Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    03. Studeni 2023. 06:56

MarTinaF

Eni233, a koje su moguće posljedice IVF-a? Samo se zanimam, nemam u planu.

Znaci prvo jer ti to rade pod anestezijom neznas kako ćeš reagirati na to . Onda : Ozlijede žila, ozljede organa u zdjelici , ozljeda- ruptura jajnika, kravarenja iz trbuha , kravrenja jajnika to me malo uplašilo jer zahtjeva hitnu opraciju 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Iglica8
    03. Studeni 2023. 07:54

Bebolina ako sam dobro popratila, na folikulometrije ides u Vinogradsku, tamo se rade od 8 do 12. Ali pitaj mozes li u ovim ranijim terminima, nekad su zenama znali izaci u susret. 
    eni hvala ti sto si opisala kako to kod njih izgleda, i to bi trebalo tako u svim bolnicama iugledati tj da nam se sve objasni. U Vinogradskoj dobijes par papira na kojima je objasnjeno i sestra ti (u punoj cekaonici) na brzinu pokusa objasniti sto i kako. Nazalost takav nam je sustav, nemaju doboljno ljudi da se posvete svakom paru niti da objasne koje su sve moguce posljedice postupaka. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• eni233
    03. Studeni 2023. 08:11

Iglica8

Bebolina ako sam dobro popratila, na folikulometrije ides u Vinogradsku, tamo se rade od 8 do 12. Ali pitaj mozes li u ovim ranijim terminima, nekad su zenama znali izaci u susret.
    eni hvala ti sto si opisala kako to kod njih izgleda, i to bi trebalo tako u svim bolnicama iugledati tj da nam se sve objasni. U Vinogradskoj dobijes par papira na kojima je objasnjeno i sestra ti (u punoj cekaonici) na brzinu pokusa objasniti sto i kako. Nazalost takav nam je sustav, nemaju doboljno ljudi da se posvete svakom paru niti da objasne koje su sve moguce posljedice postupaka.

Ne tu ti baš objasne detaljno .. i kažu ti da su komplikacije 1  na prema 500 žena , da ne je to rijetkost ali ne znaci da neće biti komplikacija jer je svaka žena za sebe . Bas ti objasne u detalje .. i drugo iznenadilo me kad su mi rekli za štitnjaču da mora biti 2:00 ili ispod dva sve sto je iznad , ne dopuštaju postupak baš su strogi strogi . Sad neznam kako  je u drugim bolnicama . 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Lela91
    03. Studeni 2023. 08:16

Mare ja se cijeli zivot borim s tim. Malo se digne, malo padne pa tako u krug. Sad mi i kcer ima isti problem, naravno. 🙄
    .
    Bebolina ja imam jos i one sve trombine, mthfr, leiden, itd. To cu malo duze cekati. Ali se nadam da ce biti gotovo dok dođe i nalaz magneta pa da onda imam sve skupa za otici nekome na pregled. Iako ne znam jos kome cu. Totalno sam izgubila povjerenje u sve te doktore. 🥴

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    03. Studeni 2023. 08:22

eni233

MarTinaF

Eni233, a koje su moguće posljedice IVF-a? Samo se zanimam, nemam u planu.

Znaci prvo jer ti to rade pod anestezijom neznas kako ćeš reagirati na to . Onda :Ozlijede žila, ozljede organa u zdjelici , ozljeda- ruptura jajnika, kravarenja iz trbuha , kravrenja jajnika to me malo uplašilo jer zahtjeva hitnu opraciju

Nemoj se brinuti, oni ti moraju to sve reci i moras bit informirana, a evo znam stvarno jako puno zene koje su isle na potpomognutu i niti jedna nije imala nikakav problem. Tako da samo pozitivno i vjerujem da si u dobrim rukama. 
    Meni je sad na pristanku koji sam morala potpisati za operaciju pisalo: svaki operativni zahvat moze zavrsiti smrtnim ishodom. I to odmah iznad potpisa. 3 dana sam to imala doma prije nego sam potpisala, od panike. 😅

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Iglica8
    03. Studeni 2023. 08:49

eni233

Iglica8

Ne tu ti baš objasne detaljno .. i kažu ti da su komplikacije 1 na prema 500 žena , da ne je to rijetkost ali ne znaci da neće biti komplikacija jer je svaka žena za sebe . Bas ti objasne u detalje .. i drugo iznenadilo me kad su mi rekli za štitnjaču da mora biti 2:00 ili ispod dva sve sto je iznad , ne dopuštaju postupak baš su strogi strogi . Sad neznam kako je u drugim bolnicama .

