MissGraz ja ti jos uvijek jednom dnevno dojim ali kratko i nakon toga dam bocu a ostalo mi je sve na dohrani i boci i on uvijek prihvati cicu odmah nego se nakon 2 min vec pocne ljutit i ne zeli ju vise jer ja nemam bas vise mlijeka pa je ljut da nema ali ja mu onda dam ono 5 min jednu 5 min drugu cisto da povuce to malo jos sto ima i onda dohranu tako da ti od tog sto mu jednom das bocu nece nista bit. A do pred 2 tjedna sam svako hranjenje najprije cice pa bocu i sve je bilo ok uvijek je prihvatio.
Eto sad vidim komentar od NeverEver očito je i to individualno 😁😁 valjda isto ovisi od bebe do bebe🤗
MissGrazz,
Moja frendica je jako uspješno kombinirala. Međutim, nitko ti ne može garantirati da će i tebi uspjeti, baš nitko. Ali kako god, mišljenja sam da trebaš na depilaciju, frizeru itd... ne možemo biti dobre mame ako si ne stvorimo vrijeme za sebe.
Moje psihičko/ fizičko stanje je tjeskobno, neznam čime je uzrokovano, ali grčevi su sigurno napravili svoje. ima li koja mama sličnih problema?
Fizički sve dobro, ali kako su um i tijelo jedna cjelina..
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
NeverEver danas smo sami. Bila sam mu dala waya probiotik s d vit. I nakon 2 sata (i grcenja i plakanja) je sve sto je popapao povratio. Tako da mu valjda to ne pase.
Bok curke, da Vas malo pozdravim.
Ja sam evo drugi dan i noć sama sa sincekom, jos samo 4 dana 😅. Ali nemogu se zalit, jucer smo imali gosta i druzili se, slabo je spavao po danu ali je bio okej, u 20 je zaspao i tek u jedan pronjrnjao jest, pa do 4 mir i onda u 6 ga je krenulo grčit malo, dala mu espumisan i nahranila ga i mir, malo spavanca taman da ja obavim sve, cak se i otuširat stignem u miru. Danas na redu neka duža šetnja 🤗.
.
Ja mu uspiješno uspijem dat i izdojeno i cicu, mislim rijetko to radim ali ne buni se nikad na cicu, vise ga bocica zivcira. Skuzila sam da je najbolje izdojit se poslije toplog tuša, onda samo ide 🤘
I evo moram reć da mi je babylove mast iz Dma za bradavice toptop, purelan naspram nje je bezveze, ni ne koristim ga.
.
Ja trenutno nisam u mogućnosti priuštit si da odem negdje ali zato kad se tata vrati, mama nastupa. Ali neću se bunit da mi je nešto loše psihicki, super to hendlam za sada. Malo sam fizicki napeta jer stalno obavljam nesto brzinski jer sam stalno u grču da obavim sve dok stignem, forsam se bzvz.
I napokon prestala krvarit 💪.
.
EmEn žao mi je za borbe sa curkom, nadam se da ste sada okej obje ❤
Individualno je. Mi smo na dojenju samo, al muž je prekjučer prvi put dao izdojeno na bočicu i mami bez problema nakon toga htio sisati... Čak je i jeo dphranu jer mu nije bilo dosta izdojenog
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Drage moje evo mene, procitala sam zaostatke!
Ruzice tvoje kad citam bude mi bas zao da se tako mucis! Ne znam otkud si, al ja sam na Srebrnjaku uzela u biljnoj ljekarni kapi za grceve i SPASILE SU ME, njoj navecer krenu grcevi oko 21h i skoro do ponoci je znala neutjesno plakati, kad prdne zaplace jako, trbuh tvrd, bolna grimasa i crvena i dobila sam te homeopatske kapi od frendice jer su njenoj necakinji pomogle i vjeruj mi nas je spasilo, damo joj 15 kapi kad se krene grcitii umiri joj zeludac, za iducu dozu od 15 kapi treba pricekat barem 15 min, mi smo zasad znali dat tako po dvije doze i ona se skroz smiri i cujem joj zelucek kako radi i probavljuje sve! Eto to je nase iskustvo!
Sto se tice dojenja mene je lijeva sisa ovih dana ubijala ne znam jel se upalila jer sam jucer i zakurila naveceri i danas imam temp i sve me kosti bole kao kod gripe, nadam se da maloj necu prenijeti, nosim masku po citave dane! Sumnjam da je korona jer sam je imala na dan poroda ili je pa sve ono sto oni pricaju pada u vodu 🤷♀️
NOC zasad spavamo po noci osim prematanja naravno i hranjenja a i treba joj onda duze da zaspi jer joj duda stalno ispada pa se ja ustajem i vracam. Bome sinoc je zaspala u 23:30 h i danas se probudila oko 13 h, spavalica je bas!
BLJUCANJE moja stalno bljuca nakon obroka i to cesto al dobiva lijepo na kilazi tako da se ne brinem pretjerano, ziva je dosta pa se okrece i mlatara rukama nogama i onda se zbljuca 😑
Sutra nam je mjesec dana jeej i u srijedu imamo prvi pregled!
Ne mogu se buniti sto se nje tice, stvarno nije zahtjevna beba, daj cicu, promijeni pelenu , smiri grceve i ona je super! Nadam se da se nisam urekla sad!
SETNJA i mi imamo dvoriste i jucer smo pola dana bili vani jer je muzu i necaku bio rockas i pasao joj je zrak , spavala je ko top! Danas cemo opet preuzet ce je baka i sogorica da se ja odmorim malo radi temp!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Rita88,
Kako se zovu kapi i kako se doziraju?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Pozdrav mamice, evo iza nas jedan jako lijep dan. Jucer je bila tako dobro raspolozena i po danu i po noci i evo i danas se do sada barem nastavilo u istom tonu 😊🥰
Ja presretna cim je i ona tako vesela, nasmijana, samo se smije i prica, obozava zveckice koje imaju onako i minky za mazit se. Preslatka mi je takva 🙈🙈🥰
MissGraz, ma eto vidis, rekla sam ti. Nisu sve bebe iste i ne funkcioniraju sve na isti nacin. Za sve je potrebno vrijeme. Drago mi je da si zadovoljna napretkom i samo uzivajte 🥰❤❤
Plakanje - imala je i moja takvih epizoda s placem, ali trazi paznju i vise angazmana oko nje. Bar je s nasom bilo tako. Jer kad smo sve zivo isprobali i nista nije upalilo dok ju nismo stavili u gym ili na kutnu i samo se igrali s njom i pricali prestala sto ti kazes u sekundi. Samo treba dokucit sta joj to fali.
Nemir - moja je posebno nemirna ako ju tjera podrignut, a ne moze. Onda ju vislje prebacim sebi na rame onako da joj pritisne trbuscic pa lakse podrigne. Ili ju stavim na podlogu potrbuske.
Bljuckanje - moja je isto jedno vrijeme vise bljuckala isto dok nismo skuzili da ju treba duze drzati uspravno, bilo da gleda prema nama ili od nas. A sad u zadnje vrijeme bas jako malo, vise slini sada nego sto bljucka. Eto danas mi je ujutro pojela 140ml odjedanput, nosila ju uspravno nekih 20tak min i onda isle vjezbati potrbuske i nije mi se uopce zbljucala. A sveki vice jaoo sve ce ti izbacit van odmah, reko nece kad smo vec tako i radile. Sve to prolazi s vremenom. Samo treba pratit.
Spavanje, bome nama nikakvi sumovi nisu bas extra pomagali. Skuzila sam da joj vise pase buka iz okoline, negoli ti sumovi. Jucer kako sam pisala da smo proveli cijelo popodne vani, ljudi kosili travu, muz moj isto, kosilica, trimeri, traktori, a ona se nijednom brecnula nije. Vjerovatno je navikla na te zvukove jos u trbuhu pa joj ne smetaju 🤷♀️
I nemamo problema sa spavanjem ni po noci ni preko dana.
Nea 💗
Psihofizicko stanje, mislim da je to od osobe do osobe, ne podnosimo si jednako. Kod nas ja podnosim definotivno bolje nego muz. Nisam ajmo tako reci preosjetljiva kad ona place, dosta sam smirena i fokusirana na to da joj pomognem sto bolje mogu. Dok je muz bas jako osjetljiv. Kad smo isli na cijepljenje, on nije ulazio s nama, kaze ne mogu podnijet taj siloviti plac. Mislim to mozda ljudima djeluje hladnokrvno s moje strane, al mene punke to sve kad sam sama, kad ona i muz zaspu, ja odem u wc i isplacem se sama sa sobom. A ovako dok to traje ja sam okej i mislim da sam na tome najvise zahvalna sto mogu tako dosta dobro izdrzati takav njezin plac. Kaze muz srce mi se lomi. Reko mislis da meni ne, samo sto ne zelim si dopustit da me to savlada. Ali ojacat ces i ti bez brige budi. Jednostavno moras za svoje dobro.
Dojenje - ja sam od samog pocetka bila na kombinaciji dojenje i AD i nikada nisam imala problema s odbijanjem sise zbog bocice. Cak naprotiv, jedva je cekala ponovno sisu. Tak da ti ni to nije uvijek pravilo. Znam da ima beba koje odbiju i nece vise sisu ni pod razno. Ali ima slucajeva kao sto je moja, da je voljela i jedno i drugo bez problema.
Ridja, drago mi je da ste vas dvoje super i da sve lijepo hendlate sami, svaka cast 💪👏👏
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji