Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    20. Travanj 2021. 07:03

Dobro jutro curke❤️,

Noc iza nas ok.
    Spavanje za muža i mene od ponoć do 4, hranjenje i presvlačenje i nakon toga bez sna budući da drugi dio noći on stenje, izvija se, grči, a mi mu nemožemo pomoći tako da ni ne spavamo više... a njemu oči cijelo vrijeme zatvorene..
    Jagodice, odavno sam shvatila da je paiha neću reći važnija, ali sve je važno, ali mislim da je u ovom emocionalno izazovnom periodu ona jako jako važna, rezovi i bol prođu... Što se tiče tvog sina i jela, mislim da mali mora jesti a vi buditi ga, jer evo seljački rečeno; ne bude li jeo, želudac mu se ne širi i neće povećavati obroke, dakle mora jesti! Presvuci ga prije obroka, to ih razbudi, moj uglavnom počme vrištati...
    Mame, ja sam pronašla jedan članak koji mi je dao snagu ta borbu s grčevima, sve je lijepo napisano, ali je članak nekako optimističan i baš mi je dao snagu za borbu.... uvijek kažem, nije bitno što ti pomaže, samo nađi što je to i da djeluje...
    Sin i ja sami doma danas, muž radi s posla a ne od doma.
    Želim nam svima dobar dan sa što manje plača...❤️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ines
    20. Travanj 2021. 07:07

Pozdrav mamice, evo mene, nisam pobjegla hehe 😁 samo sam bila na nasoj staroj temi javit se nasim trudnicama koje jos cekaju svoje bebice, da mi ne budu zapostavljene 🤗🥰
    Mi smo super, eto mi smo i sluzbeno danas napunili 2 mj, osjecam se kao da je bilo jucer. Tako vrijeme brzo leti da to nije normalno. Ona je sve veca i sve interesantnija, guguce vec na veliko, smije se (obozava presvlacenje), cak se nekidan prvi puta nasmijala naglas, sve vise kuzi stvari i okolinu oko sebe i prelijepa je, ima crvenu kosicu na tatu (jako puno, oboje imamo gustu kosu) i plave oci 🥰 bas je posebna zbog te kose. Kad je na trbuscicu vec se lagano dize na koljena i laktove, pa se odguruje naprijed, glavicu bas lijepo uravnotezeno drzi uspravno i bas je napredna po pitanju i motorike i interakcije. Kad smo vec na toj temi stavljamo ju u baby gym i sve vise hoce biti u njemu jer sve vise kuzi stvari, pa joj je zanimljivo.
    Spava nam super preko noci nekada odrapi i po 7h u komadu, manje vise 5h u prosjeku i zadovoljni smo sto bar noc imamo kako treba. Ne budim ju za hranjenje, niti jesam uopce. Preko dana onako odspava vise u kracim etapama po pola sata, sat, ali je uglavnom budna.
    Sutra imamo uzv kukova i cijepljenje, pa ce bome biti veselo 😁😊

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:08

Pelene, ja mijenjam kad god treba, uglavnom to bude prije hranjenja i poslije hranjenja. A posto je sad vecinu dana budna onda jos i izmedu kad vidim da se uzvrpolji onda znam sto je. I preko noci presvlacim normalno isto tako prije i poslije hranjenja jer obavezno budu ful popisane. S tim da po noci, sto manje s njom komuniciram da ju ne razbudim. Znaci ne reagiram kad mi se smije, ne pricam s njom ni nista, obavimo to sve u miru u tisini i lijepo zaspe bez problema. A tako i kazu da treba preko noci sto manje komunicirati, da i oni shvate da je noc i da se ide spavati. Tako radimo od samog pocetka i nikada nisam imala problema sa uspavljivanjem usred noci.
    I da kad smo jos kod pelena, evo sad smo presli prije tj dana na dvojku, isprobali dosta toga (Violeta bijele, violeta ljubicaste, papmers obicne activ, babylove) i na kraju ipak ostali vjerni Pampers premium care svijetlo plave, iskreno nama su to pelene koje opravdavaju visoku cijenu za kvalitetu. Nikakvih negativnih reakcija nije nam imala i najmekse pelene koje smo probali, upijanje top, dugotrajnost takoder 👍 naravno svaka guza ima svoju pelenu, ali eto neko nase iskustvo. Sad trenutno se jos rijesavamo tih bijelih Violetinih da potrosim i ne kupujem vise nista osim Premium care.

