Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    December2024
    12. Veljača 2024. 11:00

Eni233 
    Toliko sam minusa popisala da me strah testova vise .. 
    Al budem dns kupila jedan 10mlU pa ujutro pisnem
     cisto da se "umirim"  iako moj mozak ne moze ne mislit o tome 
    ovo nam je 3/4 ciklus da pokusavamo nakon pauze 

Boy - 2019
    TTC 12/2023
    + 23.12.2024

Deja14
    12. Veljača 2024. 11:01

eni233

Deja14

https://ibb.co/sj02h6h
    Evo nadam se da sam uspela

Lijepa moja ovo ti nije pozitvno a niti peak .. ovako ti mora biti sad ću ti ja postaviti moju dolje pa otvori ..sad bi ti ja preporučila da se nastaviš testirati dok ti nebude ovako tamnila jer vrlo moguće da još nije bila O . Da bi bio peka testna ti mora biti jača od kontrolne a pozitvna trakica znaci kad ti je testna jednaka kontrolnoj . Nadam se da sam ti dobro objasnila ..
    https://ibb.co/tb3kpRv

Aha okejjj, 
    Znaci u sustini ovako bi trebalo da bude,  jedino svakim danom bi trebalo sve vise tamniti sve dok ne bude peak i onda je testna jaca od kontrolne?
    Zanima me jos da li ovako treba da se druga linijica vidi toliko dana pre nego sto mi trebaju poceti plodni dani? Ili to znaci samo da ce mi do ovulacije doci brze nego sto je po kalendaru? 
    Nadam se da si shvatila sta sam htela pitati😅 

👩24
    Odaju utisak da su policistični, terapija inofolic HP dva puta na dan. Menzis svakih 28 dana tocno u sat, ovulacija po skolski na 14-ti dan ciklusa.
    Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
    🧔‍♂️ 28
    14.06. Spermiogram
    Dijagnoza: Asthenoteratozoospermia
    Terapija: supramen, vitamin C, trental, genante
    12.09. Spermiogram jos losiji, samo se morfologija popravila.
    11.03 normospermia🧔‍♂️
    👩 11.03 histeroskopija sa polipektomijom
    Trudnoća: 5+5

• eni233
    12. Veljača 2024. 11:24

Deja14

eni233

Deja14

Aha okejjj,
    Znaci u sustini ovako bi trebalo da bude, jedino svakim danom bi trebalo sve vise tamniti sve dok ne bude peak i onda je testna jaca od kontrolne?
    Zanima me jos da li ovako treba da se druga linijica vidi toliko dana pre nego sto mi trebaju poceti plodni dani? Ili to znaci samo da ce mi do ovulacije doci brze nego sto je po kalendaru?

Shvatila sam pitanje, uglavnom da ti ovako objasnim 
    Te trakice očitavaju razine lh luteinizirajuceg hormona, kojeg uvijek ima u tijelu, cijeli mjesec, pa i dok imas menstruaciju. Porast utjece na stvaranje i rast zutog tijela (corpus luteum) i povećano lučenje estrogena i progesterona. Na ovaj način se tijelo priprema prije same ovulacije na ovulaciju i poslje  na moguću trudnoću. 
    Inače ovulaciju je  baš teško znati kad će se desiti ali možemo samo pretpostaviti . Ako uhvatis iste jačine   2 crtice recimo  2 dana za redom  Npr. onda su tad razine lh bile visoke, i ovulacija je nastupila u periodu od tada do sljedećih 12-36 sati. A recimo neke cure niti nikad ne uhvate taj peak da je testna jača od kontrolne jer nekad bude i preko noći  tako da ukoliko želiš biti sigurna najbolje pokrivati skroz poslje M svaka 2 ili 3 dana i onda plodne Dane svaki dan po meni .. i tako nećeš fulati plodne Dane . 
    . Ak sam kaj krivo objasnila nek me cure isprave jer nisam ni ja baš skroz na ti ali sam već dugo u tome i počela sam puno toga kužiti .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Deja14
    12. Veljača 2024. 11:39

eni233

Deja14

eni233

Deja14

Aha okejjj,
    Znaci u sustini ovako bi trebalo da bude, jedino svakim danom bi trebalo sve vise tamniti sve dok ne bude peak i onda je testna jaca od kontrolne?

Te trakice očitavaju razine lh luteinizirajuceg hormona, kojeg uvijek ima u tijelu, cijeli mjesec, pa i dok imas menstruaciju. Porast utjece na stvaranje i rast zutog tijela (corpus luteum) i povećano lučenje estrogena i progesterona. Na ovaj način se tijelo priprema prije same ovulacije na ovulaciju i poslje na moguću trudnoću.
    Inače ovulaciju je baš teško znati kad će se desiti ali možemo samo pretpostaviti . Ako uhvatis iste jačine  2 crtice recimo 2 dana za redom Npr. onda su tad razine lh bile visoke, i ovulacija je nastupila u periodu od tada do sljedećih 12-36 sati. A recimo neke cure niti nikad ne uhvate taj peak da je testna jača od kontrolne jer nekad bude i preko noći tako da ukoliko želiš biti sigurna najbolje pokrivati skroz poslje M svaka 2 ili 3 dana i onda plodne Dane svaki dan po meni .. i tako nećeš fulati plodne Dane .
    . Ak sam kaj krivo objasnila nek me cure isprave jer nisam ni ja baš skroz na ti ali sam već dugo u tome i počela sam puno toga kužiti .

E vazi, pohvatala sam sad, pa nista radicu ponovo svaki dan pa cu valjda uhvatiti te dve crtice, a i pokrivacemo svaki dan, ako ne svaki onda svaki drugi, pa valjda necemo omasiti😂
    Ja cu vam slati slike, pa da mi kazete svoje misljenje, vi ste bolje upucene u to nego ja😁

👩24
    Odaju utisak da su policistični, terapija inofolic HP dva puta na dan. Menzis svakih 28 dana tocno u sat, ovulacija po skolski na 14-ti dan ciklusa.
    🧔‍♂️ 28
    14.06. Spermiogram
    11.03 normospermia🧔‍♂️

• eni233
    12. Veljača 2024. 11:45

Deja14

eni233

Deja14

eni233

Deja14

Aha okejjj,

Te trakice očitavaju razine lh luteinizirajuceg hormona, kojeg uvijek ima u tijelu, cijeli mjesec, pa i dok imas menstruaciju. Porast utjece na stvaranje i rast zutog tijela (corpus luteum) i povećano lučenje estrogena i progesterona. Na ovaj način se tijelo priprema prije same ovulacije na ovulaciju i poslje na moguću trudnoću.
    Inače ovulaciju je baš teško znati kad će se desiti ali možemo samo pretpostaviti . Ako uhvatis iste jačine 2 crtice recimo 2 dana za redom Npr. onda su tad razine lh bile visoke, i ovulacija je nastupila u periodu od tada do sljedećih 12-36 sati. A recimo neke cure niti nikad ne uhvate taj peak da je testna jača od kontrolne jer nekad bude i preko noći tako da ukoliko želiš biti sigurna najbolje pokrivati skroz poslje M svaka 2 ili 3 dana i onda plodne Dane svaki dan po meni .. i tako nećeš fulati plodne Dane .

E vazi, pohvatala sam sad, pa nista radicu ponovo svaki dan pa cu valjda uhvatiti te dve crtice, a i pokrivacemo svaki dan, ako ne svaki onda svaki drugi, pa valjda necemo omasiti😂
    Ja cu vam slati slike, pa da mi kazete svoje misljenje, vi ste bolje upucene u to nego ja😁

Najbolje ❤️🤣🤞 ma bit će to sve kak treba , samo hrabro 😘

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• eni233
    12. Veljača 2024. 11:47

December2024

Eni233
    Toliko sam minusa popisala da me strah testova vise ..
    Al budem dns kupila jedan 10mlU pa ujutro pisnem
    cisto da se "umirim" iako moj mozak ne moze ne mislit o tome
    ovo nam je 3/4 ciklus da pokusavamo nakon pauze

Vjerujem 😏😩, sve smo većinom tako bojimo se tog negativnog testa .. ali nadam se da će ugledati jedna veliki plus 🥰🥰🥰🤞🤞🤞😘😘😘😘

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Deja14
    12. Veljača 2024. 12:11

eni233

Deja14

eni233

Deja14

Aha okejjj,

Inače ovulaciju je baš teško znati kad će se desiti ali možemo samo pretpostaviti . Ako uhvatis iste jačine  2 crtice recimo 2 dana za redom Npr. onda su tad razine lh bile visoke, i ovulacija je nastupila u periodu od tada do sljedećih 12-36 sati. A recimo neke cure niti nikad ne uhvate taj peak da je testna jača od kontrolne jer nekad bude i preko noći tako da ukoliko želiš biti sigurna najbolje pokrivati skroz poslje M svaka 2 ili 3 dana i onda plodne Dane svaki dan po meni .. i tako nećeš fulati plodne Dane .

👩24
    🧔‍♂️ 28
    14.06. Spermiogram
    11.03 normospermia🧔‍♂️

December2024
    12. Veljača 2024. 12:58

Ma napravit cu ujutro pa kud puklo . 
    ako bude negativan uvijek se mogu tjesit da je prerano 😂 
    baas me ledja bole dns .. pa cemo vidit sta ce biti 

Boy - 2019
    TTC 12/2023
    + 23.12.2024

Bebolina2024
    12. Veljača 2024. 13:13

Deja14

eni233

Deja14

eni233

Deja14

Aha okejjj,

Inače ovulaciju je baš teško znati kad će se desiti ali možemo samo pretpostaviti . Ako uhvatis iste jačine 2 crtice recimo 2 dana za redom Npr. onda su tad razine lh bile visoke, i ovulacija je nastupila u periodu od tada do sljedećih 12-36 sati. A recimo neke cure niti nikad ne uhvate taj peak da je testna jača od kontrolne jer nekad bude i preko noći tako da ukoliko želiš biti sigurna najbolje pokrivati skroz poslje M svaka 2 ili 3 dana i onda plodne Dane svaki dan po meni .. i tako nećeš fulati plodne Dane .

Dobro ti je Eni rekla. Svaki dan provjeravaj trakice (ja krenem negdje od 10., 11.dc) i pratim drugu crticu ali čim ona mi bude malo jača i po kalendaru bi trebala biti O onda u istom danu napravim 2, 3 trakice.
    Nekad niti ne uhvatim peak jer kod mene sporo nekako tamne, ali čim počne tamniti brzo mi nastupi peak i već druga crtica počne svijetliti.
    Ali bitno je da vidiš da je već druga crtica bila dosta tamnija i ako sljedeća bude svijetlija znaš onda otprilike kad je bio peak. Sretno u hvatanju peaka i pokrivanju!
    December2024 sretno sutra!

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

December2024
    12. Veljača 2024. 14:25

Kupljena dva 😂 
    za svaki slucaj .. jos cekam LH trakice i testove sa stranice sta sam narucila pa idmeo u novu borbu ako bude minus .. nekako sam se pomirila sa tim minusom da smanjim razocaranja .. 
    cijelo dan imamo osjecaj ko da cu procurit a raano mi je previse . 8-9 dana imam do M 🙄 
    stavila sam ulozak pa cemo vidit 

Boy - 2019
    TTC 12/2023
    + 23.12.2024

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.