Cure,pitanjce. Mali je imao zuticu ali granicnu. U bolnici ga nisu suncali a za doma je preporuceno sto vise dnevnog svjetla,znaci dic rolete sve obavezno. Cimerica je u bolnici malu stavljala na dio gdje su sunceve zrake padale na krevet. Kod nas je super jer nam je par sati dnevno na krevetu sunce. Mogu li ga na kratko svaki dan stavljati tamo?
Meni su rekli, i u bolnici i patronazna, da nikako na sunceve zrake jer iako ide preko stakla moze djeci kozu ostetiti. Samo digni sve rolete i odmakni zavjese da svjetlost ulazi i nek je bebac blizu prozora samo ne na sunce. Moja je imala zuticu i bila je dva dana na suncanju i na kraju nas pustili doma s najvisim bilirubinom 🤣. Bila je zuta skoro mjesec dana.
Cure,pitanjce. Mali je imao zuticu ali granicnu. U bolnici ga nisu suncali a za doma je preporuceno sto vise dnevnog svjetla,znaci dic rolete sve obavezno. Cimerica je u bolnici malu stavljala na dio gdje su sunceve zrake padale na krevet. Kod nas je super jer nam je par sati dnevno na krevetu sunce. Mogu li ga na kratko svaki dan stavljati tamo?
Vidis kako svima drugacije govore Thetina kaze ni slucajno na sunce tj sunceve zrake. Koliko ja znam i kako je meni objasnjeno ne sunceve zrake na golu kozu. Ali preko robice nema problema. Moja je bila isto granicna i pustene smo kuci s preporukom suncanja uz prozor. Takoder nam je prozor na zapadnoj strani, znaci sunca ima vise od pola dana. Dignem roletne, maknem zavijesu, nju stavim na kutnu da ju sunce pokrije (osim glave i lica, to je u hladu uvijek) obucena naravno i preko prebacim lagano tetricu i tako mi je spavala i po par sati. Patronazna dolazila par puta kad smo je bas tako stavljali i nije nista rekla da radimo krivo, cak naprotiv. Kad nas je i pedica pitala na prvom pregledu sa mj dana kako smo ju i koliko suncali, rekla je da je to odlicno i da joj je sve lijepo povuklo. Tako smo ju stavljali otprilike 2tj na svaki suncani dan.
Nea 💗
Nema ti logike kao suncati ju uz prozor, a da je u hladu 🤦♀️ to nema nikakvog smisila. Zato ti je Thetina tako dugo mala i bila zuta, sory ali tako je meni objasnjeno 🤷♀️
Nea 💗
Ja sam danas kupila sabsimplex, probat cu s njima. Ali ujutro sam.mudala homeopatske colic i za sad se upce ne grci niti nista. Rekli su mi isto da probam sa probiotikom. Imam doma waya s d vitaminom pa cu probati od sutra. Mada kazu da im je od probiotika jos gore. Vise ne znam sta bi.
Btw,ja sam jedna od onih koja nisam imala strije cijeli trudnocu ali sam ih ocito dobila na samom porodu🙈🤦♀️
Pozdrav mamice! 🤗
Izgleda da svi u jednom periodu muku mucimo s grcevima. I kod nas lagano krenulo, ali samo nakon jela, ali se onda isprdi ili iskaka pa bude dobro. Hvala Bogu, nismo imale onih dugih faza po dva tri sata plakanja ili ne daj Bože cijelu noc. Sta drugo reci osim, izdrzite mame! 💪💪 Nema tu puno pomoci, ili eventualno kapi ili lagano masirati trbuscic ili ugrijati tetru pa ju staviti na trbuscic, mozda im pomogne nesto od toga, barem da im ublazi bolove.
Šetnja - kako vi mamasite sa setnjom? Bas je bilo puno ruznih dana, ili kisnih ili vjetrovitih pa mi nismo bile puno vani. Ali sam vas htjela pitati, dok ste pocele ici s bebama u setnju, koliko je to vremenski bilo? Da li ste ispocetka malo pa svaki dan povecavale duljinu setnje ili ste odmah odrapile po sat, dva? Svaki naravno svoju politiku vodi pa nisam sigurna koliko se smije. Dal je OK biti dugo vani dok je toplo?
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Pozdrav mamice! 🤗
Izgleda da svi u jednom periodu muku mucimo s grcevima. I kod nas lagano krenulo, ali samo nakon jela, ali se onda isprdi ili iskaka pa bude dobro. Hvala Bogu, nismo imale onih dugih faza po dva tri sata plakanja ili ne daj Bože cijelu noc. Sta drugo reci osim, izdrzite mame! 💪💪 Nema tu puno pomoci, ili eventualno kapi ili lagano masirati trbuscic ili ugrijati tetru pa ju staviti na trbuscic, mozda im pomogne nesto od toga, barem da im ublazi bolove.
Šetnja - kako vi mamasite sa setnjom? Bas je bilo puno ruznih dana, ili kisnih ili vjetrovitih pa mi nismo bile puno vani. Ali sam vas htjela pitati, dok ste pocele ici s bebama u setnju, koliko je to vremenski bilo? Da li ste ispocetka malo pa svaki dan povecavale duljinu setnje ili ste odmah odrapile po sat, dva? Svaki naravno svoju politiku vodi pa nisam sigurna koliko se smije. Dal je OK biti dugo vani dok je toplo?
Draga moja ne znam kako cure koje ste u gradovima..ja sam na selu, imamo veliko dvoriste i terasu, pa evo danas smo vani od 11h, dodemo u kucu samo presvuci se i jesti i opet van, evo tek smo maloprije usli..sigurno da je nama lakse s velikim dvoristima i terasama, ne moramo nuzno izlazit u setnju setnju 😊
Nea 💗
Nema ti logike kao suncati ju uz prozor, a da je u hladu 🤦♀️ to nema nikakvog smisila. Zato ti je Thetina tako dugo mala i bila zuta, sory ali tako je meni objasnjeno 🤷♀️
Kolko pratim forume, vec je poznato kak svatko ima svoje misljenje i drugacija pravila. Naravno, sve poslusam ali nekak se muz i ja vodimo najvise vlastitim misljenjima. Naravno da kad smo izasli van je bila na zrakama sunca jer ju nemremo sakrit, a nismo ni htjeli.
A meni je ona dugo bila zuta jer je iskljucivo dojena i moje mlijeko joj je u pocetku i podizalo bilirubin - e sad, dal je i to istina, neznam, al to sam isto cula u bolnici i dobila papir na kojem je to pisalo 🙈 Zbog toga sam i htjela odustat od dojenja pa su mi rekli da nastavim da maloj treba vremena da se privikne.
.
Duzina setnje - prva dva-tri dana smo izasli na 10-ak minuta jer je bilo hladno...al cim se sunce pokazalo znali smo po dva sata biti vani. Kad pada kisa izademo s njom na terasu da udahne svjezeg zraka.
Avama drzi se onda tih homeopatskih kada vidis da djeluju 👌🏻
Bubice mi smo na pocetku isli po 20ak minuta u setnju, a sada sve duze kada je ljepse vrijeme. Recimo danas smo otisli na selo i bili skoro cijelo vrijeme vani. Isli smo u dvije setnje i odspavao je vani na terasi u kolicima. Meni blazeno jer ga nisam morala uspavljivati 😁👌🏻 Isli smo unutra samo na dojenje i presvlacenje. A kad smo u gradu idemo na najvise sat ipo, eventualno dva jer malac onda zeli papati ponovno, a nisam se jos izdajala.
Baby P 03/21 💙
Pozdrav mame!
.
Interakcija - pribojavala sam se citajuci ovdje kako vasa djeca vec kopcaju, smiju se itd. da kod nas nesto kasni. Međutim, nasa curka zadnjih tjedan dana bas fino prati pogledom i smije nam se, prica itd. Najraspolozenija je za to ujutro i danas mi je bila tako simpaticna scena kad je dojila... onako se bas zabuljila u mene i ja u nju i odjednom se samo onako zaustavi i nasmije i nastavi dojiti... to me tako rastopilo i razoruzalo.
Plakanje - osim ujutro kada je raspolozena, ostatak dana ako ne spava ili nije vani uglavnom place. U tim situacijama krenem redom - dojenje, presvlacenje, ljuljuskanje... ali nista! Najgora epizoda je svaku vecer od 6 i po’ do jedno 8h dok je ne uvalimo u kadicu na kupanje. Toliko vristi u tom periodu da mislim da ce se susjedi pitati sto joj radimo. Pokusavam dokuciti do cega je to. Grcevi vjerujem da nisu, jer nema onog klasicnog naprezanja itd. Nego samo histericni plac koji je nemoguce umiriti duze od 10min u komadu. Kad ju uvalimo na kupanac kao da netko pritisne neko magicno dugme i ona se ugasi i pretvori iz zmaja u milo dijete. Iza toga zaspe i noci su nam dobre i mirne.
Nemir na sisi - također ne znam da se vama koje dojite dogadja da su bebe na sisi nemirne? Ona nekad zna toliko bit nemirna da me to izludi. Place, okrece glavu, mlati nogama rukama... blister nema, pravilan je hvat, polozaj, sve... mlijeka ima... ali sto joj bude pojma nemam. Predpostavljam da proguta zrak, pa ju dignem podrignut, ponekad se nakon toga smiri. Ali ponekad.
Bljuckanje - ona stvarno dosta bljucka kolicinski i sto god cinim ne pomaze. Ponekad imam osjecaj da izbaci sve sto je pojela. Ali valjda ce to proci. Dobila je ravno kilo u mjesec dana sto je super, pa mi je rekla ped. da se ne brinem oko bljuckanja.
Spavanje preko dana - vec sam pisala da mi ruke otpadaju i da pokusavamo izbaciti uspavljivanje na rukama. I evo isla sam na foru sa bijelim sumom i pali. Spustim ju budnu, dam joj dudu, upalim zvuk, malkicu mazim po nosu i tako zaspe. Samo je ne bih bas htjela navikavat na taj zvuk, ali sto je - tu je, vazno da pali. Za nocno spavanje nismo imali problema - od prvog dana sama zaspi.
Sortiraj odgovore
Najstariji