Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    17. Svibanj 2021. 01:15

Baby Blues - to sam imala, a prva 3-4 tjedna su bila najgora. Uhh to razdoblje je bilo baš teško. Beba stenje i napinje se non stop, plače u snu pa se budi,ne spava dobro, uvijek nervozna. Patronažna nam je bila 0 pomoći, nije imala pojma zašto malena toliko plače, stenje i napinje se kao da ne može kakiti, a to je vrlo česta pojava koja čak ima i ime. Ja više luda od tog svega i od nespavanja.
    Još sama, nigdje nikog osim muža, a hormoni čine svoje. Ne ponovilo se.
    .
    Hvala Bogu to je sve prestalo sada, čak i refluks ide na bolje. Sve bude bolje, samo treba izdržati tih prvih nekoliko mjeseci sa bebom i pronaći neki način da ostanemo pri sebi.
    .
    Moja malena se danas prvi put naglas nasmijala i to svaki put kad sam je ljubila u stomak. Bilo je preslatko! 
    .
    Držite se drage mame! Sve će biti bolje sa vremenom.💗💗💗💗💗💗💗💗💗

• Ivancica90
    17. Svibanj 2021. 07:50

Dobro jutro drage mamice 🥰 Leo pajki poslije jutarnjeg papanja, a ja ga zaljubljeno gledam 😍

.

Buđenje - mome isto traje, zna se meškoljit i po sat i pol. Ja ga ne dignem dok se ne krene glasat i/ili dizat glavu da gleda okolo, ne pustim ga da se rasplače, al u jednom trenutku počne ispuštat glasove, a ne sam stenjat pa znam da je skroz budan. Dok se meškolji mu sam dudu vratim u usta, sto puta zna sam natrag zaspat nakon desetak minuta, a ak ga dignem se razbudi.

.

Robica za spavanje - bio je prije u vreći bez rukava i dugom bodiju, al sad kak je zatoplilo ima kratki bodi i ono odjelce jednodijelno, dekicu mu sam po donjem dijelu nogica prebacim jer mu se nogavice povuku do koljena.

.

Baby blues - joj mene prvih mjesec dana baš jako hvatalo. Mislim da je važno s nekim razgovarat, ja sam mužu pričala kak se osjećam. Doduše imo je totalno krivu taktiku da me oraspoloži i uvijek bi me još više ubediro pa je sam u jednom trenutku reko da sam već više od dva tjedna u komi i da on ne zna kaj da mi kaže. Reko je da on ide s dečkima na cugu, a da si ja zovem mamu ili sestru i popričam s njima pa ak neću bit bolje da idemo tražit psihijatra ili psihologa. I tak sam ja pozvala mamu, izjadala joj se, saslušala nju i nakon tog razgovora sam fakat bila puno bolje. Muž nije mogo vjerovat, reko je kak sam se u dva dana skroz oraspoložila. Kaj je najsmiješnije mama me nije opće tješila, ukratko rekla mi je kako se tako osjećam jer sam na tatu i uvijek sam sebi ugađala i sad me ovo izbacilo iz moje zone komfora, a ja nemrem ništa napravit da to promijenim, jer nije da možeš bebu vratit u trbuh i moraš o njoj brinut 24 sata. I još sam imala velikih problema s bolnim cicama i ta urinoinfekcija i sve me to užasno iscrpljivalo. Htjela sam plakat dok bi ga držala na sebi kak bi me bolilo, a on je sam tak bio miran. 

• Ivancica90
    17. Svibanj 2021. 07:55

Povezivanje s bebom - jedna ne baš popularna stvar, nisam se mogla nikako povezat s bebom. Pišem ovo za slučaj da se neko osjeća kao što sam se ja osjećala, možda bar malo pomogne. Kako sam bila na carskom, doslovno sam imala osjećaj da mi je neko samo dao bebu, nisam opće imala filing da je iz mog trbuha. Kao da sam ga više voljela dok sam bila trudna, nego nakon poroda. Muž nije to mogo skužit kad sam mu govorila jer se on zaljubio u njega čim ga je vidio. Fakat smo ga željeli, planirali smo trudnoću i cijelu trudnoću sam mu se veselila i brinula da sve bude ok, jednostavno mi se nije desila ona instant ogromna ljubav o kojoj svi pričaju. Ja sam to sve nekak odrađivala školski, kao ja se moram brinut o njemu, bitno ga je mazit, pričat itd. Prema van se nije kužilo da imam problema s povezivanjem jer sam ja sve radila za njega sam da bude dobro. I onda sam se osjećala krivom zbog toga, pogotovo jer je svekrva stalno forsirala to komentiranje kako je to najveća ljubav na svijetu i kak to osjetiš čim ga vidiš itd. I kad sam to mami rekla ona mi je odgovorila da ni njoj nije bilo tako, da nas sve fakat obožava, al da je to došlo kroz mjesec, dva i da je to normalno jednako kao što je normalno i odmah to osjetit. I nakon tog razgovora s njom je stvarno polako sve sjelo na svoje mjesto. I dalje nemam osjećaj da mi je bio i trbuhu, al ga svaki dan sve više volim i sva se rastopim kad mi se nasmije i sve bi napravila za njega jer to želim, ne jer mislim da moram 😍

• eleonora
    17. Svibanj 2021. 09:39

Ružica - Moja beba je stara 3 tjedna. U početku sam bila jako sretna što smo došle doma i možemo biti i sa tatom. Ali tata stalno radi a mala stalno plače. Osjećam se dosta samo u tome iako ne krivim tatu jer znam da mora raditi. Morati ću i ja.
    Teško mi pada samoća i to šta mi beba djeluje neutješno velik dio dana.
    Uz to već imam povijest sa depresijom.  Prije trudnoće sam pila antidepresive i prestala sa tim u trudnoći. Tada mi se stanje u glavi popravilo i mislila sam da se više neću morati vračati terapiji sad kad imam malu srećicu.

MissGraz - Pronaći ću nešto u tvojim metodama. Hvala ti. Isto tako moram priznati da dugo čitam forum trudnica i sad mama i puno mi je pomogao kroz cijelu trudnoću i vidim da će i dalje. Jednostavno ima nešto u tome kad vidiš da nisi Pale sam na svijetu. 

Krvarenje - Mislila sam da sam prestala krvariti već da će dalje ići samo iscjedak. Ali već par puta sam tako pomislil kad me ooet krv iznenadi. Zaključila sam da opet krene krv kad se fizički isforsam.

Spavanje - Moja spava u dugoj pidžami prekrivena dekicom. S tim da joj dekica dolazi ispod ruku. I okrenuta je na bok s tim da je kinderbet namješten da visi lagano.
    Vreće također ne koristim jer mi je žao da onda ne može mahati okolo.

Ruska1986
    17. Svibanj 2021. 10:37

Oce sjest kakva lova danas? 😁
    MissGraz, komprese su 🔝🔝🔝 podstanar se bas poceo smanjivat 🥳🥳🥳

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• ružica
    17. Svibanj 2021. 10:42

Eleonora,

Malo ću duže pisati čim stignem od malog.
    Ako ti je utjeha, i moj stalno plače, pisala sam više puta o tome. Dijete ima grčeve, boli ga, plače po cijeli dan. 
    Prvo se postavlja pitanje zašto tvoja malena plače, može li noj se pomoći da manje plače?
    Svim majkama djetetov plač teško pada, a nama osjetljivima još 15 puta gore. Imaš li koga da ti pomogne? Imaš li koga za razgovor? Ovo dvoje je od iznimne važnosti vjeruj mi. 
    Ja nemam neku dijagnozu, ali sam imala reaktivnu depresiju na veliki stres prije 8 godina, a i dosta sam tjeskobna. Meni je rođenje dijeteta bio valjda najveći stres u životu. A planirana trudnoća i željeno dijete.
    Kad su se na to nakalemili teški oporavak od poroda, dijetetov plač po cijele dani radi grčeva i umor, a o emocionalnom stanju da ne pričam, samo sam sretna da je prošlo. Nadam se da će biti samo bolje.
    Možeš misliti kad je mom mužu tjeskoba izražena kako ide popodne a inače je stabilan. Ja se još uvijek tresem prema popodnevu jer je tada stanje gore nego ujutro.
    Par puta sam usred plača opula normabel, savjetujem i tebi isto da lakše to prebrodiš, ako ne dojiš naravno...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

🌺Principessa🌺
    17. Svibanj 2021. 10:49

Ruska1986

Oce sjest kakva lova danas? 😁
    MissGraz, komprese su 🔝🔝🔝 podstanar se bas poceo smanjivat 🥳🥳🥳

Mislim da nece,meni je tek dosla obavjest da je upuceno za uplatu

• ružica
    17. Svibanj 2021. 10:53

Sjelo je u erste banci...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ruska1986
    17. Svibanj 2021. 11:01

ružica

Eleonora,

Malo ću duže pisati čim stignem od malog.
    Ako ti je utjeha, i moj stalno plače, pisala sam više puta o tome. Dijete ima grčeve, boli ga, plače po cijeli dan.
    Prvo se postavlja pitanje zašto tvoja malena plače, može li noj se pomoći da manje plače?
    Svim majkama djetetov plač teško pada, a nama osjetljivima još 15 puta gore. Imaš li koga da ti pomogne? Imaš li koga za razgovor? Ovo dvoje je od iznimne važnosti vjeruj mi.
    Ja nemam neku dijagnozu, ali sam imala reaktivnu depresiju na veliki stres prije 8 godina, a i dosta sam tjeskobna. Meni je rođenje dijeteta bio valjda najveći stres u životu. A planirana trudnoća i željeno dijete.
    Kad su se na to nakalemili teški oporavak od poroda, dijetetov plač po cijele dani radi grčeva i umor, a o emocionalnom stanju da ne pričam, samo sam sretna da je prošlo. Nadam se da će biti samo bolje.
    Možeš misliti kad je mom mužu tjeskoba izražena kako ide popodne a inače je stabilan. Ja se još uvijek tresem prema popodnevu jer je tada stanje gore nego ujutro.
    Par puta sam usred plača opula normabel, savjetujem i tebi isto da lakše to prebrodiš, ako ne dojiš naravno…

Imenjakinjo moja, bas mi je zao kad citam kroz sta prolazis... Jesu to bas neki jaki grcevi ili ? Jel se stanje bar malo popravlja?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🌺Principessa🌺
    17. Svibanj 2021. 11:03

ružica

Sjelo je u erste banci…

Opaa, omda bi ipak moglo danas bez obzira kaj je tek dosla obavijestt🤔🤔🤞🏼🤞🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.