Martina obično kažu za parove do 35 godina ako pokušavaju duže od godinu dana i za one starije od 35 godina koji pokušavaju duže od 6 mjeseci a ne ostaju trudni da su kandidati za MPO.
Meni je jedino žao što me prekasno uhvatila želja za drugim djetetom. A činjenica je da ga mi prirodno nećemo uspjeti napraviti jer nam spermiogram stvarno ne ide u prilog. Ali eto bar pokušavamo možda se dogodi čudo.
A jeste s prvim uspjeli prirodno?
Jesmo ali prije 11 godina skoro. Pitanje kakav je njemu tada bio spermio, kakva je bila kvaliteta i zaliha mojih jajnih stanica.
Kuzim, da… al realno tvoj amh je super za tvoje godine. Ne znam koja je njegova dijagnoza (oprosti ak si pisala, zaboravila sam) , al nista nije nemoguce. Bas bi lijep pokloncic bio kad bi prije postupka uspjeli🤗
Njemu je sada asthenozoospermia, to je smanjeni broj progresivno pokretnih. On ima 9% njih a ukupno 27% pokretnih, što znači da ima 73% nepokretnih.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Martina obično kažu za parove do 35 godina ako pokušavaju duže od godinu dana i za one starije od 35 godina koji pokušavaju duže od 6 mjeseci a ne ostaju trudni da su kandidati za MPO.
Meni je jedino žao što me prekasno uhvatila želja za drugim djetetom. A činjenica je da ga mi prirodno nećemo uspjeti napraviti jer nam spermiogram stvarno ne ide u prilog. Ali eto bar pokušavamo možda se dogodi čudo.
Jesmo ali prije 11 godina skoro. Pitanje kakav je njemu tada bio spermio, kakva je bila kvaliteta i zaliha mojih jajnih stanica.
Kuzim, da… al realno tvoj amh je super za tvoje godine. Ne znam koja je njegova dijagnoza (oprosti ak si pisala, zaboravila sam) , al nista nije nemoguce. Bas bi lijep pokloncic bio kad bi prije postupka uspjeli🤗
Njemu je sada asthenozoospermia, to je smanjeni broj progresivno pokretnih. On ima 9% njih a ukupno 27% pokretnih, što znači da ima 73% nepokretnih.
Jel postoji neki nacin da se to popravi, nekim dodacima prehrani, terapija isl?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Može se pokušati a sad koliko će uspjeti vidjet ćemo ima nekih pomaka ali još je daleko od dobrog. Od kada smo dobili prvi nalaz tada je bilo progresivnih 1.92% počeo piti razne dodatke i digli na 9% pa na 13% i sada su opet pali na 9%. Sad mi je zadnje žena rekla u ljekarni da možda zbog previše toga što je uzimao da su međusobno poništili djelovanje. Tako da sad naizmjence pije malo L- arginine i L-carnitine pa pauza od toga pa onda samo Profertil. I Omegu skroz uzima.
08/24 spontani pobačaj
Može se pokušati a sad koliko će uspjeti vidjet ćemo ima nekih pomaka ali još je daleko od dobrog. Od kada smo dobili prvi nalaz tada je bilo progresivnih 1.92% počeo piti razne dodatke i digli na 9% pa na 13% i sada su opet pali na 9%. Sad mi je zadnje žena rekla u ljekarni da možda zbog previše toga što je uzimao da su međusobno poništili djelovanje. Tako da sad naizmjence pije malo L- arginine i L-carnitine pa pauza od toga pa onda samo Profertil. I Omegu skroz uzima.
Aha, aha ima smisla.. a drzim fige da uspijete svoje drugo cudo dobiti bez stimulacija jer vjerujem da je to i fizicki i psihicki zahtjevno🩷
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Dobro jutro!
Mare čestitam na pozitivnom testu🥳✨🩷 jel si imala osjećaj da je to to kad si se probudila? Imaš kakvih novih simptoma?
Ivy neka tijelo odradi svoje, pa onda u nove pobjede za tjedan dva 🩷
Bebolina sjetila sam se poznanice koja je prvo dijete rodila u 41. a onda drugo u 43. Ne znam jesu li imali kakve dijagnoze, njen je muž dosta mlađi od nje pa im je to vj išlo u prilog, ali svakako je moguće i prirodnim putem. Možda vas ubace u raniji termin ako tko otkaže svoje terapije? A možda vas i iznenadi plus prije ulaska u postupak, navijam za to. 🤞🏻✨
Skupilo se štiva od kad sam se isključila sinoć pa mi je teško zapamtit sve nove info ali sretno i curama koje love peak danas i ovih dana. Meni je trakica svjetlija danas i app kaže da je pala vrijednost što me ne čudi. Sinoć su me probudili bolovi takvi da sam morala piti tabletu. Evo slike iz aplikacije. https://ibb.co/p2jQkkq Još je dost visoka vrijednost ali sigurna sam da je bila O sinoć. Mogu li današnji dan računati kao 1 dpo?
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Nola, vecinom bude O 24h od peaka. Ovisi od osobe do osobe, ja vecinom osjetim bol u jajniku. Jako lijepi je peak, nadam se da je sve pokriveno🙈
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Martina ja sam u dogovoru s ginekologicom napravila sve pretrage prosli mjesec i ostalo je samo propuhivanje i ako to bude ok onda idem na umjetnu. Odnosno na konzultacije, pa cemo vidjeti koji postupak cemo izabrati/dobiti. Ne razumijem se jos u sve vrste oplodnje😅.
Malo ja to jesam pozurila, ali ozbiljno radimo na djetetu od 11/2023, a prije toga smo se 6 mjeseci glupirali i imali odnose nagadjajuci kad bi mogla biti ovulacija.
.
Bebolina ma da, citala sam malo da je u Vinogradskoj guzva pa bas zato ne bih cekala. Dr Bolanca je tamo najbolji, zar ne? I ti si se kod njega narucila?
Ja se nadam da cete do 1.-2. mjeseca uspjeti prirodno, a ako ne uspijete do tad onda se nadam da ce vasa 3. sreca s umjetnim biti dobitna☺️ i da ce te krajem iduce godine najkasnije dobiti svoje malo klupko srece 🥰
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Dobro jutro!
Mare čestitam na pozitivnom testu🥳✨🩷 jel si imala osjećaj da je to to kad si se probudila? Imaš kakvih novih simptoma?
Ivy neka tijelo odradi svoje, pa onda u nove pobjede za tjedan dva 🩷
Bebolina sjetila sam se poznanice koja je prvo dijete rodila u 41. a onda drugo u 43. Ne znam jesu li imali kakve dijagnoze, njen je muž dosta mlađi od nje pa im je to vj išlo u prilog, ali svakako je moguće i prirodnim putem. Možda vas ubace u raniji termin ako tko otkaže svoje terapije? A možda vas i iznenadi plus prije ulaska u postupak, navijam za to. 🤞🏻✨
Skupilo se štiva od kad sam se isključila sinoć pa mi je teško zapamtit sve nove info ali sretno i curama koje love peak danas i ovih dana. Meni je trakica svjetlija danas i app kaže da je pala vrijednost što me ne čudi. Sinoć su me probudili bolovi takvi da sam morala piti tabletu. Evo slike iz aplikacije.https://ibb.co/p2jQkkqJoš je dost visoka vrijednost ali sigurna sam da je bila O sinoć. Mogu li današnji dan računati kao 1 dpo?
Ja bih danas računala da je O. Sutra 1dpo
1999 ♥️
2006♥️
Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0
Aha, aha ima smisla.. a drzim fige da uspijete svoje drugo cudo dobiti bez stimulacija jer vjerujem da je to i fizicki i psihicki zahtjevno🩷
Hvala ti, da se dogodi prirodno bilo bi odlično. Nemam stresa od čekanja lijekova, histeroskopija, nalazi razni...Zahtjevno mi je to hodanje u bolnicu svakih par dana, srećom na poslu mi je rekla kad god šta trebaš samo idi, uzmi slobodno, pa mi nije takav stres. Makar ni na poslu ne znaju što je, ja samo kažem da moram u lab ili imam termin u bolnici i to je to.
.
Nola super si peak uhvatila. Obično kažu da je O kojih 24 sata od peaka. Ali O je kada folikul otpusti jajnu stanicu i ta jajna stanica neko vrijeme je u tijelu i čeka na oplodnju, kroz neko vrijeme ako ne dođe do oplodnje stanica propada. Tako da 1.dpo bi ti bio onda sutra, jer ti si danas najplodnija. 🤞🤞da te iznenadi plusić. Hvala i ja bi voljela da i nas iznenadi jedan plusić iz kućne radinosti.
Znam i ja ljude koji su godinama pokušavali i ništa, prošli nekoliko postupaka opet ništa a na kraju prirodno dobili dijete ili djecu. Na temi MPO ima jedna članica isto koja je bila u postupku i nije uspjela, evo sad ovih dana treba treće dijete roditi isto svi prirodno iz kućne radinosti. Zato mi pokrivamo doma jer možda se nađe jedan dobar koji će odraditi posao.
.
Lunolina misliš 11/2022, do 11/2023 stigneš ti imati i plusić 🤞🤞
Bolanču najviše hvale, ja jesam dobila termin kod njega ali mi je rekla da zovem početkom tjedna da vidim jel će biti u bolnici za moje konzultacije pa ako nije da pomaknemo termin, ali kako zbog godina ja ne mogu micati termin idem pa tko me zadesi. Za Tomića kažu da zna posao jedino što malo priča pa trebaš ispitivati i on ne radi transfer pod UZV. A kako meni teško uđu i namjeste ja rekla mužu jučer možda baš kad bi ga stavio negdje na blef možda bi se baš tada primio. Za sada mi je bitno da dođem što prije na listu za lijekove.
Vas možda i prvo probaju samo s inseminacijama ali to je samo ako je ok spermiogram i nalazi nisu nešto loši. Onda mogu probati koju inseminaciju a ako ne ide onda postupak. Inseminacija je da oni prate rast folikula i dobiješ štopericu i onda dolaziš u bolnicu, muž da uzorak i oni stave u tebe. I onda čekaš hoće li se primiti ili ne.
.
mariposa što kaže trakica danas?
08/24 spontani pobačaj
Cure ja se javljam nakon ginekoloskog. 6 dc i kaze dr da je ciklus jako dobro krenuo. Nije bila sigurna, misli da su jajnici mozda maaaalo policisticni, ali nije nikakva prepreka za zacece. Kaze da pratim trakice i da ne bi trebalo biti problema
Sortiraj odgovore
Najstariji