Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Girl1234
    19. Travanj 2021. 17:48

Ružice, ti ne dojis pa si vec dobila mengu ili? 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• MissGraz
    19. Travanj 2021. 18:52

Nama je danas takav dan da mi dodje da sjednem na sred kuce i vristim na sav glas skupa s njom. 

pupetta
    19. Travanj 2021. 19:02

Cure moje, meni je zadnjih tjedan dana koma sto se tice psihe, tako da vaa razumijem. Previse ocekujem i od sebe i od bebe, zelim sve odraditi savrseno i skolski, a to naravno u praksi nije moguce. Toliko se nazivciram sto mali zeli biti na rukama, umjesto da shvatim da je novorodence i da samo zeli utjehu i da ce ta faza proci. Osjecam se kao da ne uzivam sa svojim sinom jer sama sebi namecem kako sto treba izgledati. Stalno imam osjecaj da nesto ne radim kako treba i da grijesim. I zudim za trenutkom da se malo resetiram i pobrinem o sebi, al onda me muci kako cu se izdojiti, hoce li beba biti nervozna i slicno. Uglavnom, moram bas poraditi na svemu tome i opustiti se. Prva 4 tjedna su mi bila milina, al sad odjednom preokret. Nadam se da cemo svi uskoro uspjeti u tome i biti najbolja verzija sebe i za nas, i za svoje male buhtle ❤🙏

Baby P 03/21 💙

• MissGraz
    19. Travanj 2021. 19:06

pupetta

Cure moje, meni je zadnjih tjedan dana koma sto se tice psihe, tako da vaa razumijem. Previse ocekujem i od sebe i od bebe, zelim sve odraditi savrseno i skolski, a to naravno u praksi nije moguce. Toliko se nazivciram sto mali zeli biti na rukama, umjesto da shvatim da je novorodence i da samo zeli utjehu i da ce ta faza proci. Osjecam se kao da ne uzivam sa svojim sinom jer sama sebi namecem kako sto treba izgledati. Stalno imam osjecaj da nesto ne radim kako treba i da grijesim. I zudim za trenutkom da se malo resetiram i pobrinem o sebi, al onda me muci kako cu se izdojiti, hoce li beba biti nervozna i slicno. Uglavnom, moram bas poraditi na svemu tome i opustiti se. Prva 4 tjedna su mi bila milina, al sad odjednom preokret. Nadam se da cemo svi uskoro uspjeti u tome i biti najbolja verzija sebe i za nas, i za svoje male buhtle ❤🙏

Opisala si tocno ono kako se ja osjecam. Kao da si iz moje glave pisala. 
    Zato volim ovo mjesto. Znam da nisam jedina i da nisam luda i kad god mi treba udahnem si malo nade da je sve to prolazno... ❤️🙏🏼

Girl1234
    19. Travanj 2021. 19:36

Sve nas nekad obiđu takve misli... Mene nekad uhvati slično 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• NeverEver
    19. Travanj 2021. 19:54

Pupetta meni su obje frendice koje su dobile malce prije 2 godine preporucile babybjorn koju zagovaraju i pedijatri i fizijatri. Skuplja je od ostalih i nema na sebi vrtuljke il tak nest al navodno je cudo. Ja sam kupila, iako se moze odmah, stavljat cu ga s cca mjesec dana.
    Znaci urtikariju neku nitko nije dobio osim mene? Nisam do sad bila na nist alergicna u zivotu.. pojavilo se 3.dan nakon poroda. Vidim na netu da ima nekih urtikarija koje se pojave nakon poroda uzrokovane hormonima ali ne vidim koliko to sranje traje i kak se lijeci. Sutra cu pitat patronaznu, drzite fige da nije nsit strasno. Moj dr. u kuci kaze da to ne moze prijeci na bebu i da bude proslo ali on nije dermatolog niti ginekolog.. 

TheTina
    19. Travanj 2021. 21:32

MissGraz

Nama je danas takav dan da mi dodje da sjednem na sred kuce i vristim na sav glas skupa s njom.

Bome je danas i meni tak bilo, u jednom trenutku su mi i suze krenule jer nisam vise znala kak da smirim dijete. Ujutro je bas bilo vristanje, do sad jos nisam cula tak visoke frekvencije i onda sam si sjela u dnevni, obskrbila se hranom i picem, upalila tv, napunila mob i stavila ju na sebe. Jela je svakih sat vremena i kad se najela je lezala na meni, nekad je zatvorila oci a nekad je zujala. Kad sam isla na wc, isla je samnom. Poslozila sam si u glavi da je to skok u razvoju i da bude vec sutra bolje 🤞🏻 Evo mogu rec da je vec vecer prosla super, jela je u pol 7, stavila sam ju u njihaljku (netko je i pitao jel koriste) i bila je unutra 45minuta. Igrala se sa slonicem i minny (stavljala ju je u usta), ja sam pricala s njom i vjezbala na tepihu i tu i tamo sam ju malo zanjihala. Ona se smijala i bas je veselo halamatala i s rukama i s nogama tak da se i sama uspjela njihati 😃 Kad joj je dosao tata, gledala je njega i oponasala je njegove grimase, bas je bila divna. Posle toga kupanje i evo sad tek jede.
    .
    Duzina dojenja - i moja je prvih mjesec dana jela po sat vremena, polako i budila sam ju nekoliko puta jer bi potegnula malo i zaspala. Sad vec zna biti gotova i za i podriguje se na cici, ne trebamo ju nekad ni dizat.

• ružica
    19. Travanj 2021. 22:14

Girl1234,

Nažalost ne dojim, tako da je menga došla brzo...
    Pupetta, meni su ipak dosta teži bili prvi tjedni..
    Cure, naš vrišti već dva sata, nadam se da smo na vrhuncu grčeva kako kažu, pa da će krenuti na bolje...
    Emen9, javi se, nedostaješ nam..
    A gdje nam je Bebolinka?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

TheTina
    19. Travanj 2021. 22:59

pupetta

I meni dodu ovakvi dani a najvise mi je koma bilo nakon mjesec dana kad mala vise nije stalno spavala a ja vise nisam stizala speglati ili skuhati i bas sam bila koma zbog toga. Trebalo mi je da shvatim da je ipak bebica najbitnija a sve ostalo cu kad stignem. Sad znam do podne bit u pidzami i mazit se s malom, a rucak nekad i muz skuha kad dode doma ili narucimo nekaj. 
    Mi zene bas previse ocekujemo od sebe samih i to kaj mi sve uspjevamo muski nebi ni petinu stizali. Trebamo same na sebe bit ponosne i ne razbijat glavu jer nismo nesto s naseg popisa napravile. Mi smo zakon!!! Pupetta nista ne radis krivo niti mozes pogrijesiti u odgoju ili odnosu sa svojim sinom. Vjeruj u sebe i pusti sve na stranu osim tog malog andela kojem najvise treba zagrljaja njegove mame. 

Jagodica125
    20. Travanj 2021. 02:08

Papanje - curke, mi smo jucer vagani i dalje imamo 4100, u tjedan dana nismo nista dobili, jos uvijek nismo vratili porođajnu tezinu, povecana je dohrana sa 90ml na 120ml, samo cure moje on zadnja 2 obroka...prespava. Jede svaka 3 sata, probala sam sve sto ste napisale - stipkanje obraza, usna resica, izvlacenje bocice kad se uspava...dragi ga motivira i pokusava drzat budnim dok ga hranimo ali potegne par puta, zagrcne se i pocne plakati. Onda podridgne, opet probam, guta guta i opet gurne jezikom van i zakaslje se s mlijekom...
    .
    Imamo kod svakog presvlacenja mokre pelene, samo imali smo 2 tjedna papicu i uspavljivanje po noci, sad popapa nesto i zaspe...evo cvrsto spava🥺
    .
    Ruzice, zato ja blagoslivam ovaj forum i vas sve tu, psiha je bitna. Ja sam skuzila da mi je ona veci izazov nego oporavak reza😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.