Pristici po licu, imala ih je do jedno mj dana bas onako po obrazima dosta, nisam s nicim posebno tretirala osim sto sam umivala s kamilicom lice, sto radim i inace kad joj umivam lice svako jutro. Sad ih vise nema.

Komesanje u snu, da. Zna mi nekad bit ful mirna da se ni ne pomakne, ali zna bit i bas ful aktivna, ali zmiri, ubiti takva bude dok se ne namjesti kako joj pase ili ako se upisa u meduvremenu.

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:09

Nos, isto koristimo ampulice fizioloske i aspiratorom izvucemo, doduse mi nemamo problema s cudesima u nosu. Samo jednom smo izvukli balac iz jedne nosnice i to je to. Uglavnom joj cistimo za sada jednom tjedno cisto da odrzavamo preventivno.

Kakanje, moja je vec 2tj potpuno na AD-u i nema problema s kakanjem. Uglavnom je na svaka 2,3 dana, ali kazu da je normalno i da se tolerira da nema stolicu do 10 dana max.

Duda, moja ju obozava i to nam je spas..ja nisam protivnik duda i mi koristimo. Super nam je 👍

Partnerski odnosi, citam da dosta vas ima problema u razumijevanju partnera. Imala sam i ja dok nisam sve lijepo rekla sta me muci. Kod mene nema okolisanja, ja sam uvijek izravna, muci me to to i to, idemo rijesit. I eto isla sam prije 2tj i na noktice i na pramenove, znaci dan za danom. Tata je bio sa svojom mezimicom i proslo je odlicno. Od tad izlazim sama kad god nesto trebam i ne ustrucavam se ju ostavit. Ispocetka mi je bilo malo krivo i stalno sam razmisljala sta radi, kako je. Al onda sam shvatila, ne Ines ovo je vrijeme samo za tebe, trebas se opustit i napunit baterije, jer ces samo tako bit najbolja mama svojoj Nei. I zaista je tako. Od tad samo uzivam, cujemo se, sta i kako radi kuci, al se vise ne opterecujem stalnim razmisljanjima.

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:09

Eto cetvrtak sam isla u kupovinu i srela se sa curkom koja mi radi trepavice (inace to je ona koja je izgubila bebu, ako se sjecate da sam pricala), pa sam bila kod nje 1h, pricala mi je cijelo to ajmo to nazvati iskustvo i kroz sto je prolazila. Uglavnom to su vasi decki, muzevi i trebate bit izravne. Ako trebate pomoc recite to, ako vam treba razgovor sjednite i pricajte, ako vam treba njeznost pokazite da vam to treba. To su muski i oni ne znaju citat misli i treba bit s njima nacisto, jedino tako cete dobit ono sto trazite i trebate 🥰🥰 to nisu neke nepoznate osobe, ne ustrucavajte se trazit ga vise angazmana oko bebe i vas samo eto zato jer on radi, a vi ste kuci. I moj radi i to radi dosta tezak fizicki posao, ali pored toga ne ustrucavam se zamolit ga za malo vise pomoci, sna i slobodnog vremena, ako mi to treba. Procijenim kada je i koliko umoran, ako je bas imao jako naporan dan pustim ga, ali vidim kad je odmorniji i bolje raspolozen i zamolim ga bez ikakve griznje savjesti. Samo tako cete imat kvalitetan odnos i bit cete oboje sretniji i ispunjeniji, jer ce svatko dobit i dozi svoje slobode, odmora i dozu zajednickog vremena. Pa samim time ja ni nemam problema sto se psihe i tjeskobe tice, jer si dozvolim i san i vrijeme za sebe i to me resertira, opusti, napunim baterije i sve sto je potrebno za normalno fukcioniranje.

