Desna strana glave zalezana - ako se sjecate kad sam nedavno pisala da smo poslani od strane nase pedice, neuropedijatru to je to. Moja je isto vise preferirala desnu stranu i glavica joj je vise bila vukla na desno, ubiti vrat. Ali nama nije ustanovljen hipertonus kao Blossom vec samo radit vjezbice da se to uravnotezi i da ne ode u gore stanje. Dobili smo par vjezbica. Evo vec 10tak dana ih radimo i vec se vidi itekakva razlika. Nema skraceni misic nit nista hvala Bogu, vec eto sto kaze ta neuropedijatrica, moguce da se zalezala jos u maternici. I kad malo vratim film unazad, ja isto mislim da je, jer nezz curke koliko se sjecate da mi nikako nismo mogli na uzv vidjeti njeno lice cijelo, bas nikako. Ona se meni jako rano spustila skroz nisko u zdjelicu, vec negdje u 6mj trudnoce i tako je bila do samog rodenja. I kaze pedica da je to najvjerovatnije od toga. A to se da ispravit vjezbicama, kao evo sto vec i vidimo itakav napredak. Ne forsiramo suprotnu stranu, vec i dalje rotiramo sve strane. I vjezbice koje radimo su jednostavne. A najbolja nam se pokazala da ju stavimo na trbuh, ruke ispred tijela oslonjena na laktove i glava gore. Ljudi moji koliko ona dugo tako moze bit to nije za vjerovat. I pored toga kako lijepo drzi glavicu bez onog klimanja lijevo desno, a kad se i umori nema sanse da ce ju spustit dolje, kao neke bebe sto sam vidala, da im samo glava padne na podlogu. Bas je zilava, eto jucer smo i pedici pokazali video kad bude tako, kaze ona to je cudo jedno koliko je stabilna i cvrsta. Tak da ubiti mi samo radimo te vjezbice preventivno da ne ode stvarno u neki polozaj koji ne treba. Ali i pored toga sto je to vjezba, ona obozava bit tako na trbuhu 👍👍
Nea 💗
Ines lijepo je cuti da vjezbe pomazu. Ti to sve fino rjesavas. Jedna pozitivna mama
.
Nevaeva mislim da ti mali dobro spava jer ga fino nahranis. Posalji i nama malo mlijeka sto nemamo 😅. Moja bude mirna kad se dobro nahrani i fino spava. No i meni se mlijeko malo povecava na jednoj dojci i to me raduje. Je li to zato sto sam pocela piti hippo caj i bolje jesti ne znam.
.
Ja sam jos kod svojih tako da muz odmara dok se ne vratimo. Nismo jos poceli izlaziti vani. Vidim da vi skoro svi idete. Mene veseli kad ce je muz prvi put provozati u kolicima jer on voli setati. Jos cemo malo sacekati i poceti sa tim.
.
Recite mi jedete li vi vise nego obicno radi hranjenja bebe???
Meni mama stalno govori da jedem vise. Stomak ce mi se rastegnuti pa ce mi poslije biti tesko manje jesti tj normalno 😀. Znam da tekucine treba vise... Ali za hranu??!
Meni je ostalo 5 kg viska, izgubila 10 kg. Stomak je se prilicno dosta vratio, ima jos malo. Bit ce kad skinem te kile. Sve u svemu zadovoljna sam. Nisam ocekivala da to tako brzo spadne. Stomak ce otici sa ostatkom kila, jedino ta koza... Ona je upitna...
Prije sam uvijek usko nosila, ali moram priznati da je i siroka odjeca dobra. Ko bi rekao da cu to reci, dolazim do pameti 🤣😉
.
Vadi li se za bebu osobna ili putovnica? Npr za putovanje. Sta treba, sta cete vi?
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Julesica,cestitam🥰 Znaci jos jedna kombinacija indukcije i carskog?😰 Neka je sve ok proslo. Uzivaj s bebicom😘
Da, ali nije bilo tako strašno, dva puta gel, ujutro u 7.30 i oko 13. Trudovi lagani počeli oko 17, oko 19 postali zeznuti. Ja zatvorena još u 18h, onda nekak brzo do 2 cm, i u radjaonu na bušenje vodenjaka. Bebini otkucaji jako skakali, dr.kaze ili jer se zapetljao s pupčanom ili mu moji intenzivni trudovi bez nekog razmaka izazivaju stres. A s obzirom da mi bi trebalo još 4,5 sati da se otvorim, nisu htjeli riskirati pa smo išli na carski već oko 20h.
Julesica,procitala sam kasnije na drugoj temi. Samo nek je sve proslo dobro🥰
Pozdrav mamice i bebice, evo i nas , mi smo danas opet malo iskoristili lijepo vrijeme i malo se setale u kolicima i bile u dvoristu pile kavu. Nesto mi je danas kenjkava, spava joj se a nikako zaspat. Pa place pa stane pa joj dam cicu pa ona opet place na kraju pusti vjetar ocito je muci i trbuscic. Ja uvijek mislim da je ona gladna kad place a ne znam sta bi moglo biti, nesigurna sam u svoje cice i nadam se da ce se to promijeniti,jer mlijeka ima, cujem kak guta i vidim da joj curi niz obraz mlijeko al ja uvijek mislim da joj nije dosta, neznam prolupat cu od tog dojenja, stvarno treba za to zivaca i strpljenja.
ZNOJENJE znaci vec sam mislila da samnom nesto nije u redu, ja isto po noci promijenim po 3 spavacice , plahta bude mokra mokra a i ja sva okupana u znoju. Nadam se da ce se i to brzo izregulirati.
SEX nismo jos. Ja jos uvijek smedjarim ko kad su zadnji dani menge. Sve cekam sad ce stat ce , kad ono opet krene brljavit! Pricekat cu pregled za nekih 2.tjedna pa cemo onda u akciju.
PRVI UZV KUKOVA narucene smo 25.5. u Klaicevoj tad ce nam bit 8 tjedana,.sta mislite jel to prekasno za prvi pregled?
BRADAVICE jesu vama iste bradavice?meni je na lijevoj cici deblja i veca , na desnoj manja i tanja. Ne sjecam se kako je bilo prije, dal to tak mora bit!?
GLAVICA nasa pedijatrica je isto prezadovoljna kako ona drzi glavicu i kad ju je na trbuh spustila odmah dize glavu , kaze da joj je motorika jako dobra!
ROTA CJEPIVO ako ce netko uzimati mi smo svoje platili oko 930 kn obje doze pa da imate info!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
INES hvala na savjetu. Razmazem joj rojazol po jeziku i nepcu i ona to cmakce, nadam se da ce brzo nestati.😘
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Mame, kako vi oblačite svoje bebe? Kratki rukavi? U Zgu je danas 23 stupnja
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Girl, mora biti sloj vise nego sto imamo mi. Mi smo imali kratke rukave pa je on imao bodi s dugima i jaknicu al smo jaknicu skinuli. Bili smo vani od 13 do 17h. Spavao je citavo vrijeme i uzivao..sad smo ga okupali i nahranili i muz ga nosi okolo i prica mu.
.
Danas smo imali prvo kupanje i bio je dobar, zacudjeno je gledao i zaplakao samo dok smo ispod pazuha prali 💙 Mjerila sam njega "pistoljem" pa temp vode isto tim da bude isto. Pokazalo mi 35.6, vjerujem da je bilo vise al eto, bilo mi je sad bitno jedino da je ista temp.
.
Mlijeko - ja pijem vise od kad dojim i po noci ubacim koji keks, zna mi doc slabo 😂 sto se vise spava i jede dobro, to je vise mlijeka. Meni jako pase piletina s mrkvom i krumpirom na varivu. Danas je bio rostilj, mali mi je skoro otkinuo cicu 😂😂
Cure, vidim da pisete o cjepljenju protiv rota virusa. Moze info zasto i jel to nuzno za sve bebe? Inace sam pobornik cijepljenja i proucila sam ova obavezna koja se dobivaju s 1, 3, 4 i 6 mj.i kasnije s jednom i 3 godine, od dj.paralize, polio, tetanusa, rubeole, ospica itd.ali nigdje nisam vidjela za rota virus. Jel vam to nekome pedijatar preporucio?
Oblacenje-nas je danas u setnji imao bodi s dugim rukavima i laganu dekicu preko. Jucer smo malo pretjerali s oblacenjem,jadan je sav mokar bio kad smo dosli doma. Danas mu je tih sat i pol vani bilo jedino vrijeme kad nije cendrao. Svo ostalo vrijeme,osim kad bi jeo,on je ljuuuuut. Dere se,crven u licu, nista mu ne odgovara. Malo prije je prvi puta zaspao,ja sam zaspala 5 puta kad sam ga uspavljivala😅 Vidjet cemo koliko ce to potrajati. Drugo dijete u odnosu na jucer kad je cijeli dan prespavao.
Nas se ne voli prati,osim masaze glave koju obozava. Jedva cekam vidjeti prvo kupanje slj.tj😅
Nisam posebno proucavala cjepiva,iznenadila sam se kad sam ovdje vidjela cijelu na rota virus. Zapravo cekam mame s vise iskustva da vidim sta nas sve ceka
Sortiraj odgovore
Najstariji