Ja bila danas na konsuktacija, dobro proslo. Juce i prekjuce sam imala smile na Clearblu, danas ne. Ubjedjenja sam da sam juce predvece ovulirala, danas se ne vidi folikul, pa su mi uzeli krv da potvrdi ovulaciju. Ako ne zatrudnim ivaj ciklus, sljedeci folikulometrija plus prohodnist jajovoda, sve 220eur. Jel to ok cijena, posebno za Njemacku?
Zadovoljna sam pristupom, bas je bila ljubazna doktorica i dala puno nade da ce vjerovatno i bez ivf uspjeti, ali da mizemo i to probati kroz koji mejsec ako ne uspije jer sve ukupno traje vise od 2 godine.
Propuhivanje kod nas je 210€, tako da je kod vas to super cijena a još ćeš i folikulimetrije imati.
Dobro je da ste pomalo krenuli, jer ako ne ide nema smisla čekati.
.
Meni danas 14. DC sinoć trakica 0.37, jutros 0.17 tako da opet nisam uhvatila peak. Ali vjerujem da je bio ili jučer pop ili noćas. Jajnici me krenuli boliti pa polako će i O, sinoć pokrili ali ne bi preskakala svaki drugi dan jer mi malo prebrzo došao peak pa bi bilo kasno sutra navečer da pokrivamo. Tako da planiram danas a ako će muž moći i sutra. Navijam samo za jednog dobrog plivača.
Ja sam sinoc ulovila peak, na 119% i jutros mi je opet palo na 78%. Bazalna danas 36,10 tako da ocekujem danas tokom dana O. Nemam jos nikakva probadanja i bolove. Pokrit cemo veceras, sinoc nisam imala ni snage ni volje. Nekako sam sva žblj. 🥴
Ali sam vrtila malo bazalne chartove unazad i primjetila sam da mi je 36,10 temperatura na prve dane M i na dane O zadnja 4 ciklusa otkad mjerim. Bas mi je to zanimljivo. 😊
Sutra idem ginekologu, a na magnet zdjelice su me narucili tek 8.11. Privatno, naravno. 🙄🙄
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Stigli nalazi, zna li neko protumaciti jel bilo ovulacije juce/prekjuce na osnovu ovoga? Dok mi dr ne odg 😅
https://ibb.co/r55t044
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Freyaja sam koristila Femaru od 2 dc do 6 dc naprije po dvije tablete i imala sam ih oko 6 folikula i tad smo odustali od inseminacije zbog mogucnosti viseplodne trudnoce🙈. Mi smo u kucnoj radinosti pa nisam ostala trudna 🤣🤣
Iduci mj 1 tableta dnevno Femara isto previse folikula ali onda su odlucili prebacit u ivf pa su mi dali centrotide i stopericu, dosla na aspiraciju svi ovulirali a bilo ih je ok 5-6 ostao jedan neki jadni mali i njega su vadili bolilo za poludit bez anestezije ali je bio prazan.
Nakon toga smo odlucili u ivf da nema smisla kod mene inseminacija.
Vadila sam amh nakon toga i cak je mrvicu nalaz bio bolji ali nisam vadila u istom labosu pa neznam koliko to mogu usporedit.
Ma meni samo da se vrati moja stara ovulacija, imala bih se čemu nadati hah.. ali sve mi se poremetilo. Stvarno svaka čast za broj folikula u tako blagoj stimulaciji.. jesi li jos nesto na prirodnoj bazi mozda koristila
Nisam nista, osim sto stalno koristim novalac a i zeljezo jer je meni zeljezo problem, koristim kendural c.
Koliki ti je amh?
Ja sam dobro uvjek reagirala na terapiju s obzirom na amh koji za moje godine i nije nesto.
12.12, za moje godine nista. Ali i mama mi je ranije usla u menopauzu i baka sa mamine strane, tako da mislim da ima i do genetike, plus operacija abdomena. Vidim da si I ti imala missed ab i biokemijsku, mislim da je to možda i bas do tog amh, pojma nemam vise. Samo da mi se stabilizuje sve i jednu dobru ovulaciju da imam.
Evo samo da javim. Danas sam 4+1, gin rekla da mi se beta dupla savrseno i skolski. Na uzv se vidi vec mala gestacijska vrecica🙈 trudnoca u maternici i da se mogu opustiti🩷😊
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Evo samo da javim. Danas sam 4+1, gin rekla da mi se beta dupla savrseno i skolski. Na uzv se vidi vec mala gestacijska vrecica🙈 trudnoca u maternici i da se mogu opustiti🩷😊
Super, bas mi drago, sad uzivaj i neka sve bude mirno i skolski 🎊🎉🎊
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Bravoooo!!! ❤️❤️❤️
Sad mirno dalje dan po dan. 😊
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Bas mi je drago da je sve u redu i da se potvrdila uredna trudnoća. Sad samo dan po dan i vjerujem da će sve biti u redu ❤
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Odgovorila je doktorica da mi je pozitivan progesteron, ali na donjoj granici i da odmah veceras krenem vaginaletama.
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Sortiraj odgovore
Najstariji