Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lady_E

Broj poruka: 244

Prijavi adminu

Spavanje - moja zaspi izmedu 20 i 21h. Budi se za papanje oko ponoci, 4h i oko 7h. U pocetku sam ju ja budila, zadnja 2tj se sama budi kad je gladna. Ja spavam kad i ona i znam skupiti po 7h sna. Isprekidan je ali ne bunim se uopce 😁 nekad ju poslije papanja moram kratko nositi ako vidim da ju pupo zeza i onda mi zaspi u rukama i ja ju samo spustim. 
    .
    Cure cije bebe spavaju dulje od 4h u komadu - kak vam cice to podnesu? Moje budu tvrde ko kamen ako ne dojim tako duze. Znam ju i buditi da ide jesti jer me strah da se ne upale.

Bljuckanje - moja rijetko kad bljucne, obicno kad brzo jede. I onda kad bljucne trazi jos cike 😄 mislim da je to sve ok dok nije u nekim velikim kolicinama, tj dok ne izgleda ko povracanje

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• BruNa

Broj poruka: 423

Prijavi adminu

Lady E, bljuckanje je skroz normalno. Vazno je da nije povracanje u vecim kolicinama, ili povracanje u luku u daljinu.

• MissGraz

Broj poruka: 1324

Prijavi adminu

Lady ja svoje izdojim prije svakog podoja po noci. Njoj tako olaksam hvat jer joj omeksam bradavicu, a dobije odmah masnije mlijeko jer ono rijeđe "sa pocetka" izdojim... tako olaksam i sebi sa grudima dosta. I po noci je stavljam u svakom podoju na obe sise po 10ak min, tako da i jednu i drugu "olaksa". Savjeti od moje patronazne. 🤷‍♀️ 

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Lady_E ja ga isto stavljam na obje, cice mi baš budu tvrde, ali mi on brzo izvuče i najčešće pojede sve iz jedne i dobar dio iz druge. Ako ne pojede dovoljno onda izdojim. Ako se slučajno probudim prije njega i tvrde su mi cice, onda izdojim dio da popusti. Brzo mi se ful pune cice pa me ne brine da neće bit za njega, a i to izdojeno spremim u frižider za svaki slučaj, ali još nisam trebala koristit. A s upalom se borim non stop, odnosno zastojem. Lijeva mi je cica super, bez kvrga i ičega, al je manja i ima manje mlijeka. A u desnoj nikako ne mogu razbit kvrge. Upale sam uspjela riješit tako da nemam temperaturu i nije mi cica bolna ak ne stisnem jače, ali kvrge kolko god on vuče i ja masiram nemrem maknut. Imam filing da sam navlačim dodatno mlijeka i još povećavam cicu. Al čim jednom nisam masirala kod dojenja odmah me počelo bolit i dobila sam hrpu dodatnih kvrga i ove su se povećale, tako da od tad masiram i imam te koje su stalno tu i nadam se da će se nekad maknut. Frendica mi je komentirala da mi može bit i od skolioze jer se stvara pritisak od nepravilnog držanja. Probala sam grijat cicu, stavljat kupus, masirat jako, masirat slabo, izdajat prije, izdajat poslije podoja, al kvrge ne mrdaju. Ako neko ima još neki savjet, slušam 😁

busybee

Broj poruka: 357

Prijavi adminu

Moja najcesce krece s dojenjem 20h, doji sigurno do 22🤣 onda zaspe do ponoci, pa drugo budjenje oko 3,4, i onda oko 6,7.
    Isto ne otvara oci, malo se promeskolji i to je to. 
    Ja nemam problema s prepunjenim sisama, valjda jer sam dojila do prije godinu dana. Ali prva noc kad je stiglo mlijeko je bila kriticna, samo sta sam.ja bila pametnija. Budila sam se svako sat vremena, drzala hladne obloge i izdajala se da popusti pritisak. S prvom curicom sam zavrsila s takvim zastojem, bolilo me vise od radjanja...