Eh to za štitnjaču 😄 Pošalju mene s humane kod endokrinologa jer mi je tsh bio iznad 2.5 i nesto povisen prolaktin. I tako ja dodjem na Rebro kod endokrinologa, gleda ona nalaze i pita me zasto ste vi tu, to bas bas volim kad me doktori pitaju 😄 Uglavnom, kaze ona meni da ona zna da na humanoj zele tako niski tsh ali da oni nisu endokrinolozi i da meni ne treba euthyrox. Vratim se ja s njezinim nalazom u Vinogradsku i oni mi kazu svakako euthyrox. Eto, bilo bi zgodno kad bi se te dvije specijalizacije dogovorile 😄

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• BikMik
    03. Studeni 2023. 10:32

I u Njemackoj ovdje na klinici su mi rekli super da je Tsh ispod 2 doveden, tj da sam generalno odradila odlicno zadacu (sve nalaze radila redovno u Bosni i sve sama placala i za trombofiliju i torch i spermiogram) 😅.
    Javim i ja iskustva za preduslove ovdje, prije nego se odlucim gdje raditi.

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Mareeeee3112
    03. Studeni 2023. 10:44

Lela91

Mare ja se cijeli zivot borim s tim. Malo se digne, malo padne pa tako u krug. Sad mi i kcer ima isti problem, naravno. 🙄
    .
    Bebolina ja imam jos i one sve trombine, mthfr, leiden, itd. To cu malo duze cekati. Ali se nadam da ce biti gotovo dok dođe i nalaz magneta pa da onda imam sve skupa za otici nekome na pregled. Iako ne znam jos kome cu. Totalno sam izgubila povjerenje u sve te doktore. 🥴

Ja ti to imam od poroda ...puno krvi izgubila i jos uvijek evo sad ce godina mi je u komi

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• eni233
    03. Studeni 2023. 10:59

BikMik

I u Njemackoj ovdje na klinici su mi rekli super da je Tsh ispod 2 doveden, tj da sam generalno odradila odlicno zadacu (sve nalaze radila redovno u Bosni i sve sama placala i za trombofiliju i torch i spermiogram) 😅.

Da ja mislim da je to zbog toga jer dobivaš svakakve hormone i onda ti malo poremti sigurno sve , pa možda zbog toga žele sa bude sve ok . Moj je trenutno na 2 i reko je da je to granica , da bi super bilo da je ispod dva , Al da mi nebudu stvarali probleme ako bude na tok razini i dalje . A vidjet ćemo , ja se nadam iskreno da ću preskočiti taj postupak ali bilo kako bilo , nadam se da bude sve ok prošlo , Al imam još do 3 mj fore , da zaboravim na sve 🤣

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• BikMik
    03. Studeni 2023. 11:04

eni233

BikMik

Da ja mislim da je to zbog toga jer dobivaš svakakve hormone i onda ti malo poremti sigurno sve , pa možda zbog toga žele sa bude sve ok . Moj je trenutno na 2 i reko je da je to granica , da bi super bilo da je ispod dva , Al da mi nebudu stvarali probleme ako bude na tok razini i dalje . A vidjet ćemo , ja se nadam iskreno da ću preskočiti taj postupak ali bilo kako bilo , nadam se da bude sve ok prošlo , Al imam još do 3 mj fore , da zaboravim na sve 🤣

Vjerujem da hoces, vidim da pokusavas od 11/22. Ja sam od 08/21 i 01/23 zatrudnila prirodno. I sjecam se kad sam ugledala plus kako sam pomislila, kako se tako lako sve muke i vrijeme brzo zaboravi. 🤗
    Jos da mi je doci do tog osjecaja ponovo :D

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI