Ja nikako na zelenu granu s tom bazalnom🤣
Lunolina, ne bi trebalo boliti ako su jajovodi prohodni. Ako ima malko necega, to ce zaboliti ali bar znas da si "propuhana" i da povecavas sansu za zacecem🤞🥰
BikMik, drzim fige da bude necega tuu❤️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Dobro jutro!
Kod mene isto menstrualni grčići jutros na 8dpo. I donja leđa rasturaju. Vidjet ćemo kroz par dana Laurel🤞🏻 Ja bi se jako iznenadila da bude plus al svakako mu se nadam.
Bikmik nadam se da je crtica prava a ne evap. Nemam iskustva s tim testom al mi se dogodila evap linija na clearblue i probudila mi nadu a nije bilo trudnoće. Probaj s drugim testom sutra da te ne izluđuju ove linije. Držim fige da je ipak toto🤞🏻
Bebolina imaš li kakvih simptoma novih?
Mariposa jedva čekam tvoj testic 🤭 kad ga planiraš?
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Dobro jutro!
Kod mene isto menstrualni grčići jutros na 8dpo. I donja leđa rasturaju. Vidjet ćemo kroz par dana Laurel🤞🏻 Ja bi se jako iznenadila da bude plus al svakako mu se nadam.
Bikmik nadam se da je crtica prava a ne evap. Nemam iskustva s tim testom al mi se dogodila evap linija na clearblue i probudila mi nadu a nije bilo trudnoće. Probaj s drugim testom sutra da te ne izluđuju ove linije. Držim fige da je ipak toto🤞🏻
Bebolina imaš li kakvih simptoma novih?
Mariposa jedva čekam tvoj testic 🤭 kad ga planiraš?
Držim ti fige i želim ti plusić!
Danas sam 7. ili 8.dpo, ne znam baš koji točno dan mi je bila ovulacija. Potrudit ću se sačekati do ponedjeljka s testom, nadam se da ću uspjeti. Ne da mi se loviti sjenice, rado bih vidjela jasnu crticu da ili ne. Ovako bi mi bilo samo dodatna neizvjesnost i živciranje. Imam onaj najosjetljiviji test od 10mIU/ml kojeg sam dobila uz lh trakice pa bi valjda trebao na 10.-11.dpo pokazati neki plusić ako je bilo šta ovaj ciklus
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Martina jesi ti bila na propuhivanju? Ako je jajovod zastopan, on se uspije sa tom tekucinom odstopati? Ili? Kako to ide ako je zastopan?
Ja se bojim da je moj lijevi zastopan jer je jajnik zalijepljen za maternicu (vjerojatno kao posljedica neke jace upale).
Mi cemo oboje uzeti bolovanje cijeli iduci tjedan i radit cemo dijete u miru 😬. U ponedjeljak mi je 10.dc, a 14.-15. dc bi mi trebala biti ovulacija (probat cu ici i na folikulometriju ako ce gin imati mjesta, a vjerujem da ce za to imati, ne traje takav uzv dugo).
Nola ovi tvoji grcici mi se bas jako svidjaju!
Bebolina ako ce ti trebati prepruka za privatne gin u Zagrebu, reci, imam ih ja par koji su super (doduse, sve su zene, ne znam koliko ti je to bitno).
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Lunolina moja bliska frendica je 2 mjeseca nakon propuhivanja jajovoda ostala trudna nakon skoro 2 godine nezaštićenih, a kasnije i ciljanih odnosa. Držim figeee🥰
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Lunolina, nisam jer su mi rekli da nema potrebe buduci da sam bila trudna 2puta i ocito funkcioniraju.
