Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dasii
    02. Kolovoz 2024. 21:03

greta10 i hrabrica hvala vam na podrsci, znam da je svaka od nas prica za sebe ali evo nadam se da ce ovo biti treca sreca i da ce ovo biti uzaludno krvaruckanje koje nece srusiti nade. ♥️

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Lunolina
    03. Kolovoz 2024. 12:56

Cure, evo da se i ja malo javim ❤️
    Ne javljam se, ali vas citam i pratim iz prikrajka❤️
    Planiramo postupak krajem rujna i tome se veselim. Mozda ovog puta to bude to.
    .
    Zivot me dobro iscipelario par puta u zadnje vrijeme pa jos vise vidim koliko je bitno imati dobrog partnera pored sebe i koliko je bitno cijeniti male stvari u zivotu.
    Saljem vam svima puse i zagrljaje, da se odmorite na godisnjem i sve od reda da si napravite po jednu malu bebu❤️

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

jane23
    03. Kolovoz 2024. 21:08

Partner mi ima hipospermiju zbog premalenog volumena ejakulata. Zbog toga nam je dr rekao da pricekamo par dana izmedu odnosa. Sto to znaci u praksi vezano uz plodne dane. Pratim stanje s LH trakicama pa me zanima da li je onda “pametnije” imati odnos kad trakice pokazu pik ili sljedeci dan kad je dan ovulacije?

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem.trudnoce
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖ 10.mj. FET 2🐧➖
    11.mj. IVF (Gonal) ⏰

Lunolina
    03. Kolovoz 2024. 22:26

jane23

Partner mi ima hipospermiju zbog premalenog volumena ejakulata. Zbog toga nam je dr rekao da pricekamo par dana izmedu odnosa. Sto to znaci u praksi vezano uz plodne dane. Pratim stanje s LH trakicama pa me zanima da li je onda “pametnije” imati odnos kad trakice pokazu pik ili sljedeci dan kad je dan ovulacije?

Bolje na dan peaka jer spermici mogu zivjeti par dana. Iako ovulacija traje 24 sata, stanica se moze oploditi zapravo samo par sati zato je bolje da vojnici stoje i cekaju🫢☺️
    Meni je dr rekao kada krene iscjedak kao bjelanjak da je najbolje tad pokriti.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• dasii
    04. Kolovoz 2024. 11:28

Javila sam se neki dan da je beta u petak kad sam i radila prvi put test trudnoce bila 1363, danas sam ju ponovo vadila danas je beta 1722. Sto u dva dana ocito nije pravilno duplanje i ja s obzirom na prethodna 2 spontana i ne znam koliko biokemijskih mogu rec da me beta nikad nije prevarila i da ono sto je pravilo je neko pravilo i da tesko se desavaju cuda ili iznimke u ovakvim situacijama. U utorak idem na pregled kod doktora pa da mi potvrdi ono sto vec znam. Morala sam se malo izjadat jer mi srce opet puca i ne mogu vierovati da ce opet biti isti ishod i da bas toliko nemam srece. Mislim da me vise tesko sta moze utjesiti jer sam vec psihicki ubijena od svega. U mojoj nijednoj trudnoci nije bilo razvitka ploda, ili se razvije samo gestacijska vrecica i posliie toga nista ili uopce ne mogu vidjet trudnocu na uzv. Ako postoji netko da ga je beta prevarila nek me utjesi ali imam osjecaj da nakon svega najbolje poznajem svoje tijelo i znam ishod. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Xoxo23
    04. Kolovoz 2024. 19:38

Lunolina naša, sretno u sljedecem postupku 🎉🙏🏻❤️  Nadam se i ja da krecem s necim u 9/10. Ic cu sad na HSG kroz 9 ti pa cu znat vise 😊 

doram zao mi je, nadam se da ces bit dio prica gdje je sve zavrsilo dobro jer kad se meni dogodilo to nepravilno duplanje stvarno sam nasla dosta dobrih prica iako nisam bila dio njih. 🫂🙏🏻❤️

30yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔

• dasii
    04. Kolovoz 2024. 20:13

Xoxo23 mozda ne bi gubila nadu da mi beta odgovara tjednima, ne znam mozda se varam, ali sve sto sam procitala do sad ispada da moja beta od 1360 koja je bila u petak uopce ne odgovara tim tjednima. Jer zadnja M je bila 20.06. Sto bi bilo 6tt i 3 dana. Krvaruckala sam samo malo od ponedjeljka pa stane pa opet i sve nesto sitno nista previse. U petak sam tek radila test i saznala i od tad koristim utrogestan kak mi je dr savietovao i od kad ga stavljam ni trun nisam prokrvarila. Na svoju sam ruku isla vadit betu jer ne bi bila mirna do utorka da cekam samo pregled. A kad se vratim iskustveno na moje spontane od prije beta mi govori samo jedno da nesto ne stima i da ce bit najgori scenarij jer danas je 1700. Zao mi je samo sto uopce ne mogu pronaci pozitivu niti se pokusat nadat boljem ishodu jer sam se milijardu puta razocarala u ovo sve. Krivo mi je, ljuta sam, tuzna sam i razocarana jer doktori ne reagiraju na spontane do 3 ili 4 gubitka ako se i nade neki ta zena ispadne sretnica. Mozda je do sad sve moglo proci drugacije  da se nakon prvog gubitka krene raditi sa zenama. Okrutno je jednako koliko i apsurdno ženu slati na dodatne pretrage TEK nakon sto prozivi traumu gubitka bebe najmanje tri puta.  

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Xoxo23
    04. Kolovoz 2024. 20:33

doram zao mi je i aspolutno se slazem sa navedenim.. mozda da nades nekog privatnog doktora koji bi te poslao
    na te pretrage pa mi ti dokt morala izdat uputnice ? 

30yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔

• dasii
    04. Kolovoz 2024. 20:51

Xoxo23 sto je najgore od 1. Mj ove godine idem i privatno i skroz su to folikulometrije bile i unazad 3 mj krenuli sa ovitrele i letrazolom ali nista se nije desavalo, dok opet nisam sama dosla do zakljicka da je dobro ponoviti briseve i vidjet jel opet bakterija napala i naravno sad u 6 mj je ispalo na brisevima da ima bakterija i eto pili antibiotike pola sedmog mjeseca tako da nisam isla na nikakve terapije vise vec smo eto slucajno ostali trudni posto se bakterija iscistila nakon terapije. Tako da zapravo 6 i 7 mj nisam ni isla vise kod doktora dok bakteriju ne rjesim pa su dosli godisnji i evo sad sam se planirala ponovo javit ali me ovo zadesilo pa cemo vidjeti sta ce biti. Ali vjerojatno cu traziti dalje jos misljenja i  jos savjeta. Jer ovaj se isto drzi politike dokle god ostajes trudna iako tesko on tu ne bi nista posebno osim eto malo ciklus poguro s letrozolima i stopericom. I rokanje utrogestanima  kao da su bomboni. A na pitanje zasto se sve ovo desava, a jednostavno se desava. Nema naznake pretragama da se vidi sta je a nedaj boze ja da spomenem inseminaciju ili ivf . Ni cuti. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

jane23
    04. Kolovoz 2024. 22:15

doram, jako mi je zao da to prolazis. Drzim fige da ces jednom sve to zaboraviti i znati da je vrijedilo sve to izdrzati. 
    Jesi li mozda isla privatno? Ja bi ti savjetovala da platis konzultacije u nekoj privatnog poliklinici pa da razmotris sve opcije. S puno bliskih prijateljica sam prolazila postupke umjetne oplodnje (sve su isle privatno), a od nedavno sam i sama krenula u privatnu polikliniku za potpomognutu oplodnju. To je zaista sasvim druga razina u odnosu na privatne bolnice i vjerujem kako ti mogu dati konkretne savjete sto da pokusate. Zaista ne kuzim zasto te nitko ne dozivljava kad spomenes inseminaciju ili ivf. To je tvoje potpuno pravo ukoliko to zelis. 

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem.trudnoce
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖ 10.mj. FET 2🐧➖
    11.mj. IVF (Gonal) ⏰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI