Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    15. Svibanj 2021. 12:47

Ruska virus u rota cijepivu je živ. Možeš se i ti zaraziti od bebine stolice.

pupetta
    15. Svibanj 2021. 12:49

Ruska uzivaj i spavaj kad ti je Bog dao 
    Eleonora ja sam do nedavno sve uokolo brijala, a izbjegavala sam taj dio gdje mi je rez jer me bilo strah. Neki dan sam tek prvi put prosla tuda britvicom i sve je bilo ok. Ne znam koliko ima da si rodila, al ja bi svakako neko vrijeme izbjegavala bilo kakav prašak blizu rane. Bolje da se obrijes pa si u miru, pogotovo ako to i inace radis 

Baby P 03/21 💙

• NeverEver
    15. Svibanj 2021. 13:18

Stucanje - Lussi ako se beba previse najede ili ju polegnes nakon hranjenja, pritisak na diafragmu je prevelik i beba stuca. Kaj je najbolje, pomaze da si cugnu malo 😂 Stucanje nije opasno i bebe to ne dozivljavaju kao nelagodu kao mi, cak i zaspu uz stucanje. Ja ipak pokusavam izbjeg.. da je pozeljno mi nije receno, Pupetta, znas li za sto?
    .
    Ruska, moj je u bolnici spavao 8 sati u komadu i jedva sam ga razbudila. Jako sam se splasila. Pedijatar je rekao da bebe do mjesec dana bas moras buditi jer im padne secer u krvi i to nijr dobro za njih. Kasnije ako ti ulovi tempo da spava cijelu noc, uzivaj i dijeli savjete 😂 Moj se budi svaka 4 sata sam po noci i po danu a u prva dva tjedna bi spavao cijeli dan da sam mu dala. 

• NeverEver
    15. Svibanj 2021. 13:21

Nevjerojatno je kako neki dr.ne prepoznaju kada je vrijeme za kirursko dovrsavanje poroda, tek kad je opasno za mamu a komentari osoblja su za novine. Gamad. Osobito kad dodje od zene. 
    Ja se ne mogu pozalit na osoblje na porodu i zahvalna sam sta sam isla na carski na kraju jer sam nakon kombinacije dripa i dolantina bila u transu i potpuno nesposobna i bez snage. 

• NeverEver
    15. Svibanj 2021. 13:22

Sad ste me splasile za rotavirus. Cak razmisljam da ne uzmem. Ima li tko pozitivno iskustvo? Moj mali u vrtic krece s godinu i pol.

• MissGraz
    15. Svibanj 2021. 13:30

U Splitu sam ja rodila. Bilo je grozno, a inace sam im kolegica. 
    AnaAn, davali su mi neku terapiju na sistem infuzije, intravenozno i mjerili tlak stalno. Nakon dva dana sve se vratilo u normalu. 

Emmie
    15. Svibanj 2021. 13:32

NeverEver sigurna sam da ima i pozitivnih iskustava, a ima i kao naše, ili čak i gorih. Rekli su nam da će beba vjerovatno više spavati ili više plakati poslije cijepiva. Možda će tvoja bebica samo biti malo više uspavana. 😊
    I da, mengitis cjepivo može uzrokovati temperaturu, a i nogica ju je bolila tamo gdje su joj ga dali. 

15. Svibanj 2021. 14:07

Ista stvar u Petrovoj, rodilište, ma hvala im. Cijelo vrijeme su bili uz mene i zapricavali me, mlada ekipa, divni, na kraju sam u najvecim trudovima tracala neke dr sa njim, samo da me zasprehaju 😂.
    .
    Ali babinjače, nemam rijeci, nema nikoga, meni je mlada sestra jedamput pokazala kakti hvat, rekla on je sad nervozan jer nezna kaj treba radit, ne odustajte. Otišla sam iz bolnice sa nekim glupim uputama, mazat bebi guzu samo bademovim uljem, o pupku i nacinu motanja necu ni komentirat, previjanje 5 min prije otpusta pokazali. Još mi je mlada sestra priznala da im je ludnica jer je Šuputica na odjelu, a ionako ih je malo, užas.

• Bebanomoje
    15. Svibanj 2021. 14:20

Ridja

Ista stvar u Petrovoj, rodilište, ma hvala im. Cijelo vrijeme su bili uz mene i zapricavali me, mlada ekipa, divni, na kraju sam u najvecim trudovima tracala neke dr sa njim, samo da me zasprehaju 😂.
    .
    Ali babinjače, nemam rijeci, nema nikoga, meni je mlada sestra jedamput pokazala kakti hvat, rekla on je sad nervozan jer nezna kaj treba radit, ne odustajte. Otišla sam iz bolnice sa nekim glupim uputama, mazat bebi guzu samo bademovim uljem, o pupku i nacinu motanja necu ni komentirat, previjanje 5 min prije otpusta pokazali. Još mi je mlada sestra priznala da im je ludnica jer je Šuputica na odjelu, a ionako ih je malo, užas.

Nama na sv duhu nitko nije dao nikakve upute za pupak, motanje ili bilo sta. Sestre su samo govorile da imaju 56.djece na odjelu a njih bude po dvije u smjeni, da im je kaos radi dopuštene pratnje bla bla. Jednom sam tražila dohranu jer iako je mala sisala, nije uspjela valjda nista jadna navući mlijeka i place neutješno.  Ja zovem sestru da joj da dohranu, uzme ju živčano, vrati još zivcanija i meni otkopca gumb na spavaćici bez upozorenja ili pitanja, stisne sisu grubo i kaže- pa vi imate mlijeka a tražite dohranu i odjuri iz sobe. Ja u šoku gledam 😳😳😳 em se tako ponaša prema mom djetetu, em mene tako grubo dira , da su mi pokazali kako dojiti možda bi i uspjeli, ne bi nam možda trebala dohrana. 
    Na otpusnom pismu naravno piše da su mi dali sve upute za bebu, meni pregledali dole rez, da su provjerili da li sam obavila nuždu nr 2 (nisam, tek sam doma uz suze)... smijala sam se s cimericama jer im je sve isto pisalo u otpusnom,  rekoh blago nama pa sve znamo jer su nam sve pokazale i sve smo pregledane 😁 da ne kažem da smo sve tri u sobi bile prvorotke sa upitnicima u glavi....

Petra982
    15. Svibanj 2021. 14:31

Pozdrav mamice! 
    Ne stignem vas čitati ni pratiti! Adrian je divna beba, al voli bit na sisi i prežderavati se tako da su mi ruke stalno pune! A kad spava, red je bavit se i starijim klincima.
    Možda je već negdje bilo riječi o šavovima epiziotomije ili pucanja... U kojem vremenu su se razgradili? 

EmEn, imam pozitivno iskustvo s petog kata. Svi su mi bili ok, mlađa ekipa pogotovo. Bila je jedna nabrijana sestra, al kad te niš ne boli i beba je smirena, onda takve ljude nit ne percipiraš. Hrana mi je bila no comment. Stavili su me na kašastu prehranu zbog stolice, al taj nutricionist koji to slaže, nema pojma o pojmu! No sve u svemu, ok!
    Od silne robe i tetrica, mašina pere svaki dan! Obožava izbljucat sve redom pa se stalno presvlačimo! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.