Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elledanse
    18. Travanj 2021. 23:47

I evo sve je povratila sto je pojela od dohrane. Ocito joj je to previse. A ona navali ko da nista nije jela. Sad smo joj pomakli krevetac uz moj. Naravno pala je i stolica  pa tata sad mijenja pelenu. Ovome nema kraja. Sad ce se jos i razbuditi pa nece opet moc zaspati i sve tako u krug 😂 
    Laku noc mame

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

pupetta
    19. Travanj 2021. 04:18

Elly sve je vec receno, al evo stvarno se nekad zapitas zasto nekome moras objasnjavati takve stvari. 100 ljudi, 100 cudi, samo se ti lijepo zauzmi za svoje dijete 
    NevaEva i moj je na pocetku dugo sisao, izregulirat ce se to s vremenom. Pokusaj mu dati cesce, a na krace vrijeme sisanja pa ces vidjeti 
    Elledanse nemam ti sto reci osim - IZDRZI 🙏

Baby P 03/21 💙

• thera
    19. Travanj 2021. 07:07

Jutro drage moje😘 
    Evo i mi se konacno mozemo pridruziti ovdje,jucer u pola 6 popodne na svijet je dosao Saša🥰

Girl1234
    19. Travanj 2021. 07:17

thera

Jutro drage moje😘
    Evo i mi se konacno mozemo pridruziti ovdje,jucer u pola 6 popodne na svijet je dosao Saša🥰

Čestitam 🥰
    Ajme iza nas luda noć. Jučer dragi radio gulaš.. Očito je bio maalo ljući pa bebi nije nimalo pasalo 😐
    Nezz kako cu prezivjet dan, a bome ni kako ce muž na posao 😐

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

TheTina
    19. Travanj 2021. 07:40

Jutro svima 🙋‍♀️
    Thera i NevaEva cestitam vam na bebacima i zelim vam brzi oporavak 🥰
    .
    I moja curka je sve vise budna, preko dana nesto malo odspava po 10-15min samo i vidi se da je umorna ali odbija zaspati. Nekad zaspi na nama i cim ju spustimo gleda nas. Super je kaj prek noci i dalje super spava i mi skupa s njom 😃
    .
    Netko je pitao za baby gym. Mi ju stavljamo unutra od kad je navrsila mjesec dana. Zna rukicom dotaknuti knjigicu i zveckicu koje su iznad nje i bas ih prati pogledom. Najvise ga zapravo koristimo za vjezbanje. Stavljamo ju na trbuh unutra pa joj malo leda tak izmasiram, a dok lezi na ledima vjezbamo rukice i nogice. Maksimalno izdrzi 40min unutra.
    .
    Vidim da je dosta vas izbacilo espumisan. I mi smo ga maknuli i vec je 4 dana super. Zna se malo naprezati, to traje nesto kratko i cim prdne ili se pokaka je super.
    .
    Prijavljujem i ja suhu kozu pogotovo na podrucju kukova i trbuha. Bas mi se ljusti ako jedan dan ne namazem s mlijekom za tijelo 😬.
    .
    Nocno presvlacenje - presvucem ju prije hranjenja i ako usred noci postane nervozna. Inace vise ne kaka prek noci a i preko dana kad se pokaka place pa ju odmah idemo presvuc jer ako je malo u prljavoj peleni zacrveni joj se guza. Bilo bi mi malo glupo ostavit ju cijelu noc u jednoj peleni jer dosta piski i osim kaj bi joj smetalo mislim da bi i promocilo 🙈

Lady_E
    19. Travanj 2021. 10:04

Cestitke svim novim mama i brz oporavak vam zelim 🥰
    .
    O pusenju su vec cure sve rekle i ja se slazem u potpunosti. Samo ustraj i bori se jer u pitanju je tvoje dijete. I oko mene je hrpa pusaca, ali oduvijek idu na balkon kad su kod nas, bilo +40 ili -20. 

I moja mala je na pocetku znala sisati po sat vremena. Nije spavala na ciki nego je bas aktivno sisala. Ja sam ju pustala da sisa kad hoce i koliko hoce, a uredno je dobivala na tezini. Sad sisa puno krace, mislim da je 10 min max. Pedica je rekla da su u pocetku slabiji pa im treba duze dok povuku koliko im je potrebno. Kasnije ojacaju pa jace i vuku i brze se najedu. Bude se to izreguliralo 🥰
    .
    Jel znate do kad mi mame moramo paziti na prehranu? Kad smijemo poceti jesti tipa jagode i citruse? 

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• Ivancica90
    19. Travanj 2021. 10:28

Dobro jutro mamice 😀

NevaEva i Thera čestitam na bebicama i želim vam da uživate s njima 🥰

.

Noćna presvlačenja - mi smo prije dok je kakao kod svakog papanja stalno presvlačili, sad kako kad. Ako se pokaka presvučemo, ako ne onda ovisi jel se uspavo i kolko je prošlo od zadnjeg presvlačenja. Ako se ne uspava presvučem ga jer je ionako razbuđen i pokušavam da nije duže od 8 sati po noći u istoj peleni, tako da obično imamo jedno presvlačenje između 1 i 3 ujutro.

.

Baby gym - vi sve pišete kako ih zanimaju igračke, moj ih ne doživljava ni pol posto. Hoće u kinderbetu desetak minuta gledat onu visilicu sa životinjama, al samo ako se miče. U gymu i ljuljački opće ni ne gleda to kaj visi. Al zato obožava kad pričamo s njim, onda se smije i maše ručicama i guguće. I voli gledat po stanu oko sebe kaj ima.

.

Trajanje podoja - nama sad najčešće traje oko 20-30 minuta, s tim da je aktivnog cicanja 15ak. Uvijek papa iz obje cice, desetak minuta jednu dok ne isprazni, i onda drugu. Iako nekad gunđa da bi na drugu i prije nego isprazni jer kako su mi prepune cice, naviko je da mu sam ide pa čim mora vuć protestira. Prije je trajalo duže, al sad je veći pa jače vuče i brže pojede. Ja ne ograničavam vremenski, ali je na cici samo dok vidim da aktivno jede. Kad prestane aktivno gutat pustim ga još malo i ako vidim da mu je dosta onda ga podignem. Mazimo se tak dok ga držim, bez cike u ustima jer bi inače po 2 sata bio na cici.

.

Elly ja mislim da si u pravu, ni ja ne bih dala da mi puše pokraj bebe. Kod mene kad dođu pušači izađu na balkon. U goste kod nekog ko puši još nismo išli, ali da na ručku kod tako bliže familije di redovito idemo neko puši isto bih rekla da se ili ide na balkon ili mi nećemo dolazit. Ja sam svog tatu dok je pušio tjerala na balkon bez obzira kaj nije bilo male djece, a kamoli uz bebu.

.

NevaEva meni je isto bilo čudno dok sam piškila poslije carskog, i to je trajalo nekih mjesec dana. Al tablete protiv bolova sam prestala pit peti dan od poroda jer mi je tad bilo podnošljivo, iako kihanje je užas. I sad me zna zasmetat ak baš naglo i jako kihnem. Al kvrge nisam nikakve imala, jel ti to dok napneš mišiće? Znam da se one mogu javit kad se razdvoje trbušni mišići, to bi se trebalo postupno vraćat na mjesto, a i kasnije se može s vježbama poboljšat.

Jagodica125
    19. Travanj 2021. 10:35

NeverEver i thera - dobrodosle!😇🥳 cestitke na malcima! Get ready for a bumpy ride!🤣🤗👭

• Ivancica90
    19. Travanj 2021. 10:41

Prehrana - meni su rekli da ako nema alergija u obitelji nema potrebe pazit na prehranu. Iako ja pazim jer me strah grčića. I pokušavam uvodit po jednu novu stvar tako da ako mu zasmeta znam od čega je najvjerojatnije. Trenutno mislim da mu smeta kokos jer je dobio onaj krug na guzi dok sam ga jela. Al budem vjerojatno nekad probala opet da vidim jel do njega zato kaj sam dosta toga jela taj dan.

Sara 🌸
    19. Travanj 2021. 11:51

Pozz ženice, prvo želim svakoj od vas čestitati na bebicama. Nek' su vam zdrave i vesele, a vama želim šta brži oporavak.🥰
    -
    Ja sam samo došla ovdje da obavijestim Brunu (za koju se nadam da će vidjet ovaj post) da je moj dječak došao u petak malo iza ponoći, točno na termin 😊 3630 gr i 51 cm 😇🌞 Prošlo je bolje od očekivanog, došla sam u bolnicu skroz otvorena i nakon dva sata je on došao. Više sriće nego pameti al' eto. Potpisala bi još 10 ovakvih poroda. Kući smo od jučer, on doji-neprestano, al dobro, samo nek ima šta. Nadam se da ste ti i tvoja cura uhvatile neki ritam. Šaljem vam puno zagrljaja i poljubaca 🌸💕🌸

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.