Hvala puno, cure!
Strpiti ću se koji dan... Problem mi je taj što ne znam grči li se zato što se muči oko stolice (koje nema) ili su se grčići poklopili sa uvodjenjem AD-a...
Znači, samo strpljenje... Bože pomozi 😊
Što se tiče kapi, nama je pedijatrica rekla da se koriste samo kod isključivog dojenja 🤷🏻♀️
Pozdrav mamice!
Mi smo bili danas ujutro kod pedice radi onih pristica kojima se osula po licu, pisala sam neki dan o tome. Zvala sam pedicu jos u petak pa mi je rekla da tretiram kamilicom pa onda djecjom kremicom. Međutim, to nije prolazilo, bas naprotiv, sve je jace, pa smo danas ipak otisli za svaki slucaj da ne bi bila slucajno neka alergija. Na kraju ipak nije, to se ona cisti pa je dobila neku laganu kremicu, treba mazati ujutro i navecer 7 dana pa bi trebalo proci. Mozda nije bilo razloga za brigu, ali eto mamice, ako niste u nesto sigurne i ako vas muci nesto u vezi bebice, ne skodi provjeriti, sad sam puno mirnija. 😊
Jucer navecer je imala nekakve grceve, jedno pola sata je samo plakala. Dosad nismo imali problema s tim (samo tu i tamo dok je trebala prdnuti ili kakati), nekako se nadam da nece biti gore od toga.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Nama su propisane d3 kapi Oleovit, piju li ih Vaša djeca? Evo sad vidim da netko piše da izazivaju grčeve, pa nisu valjda!?! Imamo dovoljno problema s grčevima i bez njih!
To je moja patronazna rekla meni... Pitala je farmaceute zašto se daju te teske kapi kad zivimo u mediteranskoj zemlji...kaze da je odgovor bio:neznamo...
Kada vam bebe zaspu, koliko pricekate prije negoli ih spustite u krevetic? Ja pricekam da uhvati cvrst san, iako to zna potrajati, ali svejedno mi se zna brzo probuditi.
Ruzice mi od petka uzimamo Oleovit i nismo imali grceve.
Bubice super da pristici nisu nista strasno 👌🏻
Baby P 03/21 💙
Mi isto od Oleovita nemamo grcice. Od Babytola smo imali.
Pupetta s mojom je preko dana teska borba, zaspe na rukama i koliko god utvrdila cim je spustim budi se (bake krive). Tako da mi preko dana ruke otpadaju i sizim. Ali evo vec drugi dan pokusavam to preko dana izbaciti i mislim da idemo na bolje iako je jucer bio teeeeezak dan, ali uspila je 2 puta sama zaspati. Za nocno spavanje spustam je budnu u krevet (tako sam ju navikla) i nekad gleda 5 min i zaspe, nekad gleda uru vremena i zaspe. Nema pravila.
Krevetic - Preksinoc smo krevetic stavili uz krevet da mogu rukicom drzati njenu dudu da zaspne. Sinoc je tata preuzeo tu ulogu da je on uspava. No nismo uspjeli. Sta cemo veceras ne znam. Pokleknuti ili ne 🤔. Po danu bi uspjevala zaspati u kreveticu ali sada sve teze. Tako da se i ja pitam kad je prebaciti jer svaki put se probudi.
.
Psiha - meni se na pocetku plakalo. Bilo mi je potrebno to izbaciti iz sebe. Oporavak od poroda mi je otezavao brigu oko bebe i to mi je smetalo. Hoces nesto da uradis a ne mozes. I sve mi je to nekako sok bio. Sada otkad stvari idu nabolje odmah sam i ja bolje jer mogu bolje funkcionirati. Mislim da je to sve puno za jednu zenu (naravno zavisi na kakve poteskoce nailazis), puno emocija i strahova. Ali opet sve uspijemo!
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Pupetta, ja pricekam kojih 15-20 min pa ju onda prebacim. Vecinom mi se ne probudi.
