Dobar dan mame!
Nadam se da ste dobro i vi i vaše bebice...
Ja sam sikreno skroz zbunjena i više ne znam što da mislim ima li moje dijete grčeve.
Naime, on plače i ujutro i uvečer s tim da je uvečer plakanje konstanta svake večeri i svakako intezivnije nego ujutro kad je generalno ok uz epizode plakanja. Ono što nas prati kroz cijeli dan jesu natezanja, crvenilo u licu, bolni plač, nemogućnost kakenja, stenjanje. Jesu li to grčevi?
Također, prvio dio noći do buđenja odspava mirno, drugi dio noći stenje, savija se, grči, a kad fa pogledam oči mu zatvorene.
Ima li koja ovakvo iskustvo? Jesu li ovo zapravo grčevi?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sara❤️❤️❤️ Hvala ti sto si javila. Prvo cestitam na tvom deckicu i neopisivo mi je drago da je sve proteklo brzo u dobro!! A sad uzivanje svaki dan u neizmjernoj ljubavi. I mi smo to docekale❤️
Bas sam jucer pitala u LH ako si rodila😄
Sara❤️❤️❤️ Hvala ti sto si javila. Prvo cestitam na tvom deckicu i neopisivo mi je drago da je sve proteklo brzo u dobro!! A sad uzivanje svaki dan u neizmjernoj ljubavi. I mi smo to docekale❤️
Bas sam jucer pitala u LH ako si rodila😄
❤️❤️❤️❤️❤️
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Pozdrav mame!
Ruzice to su ti grcevi, tako nasa bude ful crvena, mlatara nogicama i ima onaj bolan plac , cak i kad prducne jako zaplace tako da je to to, nama krene navecer i traje sat ,dva , tad bi ona samo na cici bila valjda za utjehu ili si jede da si ublazi zeludac a u biti se prejede i bude jos gore jer si preoptereti trbuh, mi smo znali prije cak i dohranu dat jer sam mislila da.nema sta vuc u cici cim tako negoduje al onda se bas bas znala zbljucat jer joj je bilo previse svega. Na kraju sam shvatila da treba samo nosit i ljuljuskat je dok je ne prodju grcevi e onda zaspi ko top kad prodje! I da znali smo je raskomotit malo i masirat trbuh! Sretno , da sto prije prodje ❣
Dojenje prije mi je znala bit na cici dok si nije navukla mlijeko po sat vremena, sad kad mlijeko ide, dovoljno joj je 20 min, po noci kad se budi za jelo to je onda i po 10 min
Presvlacenje presvucemo je prije spavanja i po noci je ne presvlacim nego je pristekam na cicu i vratim je u kindic, presvlacenjem je samo razbudim i onda je presvucem oko 5,pol 6 kad imamo iduce hranjenje i zasad nam se to pokazalo ok!
NeverEver i Thera cestitke na bebicama, uzivajte s njima iako je na pocetku dosta tesko brzo cete se ufurat i bit ce vam s vremenom lakse, cak se naviknete i na nespavanje 😅
Gdje nam je Zara?
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Zene bok! 👋 nama danas bila patronazna - povecavamo dohranu sa 90ml na -> 120ml, u tjedan dana nije nista dobio, ali kaze patronaza da je to normalno🥺
.
Raspored papanja i spavanja - moramo papati svaka 3 h, e sad jesu vase bebice onak bas budne kod hranjena ili kako kad. Meni je ponekad snen i tih 90ml ne popapa, pa se sad pitam kako cemo papati 120 ako nismo tip-top budni?!🤔😴
.
Pupak - otpao danas, ostao patornaznoj u ruci🤣🙏 bas onako kako sam molila😇 kaze da sve 5 izgleda, susi se, da naspricam sa octeniseptom, osusim, naprasim Tyosurom i stavim gazicu i pelenu, to je to!👌
.
Bolan rez kod … promjene vremena - jel vas curke bole savovi ili rezovi kod naglih promjena vremena? Dok je bilo suncano sve super, sa kisom i rez boli.
.
Inace primjetila sam da malisa ima kao riđu kosicu 🥰🤗 sutra ga idemo prijavit!📝👮♂️🏢
Jagodice ne brini za kilazu, sve ce se to ustabiliti! Meni su rekli da je prije hranjenja presvucem i da ce je to razbudit a tokom hranjenja ako vidim da spava da je malo po bradi prodrmam i onda krene vuc pa pokusaj! Kako si ti psihicki s obzirom na dijagnozu , jel te pere kakav baby blues? ja sam danima plakala za bezveze!
Rez isto me boli kod promjene vremena 🤨
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Prehrana - ja isto pazim zbog grcica, ali uvodim sve malo po malo. Samo bas pretjerujem otkad sam skuzila da mu ne smetaju cokolada i keksi. Valjda jos vise jedem kada sam nervozna
Jagodice bit ce to sve ok! Masiraj mu dlan, malo ga stipaj po obrazu i usnoj resici pa ce opet krenuti aktivnije vuci. Super da je pupak otpao!
Ruzice mislim da ga to generalno probava muci jer se sve jos razvija i prilagodava. Shvatila sam da moj malac ima vise problema s nagutavanjem zraka pa ga taj visak kasnije muci.
Njihaljka - imate li njihaljke i koriste li vam? Ja nisam uzimala na pocetku, ali sad ozbiljno razmisljam o kupnji jer se nadam da bi se barem jednom dnevno uspavao na njoj pa da ga prebacim u krevetic. Ne planiram da dugo boravi u tome. Ne znam kako vi, al meni malac nikad ne zaspe sam nego ga moram dugo uspavljivati. Jedino zaspe sam u setnji ili na ciki. Ako netko ima Babybjorn ili Nuna leaf grow slobodno napisite kakva su vam iskustva
Baby P 03/21 💙
Slabokrvnost - meni se cure taaako vrti! 🌪🔄🥴 sve me strah izaci van, bojim se da kad me svjezi zrak šupi, da ce mi se jos vise vrtjeti 😒
.
Jagodice Kako si ti psihicki s obzirom na dijagnozu , jel te pere kakav baby blues? ja sam danima plakala za bezveze!
.
Budemo mi to vec shendlale👭🙏😇
Slabokrvnost - meni se cure taaako vrti! 🌪🔄🥴 sve me strah izaci van, bojim se da kad me svjezi zrak šupi, da ce mi se jos vise vrtjeti 😒
.JagodiceKako si ti psihicki s obzirom na dijagnozu , jel te pere kakav baby blues? ja sam danima plakala za bezveze!
Hvala ti na pitanju👭 kako koji dan, ali ona normalna placljivost, sto kazu da je normalna za pad hormona, neispavanost, briga ovo ono, idem dan po dan. Neka tako ostane🙏 trudim se uz bebicu ipak pronaci nesto vremena za sebe, recimo navecer kod tusiranja i ujutro kad se natrackam svojom kremicom osijecam se vise sabranom 😇
.
Budemo mi to vec shendlale👭🙏😇
Jagodice, super da si dobro. Meni su prva tri tjedna bila užas. Ja sam inače tjeskobna po periodima ali ta prva tri tjedna...
Mislim da mi cure ovdje moramo jako puno pricati o psihickom zdravlju ovdje, jer bebama našin neće ništa nedostajati to sam sigurna...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Što se tiče psihe i hormona, nama je ovih dana punih 6 tjedana... Ja o dalje osjecam hormone i to dosta...s obzirom da sam dobila prvu mengu znači lj to da se hormoni lagano vraćaju na svoje? Ima li koja mama s više poroda da može malo reći kada se vraćamo na neku normalu?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji