Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mareeeee3112
    18. Listopad 2023. 10:14

BikMik

Ivyyyy

Ja sam danas 7dpo, jucer sam navecer dva put imala proliv i to me je proslo, danas sam mjerila bazalnu al nisam lijepo spavala cijelu noc pa ne znam kolko je mjerodavna al jutros je bila 36.55 opet.. cerviks je i dalje visoko, al mislim da sam out ovaj mj, jer vec imam propadanja po jajnicima ko i prije M, sise i ostalo nista🙂

Ne mora znaciti, i ja sam bas imala diareju odjednom oko 7DPO, pozitivan test 9DPO, tako odreagovala izgleda na progesteron i implementaciju, drzim fige ✌️

Cijelo vrijeme joj je takva temperatura nije samo zbog jednog dana a s obzirom da se budi po noci i naknadno mjeri trebala bi joj i zbog fizicke aktivnosti biti veca pa nije... nisam rekla da nije moguce ostata trudan vec je opasno zbog niskog progesterona... pa et ... 

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• eni233
    18. Listopad 2023. 11:14

suncokret38

Ivyy, upravosi 7 DPO, mozda imas u blizini neki privatni lab, za cas se progesteron uradi, bilo koje doba dana..da, on je bas bitan🤞ja sam radila par puta, tako pratila ovulaciju, kod nas jeftino privatno, 50 kn, nezz u HR

Ona je u Njemačkoj negdje ne živi u RH .. ali ja sam u RH vadila sam ga za 19 eura kod nas .. 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Martina1931
    18. Listopad 2023. 11:19

Progesteron je jako bitan pokazatelj kvalitete O, i ciklusa opcenito. Ako je nizi, moguce da do ovulcije niti ne dolazi ili ako dodje da je lose kvalitete. Ja vjerujem da se odredjenim dodacima prehrani mogu malo napucati folikulici🙈

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• eni233
    18. Listopad 2023. 11:22

Ja sam 11 dpo i čekam M jer ću sigurno procuriti . Ovaj ciklus me ne bole sise kao inače ali kao sto sam rekla , radila sam progesteron 21dc , ali je meni bila O 18 dc , znaci 3 dana nakon i poslala sam toj ženi koja vodi profil doktorica u kuci i evo sto mi je odg za progesteron i za trudnoću unutra godinu dana koja se nije desila  :

Nalaz je u granicama normale, ali ipak bi bilo bolje da su nesto vise vrijednosti za luteinizirajucu fazu kako bi se odrzala trudnoca nakon oplodnje. Je li vam ginekolog mozda predlozio uzimanje progesterona drugi dio ciklusa? Svakako je za preporuku uciniti kompletnu obradu i vas i partnera kako bi se dobila najbolja slika i krenulo u rjesavanje izazova.
    Godina dana nezasticenih odnosa bez trudnoce je svakako razlog za kompletnu obradu. Dakle, kompletni laboratorijski nalazi oba partnera, vas cijeli hormonski status, ne samo progesteron 21dc, vec cijeli panel stitnjace, spolni hormoni, vitamin D, folna. I kod nas je uobicajena praksa i davanje uzorka sjemene tekucine partnera za spermiogram. Uz to kompletni ginekoloski pregled vas, papa test i eventualno cervikalni brisevi. Od toga bih ja krenula pa dalje sto se nadje. I svakako barem nekoliko ciklusa sa dodatnim progesteronom u drugoj polovici ciklusa, nije na odmet probati.

Eto …. I zazo mislim da ništa od mene ni ovaj ciklus jet očito nešto ne stima kod mene .. samo sto ova moja gink je stvarno ljena i neda joj se baviti samnom eto ukratko 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• eni233
    18. Listopad 2023. 11:33

Martina1931

Progesteron je jako bitan pokazatelj kvalitete O, i ciklusa opcenito. Ako je nizi, moguce da do ovulcije niti ne dolazi ili ako dodje da je lose kvalitete. Ja vjerujem da se odredjenim dodacima prehrani mogu malo napucati folikulici🙈

Meni recimo nije prelozila gink da uzimam progesteron uopće , niti joj se neda samnom baviti i to je bas tužno , kad netko radi posoa preko one stvari .. i samo da prima placu .. njoj je super kad je kod svih ok , i da se ne mora truditi .. čim imaš neki problem gotovo onda je nervozna , bezobrazna i katastrofa .. ja bi je mjenjala da netko prima pacijente ali nažalost nitko ne upisuje .. a privatno nema smisla jer i onako već pola toga plaćam ….

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Petra110622
    18. Listopad 2023. 11:51

eni233

Ja sam 11 dpo i čekam M jer ću sigurno procuriti . Ovaj ciklus me ne bole sise kao inače ali kao sto sam rekla , radila sam progesteron 21dc , ali je meni bila O 18 dc , znaci 3 dana nakon i poslala sam toj ženi koja vodi profil doktorica u kuci i evo sto mi je odg za progesteron i za trudnoću unutra godinu dana koja se nije desila :

Nalaz je u granicama normale, ali ipak bi bilo bolje da su nesto vise vrijednosti za luteinizirajucu fazu kako bi se odrzala trudnoca nakon oplodnje. Je li vam ginekolog mozda predlozio uzimanje progesterona drugi dio ciklusa? Svakako je za preporuku uciniti kompletnu obradu i vas i partnera kako bi se dobila najbolja slika i krenulo u rjesavanje izazova.
    Godina dana nezasticenih odnosa bez trudnoce je svakako razlog za kompletnu obradu. Dakle, kompletni laboratorijski nalazi oba partnera, vas cijeli hormonski status, ne samo progesteron 21dc, vec cijeli panel stitnjace, spolni hormoni, vitamin D, folna. I kod nas je uobicajena praksa i davanje uzorka sjemene tekucine partnera za spermiogram. Uz to kompletni ginekoloski pregled vas, papa test i eventualno cervikalni brisevi. Od toga bih ja krenula pa dalje sto se nadje. I svakako barem nekoliko ciklusa sa dodatnim progesteronom u drugoj polovici ciklusa, nije na odmet probati.

Eto …. I zazo mislim da ništa od mene ni ovaj ciklus jet očito nešto ne stima kod mene .. samo sto ova moja gink je stvarno ljena i neda joj se baviti samnom eto ukratko

Obavezno nakon godinu dana ide detaljna provjera. Ja sam odradila papu, briseve, spolne hormone i hormone stitnjace... muz je isao na spermiogram. Mene sad za par dana ceka progesteron provjeriti. Ako to bude u redu, idem na provjeru prohodnosti jajovoda... sve sam sama na svoju ruku inicirala i trazila uputnice, a dio privatno

👩 29 👨 30
    💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Martina1931
    18. Listopad 2023. 11:54

Eni, msm da sam ti to vec rekla ali progesteron se radi uvijek 7 dana nakon ovulacije da bi govorili o realnom pokazatelju kvalitete progesterona...
    Bas mi je zao sto ti je gin tako nezainteresirana, ocito sam ja imala extremnu srecu pa sam naisla na tako dobru gin.
    Ja sam sve zivo od tog izvadila, sve mi je pratila. Sva istrazivanja gleda, ide na predavanja. Za dodatak progesterona sam vam rekla da mi je dala samo na osnovu predavanja na kojem je receno da si tako povecavate sanse za trudnocu iz vise razloga. Iako mi je progesteron i vise nego uredan...
    Stvarno bi ti bilo dobro mijenjati gin
     U kojem si gradu?

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• eni233
    18. Listopad 2023. 12:04

Martina1931

Eni, msm da sam ti to vec rekla ali progesteron se radi uvijek 7 dana nakon ovulacije da bi govorili o realnom pokazatelju kvalitete progesterona…
    Bas mi je zao sto ti je gin tako nezainteresirana, ocito sam ja imala extremnu srecu pa sam naisla na tako dobru gin.
    Ja sam sve zivo od tog izvadila, sve mi je pratila. Sva istrazivanja gleda, ide na predavanja. Za dodatak progesterona sam vam rekla da mi je dala samo na osnovu predavanja na kojem je receno da si tako povecavate sanse za trudnocu iz vise razloga. Iako mi je progesteron i vise nego uredan…
    Stvarno bi ti bilo dobro mijenjati gin
    U kojem si gradu?

čakovec … ja sam zatražila ali mi nije htjela dati uputnice jer kao ima redovne cikluse i ne treba to ništa  sve ok  .. jer sam htjela napraviti pretrage nakon 5 mj nezaštićenih odnosa jer mi je bilo čudno , ali eto .. sad sam napravila te osnovne pa cu vidjeti nakon konzultacija šta će biti 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• eni233
    18. Listopad 2023. 12:07

suncokret38

Da, nažalost svuda je to slično.. nekad mi dodje da podjem uzimati lijekove pojedine na svoju ruku, sama sebi biti doktor..
    Ja kad sam se požalila da ne mogu uloviti pik lh trakicama, nasmija se i kaze ma pusti to..dajte mi, rekoh, onda folikulometriju, nešto, prodjose mi godine, tada se složila.. al da ja nisam pitala, citajuci ovako forume, ne bi mi nista ni predložili.. sve morala sama traziti, hormone, briseve, inzulin.. al da, predlozila mi je jednu stvar - psihologa 😅😅😅😅

Ja uhavtim peak svaki put i potvrđena mi je O , ali koliko je kvalitetna to je pitanje koje se nezna odg🤣🤣🤣 mislim meni je sad već sve smješno jer stvarno vise neznam sto reci i koju poruku poslati i kome 🤣

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Martina1931
    18. Listopad 2023. 12:10

Eni, nazalost ne znam nikoga u Cakovcu da bih ti mogla predloziti da pitas🙁 al da. Preko godine pokusavanja. I ja bih htjela kompletnu obradu

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.