Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    24. Travanj 2021. 22:48

Rita88,

Puno ti hvala na svim info, kupiti cu ih!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

pupetta
    25. Travanj 2021. 00:07

Avama & Ruzice proguglajte malo Bowen terapiju. Naisla sam vec par puta na info o tome da je iznimno korisno za bebe koje imaju grceve, a bezbolno je za njih. 🙏😊

Baby P 03/21 💙

• Ivancica90
    25. Travanj 2021. 00:29

pupetta

Ruzice mislila sam na to da zaspe bez uspavljivanja nunanjem, nosenjem i slicno.
    Ivancice draga, hvala ti jos jednom ❤ Pokusala sam i ja na taj nacin, al njega nakon nekog vremena uhvati takva nervoza da mi onda uspavljivanje traje jos duze nego inace, bas bude epizoda deranja od nervoze. A vidim da ovdje gotovo svima bebice lijepo zaspu bez veceg napora pa se mislim radim li nesto krivo.

I ja sam ga počela spuštat prije nego zaspe jer sam tu vidjela kako svima lijepo zaspu, a ja ga stalno nosim. I bila ubedirana kak svima ide osim meni, tako da smo na istom 😅 I moj se duže uspavljuje kad ga pustim tako samog, ali ja sam noćni tip pa nemam problema s tim kaj duže čekam da zaspe. Jedino ga ne želim pustit da plače, al po noći nije već neko vrijeme. Nadoknadim na njegovom jutarnjem spavanju oko 9, i ja i on ulovimo bar 2, 3 sata tad 😁 Al kažem, po danu nema šanse, kad mu se krene spavat urla ako ga ne uzmem u ruke, a na meni zaspe za par minuta. A na cici mi već dugo nije zaspo, vjerojatno jer papa odmah nakon buđenja pa nije umoran, čak mi fali ona polupijana faca kad bude sav omamljen od mlijeka i onda onaj blaženi smajl. Al tješim se kak bar zna bez cice zaspat.

• NeverEver
    25. Travanj 2021. 00:44

MissGraz sjetila sam te se danas pa da javim. Isli smo muz i ja u ducan i nije nas bilo 30ak min a mali je bio s bakom, spavao je. Kad smo otisli se probudio pa mu je dala bocicu, izdojila sam se tek tolko, 40ml (ono kaj kapa iz jedne cice dok na drugu papa, ja to zovem kisnice 😂) i kad smo se vratili je odmah trazio jest i bez problema prihvatio cicu i poceo dudat. A jucer recimo nije i morali smo se malo muciti da pocne sisat. Ne znam o cemu to ovisi.

• NeverEver
    25. Travanj 2021. 00:56

Budjenje bebe dok spava - moj je u bolnici zaspao u 13h i pustila sam ga do 17h jer sam znala da ide kupanje i da mi nakon toga dodje uplakan i gladan. Medjutim nije taj put, bio je sav smiren i samo je zaspao, nije jeo. Nije se budio iduca 2 sata pa sam ga ja. E cure moje.. koja panika.. ja sam jedva dijete probudila, trebalo mi je 30ak min. Naravno da sam prije toga pitala sestru jel da ga budim uopce i rekla je ne, dijete dok spava spava.. ali on je meni izgledao premirno.. naravno da sam joj rekla da je jeo zadnji put u 13h pa je rekla da je gladan vristao bi.. drugi dan sam rekla pedijatru na viziti da je malog bilo tesko probuditi i da nije jeo od 13 do 19h, da mi se to cini dugo. On je u soku bio.. rekao je da nema toga da dijete spava ili ne jede 6, 7 sati i da to uzrokuje pad secera i nije dobro za njega i da se beba MORA buditi svaka dva i pol, tri sata. Jedino ako tijekom nekog perioda u danu/noci jede jako puno i cesto, moze ga se pustit 4, najvise 5 sati da spava u komadu. Ja tako i radim sad i mali je ulovio ritam. Budi se sam svakih 3.5 sati. Ja doduse i dalje mislim da moj mali previse jede dok je budan.. probala sam mu dat i varalicu ali nece, odbije uvrijedjeno i vristi. Inace je on ful dobar i nakon sto papa cca 30 min na jednoj cici ide prematanje pa jos tolko na drugoj. Problem je sto on vecinom hoce jos.. pa ga opet stavim na 30 min. Nakon toga svega ide spavanje od 3, 3 i pol sata. Kolko vasi jedu? Kolko nabiru tjedno/dnevno? Mi smo na 45g dnevno. Ponavljam, ne cica da mi bude blizu, bas guta i jede, mlijeko samo curi, mali je bas gladan puno..

Nadi_
    25. Travanj 2021. 02:04

Cure kako vase bebe spavaju, na boku ili na ledjima? Ja sam svog stavljala na bok, medjutim zadnjih par dana se sam nekako odmakne od dekice koju mu zarolam iza kao potporu i izvrne se na ledja. Ne znam da li da insistiram da spava na boku ili da ga pustim kako hoce. Dokad bi trebalo okretati bebu lijevo desno da se glava oblikuje? Ovako na ledjima cini mi se uglavnom glavu drzi desno, a na boku mu stalno mijenjam strane.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

pupetta
    25. Travanj 2021. 06:17

NevaEva ja sam svog malca korala buditi i za dnevna i za nocna hranjenja, prva 3 tjedna je bio tako uspavana beba, za ne povjerovati. Isto sam ga morala buditi po pola sata i odmah bi zaspao, iako sam ga ja redoviro budila na manje vremenske razmake. Kad se toga sjetim cini mi se kao da sad imam drugo dijete  Pedijatar mi je na prvom pregledu rekao da ga ne budim vise, ali sad se malac sam budi svaka 2 ipo - 3 sata.
    Sto ss tice kolicine nemam pojma jer se nisam nikada izdojila, ali evo po aplikaciji vidim da mu je prosjek 9 hranjenja dnevno po 23 minute  U prvih mjesec dana je dobio 950 grama od porodajne tezine.
    Nadi moj je na pocetku spavao samo na boku (iako mi je pedijatar rekao da je najbolje namjestiti na polubok), a u zadnje vrijeme ga stavljam na leda jer je poceo negodovati na boku. Meni je pedijatar savjetovao da rotiramo leda i oba boka, ali da vecinom ipak bude na ledima, dok je patronazna rekla obavezno samo bok. 

Baby P 03/21 💙

• MissGraz
    25. Travanj 2021. 07:28

Hvala cure na iskustvima i savjetima! ♥️ 
    Pokusat cu sa bocicom sa tezim otpustom, pa cemo vidjet. Googlala sam ove sta je Ivancica spomenula i narucila, hvala!
    Definitivno mi treba vremena za mene. Planiram i ovaj tjedan da uvedemo da navecer zaspi dok je tata s njom, a ne ja. Dok jos ne kuzi potpuno sve moram polako uvodit/mijenjat stvari. 
    .
    Budjenje bebe i jedenje - da daa NevaEva, beba ne smije spavat toliko bez jela. Ja sam svoju isto budila, stipkala, itd. da ju nahranim. Moja cura doji “na zahtjev”, nekad je to svako sat vremena, nekad napravi pauzu od dva sata, a nekad trazi odmah nakon 20min. Ne znam koliko nabire dnevno ili tjedno, ali za mjesec dana je dobila ravno kilu. Da ne bljucka ovoliko mislim da bi dobila i vise. 😅
    Nadi, nama je pedijatrica rekla nocu jedna strana, po danu druga. Trudim se drzat ju na boku i mijenjat strane, ali isto tako ona se nekad prevrne sama na ledja unatoc dekici i ja ju pustim. Bolje da joj je udobno i da lezi kako ona zeli, nego da se budi i meskolji. 

• Bebanomoje
    25. Travanj 2021. 07:51

Nama je patronazna rekla da ju ne pustam više od 4 i pol sata bez jela. Tako da sam ju do sada budila par puta nakon tako 4 i pol, 5 sati ako sam vidla da se sama ne budi. Neku noć smo odspavale 6 sati u komadu, scimala sam se i brzo ju isla buditi 🙊🤷‍♀️
    Ali opet ja si nekako gledam koliko ona zna pojesti. Ako ona pojede 150 ml i onda spava po 5 sati, mislim da je to drugačije nego da pojede manje od 100 ml prije spavanja. Stvarno dobro dobiva na težini tako da ću ju polako početi puštati da se sama budi kako će htjeti.

Što se tiče boka i ledja - ja ju po danu stavljam na jedan, a po noći na drugi bok. Iako sam primjetila zadnjih dana da se ona izmigolji i da si namjesti da spava na ledjima I tako ju pustim. 

pupetta
    25. Travanj 2021. 08:37

Ivancica90

pupetta

Ruzice mislila sam na to da zaspe bez uspavljivanja nunanjem, nosenjem i slicno.
    Ivancice draga, hvala ti jos jednom ❤ Pokusala sam i ja na taj nacin, al njega nakon nekog vremena uhvati takva nervoza da mi onda uspavljivanje traje jos duze nego inace, bas bude epizoda deranja od nervoze. A vidim da ovdje gotovo svima bebice lijepo zaspu bez veceg napora pa se mislim radim li nesto krivo.

I ja sam ga počela spuštat prije nego zaspe jer sam tu vidjela kako svima lijepo zaspu, a ja ga stalno nosim. I bila ubedirana kak svima ide osim meni, tako da smo na istom 😅 I moj se duže uspavljuje kad ga pustim tako samog, ali ja sam noćni tip pa nemam problema s tim kaj duže čekam da zaspe. Jedino ga ne želim pustit da plače, al po noći nije već neko vrijeme. Nadoknadim na njegovom jutarnjem spavanju oko 9, i ja i on ulovimo bar 2, 3 sata tad 😁 Al kažem, po danu nema šanse, kad mu se krene spavat urla ako ga ne uzmem u ruke, a na meni zaspe za par minuta. A na cici mi već dugo nije zaspo, vjerojatno jer papa odmah nakon buđenja pa nije umoran, čak mi fali ona polupijana faca kad bude sav omamljen od mlijeka i onda onaj blaženi smajl. Al tješim se kak bar zna bez cice zaspat.

Ovaj komentar mi je tako dobro dosao, hvala ti. Sad vidim da sam normalna i da je sve pod kontrolom 
    Pokusat cu i ja ponovno kad se ohrabrim, trenutno nisam spremna na te nervozne epizode. Da bar dudu prihvati kako spada bilo bi lakse, al dobro, vidjet cemo. Treba i njemu vremena da se privikne na ovaj svijet 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.