Ali sam radila u sklopu rtg hsg, malo zastarjela metoda, rijerko tko vise ide na to zbog zracenja. Pa znam da zene zna jako boliti ako je zacepljen jajovod. Neki jajovodi mogu biti zacepljeni toliko da su postali nefunkcionalni pa se ne mogu ni odcepiti. Nije jajovodu samo funkcija da kroz nju prodje jajna stanica. On u sebi ima te fine peteljke koje guraju oplodjeno jajasce prema maternici. Pa ak se izgubi funkcija toga, on je "neupotrebljiv".
Ali ako je ono samo malo "prasnjav" da tako kazem, tom metodom se procisti jajovod i mozda je to razlog nezaceca..
Malo sam se raspisala. Al shvatit ces sta sam htjela rec, probala sam sto vise laicki😅
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Lunolinamoja bliska frendica je 2 mjeseca nakon propuhivanja jajovoda ostala trudna nakon skoro 2 godine nezaštićenih, a kasnije i ciljanih odnosa. Držim figeee🥰
Hvala ti! ☺️ i mi se nadamo da ce se kroz 3 mjeseca primiti - toliko traje period vece sanse za trudnocu nakon propuhivanja.
Nama je ovo ostalo zadnje za pokusati prije nego se javimo u neku od bolnica i odvazimo na neki od postupaka. Znam da neke zene pokusavaju godinama i u konacnici uspiju prirodno, ali eto, mi ipak ne bi cekali toliko, radje bi se javili u bolnicu pa s iducom godinom krenuli u neki od postupaka.
.
Martina hvala ti na pojasnjenu. Nista, onda cu mantrati da moji jajovodi budu samo ‘prasnjavi’ 😂
Nadam se da se nece dogoditi da su potpuno zacepljeni i nefunkcionalni 😐
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Lunolinamoja bliska frendica je 2 mjeseca nakon propuhivanja jajovoda ostala trudna nakon skoro 2 godine nezaštićenih, a kasnije i ciljanih odnosa. Držim figeee🥰
Hvala ti! ☺️ i mi se nadamo da ce se kroz 3 mjeseca primiti - toliko traje period vece sanse za trudnocu nakon propuhivanja.
Nama je ovo ostalo zadnje za pokusati prije nego se javimo u neku od bolnica i odvazimo na neki od postupaka. Znam da neke zene pokusavaju godinama i u konacnici uspiju prirodno, ali eto, mi ipak ne bi cekali toliko, radje bi se javili u bolnicu pa s iducom godinom krenuli u neki od postupaka.
.
Martinahvala ti na pojasnjenu. Nista, onda cu mantrati da moji jajovodi budu samo ‘prasnjavi’ 😂
Nadam se da se nece dogoditi da su potpuno zacepljeni i nefunkcionalni 😐
Drzim fige, javi kako prodje🤞❤️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Jel znate radi li se propuhivanje “na živo” ili pod anestezijom?
Kad je meni to bilo opcija čula sam za oba slučaja pa ne znam jel se zatraži anestezija ili kako ide..
Netko je napisao da je jajnik zalijepljen za maternicu. Meni su to našli kad su mi vadili jajovod. Imala sam divnu doktoricu i poslije mi je prepričavala cijeli postupak. Odlijepila mi je jajnik i počistila priraslice kojih je bilo puno ( na toj strani sam imala operaciju 5 godina prije vanmatericne). Objasnila mi je da priraslice nastaju nakon zahvata, operacija i sl. Nakon te operacije uspjela sam ostati trudna tako da bi možda pomoglo? Ne znam jel to spada pod laparoskopski zahvat ili što jer su meni to “usput” raščistili..
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Ja sam imala priraslice na lijevom jajovodu, ocistili su to prilikom operacije tumora dobrocudnog na desnoj strani, izvaduen i jajnik i jajovod desno.
Nakon op su me stavili na pilule bar 6,7god dok se nisam odlucila za trudnocu. Skinula se s pilula i ostala trudna bez problema. Ali to je bas operativni zahvat, propuhivanje je nesto drugo . Nema potrebe za anestezijom, samo se moze popit nest za opustanje ili anelgetik
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji