Ruska, tvoja beba je jos mala za grceve, si sigurna da je to? Izmedju 7.i 14.dana je prvi skok u rastu pa od 3.do 4.tj.opet, da nije to? To prodje bez kapi.. malo se grce vise kod kakanja jer vise kakaju jer vise papaju 😂 bad sam objasnila 😂 uglavnom kod mog trajalo 2 dana i sad opet dva sa 3 i pol tjedna. Dok su grcevi beba place i stenje neutjedno 3 data vise dana u tjednu.
.
Mahune - sve vlaknasto inace treba izbjegavat jer dobiju grceve od toga. Ja apsiniram od mahuna, graha, graska.. 🙄
.
Dojenje i pustanje cice - nisam mu jos ni jednom uzela. Beba sama mora pustiti.. prejede se nekad pa bljucne obilnije ali pedijatar i svi s kojima sam pricala su rekli da se podoj ne prekida jer prvo izlazi "rijetko" mlijeko pa onda masnije koje ih zapravo zasiti. Buduci da ja ne znam kad tocno krene to masno jer sise nazalost nisu prozirne kao bocica 😂😂 ostavim ga da papa. Nabire fino, spava 4 sata u komadu, ne budim ga.. nekad 3, nekad 5.. evo i sad spava, zaspao je u 13h. Ja mislim da bi moj plakao kao blesav da mu uzmem 😂 Ne budim ga za hranjenja, prematam ga znaci u prosjeku svaka 4 sata + dok cujem da se uneredio a dojim ga i budan je, kupamo se 2-3 puta tjedno, mala nam je robica 56 i gleda me ko da mu malo fali da mi nest kaze 😂😂😂😂 ja bas uzivam.. iduci tjedan u utorak punimo mjesec dana 💗
.
Moji zubi - za popizdit. Bila sam 3 puta kod zubara ovaj tjedan. Imam bijele zube bez karijesa, redovito pregledavane i jedan koji je za vadit ali nisam htjela dok sam bila trudna, mrtav je i ne boli i zubar kaze da stignemo. ALI ja ocito imam onaj neki problem s nedostatkom kalcija jer sve ide u mlijeko i mene svi zubi bole. Jednog je otvorio i cak je bilo ubutra duboko nesto ali svi su zdravi a bole pa bole. Zubi, desni.. ne znam.. meni dojenje super ide i mali super napreduje al ne mogu godinj dana inat zubobolju svaki dan. Drzite fige da prestane uskoro jer ne zelim prestat dojit radi tak neceg. Nemam problema s dohranom ali kad nam vec ide dojenje mi se ne prekida radi mojih bolova. Grozno se osjecam..
Ja apstiniram i od ispravnog pisanja 🙄🙄 ignorirajte greske u mom postu, bole me zubi tjednima, ne znam sta pisem 😅
Bebanomoje moj ima samo po licu i kad sam pitala patronaznu za to je rekla da je super sta ima po licu jer ima beba koje se znaju cijele osut, po ledjima, trbuhu, nogama.. tak da po ovom sto ja znam, malo je vjerojatno da je beba razvila alergiju vec da se osula radila hormona. No ja panicar bi sigurno otisla do pedijatra i provjerila..
Ruska, tvoja beba je jos mala za grceve, si sigurna da je to? Izmedju 7.i 14.dana je prvi skok u rastu pa od 3.do 4.tj.opet, da nije to? To prodje bez kapi.. malo se grce vise kod kakanja jer vise kakaju jer vise papaju 😂 bad sam objasnila 😂 uglavnom kod mog trajalo 2 dana i sad opet dva sa 3 i pol tjedna. Dok su grcevi beba place i stenje neutjedno 3 data vise dana u tjednu.
.
Mahune - sve vlaknasto inace treba izbjegavat jer dobiju grceve od toga. Ja apsiniram od mahuna, graha, graska.. 🙄
.
