tek sljedece jutro, nije bilo pedijatrice, izgubila sam prakticki vrijeme koje sam ga mogla stavljat na cicu i uživat malo sa njim 😔 drugo jutro su ga dovele promuklog, zamusanog od formule i valjda je i bljucao jer meni je smrdio po tome, bila sam užasno tužna zbog toga, jer rađe bi da su ga onda meni donjele, a ne ovako bez rijeci, jasno mi je da je plakao i bio gladan, ali mogli smo drugacije.
Ali ovo da te netko dira iznenadno i prakticki nasilno, sa takvim komentarom, ma 😡
Najranjivije, prvorotke, neznamo di smo od svega, umjesto da žena ženi bude podrška, one tako 😔
Ruska, ja sam koristila! Pucaj! 😂
Na koji nacin? Objasni postupak 🙂 drzala si ih cijeli dan ili kako?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Mi smo jucer.ponovno slikali kukove privatno (u klaicevoj su nam rekli da siroko povijamo i za mj. Dana ponovno, a nema termina do 7mj). I sve je u redu, rekla je dr da je i prvi nalaz bio u redu ( s obzirom da je beba ranije rodjena i da smo bili s 5 tj). Tako da smo se rijesili sirokog povijanja.
Sada me strah cijepljenja protiv rota virusa nakon reakcija.
Moj bebac i dalje place kod drugih, samo mamu treba
Na njima pise ne duze od 1h, ali to vrijedi za bradavice je l’. 😂 Ja sam drzala po par sati jednu, tipa 3h, pa onda nova… i tako cca 2 dana. Bol je prestala isti dan kad sam ih pocela stavljat, a povukli su se nakon mozda tjedan dana. S tim da sam za brisanje koristila vlazne toaletne maramice, ne suhi papir i ne vlazne maramice - to iritira.
Bolilo me toliko da nisam mogla sjedit, lezat, hodat… i onda tako jednu noc sam od muke se dosjetila tih multi mam. Isla sam nekom logikom ako omeksavaju bradavice i umanjuju bol - mozda bude djelovalo i na hemeroide. Sastav gela na njima nije opasan, znaci ne moze skoditi sigurno. I eto meni je pomoglo. 😅
Na njima pise ne duze od 1h, ali to vrijedi za bradavice je l’. 😂 Ja sam drzala po par sati jednu, tipa 3h, pa onda nova… i tako cca 2 dana. Bol je prestala isti dan kad sam ih pocela stavljat, a povukli su se nakon mozda tjedan dana. S tim da sam za brisanje koristila vlazne toaletne maramice, ne suhi papir i ne vlazne maramice - to iritira.
Bolilo me toliko da nisam mogla sjedit, lezat, hodat… i onda tako jednu noc sam od muke se dosjetila tih multi mam. Isla sam nekom logikom ako omeksavaju bradavice i umanjuju bol - mozda bude djelovalo i na hemeroide. Sastav gela na njima nije opasan, znaci ne moze skoditi sigurno. I eto meni je pomoglo. 😅
E to me zanimalo! Znaci, ostavila si par sati... Meni nije toliko strasno vise, u smisli da ne bole i ne svrbe(sto mi je uzaaaas bilo). Al je ostao taj jedan vanjski koji samo stoji vani 🤭🤭🤭 pa reko mozda ce ovo pomoc da se povuce 🤷🏻♀️ i samo si nkih stavljala? Nisi ni sa cim drugim tretirala?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Sortiraj odgovore
Najstariji