Ruzice hvala ti puno, ali ja nisam u hr (bih). Reci cu muzu da mi sutra kupi. Meni je jedan dio od epiziotomije kao natekao, prema lijevom guzu. To me je najvise boljelo ali sprej pomaze kod bolova. Iskreno se nadam da ce to proci. Neki konci su otpali. Ali koja slucajnost bas taj dan nakon stolice. Pa sad je li to od naprezanja.
Anaan uspjela si 🤗. Svaka cast! Probaj malo uzivati i odmarati, napokon.
Nisam kupila iste cepice nego su nam dali neke druge u ljekarnoj. Drugi cepic je donekle bio ucinkovit. Vidjet cu kad cu sljedeci staviti.
.
Skok u razvoju izgleda da ga mi imamo sada. Vise se budi i vise jede. Teze zaspne. Morala sam dohranu jucer, a vjerojatno cemo morat i danas.
.
Grcici kada su vasim bebama poceli?
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Ridja - ja imam mlijeka, kapa niz cice, samo malisa nece na cicu😔 dok ja njega namjestim, pokusavam kad je budan, pospan, frisko presvucen stogod, ali kad ide moja bradavica, opci kaos😱 izdajem se, i budem pitala patronaznu sto mi je ciniti. Vec je mene strah i izdajalice i dobronamjenrnih savjeta "stavi ga na cicu"😔
.
Zatvor - danas obavila number 2, ne puno, ali opet pocetak🤷♀️
.
Pupak se drzi ko' babin zub, molim Boga da doceka sutra patronazu🙏
.
Spavanje - spava 20 min i plac. Nosamo ga citav dan, grci se i prducka, stuca...
.
Kaos nedjelja😵🤯 bit ce bolje!
Elly, apsolutno si u pravu!!! Neki ljudi nemaju srama ni malo!! Nemoj se zivcirat, takvih osoba će uvijek biti, najbolje je izbjegavati ih ako možeš. Ja sam rekla da cu za svoju curicu svima reci što me smeta I da cu se boriti za nju i to i radim, mislim da tako moraju sve mame. Ako tebi nešto smeta i ako misliš da je nešto loše za tvoje dijete, naravno da ćeš reagirati. A njima ako nije pravo, nek odje**. Nadam se da.je i tvoj muž odreagirao.
Evo moj primjer - moja teta je htjela doći vidjeti moju malu kad je imala samo 6 dana, eeeej 6 dana!!! Pa neće nikud mala pobjeci da se mora odmah doći vidjeti! Još je zvala moju mamu da joj kaže da će doći, nije mene direkt zvala! I ja kažem mami da se nadam da joj je rekla da ne primamo posjete prvih 40 dana osim bake i djedova, em opcenito ne bih primala posjete em zbog korone. Mojoj mami je bilo bed to reći teti pa sam joj ja poslala por na viber u kojoj joj to sve lijepo pišem, a ona nije nista odg na to. Sad se izgleda ljuti na mene, pa nek se ljuti, ne mora ni doći vidjeti malu. Još ona okolo putuje malo u bosnu malo u pulu, i hvali se kako ima negativan test pa moze doći nama. E pa ne može, boli me briga! Fakat grizem kad su ljudi tako nemarni 😁
Elly, i meni ti je to prestrasno. Ja sam bila pusac 13 godina (sad evo ide cetvrta godina da ne pusim, hvala Bogu) i kad je moja necakinja bila mala, svi koji smo pusili nikad nismo pusili kraj nje, nije nam ni palo napamet. Dan danas kad ima 10 godina jos uvijek nitko ne pusi kraj nje. I to mi je sasvim normalno i tak treba biti. Nepojmljivo mi je da se tako malena pluca truju takvim otrovima. I da niste bili na hitnoj tada, kakve to veze ima? Ne zelis da ti dijete bude izlozeno i bok, apsolutno si u pravu sto se toga tice. Ako netko to ne razumije, izbjegavas ih i cao. Pa ce valjda shvatiti. Samo nek oni slobodno puse kolko god hoce u blizini svoje djece, ali ti si majka svojemu i ti odlucujes sto je najbolje za njega. Ne daj se, nema sta dijete biti izlozeno duhanskom dimu. Dobro kazes, bas je i zalosno da neki ljudi to ne shvacaju, zao mi je njihove djece... A ako imaju imalo postovanja prema tebi, pa k vragu, toliko se mogu suzdrzati od cigarete ili otici na balkon ili van.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Elly94,
Uopce se ne dovodi u situaciju da se pitaš jesi li u pravu. Dakle, ja sam na to ostala bez komentara.
AnaAn, sretno i nisam ni sumnjala da ćeš doći do ovih tjedana uz svo tvoje kukanje🤣. Znam da ti je bilo teško kao i meni, ali vjeruj mi da najteži posao tek dolazi.❤️
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Elly u pravu si i tu nema rasprave. Moj muz pusi na balkonu od kad smo saznali da sam trudna i smanjio je na 1/3 onog sto je inace pusio. Kuzim da te u biti njena bahatost i nerazumijevanje uznemirilo jer se vi niste tak ponasali i dobro da si ju spustila na zemlju.
.
Cure, kolko dugo vase bebe sisaju? Nama podoji traju po sat vremena. Dakle ne spava, aktivno cicanje traje izmedju 50 i 70 min, spavanje nakon toga nekad 2 i pol, nekad 4 sata, ako je dulje budim ga po preporuci pedijatra. Nabire lijepo, vidi se na ocigled ali me brine dal mozda nije predugo, ne znam jel moze dobit grceve il nest ak previse papa. Zna se podrignut nakon toga 1 ili 2 puta, nekad i bljucne al ne cesto i kaka tijekom i nakon svakog podoja pa ga tata presvuce odmah, tako i po noci. Place samo dok je gladan ili se ne moze odmah podrignut. U biti mene brine samo jel moze previse jest pa da ne procesuira tijelo sicusno to jos ili da mu dam kolkogod hoce pa makar i 2 sata da podoj traje. Sta mislite?
NevaEva, puno ti ne mogu reci, ali znam samo da ti mora bas aktivno cicati i dobro vuci cicu. Nemoj mu dopustiti da se igra s njom, tj. da samo bezveze duda. Tako su i mene sj.... u bolnici kad su mi rekli samo joj dajte kolko god hoce. I onda to trajalo po 2 sata, a ja nisam budala bila informirana i dopustila sam to i sad imam problema. Em je lijena jer se naviknula da joj je cica sve pa mi ne sisa aktivno, em zaspi, ne najede se kak spada, probudi se zacas i onda joj moram dati dohranu jer bi tak mogle unedogled. Uglavnom, nemoj mu samo dopustiti da bezveze cica. A koliko ja znam, dok su tako mali, podoji stvarno traju duže tako da je to OK ako ti aktivno cica. Bude se s vremenom smanjilo vrijeme podoja.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Meni su rekli više kraćih podoja, od 8 do 12 puta dnevno, 10 min jedna cic, podrig, pa druga ili samo jedna, svejedno. I tako smo na 2h po 20 min cicanja do 12x najbolje i napredovali i imali neku rutinu. Mislim da nikad nije bio preko pola h na cici.
Kod nas je skok u razvoju. I nikako se najesti, a kad dode na cicu onda joj tesko vuci i zaspne. A sigurno joj otezavaju i sesirici. Nisam vise znala sta cu i evo tata joj daje dohranu i jede ko luda. Nece valjda ovako stalno biti 😅. Nadam se da je to taj skok.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji