Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarTina=)
    28. Listopad 2023. 14:34

Curke i žene, 
    zanima me je li neka od vas pratila ovulaciju, izuzev trakicama, također i kod ginekologa?
    Mislim primarno na osobe koje rjeđe ovuliraju/ne znaju koliko često ovuliraju, ali zasigurno ne ovuliraju svaki mjesec.
    Na humanoj su mi preporučili da pratim i s ginekologom, ali kako bi to onda izgledalo (nemam jednake cikluse pa bi teško bilo pogoditi uzv prije/tijekom ovulacije), zar bih trebala 2-3 puta u ciklusu na uzv da se vidi kako jajašce napreduje? 

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Bonii
    28. Listopad 2023. 14:34

Lunolina

Bonii

Bonii

Pozdrav cure

Evo ja se nakon vise od 2 godine vracam na forum jer idemo na 3 srecu 😃
    Posto sam zaboravila kako sve funkcionira s bazalnom jel mi moze netko napisat, jer sa sve zaboravila. Trakice imam i za njih se sjecam kako sve funkcionira ali za bazalnu sam sve zaboravila osim da je treba mjerit svaki dan u isto vrijeme prije budenja.
    Aplikaciju FF sam skinila i krenila upisivat

Hvala unaprijed i veselim se druzenju 😃

Cek stvarno niko od zene ne mjeri bazalnu ili se nikome ne da objadnit?

Hej, ja mjerim.
    Prva faza ciklusa folikularna faza traje od mjesecnice (M) do ovulacije (O) Svaka zena je drugacija, ali svakako je tad temperatura niza (moja je pocetkom ciklusa 36.2-36.3) i kako se priblizava O tako temperatura pada. Meni je O obicno na oko 35.9-36.0.
    Nakon O krece lutealna faza kada temperatura krece rasti, a raste jer uz jajnu stanicu imamo i zuto tijelo koje luci progesteron i on uzrokuje porast temperature. Da bi se potvrdila ovulacija potrebno je gledati temperaturu - ovulacija je potvrdjena ako je 3 dana temperatura visa od dana kad je bila ovulacija. Obicno je lutealna faza 0.6 stupnja visa od O primjerice moja seta od 36.6 do 36.8
    Ako dodje do trudnoce temperatura ce rasti iznad onoga kako je inace u lutealnoj fazi - vecini je to oko 37, ali ne mora nuzno biti jer treba gledati kolika je temperatura u folikularnoj i lutealnoj fazi uobicajena.
    Ukoliko nije doslo do trudnoce, temperatura ce dan-dva prije M pasti.
    Evo primjer jednog mog ciklusahttps://ibb.co/BPHX94D

Hvala. Zanima me taj dio 3 dana raste i onda nagli pad znaci ovulacuju.. to sam zaboravila 

👦33
    👱‍♀️ 30
    👼 ❤️
    💁‍♀️ ❤️

Mareeeee3112
    28. Listopad 2023. 14:38

Bonii

Lunolina

Bonii

Bonii

Pozdrav cure

Evo ja se nakon vise od 2 godine vracam na forum jer idemo na 3 srecu 😃
    Posto sam zaboravila kako sve funkcionira s bazalnom jel mi moze netko napisat, jer sa sve zaboravila. Trakice imam i za njih se sjecam kako sve funkcionira ali za bazalnu sam sve zaboravila osim da je treba mjerit svaki dan u isto vrijeme prije budenja.
    Aplikaciju FF sam skinila i krenila upisivat

Hvala unaprijed i veselim se druzenju 😃

Cek stvarno niko od zene ne mjeri bazalnu ili se nikome ne da objadnit?

Hej, ja mjerim.
    Prva faza ciklusa folikularna faza traje od mjesecnice (M) do ovulacije (O) Svaka zena je drugacija, ali svakako je tad temperatura niza (moja je pocetkom ciklusa 36.2-36.3) i kako se priblizava O tako temperatura pada. Meni je O obicno na oko 35.9-36.0.
    Nakon O krece lutealna faza kada temperatura krece rasti, a raste jer uz jajnu stanicu imamo i zuto tijelo koje luci progesteron i on uzrokuje porast temperature. Da bi se potvrdila ovulacija potrebno je gledati temperaturu - ovulacija je potvrdjena ako je 3 dana temperatura visa od dana kad je bila ovulacija. Obicno je lutealna faza 0.6 stupnja visa od O primjerice moja seta od 36.6 do 36.8
    Ako dodje do trudnoce temperatura ce rasti iznad onoga kako je inace u lutealnoj fazi - vecini je to oko 37, ali ne mora nuzno biti jer treba gledati kolika je temperatura u folikularnoj i lutealnoj fazi uobicajena.
    Ukoliko nije doslo do trudnoce, temperatura ce dan-dva prije M pasti.
    Evo primjer jednog mog ciklusahttps://ibb.co/BPHX94D

Hvala. Zanima me taj dio 3 dana raste i onda nagli pad znaci ovulacuju.. to sam zaboravila

Ne ...ti tek s bazalnom vidis kad pratis cijeli mjesec kad je bila ovulacija...poslije ovulacije su minimalno 3 temperature vise nego u dan ovulacije i onda tempica potvrduje da si ovulirala....instaliraj si neki graf gdje ces upisivat bazalnu koju ces mjerit od dana menstruacije na dalje😊

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• eni233
    28. Listopad 2023. 14:40

MarTinaF

Curke i žene,
    zanima me je li neka od vas pratila ovulaciju, izuzev trakicama, također i kod ginekologa?
    Mislim primarno na osobe koje rjeđe ovuliraju/ne znaju koliko često ovuliraju, ali zasigurno ne ovuliraju svaki mjesec.
    Na humanoj su mi preporučili da pratim i s ginekologom, ali kako bi to onda izgledalo (nemam jednake cikluse pa bi teško bilo pogoditi uzv prije/tijekom ovulacije), zar bih trebala 2-3 puta u ciklusu na uzv da se vidi kako jajašce napreduje?

Ja planiram ovaj cikluse pa ću ti reci svoje iskustvo .. želim znati kako će se ponašati moje tijelo od početka do kraja ovulacije … ja sam jednom slučajno bila kod gink , i taman sam ovulirala .. ali onda nažalost nisam radila na bebici .. pa sam propustila priliku 😒😒😒

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Mareeeee3112
    28. Listopad 2023. 14:48

BikMik

Nista zene izgleda i od mene
    https://ibb.co/Hh7KQN3
    Jos sam dobila migrena i morala popiti sumatriptan jer ako ne popijem pretvori mi se u generalizovan grc i povracanje.
    Nije jutro kako sam zeljela, ali sta je tu je.
    Ivyyy zao mi je, doce i nas pozitivni test 🙏

Jesi ti taj test pon9vo pogledala jer ako bacaju te bijele sijene da mozemo rec curama da ga ne kupuju iako mi je fakat cudno da bace rozu crtu

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Martina1931
    28. Listopad 2023. 14:55

MarTinaF

Curke i žene,

Ja sam jedan ciklus isla na folikulometriju kod svoje ginicke, a istodobno sam pratila i trakicama. Doduse, ja znam okoprilike kad mi je O, ali mi je rekla da dodjem za svaki slucaj tipa 9dc, i onda je rekla za 2 dana opet, pa opet za 2 dana..zna doktor kad te opet naruciti, koliki razmak mora biti. Moja frendica je dosla 10dc, i rekla ma vidimo se za 5,6 dana kasnije su ti ovulacije. I fakat je ovulirala tek 17,18dc.
    Na dan ovulacije mi je vidjela "kolabrirani" folikul, znaci ne cvrste opne i malo slobodne tekucine okolo, znaci bila je ovulacija. Za dva dana sam dosla opet da vidi zuto tijelo, a 7dana od O me poslala vaditi progesteron. Cijelo to vrijeme sam pratila i lh trakicama koje su sve to potvrdile. 
    Evo ako ti znaci moje iskustvo 🤷‍♀️ tempicu nisam pratila predugo jer mi je psihicki to malo zamorno bilo.
    Inace radim na radiologiji, pa mi je dr znala preko abdomena pratit ultrazvukom ovulaciju 😂 u ovom ciklusu kad sam ostala trudna endometrij mi je bio na nekih 10ak mm folikul pukao na 25mm. 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

MarTina=)
    28. Listopad 2023. 15:02

Naravno da znači svako iskustvo. Meni je ginekologinja odmah rekla da je kod nje nemoguće pratiti (u Domu zdravlja) jer me ne može ubacivati (6 tjedana treba čekati za naručivanje inače). Tako da znam da bih to trebala kod nekog privatno obaviti svakako, no ne znam hoću li se odlučiti za to, i kada.

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Iglica8
    28. Listopad 2023. 15:02

MarTinaF

Curke i žene,

Ja sam krenula od 8.dc pa mi je rekla dođite za 2 dan, pa opet za 2, i onda sam isla dva dana za redom i dogodila se ovulacija. 
    Mislim da ti to ovisi i o ginekologu dosta jer ja sam morala privatno, soc. ginekologu je to oduzimalo previše termina i rekao mi je da mi ne može na taj način radit uzv jer ima previse pacijentica 🤷🏻‍♀️

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• BikMik
    28. Listopad 2023. 15:04

Mareeeee

BikMik

Mareeeee

BikMik

Nista zene izgleda i od mene
    https://ibb.co/Hh7KQN3
    Jos sam dobila migrena i morala popiti sumatriptan jer ako ne popijem pretvori mi se u generalizovan grc i povracanje.
    Nije jutro kako sam zeljela, ali sta je tu je.
    Ivyyy zao mi je, doce i nas pozitivni test 🙏

Mene ti one test testovi nikad nisu iznevjerili samo sto sam ja imala one plave i malo su drugaciji od ovih i nisam ih nikad kupovala s alija ugl…

I ja iste dvije godine uzimam j nikad, bas nikad nisu dale sjenu, zato me bas zbunilo.

Si do sad kupovala svaki put s alija?

Uvijek Amazon.

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Martina1931
    28. Listopad 2023. 15:23

Bas mi je zao sto imate takve ginekologe..taj pregled  doktoru oduzima doslovno 3minutr jer samo prati rast folikula😬 moja soc gin je meni doslovno to sama predlozila kao ak zelim. Kasnije sam skuzila da mi je lakse kod sebe na poslu pratiti zbog vremena al ono..ne vidim razlog zasto bi im to bio tolkki problem 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.