Dojenje i pustanje cice - nisam mu jos ni jednom uzela. Beba sama mora pustiti.. prejede se nekad pa bljucne obilnije ali pedijatar i svi s kojima sam pricala su rekli da se podoj ne prekida jer prvo izlazi "rijetko" mlijeko pa onda masnije koje ih zapravo zasiti. Buduci da ja ne znam kad tocno krene to masno jer sise nazalost nisu prozirne kao bocica 😂😂 ostavim ga da papa. Nabire fino, spava 4 sata u komadu, ne budim ga.. nekad 3, nekad 5.. evo i sad spava, zaspao je u 13h. Ja mislim da bi moj plakao kao blesav da mu uzmem 😂 Ne budim ga za hranjenja, prematam ga znaci u prosjeku svaka 4 sata + dok cujem da se uneredio a dojim ga i budan je, kupamo se 2-3 puta tjedno, mala nam je robica 56 i gleda me ko da mu malo fali da mi nest kaze 😂😂😂😂 ja bas uzivam.. iduci tjedan u utorak punimo mjesec dana 💗
.
Moji zubi - za popizdit. Bila sam 3 puta kod zubara ovaj tjedan. Imam bijele zube bez karijesa, redovito pregledavane i jedan koji je za vadit ali nisam htjela dok sam bila trudna, mrtav je i ne boli i zubar kaze da stignemo. ALI ja ocito imam onaj neki problem s nedostatkom kalcija jer sve ide u mlijeko i mene svi zubi bole. Jednog je otvorio i cak je bilo ubutra duboko nesto ali svi su zdravi a bole pa bole. Zubi, desni.. ne znam.. meni dojenje super ide i mali super napreduje al ne mogu godinj dana inat zubobolju svaki dan. Drzite fige da prestane uskoro jer ne zelim prestat dojit radi tak neceg. Nemam problema s dohranom ali kad nam vec ide dojenje mi se ne prekida radi mojih bolova. Grozno se osjecam..
Pa sutra ima 2 tjedna. Po svemu sudeci, jesu! Sva se zacrveni, bas jaaako napreze, mlati rucicama i nogicama i to traje i kad prdne, onda se malo opusti.. i onda opet krene dok se ne pokaka.. A i ne prducka vise kao sta je recimo prvi tjedan. Jucer i danas samo joj dala ujutro i navecer kapi i puno je bolje.... Nama i je ovo trajalo oko 3 dana, prije neg sam kapi uzela. Jos bas i pazim sta jedem i zdravo se hranim al eto 🤷🏻♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pa sutra ima 2 tjedna. Po svemu sudeci, jesu! Sva se zacrveni, bas jaaako napreze, mlati rucicama i nogicama i to traje i kad prdne, onda se malo opusti.. i onda opet krene dok se ne pokaka.. A i ne prducka vise kao sta je recimo prvi tjedan. Jucer i danas samo joj dala ujutro i navecer kapi i puno je bolje…. Nama i je ovo trajalo oko 3 dana, prije neg sam kapi uzela. Jos bas i pazim sta jedem i zdravo se hranim al eto 🤷🏻♀️
Joj znam, i ja pazim al to nije garancija i bas se bojim ovog sto opisujes. Jos je moj i bljuckao vise nego drugi u bolnici pa stalno mislim i na to iako je dobro od kad smo doma. Moram sama sebi govorit daj se opusti 😂 bitno da je njoj bolje i da si nasla nesto sto je pomoglo. :)
Julesica baci oko na instagram profil ivana.i.jovana. Naci ces dosta korisnih informacija vezanih uz dojenje i odgovore na neka tvoja pitanjaTakoder imas grupu na fejsu Rodina SOS grupa za dojenje, koja je dosta aktivna pa sam sigurna da ces ukucavanjem pojmova u search naci sto te zanima. Osobno se ne slazem sa svim njihovim principima, ali svakako mozes na ovim mjestima naci dosta korisnih info
Lea23 sto cesce ispirati ranu vodom i dobro je posusiti. Nemoj na pocetku koristiti nikakve gelove za pranje, napravit ces vise stete nego koristi. Sto cesce mijenjati uloske tako da rana ne bude mokra. Odlican je caj od hrastove kore, skuhaj ga, namoci blazinicu i natapkaj po rani. Brzo ce sve to proci, sretno!
Hvala 🤗
Prijavljujem da sam jucer jela grah, zasad je ona ok! Kad njoj stigne taj grah u mlijeko, taj dan kad jedemo ili drugi dan, glupo pitanje znam 🤣
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Pa sutra ima 2 tjedna. Po svemu sudeci, jesu! Sva se zacrveni, bas jaaako napreze, mlati rucicama i nogicama i to traje i kad prdne, onda se malo opusti.. i onda opet krene dok se ne pokaka.. A i ne prducka vise kao sta je recimo prvi tjedan. Jucer i danas samo joj dala ujutro i navecer kapi i puno je bolje…. Nama i je ovo trajalo oko 3 dana, prije neg sam kapi uzela. Jos bas i pazim sta jedem i zdravo se hranim al eto 🤷🏻♀️
Joj znam, i ja pazim al to nije garancija i bas se bojim ovog sto opisujes. Jos je moj i bljuckao vise nego drugi u bolnici pa stalno mislim i na to iako je dobro od kad smo doma. Moram sama sebi govorit daj se opusti 😂 bitno da je njoj bolje i da si nasla nesto sto je pomoglo. :)
Moja je isto bljuckala stalno prvih par dana, ali zato sta se bas nagutala plodne vode. Ma isto ne volim te lijekove i kapi, ja nisam nikad ni bolesna nit ista i popijem eventualno neofen kad imam bolnu mengu. Ali sam probala sve:od masiranja i grijanja trbuscica i do nosanja, al se jadna bas pati i napreze. A i ove kapi nisu strasne, kao probiotik. Koliko sam uspjela polovit...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Prijavljujem da sam jucer jela grah, zasad je ona ok! Kad njoj stigne taj grah u mlijeko, taj dan kad jedemo ili drugi dan, glupo pitanje znam 🤣
I mene zanima 😂😂😂 ali mislim da dodje taj dan 🤔
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Dobar dan mame, nadam se da vam je dobar
Mateja cestitam na hrabrom porodu, da beba bude sto prije bolje i da uzivate kad se oporavite. Moja je bila manja pa sam pukla i rezana. No mene je malo i mlada babica zeznula u tome.
Petra e bas ti je bio dobar porod, dobro si ti to nastelila 😉
.
Pristici - moja ih je dobila u 3 tjednu po licu i nastavlja se na dekolte. Bas vidim da se kao premjestaju svuda po licu. Danas smo bili na pregledu i doktorici to nije nista.
.
Tezina - kako smo danas bili na pregledu saznala sam da je od proslog pregleda dobila 580 gr u razdoblju 25 dana. Pa sam je pitala za to i kaze da je to na donjoj granici. Kaze da je stavljam vise na sisu.
Znaci moramo se vise truditi. Problem je sto se ona uvijek uspava i to se rastegne. A dojim preko sesirica pa joj je to teze. Ovo dojenje je znanstvena fantastika... Sto upitnika...
Znam da ste vi pisale 20 gr po danu i to ispadne taman toliko. Ali su sve vase bebe imale vise od toga.
Ja sam nju hranila svaka 2-3 sata. Ali zadnja dva dana jeste bila nervoznija i sumnjala sam na hranu ili grceve. Bas sam se pitala sta je. Tako da evo je sada na sisi... Razmisljam i o dohrani. Koristili smo je nekad. No vidjet cu kakva ce biti. Hoce li i dalje biti nervozna. Za sada nije jer je odmah stavim na sisu.
.
Osip - ima malo pelenskog osipa na jednoj strani pa je doktorica rekla samo na to mjesto staviti sudokan kremu. Takoder jedan pristic iznad guze koji se inficirao (malo bijelo u sredini). Kaze da sudokan krema dosta isusuje pa samo staviti na to mjesto. Jer je rekla da ima suhu i osjetljivu kozu. Ukoliko sudokan ne pomogne pripisala je nesto drugo. Inace kaze da ne koristimo vlazne maramice jer je to mjesto vlazno i to pogoduje razvoju gljivica. Dakle ili prati guzu ili sa onim blazinicama i vodom te dobro posusiti. Kaze moze se cak malo i fenom posusiti ali obavezno staviti i svoju ruku da njome mozete pratiti toplinu.
.
Rodin ugriz - nisam znala za to. Ali ima na kapku i vratu pozadi. Vidjela sam kod jos jedne bebe pa kontam ajde ima ih jos
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji