Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Xoxo23
    25. Siječanj 2024. 07:53

Mislim da oni svi imaju problem osobni s tim.. moja G je bas rekla da bi on treba otic napravit spermogram i na papirić mu napisala koju uputnicu da pita svoju dokt .. on je meni na to reka da hoce ako ovaj mjesec ne uspijemo pa onda tek .. kako su vaši M prihvatili to ? 🙄

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

• mariposa1510
    25. Siječanj 2024. 08:02

Xoxo23

Mislim da oni svi imaju problem osobni s tim.. moja G je bas rekla da bi on treba otic napravit spermogram i na papirić mu napisala koju uputnicu da pita svoju dokt .. on je meni na to reka da hoce ako ovaj mjesec ne uspijemo pa onda tek .. kako su vaši M prihvatili to ? 🙄

Moj je to sve okej prihvatio, čim smo vidjeli da se trudnoća ne događa (nakon nekih 6 mj pokušavanja) sam ja od svog gina tražila uputnicu za hormonski status, a muž je tražio od svoje liječnice uputnicu za spermiogram. Ako to teško prihvaća, možda da pokušaš s tim da bi tebi puno značilo to da on čim prije to obavi i pitaj ga šta misli da dobiva s tim što to odgađa, zar nije bolje da čim prije znate na čemu ste. Pogotovo jer ako sad krene s nekom terapijom ili dodacim prehrani (ako ne daj Bože, ne bude nešto okej), tek za tri mjeseca će se vidjeti rezultati jer toliko traje spermatogeneza, a to je baš dosta vremena. 

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Xoxo23
    25. Siječanj 2024. 08:09

mariposa1510

Xoxo23

Moj je to sve okej prihvatio, čim smo vidjeli da se trudnoća ne događa (nakon nekih 6 mj pokušavanja) sam ja od svog gina tražila uputnicu za hormonski status, a muž je tražio od svoje liječnice uputnicu za spermiogram. Ako to teško prihvaća, možda da pokušaš s tim da bi tebi puno značilo to da on čim prije to obavi i pitaj ga šta misli da dobiva s tim što to odgađa, zar nije bolje da čim prije znate na čemu ste. Pogotovo jer ako sad krene s nekom terapijom ili dodacim prehrani (ako ne daj Bože, ne bude nešto okej), tek za tri mjeseca će se vidjeti rezultati jer toliko traje spermatogeneza, a to je baš dosta vremena.

Mislim otic će on stvarno sljedeći mjesec, ali nekako mu je bas bila čudna reakcija .. da smo mi žene u pitanju bile bi sretne što ćemo otkrit možda jeli sve u redu s nečim .. iako je on sam od sebe uvik pozitivan pa možda smatra da ćemo stvarno uspit ovaj mjesec. 

E i trebala sam bas tebe da mi daš mišljenje za graf.. bbt. Jutros je narasla temperatura .. i sad ako bude još dva dana povišena to bi potvrdilo da sam jučer ovulirala jeli tako ? jeli tu isto može bit neka oscilacija ili tu bas mora bit pravac put gore ? ucitat ću sada sliku grafa 😂

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Xoxo23
    25. Siječanj 2024. 08:11

https://ibb.co/T0RPZGD evo ga 😁

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Bebolina2024
    25. Siječanj 2024. 08:41

Mi kad smo vidjeli da ne ide nije bilo problema da ode i da provjerimo njegovo. Čim je došao nalaz krenuo je s terapijom a i ja sam onda obavila sve svoje nalaze.
    Taj loš nalaz on doživljava nekako kao da je on kriv. Ali ja opet kažem malo kod tebe problem i tko zna kakve su kvalitete i moje stanice i jednostavno ne ide. Što se tiče postupka, oba puta isti scenarij dobili 2 jajne stanice, obe se oplodile, do transfera 1 opstala ali eto nije se primilo. To je valjda kod svih da se treba potrefiti taj jedan mali, dobar embrij koji će biti uporan i htjet će nas upoznati za 9 mjeseci. 😊
    Bila sam jutros na "brojim i gledam pilića 7" 😂, zaista ih je 7 zapisao i svi su na nekih 10mm, kaže da je endometrij dobar zapisao 5.2. U sub idemo opet na brojanje, kad bi ja njih sve snijela prave i zrele ne znam gdje bi mi kraj bio. Ali sve se bojim nakon prva dva puta jer sam ih i tada imala toliko otprilike brojčano pa nije baš bilo nešto previše zrelih.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Xoxo23
    25. Siječanj 2024. 09:27

