Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TheTina
    24. Travanj 2021. 16:13

MissGraz

Imam dvojbu, pa molim savjete - dojim i nisam joj nikako izdajala i davala na bocicu. Ali to znaci da ne mogu bez nje nigdje, a treba mi slobode bar za depilaciju. 😅 Strah me da cu ako krenem s bocicom poremetiti dojenje, tj da ce ga ona odbaciti i preci na bocicu. Ima li netko od vas da to dvoje uspjesno kombinira?

Ja idem dva-tri puta tjedno negdje i uvijek se izdojim da mala ima dok se ne vratim i normalno prihvati bocicu a kasnije i cicu. Nisam imala problema nikad, al eto sve ovisi o bebici. Probaj, za tebe je dobro da izades malo, pa makar i na depilaciju 😃
    .

pupetta
    24. Travanj 2021. 16:44

Hej, drage mame! Imam par pitanja
    Budite li bebe kada predugo spavaju tijekom dana ili ih ostavite da spavaju?
    I ima li ikoga da im beba jednostavno odbija sama zaspati? Ne smeta mi uspavljivanje tijekom dana, ali moj se malac zna probuditi tijekom noci jer treba podrignuti ili bljucne, ali nema sanse da sam zaspe. Probala sam ga i ljuljuskati, maziti, dati dudu, upaliti sum... Izgleda da ga stalno moram nositi. Meni je sve ok, ali me nervira sto imam osjecaj da samo dojim i uspavljujem malog 24 sata. Treba mi pola sata da ga uspavam, pa pola sata dok uhvati san i onda se on probudi za pola sata i uskoro je papanje na redu i tako u krug... Ocekujem li previse? 

Baby P 03/21 💙

• Ivancica90
    24. Travanj 2021. 17:15

Pozdrav mamice 😃
    .
    Pupetta moj preko dana nema šanse da sam zaspe, ako ga ne uspavam na rukama samo postane nervozan i dere se. A puštam ga da spava kak hoće bez da ga budim. Trenutno ima neki ritam da ujutro po sat, sat i pol bude budan pa spava 2-3 sata, a popodne odspava 30-60 minuta najčešće i navečer oko 7,8 na spavanje. Iako danas je 4 sata spavo prijepodne i sad mi je upravo zaspo pa ne znam kolko će. Po noći ga nakon papanja držim malo da podrigne i onda ga spustim u krevetić s dudom. Nekad zaspe odmah, a nekad se mrda po krevetu i uzdiše sat vremena, pa mu vraćam dudu dok mu ispadne. Al dok ne plače ga ne dižem, kad se umori zaspe. Pisala sam već da sam ga to relativno nedavno uspjela naučit, puno mi je lakše nego imat ga na rukama pa još ako se probudi dok ga spustim. Ako i krene plakat prvo provjerim jel ima dudu, mazim ga po glavici i pričam mu ili pjevam, to ga obično smiri za desetak sekundi, ako ne onda ga uzmem.
    .
    Bočica i dojenje - nisam mu još davala bočicu, ali muževa sestrična otpočetka kombinira oboje, mali ima 10 mjeseci i još uvijek hoće i cicu i bočicu. Rekla je da je bitno uzet bočicu sa sporim otpuštanjem, njoj je patronažna preporučila lansinoh. Moj malac je počeo jest svaka 3-4 sata tako da zapravo imam vremena otić bez njega, al nisam nikam još bila. Ok sam si psihički i super mi je što znam da mogu otić, al nisam još imala potrebu.

• ružica
    24. Travanj 2021. 17:17

Pupetta,

Hmm, sto to znači sam zaspe?
    Naš zaspe, a kad se ponoci probudi, malo ga okrenemo na jednu, pa na drugu stranu nekad zaspe, a nekad ga je potrebno malo uzesti u ruke.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Rita88
    24. Travanj 2021. 17:21

Ruzice evo i ostale mame koje imaju problema s grcevima

https://ibb.co/yyzbHkK

https://ibb.co/VxVtbYw

4 doze dnevno smijes.dat mora bit razmak od 15 min po 15 kapi ili tih 0,75 ml kak pise na uputama. Kad bolovi krenu onda se da, ako ne djeluje onda pricekaj 15 min i opet das dozu i tako smijes 4 puta , meni su dvije doze pomogle u obje veceri!  

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• ružica
    24. Travanj 2021. 17:23

Rita, 

Hvala ti baš ću pogledati!
    Koliko dugo ih koristiš? Kada tvoju bebu hvataju grčevi i ima li blazu varijantu ili zežću s vrištanjem?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

pupetta
    24. Travanj 2021. 18:22

Ruzice mislila sam na to da zaspe bez uspavljivanja nunanjem, nosenjem i slicno.
    Ivancice draga, hvala ti jos jednom ❤ Pokusala sam i ja na taj nacin, al njega nakon nekog vremena uhvati takva nervoza da mi onda uspavljivanje traje jos duze nego inace, bas bude epizoda deranja od nervoze. A vidim da ovdje gotovo svima bebice lijepo zaspu bez veceg napora pa se mislim radim li nesto krivo.

Baby P 03/21 💙

Rita88
    24. Travanj 2021. 20:35

ružica

Rita,

Hvala ti baš ću pogledati!
    Koliko dugo ih koristiš? Kada tvoju bebu hvataju grčevi i ima li blazu varijantu ili zežću s vrištanjem?

Pa pocnu oko 21 h i traju do 23 h i duze nekad, bude bas vristanje, doslovno je ne mozes smirit, masirali smo joj trbuscic , skinuli da bude bez pelena da je malo oslobodimo svega, skupljali nogice, nosili na golo tijelo, bas iscrpljujuce, onda kad prestanu spava ko top! Poceli smo koristiti te kapi u cetvrtak znaci danas je 3 vecer, evo upravo smo joj sad dali dozu od 15 kapi jer se nagutala zraka i imala je bolnu facu i pocela je plakat i evo suti sad , spava! Tako da sam ja prezadovoljna s njima, do tad smo koristili biogaju i nista od njih ,ovo je sve na prirodnoj bazi i smiri joj zeludac, lijepo se pokaka i zeludac sve preradi.Bitno da se ne premasi 4 doze dnevno. Voljela bi da probas i nadam se da ce zaista pomoc, za sve koje znam da su koristili te kapi zadovoljni su! Isto tako danas sutra i za zubice , ista stvar da znas kad dodjes do te faze, ja cu definitivno kod njih uzet, ukucaj u google srebrnjak biljna ljekarna , izaci ce ti njihova stranica! 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

24. Travanj 2021. 22:01

Kako nam je Jagodica ?
    Javi nam se malo🤗
    I voljela bi da se Zara javi, kako je, kako se snalazi sa malom garavušom. 

• avama
    24. Travanj 2021. 22:46

I ja imam te kapi, ima.ih za kupit u skoro svakoj ljekarni. Nama nekad pomognu, nekad ne. Evo veceras su ga malo smirile, ali nikako nije mogao zaspati. Sad sam mu pustila zvuk fena i zijevnuo je i zaspao. E sad do kad ce spavati ne znam. Samo da grcevi prestanu

A uspavljivanje. Uglavnom zasli dok sisa. Mozda je jednom zaspao sam dok je lezao. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.