pupetta

Broj poruka: 1084

Prijavi adminu

Ja sam se probudila s dosta bolnom desnom dojkom. Bila je dosta puna i nakon sisanja sam se malo izdojila rukama. Boli me na donjem dijelu, tu mi je nekako bas teska, pokusala sam izmasirati, mislim da osjetim kvrzicu, ali nisam sigurna. Imate kakav savjet? Da drzim tople obloge i masiram? Je li potrebno dojku skroz isprazniti nakon sisanja? Mali nikad ne isprazni do kraja. Imam Aventovu rucnu izdajalicu i one jastucice iz ljekarne koji idu u mikrovalnu pa glume tople obloge.
    120 pitanja, al prvi mi je put pa ne znam, a zelim izbjeci upalu ako je ikako moguce 🙏

Baby P 03/21 💙

bebolinka

Broj poruka: 933

Prijavi adminu

Ružice - moja mala place samo kada je ful gladna ili kad je uhvate jaki grčevi, to je većinom predvečer negdje 
    ..
    Pristice moja nije imala samo joj crvenilo dođe tu i tamo i makne se odmah.
    ..
    Stan grijemo na oko 25 stupnjeva i ona mi je obučena u bodi dugih rukava i onu pidamicu i čarapice 😁 a pokrivam je dekicom 
    ..
    Mi smo već bile u šetnji i vaniiii 😍 jedva čekam sad to toplo vrijeme i odo ja svaki dan 😁
    ..
    Bljuckanje - moja je počela zadnjih tjedan dana bas dosta bljuckati a prije nije uopće, vj jer je halapljiva dok jede hahahah
    ..
    Napredak bebe - moja je dobila skoro kilu već, 500g prvi tjedan i sad je dobila u međuvremenu još 440g 
    ..
    Spavanje hmmm, pa oko 9 i po je nahranim pa zaspe nešto malo, ali oko 11 i po uvijek traži opet i onda spava do nekih 2/3 i onda hranjenje pa se opet probudi između 6/7 kako kad, okej je jedino šta pola noći stenje i meškolji se kao i vama nekima, i mislim da je to od grčeva 😫

Lady_E

Broj poruka: 244

Prijavi adminu

Cure hvala vam na savjetima ❤ budem i ja sad probala s izdajanjem kad mi budu pretvrde. 
    Ivancice meni je isto desna cica veca i punija od lijeve. Iz nje mi mlijeko sprica ko ludo kad stisnem bradavicu. Samo sto ja nemam kvrge stalno, tu i tamo mi se pojavi neka koja ode s masazom. Ali stalno strahujem da ce mi se zbog te kolicine upaliti. Isto se bojim da s masazom i izdajanjem ne navucem jos vise mlijeka. Bas se trudim jednako stavljati bebu na obje strane, ali ta desna se nekak uvijek brze napuni 😬 
    Vidis i ja imam skoliozu, mozda je fakat povezano 🤔
    .
    Jel se vase bebe vole nositi? Moja ima dana kad ne zeli van iz ruku, doslovno bi cijeli dan visila na meni. 

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• EmEn9

Broj poruka: 1309

Prijavi adminu

Lady ja mislim da moj još te ruke bas ne kuzi premda kad grinta i plače a nije vrijeme za hranjenje ja ga nosim jer mi psihički lakse da ga nosim nemogu ga slušat da plače u kolicima ali bude ljut i na rukama nije da ga to bas sad jako umiri. I onda ga nosim i pokusavam mu dat dudu i ponekad ju odmah prihvati i umiri se s njom i cim se umiri ili zaspe ju pljune a ponekad ju bas ne želi nikako i jako se naljuti ako mu ju guram. 
    .
    Blago vama kojima se pune cice tako , moje su koma jos uvijek noćas mu ih nisam ni dala jer preko dana mu dajem njih pa dohranu i pojede cijelu bocu kao da ih nije ni jeo i onda mu noćas nisam ni dala njih prije dohrane mislim ajde bas cu vidjet dal ce se sta napunit i dal ce bit neka promjena na njima i nakon cijele noci one bile onako malo tvrđe ali ništa strasno i dala sam mu ih ujutro 20min jednu i 10 min drugu i nakon njih pojeo 90ml boce reko ajde barem nije cijelih 120ml. 🤣 Moj rijetko kad bljuca, zna se dogodit možda jednom u 3 dana. 
    .
    Kolio često kupate bebe?

• BruNa

Broj poruka: 423

Prijavi adminu

Ja kupam dva puta tjedno. Smatram da je to dovoljno, nije ljeto, a mala je i ne oznoji se.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.