Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marina21
    21. Travanj 2021. 21:14

Pozdrav svima!

Pratimo vas, dijelimo s vama sitne probleme, ali uživamo u njima!
    Danas nam je 10 dana, a mamu zanima - koliko dugo ste krvarile nakon poroda? Čitam po netu, kaže 7 dana, moj doktor kaže to je individualno, a ja već brijem i brinem! 

Ruska1986
    21. Travanj 2021. 21:14

Da i ja pitam 🤭 Petrova... Kako mi je receno, kod njih se nista za bebu ne treba nosit? Jel koja rodila tamo u skorije vrijeme?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Ivancica90
    21. Travanj 2021. 21:37

Ruska1986

Da i ja pitam 🤭 Petrova… Kako mi je receno, kod njih se nista za bebu ne treba nosit? Jel koja rodila tamo u skorije vrijeme?

Ja sam u drugom mjesecu i za bebe nije ništa trebalo, samo ono što tebi treba od stvari. I kad smo išli doma onda robica za bebu. Oni ih presvlače i kupaju, donose ih na dojenje i maženje nekoliko puta tijekom dana.

• Ivancica90
    21. Travanj 2021. 21:41

Marina21

Pozdrav svima!

Pratimo vas, dijelimo s vama sitne probleme, ali uživamo u njima!
    Danas nam je 10 dana, a mamu zanima - koliko dugo ste krvarile nakon poroda? Čitam po netu, kaže 7 dana, moj doktor kaže to je individualno, a ja već brijem i brinem!

Kolko znam individualno je. Ja sam s 10 dana još uvijek krvarila, manje nego na početku, ali je još bila dosta tamna krv. Bila sam tad na običnim ulošcima. Ne sjećam se kad je točno prestalo, ali sigurno nije bilo kraće od 2 tjedna. I s 10 dana sam bila na hitnoj u petrovoj i za krvarenje su rekli kak je sve ok i da mi se sve vratilo na mjesto, tako da mislim da je normalno da tolko traje.

Ruska1986
    21. Travanj 2021. 21:57

Ivancica90

Ruska1986

Da i ja pitam 🤭 Petrova… Kako mi je receno, kod njih se nista za bebu ne treba nosit? Jel koja rodila tamo u skorije vrijeme?

Ja sam u drugom mjesecu i za bebe nije ništa trebalo, samo ono što tebi treba od stvari. I kad smo išli doma onda robica za bebu. Oni ih presvlače i kupaju, donose ih na dojenje i maženje nekoliko puta tijekom dana.

E super! Tako sam i ja cula.. Hvala ti puno! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

pupetta
    21. Travanj 2021. 22:04

Ridja super napredujete, bravo za mamu i bebu ❤
    Ivancice hvala, vec sam mislila da sam jedini biser ovdje na forumu  al stvarno sam pokusavala na razne nacine, unervozi se ako nije na rukama i onda smo vec u zacaranom krugu...
    Marina ja jos uvijek krvarim, a proslo je skoro 6 tjedana od poroda. Vec 2 ipo tjedna je to samo oskudan iscjedak, ali jos je prisutan. Tako da ne brini, to je sve normalno  Bitno je da se s vremenom smanjuje kolicina i mijenja boja prema tamno crvenoj pa smeđoj i onda na samom kraju bude kao zuckasti, ponekad blijedo roskasti iscjedak.

Baby P 03/21 💙

• avama
    21. Travanj 2021. 22:04

Na Sv. Duhu morate imati svoje pelene za bebu!

• Marina21
    21. Travanj 2021. 22:28

Hvala! Lakše mi je kad čujem druga iskustva! 

TheTina
    21. Travanj 2021. 23:16

Pozdrav,
    mi bili danas na pregledu i prvom cjepljenju koje je bilo gore za mene nego za malu. Kad sam vidjela iglu sledila sam se, a jos sam joj trebala drzati ruke i noge. Najgore mi je bilo kad je pocela vristat a nemrem joj pomoc 😥 Al proslo je, razveselila se kad smo dosle doma, nije dobila temp i nije bila ni jako nervozna, nadam se da nebu zakasnjelih reakcija 🤞🏻.
    U mjesec dana je dobila 1,300 kg i sad je na 5,100kg. Nisu mi vjerovali da je samo na sisi 🙈🤣
    .

anaAn

Curke moje, koje ste rodile na Sv.Duhu jeste morale nositi svoje pelene za bebu?

Ja sam imala svoje pelene, vlazne, kremicu i tetrice, ali inace njihove pelene stoje u hodniku na stolu i moze se to koristiti. Preporucila bi da si uzmes paket pelena za svaki slucaj...ja sam potrosila cijeli paket jer mi je mala bas dosta kakala a i produzile smo boravak na 6 dana.
    .
    Girl - kak su cure napisale, dosta je 100ml...moja je jela oko 70-80ml kad je imala mjesec dana. Kad sam prvi put ostavljala malu s muzem sam izdojila vise, oko 140ml, i dobro da jesam jer ona nije znala jesti na bocicu i sve joj je curilo a muz joj je samo naginjal da jadna nije ni stigla gutati neg se cijela namocila 🙈
    .
    Marina- ja sam krvarila sve ukupno nekih 15-16 dana s tim da mi je vec treci dan bilo nesto malo i nosila sam male uloske. 

Ines
    22. Travanj 2021. 00:09

Hej mamice, evo i nas. Tek sad se javljam.
    Mi smo danas imali uzv kukova i cijepljenje sa 2mj sto se ide. Stvarno me iznenadila kako je bila dobra. Malo je plakala kad je dobivala u drugu nogicu, ali brzo je proslo. Inace mi vecinom samo spava, popapa i presvucemo se, malo se mazimo i opet spava. Dali smo joj preventivno cepic lupocet kada smo dosli kuci, tad nije imala temp. Sad kada nam se probudila u 22h je imala 37,2 pa sam joj dala ipak posto je ipak noc.
    Sto se napredovanja tice, super je hvala Bogu. Ima nam 4,800kg i 57,5cm i pedica je super zadovoljna. Sutra idemo neuropedijatru jos sto smo trebali ic u 6mj, ali su nam promijenili termin, onda smo mirni do iduceg pregleda sa 3mj kad imamo kontrolu za motoriku.
    Samo neka nam ona bude dobro, to je najbitnije 👍🥰🙏

Vidim da su Ridja i Thetina isto bile na pregledima, drago mi je cure da su i vasi malisani dobro i da lijepo napreduju 👍❤

Krvarenje, ja sam krvarila svih 40 dana.

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.