Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    24. Studeni 2023. 18:27

Tratinčica123

Hej cure, prvo želim sreću ako će netko hvatati peak ili pišnuti hcg 😘
    Bebolina, žao mi je zbog tužne situacije u obitelji.😔 nadam se da će ipak sve biti dobro, a tebi želim puno snage. Bez obzira na to, u postupak idete? Pratit ću te 💋
    Mariposa, htjela bih kratko dati svoje osobno mišljenje vezano za vaše konzultacije. Meni je iskreno glupo i gubljenje vremena mi je to sa praćenjem O, jer vi i ovako pokrivate, samo nisam pohvatala koliko dugo? To smo prošli moj muž i ja, ali ja sam imala nepune 22, a on 25 godina. Hoću reći, mi smo nekako imali "fore" par mjeseci tako pratiti, nigdje nismo zakasnili. Ali kod parova preko 30 godina, koji i ovako redovno pokrivaju, bezveze će se izgubiti par mjeseci, a valjda bi bilo već da ide… neemoj mi zamjeriti, ali evo, ja bih inzistirala na nečem konkretnom.🤭😛
    Cure koje kreću u mpo vode, želim vam puno uspjeha❤
    .
    Mi smo danas bili na pregledu, kaže doktor da curka uopće nije stidljiva i odmah se pokazala 😂
    Sve je u redu, ide naprijed za 5 dana i toliko je žihvana da nije uspjeo uslikat na sekundu.😂 valjda zato što je mama jela čokoladu prije 😂😊

Hvala ❤️❤️❤️

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• freyaa
    24. Studeni 2023. 19:07

Anchyyyy

Martina1931

Anchy, reci da neces van iz ordinacije dok ti ne dadne recept😂🤷‍♀️
    Nista, sretno i drzim fige❤️❤️

Hvala ❤️❤️❤️🥰🥰🥰

Ako slučajno ne budes mogla dobiti bez recepta, javi se, nabavim ti ja ovdje, uzimala sam ih sad prije laparoskopije. 

• mariposa1510
    24. Studeni 2023. 20:47

Bebolina, žao mi je jako zbog tužne situacije. Želim ti puno snage i hrabrosti i šaljem virtualni zagrljaj podrške. Nadam se da će sve završiti najbolje moguće ❤️
    Tratinčica, hvala ti na savjetu! ❤️ Nemam ti što zamjeriti, dapače, zahvalna sam ti! I ja kad sam malo razmislila danas sam shvatila da zapravo nisam sigurna želim li čekati još jer si u pravu, mi ionako pokrivamo pa je neuspješno do sad. Pokušavamo od veljače ove godine, ali na konzultacijama smo rekli da pokušavamo godinu dana.
    Svakako ćemo otići na konzultacije još u Vinogradsku i Repromed pa se tek onda odlučiti u kojem smjeru ići kad čujemo i druga mišljenja.

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Bebolina2024
    24. Studeni 2023. 21:13

Cure hvala vam svima na podršci. 😘❤️ Nažalost čuli smo dijagnozu za koju se svatko nada da je neće čuti u svom životu, nažalost bolest je već dosta metastazirala. Morat ću i ja do dr da čujem kakve su prognoze. Za koji dan ćemo znati kad kreće liječenje koje nije nimalo lagano. Ali kad vam se radi o nekome bližnjem onda nije nimalo lako. Čekaju me teški i neizvjesni mjeseci, samo se plačem ali morat ću se skulirati i biti čvrsta. Oduvijek sam dosta emocionalna a ovakvo nešto me baš pogodilo, kad se radi o jednom od roditelja (ili netko drugi tako bliži) nije lako. Moja dužnost kao djeteta je sada preuzeti svu tu brigu na sebe, kao što su oni brinuli o meni kad sam bila mala. 
    Tratinčice postupak ne mogu propustiti jer mi i ovako vrijeme ne ide na ruku.
    Bila si danas na druškanju s bebom, super što je sve u redu, neka tako bude i dalje.
    Xoxo za bazalnu da bi znala kako ti se kreće moraš pratiti dva, tri ciklusa da vidiš kako se kreće. Jer nemamo sve iste vrijednosti temp. Meni npr kod O zna pasti i na 35.9 a dani nakon O bude svakakva i zna padati i rasti i svaki dan drugačije, najviše mi u tom periodu ide do nekih  36.8..
    Ono što bi upućivalo na trudnoću da temp nakon 21.dc je u porastu i da nakon 25., 26. DC ne pada (ovisno o trajanju ciklusa). Meni obično padne oko 25., 26. dana i M dođe kroz par dana. 

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Iglica8
    25. Studeni 2023. 07:50

Bebolina ja te nazalost skroz razumijem jer sam ovo lijeto cula tu istu groznu dijagnozu za jednog od roditelja, i svijet mi se raspao. Plus dijagnoza je takva da potencijalno utjece i na mene i zapravo me sprijecava da idem u mpo. Ta spoznaja je isto bila strasna i ne mogu reci da sam se potpuno oporavila. Nemam pametnih rijeci, jedino sto ti mogu pozeljeti puno strpljenja i optimizma, i tako dan po dan. Bit ce teskih i tuznih dana, ali ono sto sam naucila je da si moras dozvoliti da nisi dobro, barem kada si sama sa sobom, i potrazit pomoc kada ti treba. Zelim vas svu srecu da se kao obitelj cvrsto drzite.

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

Bebolina2024
    25. Studeni 2023. 08:38

Iglica8

Bebolina ja te nazalost skroz razumijem jer sam ovo lijeto cula tu istu groznu dijagnozu za jednog od roditelja, i svijet mi se raspao. Plus dijagnoza je takva da potencijalno utjece i na mene i zapravo me sprijecava da idem u mpo. Ta spoznaja je isto bila strasna i ne mogu reci da sam se potpuno oporavila. Nemam pametnih rijeci, jedino sto ti mogu pozeljeti puno strpljenja i optimizma, i tako dan po dan. Bit ce teskih i tuznih dana, ali ono sto sam naucila je da si moras dozvoliti da nisi dobro, barem kada si sama sa sobom, i potrazit pomoc kada ti treba. Zelim vas svu srecu da se kao obitelj cvrsto drzite.

Hvala ti puno. Nadam se da kod vas ide u pozitivnom smjeru i da ide na bolje.
    Želim i tebi i tvojima sreću i da što lakše progurate taj period bolesti. 😘❤️

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• eni233
    25. Studeni 2023. 08:50

Anchyyyy

Freyaahvala ti puno ako mi budu trebali javim ti 🤞🤞
    Moj test je i danas negativanhttps://ibb.co/kcLBn8K

🥺dobro ja se nadam da je još uvijek rano .. ❤️ držim palčeve za dalje 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Xoxo23
    25. Studeni 2023. 10:00

Lela91

Xoxo23

Lela91

Bebolina, mariposa, ima li kod vas icega za prijaviti ovih dana? Mjeri li koja od vas bazalnu? Nisam uspjela popratit, puno nas je. 😅

E kad smo već kod bazalne može mi neko ukratko objasnit kako bi se ona trebala kretati ? 😅

Evo ti moj graf ovaj ciklus, par mjerenja sam propustila jer sam se malo zasitila i malo mi zivci rade ovaj ciklus. 😅
    https://ibb.co/MGgyrGJ
    Ne znam sto te tocno zanima.
    Meni je prvi dan M i dan O uvijek na istoj temperaturi 36.1. Tako da ja znam kad mi je temp ujutro 36.1, da je dan D kako god okrenes. 😂
    Da bi se potvrdila O moras imat tri dana iza visu temperaturu (kazu barem za 0,3 visu), u lutealnoj fazi temperatura ostaje nesto visa, a kod trudnoce onda bude jos visa.

Lela hvala puno na objašnjenju i na grafu. Znaci kada uhvatim “peak” na LH trakicama pretpostavlja se da ću ubrzo ovulirat i onda nakon toga bi mi temperatura trebala rasti, ako ne raste vjerovatno nije došlo do ovulacije ? 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️

Xoxo23
    25. Studeni 2023. 10:11

Bebolina2024

Cure hvala vam svima na podršci. 😘❤️ Nažalost čuli smo dijagnozu za koju se svatko nada da je neće čuti u svom životu, nažalost bolest je već dosta metastazirala. Morat ću i ja do dr da čujem kakve su prognoze. Za koji dan ćemo znati kad kreće liječenje koje nije nimalo lagano. Ali kad vam se radi o nekome bližnjem onda nije nimalo lako. Čekaju me teški i neizvjesni mjeseci, samo se plačem ali morat ću se skulirati i biti čvrsta. Oduvijek sam dosta emocionalna a ovakvo nešto me baš pogodilo, kad se radi o jednom od roditelja (ili netko drugi tako bliži) nije lako. Moja dužnost kao djeteta je sada preuzeti svu tu brigu na sebe, kao što su oni brinuli o meni kad sam bila mala.
    Tratinčice postupak ne mogu propustiti jer mi i ovako vrijeme ne ide na ruku.
    Bila si danas na druškanju s bebom, super što je sve u redu, neka tako bude i dalje.
    Xoxo za bazalnu da bi znala kako ti se kreće moraš pratiti dva, tri ciklusa da vidiš kako se kreće. Jer nemamo sve iste vrijednosti temp. Meni npr kod O zna pasti i na 35.9 a dani nakon O bude svakakva i zna padati i rasti i svaki dan drugačije, najviše mi u tom periodu ide do nekih 36.8..
    Ono što bi upućivalo na trudnoću da temp nakon 21.dc je u porastu i da nakon 25., 26. DC ne pada (ovisno o trajanju ciklusa). Meni obično padne oko 25., 26. dana i M dođe kroz par dana.

Žao mi je zbog situacije, ja sam već prošla sve to samo šta sam ja nakon godina bitke ostala bez mog pape .. i točno to brineš se o njima kao što su oni nekad o tebi.. ali samo pozitivno i  jako, ja smatram da u tim situacijama moraš bit najjači.. i pokušat pozitivan duh prenijeti na osobu koja je bolesna.. jer sam na svom iskustvu točno vidjela koliko ta pozitiva utječe na samu bolest.. drži se ❤️ 🙏🏻

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️

• mariposa1510
    25. Studeni 2023. 11:40

Xoxo, da, kad uhvatiš peak na lh trakicama, ovulacija bi trebala nastupiti u idućih 12h (ili po nekima 24h). Mjerenjem bazalne onda potvrđuješ da se ovulacija dogodila jer ti temp raste. Meni je npr. na dan ovulacije temp 36,2 a dan nakon ovulacije 36,4. I onda ostane povišena do dan dva prije menstruacije kad opet padne

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.