MissGraz, mene je spasio onaj jastuk za trudnice/dojenje u obliku banane. Dok ju dojim i hranim sjedecki ona mi je na rukama, ali u krilo si stavim taj jastuk ispod pa je sva tezina zapravo na njemu, a ne meni na rukama. Tu mi lijepo zaspi, a ja nemam problema s bolnim rukama. Ako ga imas, probaj s njim, bit ce ti lakse. Mozda upali i neki obican jastuk. 😉
Nisam sigurna ko je pisao, ali mislim Ivancica o bolnim grudima tj. bradavicama prilikom dojenja i to samo na pocetku. To se sad i meni dogadja. Prvih 10-20 sekundi kad primi cicu bas mi bude bolno. Ona ima dobar hvat, bas pazim na to. Ne kuzim zakaj je to tak, nemam vise ragade pa ne kuzim zakaj su tak osjetljive. Jel to s vremenom prodje ili? Curka mi je vec skoro mjesec i pol stara, pa vec je do sad trebalo to prestati. Ili? Ivancice, jel tebi prestalo?
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Mi koristimo D3+K1 od Babytola i nema grceve nikakve od toga. Od kad smo izbacili i biogaiu i espumisan nema vise vristanja ni grcenja.
.
Ja svoju vise ne uspavljujem na rukama. Navecer i preko noci ju nahranim, drzim dok ne podrigne i spustim ju u kimbic. Ako se pocne plakati dam joj dudu koju ima par sekundi i izbaci ju van i na kraju sama zaspi. Preko dana svaki put kad ju nahranim ju spustim ili u njihaljku ili u koljevku i pricam joj. Vecinom se smije i gleda me, a nekad i zaspi na 10,15min. Naravno, ima trenutaka kad zaspi na rukama al onda ju samo spustimo. Dizemo ju opet kad bas pocne jako plakati.
MissGraz, mene je spasio onaj jastuk za
Nisam sigurna ko je pisao, ali mislim Ivancica o bolnim grudima tj. bradavicama prilikom dojenja i to samo na pocetku. To se sad i meni dogadja. Prvih 10-20 sekundi kad primi cicu bas mi bude bolno. Ona ima dobar hvat, bas pazim na to. Ne kuzim zakaj je to tak, nemam vise ragade pa ne kuzim zakaj su tak osjetljive. Jel to s vremenom prodje ili? Curka mi je vec skoro mjesec i pol stara, pa vec je do sad trebalo to prestati. Ili? Ivancice, jel tebi prestalo?
Mene je jucer pocela boljeti lijeva bradavica i bas me spece kad ju primi a vec sisa dva mjeseca. Mislim da ta bol dolazi kad vise sisaju nego inace, a i kak su stariji pocinju “natezati” bradavicu - moja se rasteze s bradavicom u ustima, okrece glavu za zvukom i sl. Sad drzim opet multimum komprese i mazem s purelanom 😕
Oleovit D3 kapi, mi ih koristimo od pocetka i nisu izazivali nikakve grceve.
Duga, bas cudno to sto ti je predica rekla 🤔 ne slazem se s njom. Jer kakve veze ima dojenje ili ne dojenje. Kapi D3 se daju za jacanje kostiju.
"Kalcij i vitamin D važni su za izgradnju jakih kosti.
Kalcij služi kao građevni materijal za kosti. Vitamin D je važan za normalan razvoj kostiju i zuba. Vitamin D je također uključen i u druge metaboličke procese u tijelu i također ima važnu ulogu u imunološkom sustavu.
Zbog toga, uz majčino mlijeko i/ili mliječnu hranu, dojenčad treba dobivati i profilaksu medicinskog pripravka vitamina D u obliku kapi, jer se nedostatak vitamina D kod dojenčadi ili male djece, povezuje s rizikom od nastanka rahitisa. Tijekom druge i treće godine unos vitamina D se nastavlja tijekom zimskih mjeseci."
Bubica, eto vidis nista strasno. Ali dobro da si provjerila za svaki slucaj. Ja svojoj kazem od rodenja umivam lice u kamilici, ali nisam mazala s nicime. Imam melemovu kremicu bas za lice malih beba i ako vidim da je njegdje suha koza to namazem, al to je ubiti to.
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji