Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    15. Svibanj 2021. 20:05

MissGraz

Ruska1986

MissGraz

Ruska, ja sam koristila! Pucaj! 😂

Na koji nacin? Objasni postupak 🙂 drzala si ih cijeli dan ili kako?

Na njima pise ne duze od 1h, ali to vrijedi za bradavice je l’. 😂 Ja sam drzala po par sati jednu, tipa 3h, pa onda nova… i tako cca 2 dana. Bol je prestala isti dan kad sam ih pocela stavljat, a povukli su se nakon mozda tjedan dana. S tim da sam za brisanje koristila vlazne toaletne maramice, ne suhi papir i ne vlazne maramice - to iritira.
    Bolilo me toliko da nisam mogla sjedit, lezat, hodat… i onda tako jednu noc sam od muke se dosjetila tih multi mam. Isla sam nekom logikom ako omeksavaju bradavice i umanjuju bol - mozda bude djelovalo i na hemeroide. Sastav gela na njima nije opasan, znaci ne moze skoditi sigurno. I eto meni je pomoglo. 😅

I hvala ti na odgovoru 😘😘

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🌺Principessa🌺
    15. Svibanj 2021. 20:17

mateja91

Lussi, i ja dijelim tvoje pozitivno iskustvo iz Vinogradske, i prema meni su i na porodu i nakon svi bili ljubazni, susretljivi i spremni na pomoc bez nadrkanih faca i komentara 👌🏻

S tim da kad si ti isla doma je bilo 15ak otpusta.. i kad sam ja isla isto 15ak..
    Znaci svaka cast, moraju bit na 100 strana.. a nemam zamjerke 🙈

• MissGraz
    15. Svibanj 2021. 20:24

Ruska, nista drugo, samo to. Tj. prije njih sam pokusavala sa nekakvim kremama, mastima, ali nista nije pomagalo. Komprese u kombinaciji sa higijenom (higijenom u smislu tog vlaznog toalet papira… imas neki Violeta sa kamilicom kupiti… isla sam i tom logikom da kamolica umiruje.). I naravno, nastoj se sto manje naprezati. 
    😘😘😘😘

• Elsa
    15. Svibanj 2021. 20:35

NeverEver

Sad ste me splasile za rotavirus. Cak razmisljam da ne uzmem. Ima li tko pozitivno iskustvo? Moj mali u vrtic krece s godinu i pol.

Moje su obje primile jer su kretale u jaslice s 11 mj, a kod tako malih bebica često zna doći do dehidracije ako se zaraze...nisu imale apsolutno nikakvih nuspojava i kad je krenula rota u vrticu cijela grupa bi brzo pala, neki s lakšim neki s težim simptomima pa i na infuziji, a moje su bile ok, eventualno jedan dan proljev i to je to...tako da ću sad i ovu isto cijepiti...da su ni recimo bile doma do 3 g. onda ne bi cijepila...ali ovako ne želim riskirat s nekim težim oblikom...

Ruska1986
    15. Svibanj 2021. 20:43

MissGraz

Ruska, nista drugo, samo to. Tj. prije njih sam pokusavala sa nekakvim kremama, mastima, ali nista nije pomagalo. Komprese u kombinaciji sa higijenom (higijenom u smislu tog vlaznog toalet papira… imas neki Violeta sa kamilicom kupiti… isla sam i tom logikom da kamolica umiruje.). I naravno, nastoj se sto manje naprezati.
    😘😘😘😘

Nasla sam one neke violetine, bas za hemace.. A perem guzu stalno 🙂 bas cu probat onda tako.. I po noci si stavljala?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• MissGraz
    15. Svibanj 2021. 21:23

Ruska1986

MissGraz

😘😘😘😘

Nasla sam one neke violetine, bas za hemace.. A perem guzu stalno 🙂 bas cu probat onda tako.. I po noci si stavljala?

Hm… evo ne sjecam se jesam li preko noci. 🤔 i bas nesto razmisljam… meni su ti one dosta pomogle kod boli i omeksavanja… e sad… hem. su se povukli tek za tjedan dana, a komprese sam koristila cca 2 dana samo… svakako su ublazile bol skroz, ali da li su se povukli zbog njih ili samo tako zbog “olaksanog stanja”, to ne znam… ti kazes da te ne boli, da ti trebaju samo da se povuce? Evo ne znam, probaj… ne moze skoditi u svakom slucaju. 

Ruska1986
    15. Svibanj 2021. 21:36

MissGraz

Ruska1986

MissGraz

😘😘😘😘

Hm… evo ne sjecam se jesam li preko noci. 🤔 i bas nesto razmisljam… meni su ti one dosta pomogle kod boli i omeksavanja… e sad… hem. su se povukli tek za tjedan dana, a komprese sam koristila cca 2 dana samo… svakako su ublazile bol skroz, ali da li su se povukli zbog njih ili samo tako zbog “olaksanog stanja”, to ne znam… ti kazes da te ne boli, da ti trebaju samo da se povuce? Evo ne znam, probaj… ne moze skoditi u svakom slucaju.

Ionako mi ostale neiskoristene tako da skodit ne mogu 🤷🏻‍♀️ isprobat cu pa ako bude uspjesno, pisat cu na svim forumima jer se masa zena bori sa tim 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Jagodica125
    15. Svibanj 2021. 21:54

I ja imam samo rijeci pohvale za sestre i doktore u Vinogradskoj 🥰🤗🏩👨‍⚕️👩‍⚕️ od samog poroda gdje su stvarno bili ultra pazljivi i brizni, salili se medjusobno, opustena atmosfera, pa do med.sestara koje 1000 puta u noci dosle dati lijek, izmjerit tlak...ako nesto nije u redu, sestra pozove dezurnog doktora, usred noci dodje, nema sutrs ujutro. A sestre iz djecje sobe zasluzuju benificirani radni staz - puuuno bebica koje su gladne, placu, popiskine i pokakane, a njih samo 2 u smjeni😳 pa nadljudski su to napori. Uvijek spremne pomoci oko namjestanja bebe na cicu, pa pokazali prematanje, ja prije otpusta imala hrperinu pitanja (prvorotka 🤷‍♀️🤣), niti jednom nisam imala osijecaj da "gnjavim", a ludnica im je zbog otpusta i sveg. Meni su rez carskoga pregledali, dali upute za njegu, sve super. Za svaku pohvalu🙏
    .
    Nego vrapca ti, kakav dan🥵 ustala se oko 05hkusur, do maloprije imala bas iskreno naporan dan sa malisom👶💙 ne znam jesmo li u skoku, ali papao bi ono stalno (a na formuli smo...), na rukama bio (doduse hvala Bogu ne samo meni, bjlo tko ga moze nosat), zanunala 1001 put, 1001 se probudio i plakao, kakao 3 puta, grabi rucicama i vjezba gugutanje. Bas je bilo izazovno da sam u jednom trenu izasla van na balkon samo da predahnem🥵😵 i sad nakon tusiranja ga vidim kakk mirno aja i sve je zaboravljeno, jedv cekam da se probudi, fali mi🤣🤷‍♀️

Petra982
    15. Svibanj 2021. 22:03

Ruska1986

Cure, koja je ona koristila mam komprese za hemace? Imam pitanje 🙂

Meni nakon 2x što ih stavila, svrbilo za poludit. Kaže patronažna da je to dobro jer je znak da prolaze! Meni smetalo pa odustala i mažem Hemopropin.
    Danas opet muke na WC-u i mislim da sam ih uneredila! Čitavo popodne me boli guza! 

• avama
    15. Svibanj 2021. 23:23

Uh i nama je danas dan plakanja. Jedva smo izdrzali, nadam se da ce to polako prestati. U srijedu idem.kodnzubara i uopce ne znam kako ce to izgledati. Danas kad gabje tata cuvao toliko se.plakao da.je skoro bez zraka ostao. Ne razumijem zasto tako place. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.