Hormoni, vratili su mi se u normalu cim mi je dosla prva menga. Koja je bila prije 10tak dana i trajala je 9 dana. Bas jucer zavrsila, a hormoni se ustabilili i ja sam napokon stara ja 💪😊

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:10

Koza nakon poroda, vidim da pisete da vam je koza suha. Pa ja sam onda po svemu drugacija od vas. Meni je koza extra, nit se peruta, a kamoli da je suha. Laktovi, koljena nikad bolji.

Za pusenje sam se osvrnula tamo na staroj temi pa cu samo kopirat da ponovno ne tipkam.
     Ja ne pusim nisam nikada, niti bilo tko od mojih. Muz i svekrva puse i pusilo se u kuci dok ja nisam rodila. Od tad se ide van, nebitno bilo vani -10 ili +25. I oko tog su se njih dvoje kao pusaci bez mog inzistiranja dogovorili da tko god bude dolazio, a pusac je izlazi van pusit. I to se super postuje. Ja osobno nisam protiv pusenja, muz mi pusi i nikada u svih 10god kako hodamo nisam mu nabacivala to na nos ili mu bilo sto govorila. Jedno vrijeme je sam pokusao prestati i nije pusio jedno 7mj, ali ga je opet povuklo i okej sam s time, znam da prestati pustit nije samo tako lako.
    Medutim nikako nisam za pusenje u prisutnosti male djece uopce, ne samo beba.
    Jer imamo nasu dragu kumu (muz bio vjencani kum njezinom muzu) koja je s prvom curom pusila ko turcin u trudnoci, znaci bez laznog pretjerivanja u sat vremena bi popusila sigurno 6, 7 cigareta i to nekad 3, 4 jednu za drugom. A onda si racunajte koliko je to kad je bila po cijelo popodne kod nas. I ono svekrva moja joj je par puta govorila, ova njoj kao doktor je rekao da mogu bla bla (mos mislit, koji bi ti gin to rekao) i kad smo skuzili da ne vrijedi govorit pustili ju. Dosla beba, ona dosla s malom kod nas ma da ne lazem mozda 10 dana je bila mala stara. Pusi ona i dalje po svom. Svekrva opet njoj govori, ona i dalje nista. Kaze sta ce joj bit 🤦‍♀️🤦‍♀️
    I kad je svekrva skuzila da ova ne reagira, uzela malu i odnijela u sobu.
    I ajde kasnije je bilo ljepse vrijeme (rodila u 2mj) pa smo bili vani.

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:11

Evo prosle godine ostala trudna s drugom curom, opet ona po svom, kao njoj je gin rekao da ne mora prestat vec smanjit, al ako ne moze i ako ju trazi da pusi koliko ju trazi. Mislim daj molim te, za prvi dio joj je rekao sigurno, al za drugi nema sanse. Ajde zbog korone nije dolazila toliko cesto. Rodila u 12mj bili njima na babinjama oni i dalje puse u prostoriji gdje boravi i mala, nemas komentara. 

Kad sam ja rodila dosli oni muzu cestitat i naravno dosli s malom i sad ona navikla da se moze pusit u kuci i da pusi koliko hoce, poletila ona za cigarom, a muz njoj e tu neces pusit, ako ces pusit malu ces odnijet u sobu, a ti ces izac van. Frajli ljenoj bilo izac pa nije ni pusila. Kad su nam dosli u babinje, isto vidim ja po njoj nije joj pravo sto mora pusit vani. Zapalila je pol cigare i usla u kucu, kaze zima vani. E pa neka ti je zima.
    Tak da to su ljudi koji nemaju karaktera i o tome se uopce ni neda previse komentirat jer nema smisla. Takvi ljudi se nece promijenit nikada.

Njihaljka, imamo Kinderkraf Luli, ali jos uvijek nije previse za to. Vise nam voli bit u gymu. 

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:11

Raspored spavanja, mi smo dosta redovni sto se spavanja tice. Uglavnom je preko dana budna, ako odspava koji satak, dva i to je to. Onda ide spavanac oko 6, 7 do 9, 10 i bude budna do 12, 1h i onda spava do 5,6 ujutro, pa smo vec oko 7, pola 8 ponovno na spavancu do jedno 10, 11h i ostalo vrijeme preko dana je uglavnom budna.
    A kad se hrani uvijek je ful budna, bilo to 3 popodne ili 3 u noci.

Ruzica, grcevi. Pa ja ne znam sta bi ti rekla, ja nisam sa svojom bas imala takvu epizodu da je takva citav dan. Nju kad su hvatali grcevi bilo je to uvijek navecer uglavnom u slicno vrijeme oko 8h i trajalo do 10, 11h i onda bi zaspala ko top. Ali da grcila se, crvenila, stenjala cak, neutjesno plakala, ali nikada nije tako imala zatvorene oci niti je to bilo u neko doba u noci.
    Kazem kod nas je to bilo uvijek prilicno isto vrijeme i po tome sam znala kad su grcevi, a kad joj se samo spava pa je sva nervozna.
    Tak da iskreno nisam pametna bas sto bi ti rekla 🤷‍♀️ osim da se nadam da ce sto prije i bezbolnije proci 🤞

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:12

Umor i nespavanje, pa iskreno ja se bas ne mogu pozalit da ne spavam jer stvarno spavam i to dosta, posto nam ona dosta dobro spava preko noci. Uglavnom kazem od 12, 1h do 5,6h, pa opet od 7,pol 8 do 10,11h. I u te dvije etape spavam i ja. Tak da se nakupi oko 7,8h sna s tim da ja nemam problem ni preko dana odspavat kad i ona spava i to me najvise spasava. Ispocetka jesam bila tjeskobna i nervozna, kad bi ona zaspala ja bi se odmah hvatala posla, svekrva me vikala, sta sad radis idi spavat kad mozes. Ja nisam htjela slusat, e onda sam stala na loptu i rekla e neces, pa dobro ti zena govori. Ona svedno skuha. Na meni je pocistit sobu, kupaonu itd, rijesit ves, sredit sve Neino i zapravo ja nemam sta. I od tad kad god mogu spavam kad i ona i milina mi je. Nikakvi podocnjaci, nikakva natecenost, nervoza jer nisam dovoljno spavala. Ja uvijek super raspolozena. I to vam je cure moje savjet samo takav. Pa cak i vi koje zivite same s muzevima, bez mama i svekrva sa strane. Nikada nemojte toliko gledat posao i jao moram napravit ovo, moram napravit ono. Napravit cete. Ali se prvo naspavajte. Posao i prljavi ves nece pobjec, a san hoce. A cim se vi malo odmorite i naspavate sve se lakse rijesava. Skuhajte rucak eventualno, jer ipak jest morate, al sve ostalo moze cekat. Bar sam ja takvog misljenja i ja tako radim. Svekrva mi je stara vec zena, uskoro ce 70 i ne moze vise po kuci radit kao prije, pa smo se dog da ona kuha i pocisti sto moze, a ostalo sredujem ja. Ali svejedno san je za mene na prvom mjestu i evo me ja ko avion 👍😊💪

Nea 💗

Ines
    20. Travanj 2021. 07:13

I vidjet cete koliko cete bit zadovoljnije kad si malo dopustite neke stvari i popustite kocnice.
    I nemam uopce taj strah, brigu ili sta vec dok ona spava. Kad ona spava mirno, spavam i ja. Meskolji se ona da, ali ne skacem odmah na svaki zvuk, cekam da vidim hoce se namjestit, jer u vecini slucajeva se samo namjesta i trazi si polozaj, ako ne prestane onda se upiskila, ali ni tad ne skacem odmah vec cekam da se ona meni javi, jer znam da ako se bas jako upiskila nece zaspat i probudit ce se, al ako se meskolji i zaspe, znam da nije puno i da ju ne smeta toliko. Tako da pustim ju da vidim sto ce.
    I da ona s nama nikada nije u krevetu, to smo odmah na pocetku rekli da necemo i drzimo se toga. Meni nije problem ni 500 puta ustat se ako treba, al i mi trebamo svoj mir i svoj san i ne zelim da mi ga itko ometa. Jer samo tako cemo njoj biti najbolji, kad smo naspavani i odmorni. Mozemo se maziti zajedno i igrati, al kad se spava zna se gdje je cije mjesto. Ona ima svoj krevetic i naucena je na njega i po meni je to najbolji nacin za sve nas.

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.