Pa ja isto mislim da se on možda malo prepao da bi moglo bit  ustvari da je možda i do njegovih spermija .. iako ja stvarno imam dosta problema, anovulacijski ciklusi, neredoviti, PCOS .. mislim da on zna ustvari da bi ja možda bila još pesimističnija da sad i on ima neki problem .. on uvik pozitivno razmišlja i nakon svega šta smo prošli sa tom vanmaternicnom .. ali odlučila sam ovi ciklus samo pozitivne misli pa neka me i zaboli ako dođe M .. ali sada sam na 100 posto da će ovaj mjesec se uhvatit i da će bit u maternici 😁😁😂😂 

Bebolina bit će ih ako Bog da svih 7 zrelih ! 🤞🏼🤞🏼🥰 a dovoljan je i jedan onaj pravi mali pilić 😍😍

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Mareeeee3112
    25. Siječanj 2024. 09:45

Xoxo23

https://ibb.co/T0RPZGDevo ga 😁

Ovulirala si super ti je graf sretno

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• mariposa1510
    25. Siječanj 2024. 13:04

Xoxo23

mariposa1510

Xoxo23

Mislim otic će on stvarno sljedeći mjesec, ali nekako mu je bas bila čudna reakcija .. da smo mi žene u pitanju bile bi sretne što ćemo otkrit možda jeli sve u redu s nečim .. iako je on sam od sebe uvik pozitivan pa možda smatra da ćemo stvarno uspit ovaj mjesec.

E i trebala sam bas tebe da mi daš mišljenje za graf.. bbt. Jutros je narasla temperatura .. i sad ako bude još dva dana povišena to bi potvrdilo da sam jučer ovulirala jeli tako ? jeli tu isto može bit neka oscilacija ili tu bas mora bit pravac put gore ? ucitat ću sada sliku grafa 😂

Ne mora biti izražen rast, bitno je da ti temp ostane "visoko" u sljedećem periodu (do par dana očekivane menstruacije, ovisi od osobe do osobe). Moguće je da ćeš imati poneku temp koja će biti niža, ali u pravilu se to ne događa, vidjet ćeš i sama nakon što budeš par mjeseci pratila svoj graf. Mislim da si jučer ovulirala, graf će ti potvrdit to prekosutra.  

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Lunolina
    25. Siječanj 2024. 13:31

Moj je jedno vrijeme odgađao spermiogram, bas je bio pasivan po tom pitanju, a inace probleme rjesava odmah i tako sam skuzila da mu je ocito bas jaka frka. Cak mogu i razumjeti. Tako sam i ja s 20 godina odgadjala napraviti test kad mi je kasnila M (eh da sam znala da se djeca ne rade tak lako😂).
    I da, moj je isao privatno jer bi mu se valjda jezik osusio i otpao od sramote da je to doktoricu trazio😂
    I da, mislim da ce mu biti tesko dati uzorak u klinici, ali me s druge strane, iako ga volim navise na svijetu, nekako nije previse briga🙈 on je mirno spavao kad sam ja trebala na hssg pa cu se i ja tako s doktorom zezati dok on u sobici masta o kojecemu🤪
    .
    Xoxo bila ti je O! 😊 i sad pratis trend, svaka zena je drugacija, ali je svakako vrijeme prije O niza temperatura, a iza O visa. I skuzit ces nakon 2-3 mjeseca kako ti se krece tempica 😊

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Lunolina
    25. Siječanj 2024. 13:56

Cure moje, necete vjerovati. Uz TSH se za postupke vadi i fT4. Prosli ciklus mi je postupak otkazan jer mi je TSH bio previsok, danas sam na sistematskom vadila i fT4 i sada mi je pak on previsok😂 ovo da nije smijesno bi bilo jako tuzno.
    Ali dobro, vrlo vrlo je blizu granice pa mozda postoji mogucnost da ga se dovede u red kroz 10 dana. (Granica je 14.4, a meni je 14.7).

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.