E i, Laurell, jesi ti nešto nedavno spominjala uzimanje/neuzimanje suplemenata?
Mislim da nismo dosad komentirale, meni je doktor u Petrovoj na moje pitanje mogu li išta napraviti da smanjim vjerojatnost vanmaternične opet rekao "generalno ne, to je uvelike stvar sreće, ali ako išta, omega 3 i vitamin D". Za omegu nisam išla toliko detaljno istraživati (uzimam neki prenatal DHA suplement), ali recimo za vitamin D sam odmah našla par studija koje povezuju manjak vitamina D i vanmaternične trudnoće (iako su uglavnom s malo sudionika).
Pa nije loše možda provjeriti razine vitamina D, ako već nisi. Meni je ginekologica to dala kao dio niza pretraga nakon vanmaternične, ispao mi je vit D 59 nmol/l, trebao bi biti iznad 75, pa mi je odmah dala D-vital koji daje 25 000 UI odjednom, jednom tjedno. Ne mora biti da je to bio razlog vanmaternične, tko zna što se potrefilo, ali draže mi je da napravim barem ono što mogu, a najmanji je problem uzeti još taj dodatak :D
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
E i, Laurell, jesi ti nešto nedavno spominjala uzimanje/neuzimanje suplemenata?
Mislim da nismo dosad komentirale, meni je doktor u Petrovoj na moje pitanje mogu li išta napraviti da smanjim vjerojatnost vanmaternične opet rekao "generalno ne, to je uvelike stvar sreće, ali ako išta, omega 3 i vitamin D". Za omegu nisam išla toliko detaljno istraživati (uzimam neki prenatal DHA suplement), ali recimo za vitamin D sam odmah našla par studija koje povezuju manjak vitamina D i vanmaternične trudnoće (iako su uglavnom s malo sudionika).
Pa nije loše možda provjeriti razine vitamina D, ako već nisi. Meni je ginekologica to dala kao dio niza pretraga nakon vanmaternične, ispao mi je vit D 59 nmol/l, trebao bi biti iznad 75, pa mi je odmah dala D-vital koji daje 25 000 UI odjednom, jednom tjedno. Ne mora biti da je to bio razlog vanmaternične, tko zna što se potrefilo, ali draže mi je da napravim barem ono što mogu, a najmanji je problem uzeti još taj dodatak :D
Vidiš, nisam to znala 😩 provjeriti ću bas vitamin D. Hvala na necem novom !😊
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Daa, vitamin D je jako bitan..tko bi rekao jelda😅
Ginekolozi vole da je iznad 100, iako je referentna vrijednost iznad 75 kao da je prihvatljivo
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Nola kod mene nema baš nikakvih simptoma.
Lunolina ako su to privatni ginekolozi kod kojih se može histero obaviti slobodno mi možeš napisati nazive klinika. Hvala.
Anchyyy dr mi se čini ok, sa mnom je i pričao ali dosta je bio u zapisivanju svih nalaza koje imam pa koje još trebam itd... A još im sustav nije radio pa je morao ručno pisati.
Ginekolog mi nije baš širokogrudan da bi mi tako samo pisao uputnice.
Za sada bi obavila taj 3D/4D UZV pa valjda će se tamo bolje vidjeti jel ima kaj ili ne. Ako bude što budu onda i oni napisali histeroskopiju. A ako idem privatno mogu tu dijagnostičku obaviti a onda ako nešto nađu imati ću napismeno i mogu na operativnu u bolnicu. Jer on je rekao da je to ipak prava operacija i da nema potrebe je raditi.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Cure, jel koja imala simptom pojačano znojenje? Ja sam skužila da se zadnjih par dana znojim puno više nego inače 😁
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Nola kod mene nema baš nikakvih simptoma.
Lunolina ako su to privatni ginekolozi kod kojih se može histero obaviti slobodno mi možeš napisati nazive klinika. Hvala.
Anchyyy dr mi se čini ok, sa mnom je i pričao ali dosta je bio u zapisivanju svih nalaza koje imam pa koje još trebam itd… A još im sustav nije radio pa je morao ručno pisati.
Ginekolog mi nije baš širokogrudan da bi mi tako samo pisao uputnice.
Za sada bi obavila taj 3D/4D UZV pa valjda će se tamo bolje vidjeti jel ima kaj ili ne. Ako bude što budu onda i oni napisali histeroskopiju. A ako idem privatno mogu tu dijagnostičku obaviti a onda ako nešto nađu imati ću napismeno i mogu na operativnu u bolnicu. Jer on je rekao da je to ipak prava operacija i da nema potrebe je raditi.
Znaci svugdje u gradu je pao sustav, ne samo jod mene na poslu🤣🤣
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Marebila si u pravu kad si jučer rekla da će mi danas biti suša da će nestati iscjedak. Stvarno je 😂😂😂😂😂
Sam ti rekla😁😁😁😁
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Cure, jel koja imala simptom pojačano znojenje? Ja sam skužila da se zadnjih par dana znojim puno više nego inače 😁
Meni ti je po noci ko da me valunzi peru vruce hladno znalo mi je i preko dana
A ljudi moji sad nemam nikakvih simptoma.... tu i tamo malo dole bocne ....naspram moje prve bebe ovo je mila majka nadam se samo da je sve ok...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Curke ja mislim da sam out ovaj ciklus. 14 dc, trakice presvijetle. Prosli ciklus mi je bila pozitivna na 15 dc, ali prethodnih dana se bas vidilo lijepo kako napreduje i tamni.
Imam pun k* egg whitea i vodenog iscjetka, mijesaju se, prozirni skroz. Malo osjetim jajnik. Možda je krenulo dobro, ali js se negdje izgubila ili usahnula 😩 baš kad sam saznala za jos jednu trudnocu u krugu prijatelja...
Daa, vitamin D je jako bitan..tko bi rekao jelda😅
Ginekolozi vole da je iznad 100, iako je referentna vrijednost iznad 75 kao da je prihvatljivo
Pa da, a zar nije glupo da to nije tako neka baš jako poznata informacija nego ispadne kako naletiš ako imaš sreće 😔
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji