Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    25. Rujan 2023. 19:48

eni233

Da , u jutro

https://ibb.co/ngy8M0Y

Eni, ovo je stvarno dosta povisen prolaktin, cak i za “neispravno” uzorkovanje. Moj prijedlog ti je da ga ponovno izvadis 2h nakon budnjenja i 30min mirovanja (sjedenje u cekaoni) prije vadjenja.
    Ako i taj nalaz bude povisen, javi se endokrinologu. Tople preporuke za dr Mirošević u Vinogradskoj, imam isto tako povisen prolaktin (cak malo nizi nego tvoj), uz nju i terapiju sam uspjela sniziti prolaktin, vratiti ovulacije i zatrudniti. 
    Prolaktin cesto poremeti ovulaciju i spolne hormone, ti imas redovne menge pa nije ocito poremetio sve, ali svakako nemoj zanemarit nalaz.

2023 🩷
    2025 🩵
    mail: dama.mpk.21@gmail.com

• eni233
    25. Rujan 2023. 20:24

DaMa_21

eni233

Da , u jutro

https://ibb.co/ngy8M0Y

Eni, ovo je stvarno dosta povisen prolaktin, cak i za “neispravno” uzorkovanje. Moj prijedlog ti je da ga ponovno izvadis 2h nakon budnjenja i 30min mirovanja (sjedenje u cekaoni) prije vadjenja.
    Ako i taj nalaz bude povisen, javi se endokrinologu. Tople preporuke za dr Mirošević u Vinogradskoj, imam isto tako povisen prolaktin (cak malo nizi nego tvoj), uz nju i terapiju sam uspjela sniziti prolaktin, vratiti ovulacije i zatrudniti.
    Prolaktin cesto poremeti ovulaciju i spolne hormone, ti imas redovne menge pa nije ocito poremetio sve, ali svakako nemoj zanemarit nalaz.

Neću zanemariti , nikako , ponovit ću ga , ako bude povišen opet ću dalje ići .. 
    ne nije i ovulacije imam redovite , potvrđene su mi ultrazvukom tako da mora biti neki uzrok toga zašto je toliko povišen jer ovo svakako nije za zanemariti !

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Martina1931
    25. Rujan 2023. 20:37

Vjerujem da je to moglo imati utjecaja na neki nacin zasto moozda jos nije ni doslo do trudnoce. Znam da zvuci strasno mozda ovako na prvu. Al je super u jednu ruku jer je lako rijesivo

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Garawa¤
    25. Rujan 2023. 20:48

eni233

Bok cure, odradila sam vađenje hormona ,svi hormoni su ok osim prolaktina . Prolaktin mi je dosta povišen , dali to može biti od straha od igle , i neispravnosti ? Jer zadnjih par dana spavam po 4,5 h na dan samo , pere me neka nesanica 😏😏

Povišen prolaktin imam ja.. ali ja imam i benigni tumor na hipofizi.. vidim da si vadila i prolaktin nakon taloženja ali ne vidim ref vrijednost za to.. 
    Mislim da će te endokrinolog poslati na magnet.. da vide stanje.. 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

Martina1931
    25. Rujan 2023. 20:54

Moja frendica ima cistu na hipofizi i isto povisen prolaktin..

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• eni233
    25. Rujan 2023. 21:03

🖤Garawa🖤

eni233

Bok cure, odradila sam vađenje hormona ,svi hormoni su ok osim prolaktina . Prolaktin mi je dosta povišen , dali to može biti od straha od igle , i neispravnosti ? Jer zadnjih par dana spavam po 4,5 h na dan samo , pere me neka nesanica 😏😏

Povišen prolaktin imam ja.. ali ja imam i benigni tumor na hipofizi.. vidim da si vadila i prolaktin nakon taloženja ali ne vidim ref vrijednost za to..
    Mislim da će te endokrinolog poslati na magnet.. da vide stanje..

Da ne vide se, uopće , pa neznam ni ja .. a gle možda i ja imam nešto sto neznam .. nemogu reci da me nije uznemirilo ova vrijednost , a jel si imala kakvih simptoma ? I dali je to opasno ?

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• DaMa_21
    26. Rujan 2023. 00:40

I kod meme je uzrok adenom (dobrocudni tunor) na hipofizi. Simptome nisam imala prije nego sam ga otkrila jer sam bila na pilulama (one su maskirale simptome), a otkriven je slucajno na magnetu glave. 
    Kada sam prestala s pilulama nisam imala mengu sve dok nisam krenula s terapijom i dobila sam mlijeko. Kada sam krenula s terapijom, sve se unormalilo u roku mjesec dana, za 3mj je prolaktin pao na 150 i toliki je ostao do trudnoce.

2023 🩷
    2025 🩵

• DaMa_21
    26. Rujan 2023. 00:44

Nije opasno dok je adenom ispod 1cm. Kad predje tu velicinu (rijetko) moze stvarati glavobolje i smetnje vida. U tim situacijama se moze operirati ako tablete ne djeluju na njegovo smanjenje. 
    Najcesce se radi o mikroadenomu (<1cm) koji osim potemecaja hormona ne uzrokuje druge smetnje. 
    Zvuci na prvu gore nego sto je, ali zapravo je jako jednostavno rjesiv problem uz terapiju.

2023 🩷
    2025 🩵

• eni233
    26. Rujan 2023. 06:41

DaMa_21

Nije opasno dok je adenom ispod 1cm. Kad predje tu velicinu (rijetko) moze stvarati glavobolje i smetnje vida. U tim situacijama se moze operirati ako tablete ne djeluju na njegovo smanjenje.
    Najcesce se radi o mikroadenomu (&lt;1cm) koji osim potemecaja hormona ne uzrokuje druge smetnje.
    Zvuci na prvu gore nego sto je, ali zapravo je jako jednostavno rjesiv problem uz terapiju.

Meni je čudno jer meni nije ništa poremećeno .. s obzirom na visoku vrijednost .. a nemam problema s glavoboljama niti vidom . Ne pijem nikakve pilule niti terapije druge  .. kod mene sve čudno .. vidjet ću šta će mi danas dokortica reci pa javim .. hvala cure ❤️

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Mareeeee3112
    26. Rujan 2023. 07:39

Jutro cure ima li koja da odbrojava sitno i da piski testic?🤩 ajmooo ako je neko 9 dpo testici na sunce ...😁
    Vadila sam upravo krv za tsh ,t3,t4 i anti tpo jer sam u prosloj trudnoci bila na minimalnom eutiroxu la za provjeru...
    Sutra idem vadit ponovo betu

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani