Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    23. Travanj 2021. 00:11

Joj cure izludit ce me ovi grcevi, toliko zraka se naguta i omda ga to muci. I polako prestaje ono da papa i spava. Vec 2 dana po danu ne spava (vise uopce ne spava po 2 ili 3 sata) vec pola sata ili sat. Ali ne svaki put kad papa. Ali ne voli biti sam, tako da ga nosimo uglavnom ili sisa. Nama je pedijatrica rekla da ne vit K ako je na bilo kakvoj dohrani beba. 

TheTina
    23. Travanj 2021. 04:15

NeverEver

Moj mali cica pa imam vremena pisat 😂😂
    Hvala za vitamine. Pedijatar mi je objasnio da je to za dojenu djecu i djecu koja su na kombinaciji na nacin da dobivaju samo 2 doze dohrane dnevno. Svakako cu uvesti k+d ali smo fulali dan, danas mu je 12.dan trebalo je pocet s 8. To nije problem, jelda? Jos cu pitat i tetu u apoteci.

Nije problem, nisam joj ni ja krenula davat odmah 8.dan.

• Ivancica90
    23. Travanj 2021. 05:22

Pupetta i Elledanse ja sam slično ko TheTina, svaki dan brisala fiziološkom. Moj je to imo na jednom oku čim smo došli iz bolnice i samo sam čistila fiziološkom, na prvom pregledu je pedijatrica rekla da čistim fiziološkom ili ohlađenom prokuhanom vodom i masiram tamo uz korijen nosa. I da možemo kapat kapi ocuflash, to su umjetne suze. Nama se nažalost dva dana nakon pregleda upalilo oko, al to ne možeš fulat, bude natečeno i crveni gornji i donji kapak i te krmelje su bile onako gnojno žuto zelene. Nakon toga sam češće masirala jer bi na pritisak kod nosića te krmelje izlazile i dobili smo tobrex kapi i mast pa je prošlo za par dana. Od kad se otvorio taj kanalić prestala sam masirat i za sad je još uvijek sve ok.

.

Vitamini - prije prvog pregleda nisam davala ništa, u bolnici mi nisu to rekli, a patronažna je rekla kako ona misli da ne treba i da od tog k vitamina često znaju bebe imat grčeve.

.

Odnosi - mi smo imali prošli tjedan, nekako se nismo usudili prije pregleda, a to sam išla 7 tjedana nakon poroda. Nije bilo čudno, ko i prije, jedino što sam dosta suha dolje pa me smetalo iako smo stavili lactogyn gel. Al to mi je ginekologica rekla da će bit kao zbog toga što dojim pa su hormoni još uvijek drugačiji i dala mi neke vaginalete s hijaluronskom kiselinom. Nakon par vaginaleta je već bilo bolje, iako još uvijek osjetim da je nekako više trenja nego prije.

• ružica
    23. Travanj 2021. 06:47

Mame drage dobro jutro,

Noc za ne poželit nikome.
    Cijelu noć se dijete grči, mući, savija, ali kao spava.
    Na hranjenju u 4 sata mi je doslo da plačem i popijem tabletu radi uznemirenosti, jako me ovo pogađa. Danas smo 44 dan od poroda, bili ovo trebalo brzo biti barem makar malo bolje?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ines
    23. Travanj 2021. 06:49

Dobro jutro mamice, kakva je bila noc?
    Nama je bilo malo napeto, vjerovatno od cijepljenja jos nervoza + nekakvi grcici, ali dobro na kraju je zaspala oko ponoci i spavala do 5h. Evo sad je pola 7,ponovno mi spava.
    Jucer smo bili kod neuropedijatra posto je nasa pedica primjetila da glavu malo jos labavije drzi, pa smo dobili vjezbice za jacanje tih vratnih misica i to je to.
    Sex- mi smo bas prije neki dan i bilo je ajmeee predobro 🙈😲😉 bilo je boljelo malo ispocetka, cak vise kao peckalo, al kasnije kad sam se ful opustila nista vise. Cak sam prilicno zacudena jer sam se naslusala svakakvih prica, kao da ti je prvi put bla bla, al nikako nije takva vrsta boli niti jacine. Sigurno da je zenama koje su sivane je bolnije nego nama koje nismo, al ne bih opet rekla bas da je kao prvi puta 🤷‍♀️
    U svakom slucaju bilo je super. S obzirom da nismo docekali pregled, jer mi je sestra rekla da zovem iza 1.5. za termin.

Thera - cestitam draga na sincicu. Ma bit ce to dobro, sve dode na svoje. Samo polako i strpljivo. Trudi se koliko mozes, ako ne ide, ne ide. Izdajaj se i na bocu ili probaj sa sesiricima mozda dok ne prihvati sisu, pa onda polako maknuti sesirice da se privikne na tvoje bradavice 🤔 u svakom slucaju samo hrabro 👍❤

Pupetta - bebe itekako osjecaju nervozu i tjeskobu majke. Sama sam osjetila to puno puta na svojoj Nei i skuzila da tako vise ne ide, da se moram resertirat u glavi jer vidis da se vrtis u krug, a napretka nema. I tako sam ja lijepo ugovorila si farbanje, nokte, otisla u shopping..malo pobjegla od svega i osamila se. Doslovno kao da sam se digla iz pepela poslije toga. Zene moje mislite na sebe, pa makar to bilo i 15min za molitvu, to je vase vrijeme. Ja si ne dopustam da budem ona vrsta zene koja je samo kuci s djecom po cijele dane. Nema sanse i ja zasluzujem izaci sama ili sa drustvom malo van, kao bilo koji muz. Prema tome, treba odvojiti vrijeme za sebe i vidjet ces, to je sve prolazno.

Nea 💗

Ines
    23. Travanj 2021. 06:54

ružica

Mame drage dobro jutro,

Na hranjenju u 4 sata mi je doslo da plačem i popijem tabletu radi uznemirenosti, jako me ovo pogađa. Danas smo 44 dan od poroda, bili ovo trebalo brzo biti barem makar malo bolje?

Draga moja, bas mi je zao sto se toliko patite s time 😏 vjerujem da nije lako. Moja je imala par ludih epizoda, ali nikada da tako kao spava i muci se. Ne zelim te lagati, ali kumi mojoj su sa prvom curom trajali takvi grcevi do 6mj, + jako je tesko kakala, prosla sve zive pretrage, s njom sve uredu, ali jesnostavno takva crijevna flora i treba vremena duze od uobicajnog. Naravno da tebi ne mora biti tako i ne znaci da ce biti, ali moze. Ti znas da sam ja uvijek realna i tako onda i kazem. Drzite se 🤞❤ kad tad i to mora proci 💪

Nea 💗

MareiKate
    23. Travanj 2021. 07:22

Ružo, meni su s prvom grčevi trajali do negdje navršenog 4tog mjeseca s tim da kad su prošli grčevi doslovno nakon tjedan dana je počela muka po zubima koja je trajala cijelu prvu godinu 🤣 ne bi to nikome poželjela. Izdržite, proći će. Nema pravila kad.
    Mom su grčevi na dane, nekad više nekad manje, evo već dva dana je relativno sve super. Malo spava ali nije toliko nervozan kad je budan a i noć odspava po 8 sati otprilike uz dva buđenja što je meni milina 😁
    EmEn, drži se, proći će. Znam da brineš ali curka će naučiti lekciju na teži način i bit pametnija za drugi put. Sve će to proći, kasnije ćete se smijati tome ☺️

• avama
    23. Travanj 2021. 07:26

Ružica kod nas ista situacika. Spava i grci se i stenje, onda .se malo isprdi ili pokaka i tako ukrug. Sad sammu dala espumisan jeru je trbuscic toliko napuhan i tvrd. Da li koja.od vas daje probiotik. Nama je rekla dr.ako budu jaki grcevi da moze. Ali me znam.dal bi to pomoglo. Vec sam luda

TheTina
    23. Travanj 2021. 08:23

ružica

Mame drage dobro jutro,

Drzi se, vjerujem da nije lako gledat dijete da se tak muci. Moja je svega dva puta imala bas epizodu s vristanjem i grcenjem i dali smi joj “Kuminin sirup”. Iz Slovenije je i bas djeluje odmah. Dali smo joj samo pola zlicice (inace ide jedna na dan) i smirilo ju je i poslije toga je bila sretna i igrala se. Neznam jel imas koga gore da ti kupi i posalje to, nekih 6€ je. Ak hoces mogu ti i ja poslati kaj je nama ostalo pa da probas s tim.

TheTina
    23. Travanj 2021. 08:26

avama

Ružica kod nas ista situacika. Spava i grci se i stenje, onda .se malo isprdi ili pokaka i tako ukrug. Sad sammu dala espumisan jeru je trbuscic toliko napuhan i tvrd. Da li koja.od vas daje probiotik. Nama je rekla dr.ako budu jaki grcevi da moze. Ali me znam.dal bi to pomoglo. Vec sam luda

Mojoj curki je super od kad smo joj prestali davati te kapi. Izbacili smo i espumisan i biogaiu, ali sam u mulleru kupila hippov caj od komorace i dajem joj 2-3 zlicice na dan i ja pijem 2 salice caja za dojilje od kima, anisa i komorace i vidim da joj pomaze. I ima redovito stolicu, po 3-4 puta na dan i prdi dosta.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.