Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aneee
    17. Srpanj 2023. 22:57

Ivyyyy

Vidjela sam da je neko pisao tu da ima Endometriozu.. ne znam ko, al jel se to ustanovi normalnim ultrazvukom ili necim posebnim? Kad se vratim za njem, trazit cu da od dr da me posalje da pregledam, jer nemoguce da imam takve uzasne bolove a da je sve okej, barem ja tako mislim..

Kod mene je bila sumnja na endometriozu zbog neravnomjerno zadebljane maternice i dugo neostvarene trudnoce, ali endometriozu se ne može vidjeti bas preko uzv...mene su poslali (isto ssm u de) da idem na laparoskopiju, ali dan prije operacije sam ugledala svoj plus pa je operacija otkazana.

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Ivyyyy
    17. Srpanj 2023. 23:33

Aneee

Ivyyyy

Vidjela sam da je neko pisao tu da ima Endometriozu.. ne znam ko, al jel se to ustanovi normalnim ultrazvukom ili necim posebnim? Kad se vratim za njem, trazit cu da od dr da me posalje da pregledam, jer nemoguce da imam takve uzasne bolove a da je sve okej, barem ja tako mislim..

Kod mene je bila sumnja na endometriozu zbog neravnomjerno zadebljane maternice i dugo neostvarene trudnoce, ali endometriozu se ne može vidjeti bas preko uzv…mene su poslali (isto ssm u de) da idem na laparoskopiju, ali dan prije operacije sam ugledala svoj plus pa je operacija otkazana.

Pa ja ne znam, ja sam citala po netu da endometrioza izaziva bolne menstruacije, ja vama ne mogu opisati sta je to, ja sam jutros stvarno zamalo zavrsila na hitnoj.. i to nije prvi puta, vec je i dolazila hitna po mene jer mi tako pozli od bolova.. to je uzas, a sve je okej.. ne razumijem kako da smirim to onda 

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

Martina1931
    18. Srpanj 2023. 05:35

Meni je postavljena sumnja na endometriozu i ne vidi se preko uzv nista.
    Dr me palpacijski gledao i opipao je dva zadebljanja u stratnjem djelu cerviksa koje izgledom odgovaraju endometrioticnom plaku
    Ali ja nemam niti bolne menstruacije nit obilne, nit imam endometriomske ciste na jajniku.
    Tako jake i bolne menge, da morate na hitnu ici, realno mogu biti izazvane endometriozom jer nije normalno da tako jako boli. Nazalost, ona se sluzbeno moze potvrdit samo phd nalazom i lapraskopijom

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Lunolina
    18. Srpanj 2023. 06:59

Sisy cestitke na plusicu!
    Anchy kad kreces s testiranjem? 
    .
    Ja sam jucer bila kod ginekologice i dogovor je da u rujnu krecem s obradom u slucaju da se iduca 2 ciklusa nista ne dogodi. 
    Ponovo svi brisevi i papa, zatim spolni hormonski status koji godinama nisam radila jer nije bilo potrebe za tim te provjera prohodnosti jajovoda. Taman cu do rujna odraditi i sistematski pa cu i taj dio imati spreman. 
    Cure koje ste radile provjeru prohodnosti, koliko je pretraga bolna/neugodna? Krenula sam citati i naravno da sam se izbezumila🙈

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Bebolina2024
    18. Srpanj 2023. 08:19

Dobro jutro ☀️
    Moje M su oduvijek obilne i bolne na to su mi svi govorili da je to potpuno normalno. Onda sam u par navrata pod M završila u bolnici ali nisam, dok sam idući put umirala od bolova. Na UZV je sve bilo uredno, laparoskopski su mi operirali crvuljak i na phd nalazu našli žarišta endometrioze. Trebala bi biti na kontracepciji ali zbog trudnoće ne mogu. Jedino što mi ove stimulacije mogu poboljšati njen rast ali nadam se da neće.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Bebolina2024
    18. Srpanj 2023. 08:19

Bebolina2024

Dobro jutro ☀️
    Moje M su oduvijek obilne i bolne na to su mi svi govorili da je to potpuno normalno. Onda sam u par navrata pod M završila u bolnici ali nisam, dok sam idući put umirala od bolova. Na UZV je sve bilo uredno, laparoskopski su mi operirali crvuljak i na phd nalazu našli žarišta endometrioze. Trebala bi biti na kontracepciji ali zbog trudnoće ne mogu. Jedino što mi ove stimulacije mogu poboljšati njen rast ali nadam se da neće.

*Skoro završila na hitnoj

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Lunolina
    18. Srpanj 2023. 08:51

Caliopi ☘

Lunolina

Sisy cestitke na plusicu!
    Anchy kad kreces s testiranjem?
    .
    Ja sam jucer bila kod ginekologice i dogovor je da u rujnu krecem s obradom u slucaju da se iduca 2 ciklusa nista ne dogodi.
    Ponovo svi brisevi i papa, zatim spolni hormonski status koji godinama nisam radila jer nije bilo potrebe za tim te provjera prohodnosti jajovoda. Taman cu do rujna odraditi i sistematski pa cu i taj dio imati spreman.
    Cure koje ste radile provjeru prohodnosti, koliko je pretraga bolna/neugodna? Krenula sam citati i naravno da sam se izbezumila🙈
    Hej,ubacujem se s druge teme samo zbog HSG. Ja sam ga radila prošlo ljeto u 7.mj i zahvat kao zahvat meni nije bio bolan osim u trenutku kada je na desnom jajovodu pustila drugi put kontrast da makne sve zapreke koje su se stvorile i malo ga “proširi”,a na lijevom nisam osjetila apsolutno ništa, samo se na UZV vidjelo kako kontrast prolazi kroz tubu. Svakako savjetujem da si pripremiš jedan veći uložak i onaj deblji što je za trudnice kada rode jer postoji mogućnost krvarenja. Meni je trajalo 2-3 sata,ali možda jer mo ne razderala endometrij da ima bolju receptivnost ako dođe do oplodnje i implantacije 🙈 grčeva nisam imala sve do nekih sat vremena nakon završetka zahvata i onda su bili kao da ću dobiti u kombinaciji s mučninom, pa sam popila ketonal i sve je bilo ok nakon toga 😊 sve u svemu, pretraga može biti bolna a i ne mora. Sve ti ovisi je li ti jajnik sljubljen uz maternicu kao desni meni pa je malo bolilo iako je prohodan ili ti je začepljen. Držim fige da bude sve ok i da brzo imaš plusić 🤞🏻🤞🏻🤞🏻😎

Hvala ti na ovako opširnom odgovoru.
    Moje ovulacije su češće na lijevom jajniku i on je, naravno, slijepljen s maternicom. Davno mi je jedna ginekologica rekla da je na njemu vjerojatno bila upala pa se tako okrenuo. 
    Svakako ću poslušati tvoje savjete.😊😊

🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    Stiže dečko 🩵

Tratinčica123
    18. Srpanj 2023. 08:56

Jutro cure🤗
    Imam kolegicu koja je također svaku M završavala na hitnoj, padala u nesvijest.. Nikad joj nisu pronašli uzrok, ali jako mlada je ostala trudna i nakon trudnoće kao rukom odnešeno..Pa evo, još jedan poticaj da što prije ostanete trudne😜
    Trinkpurple, draga naša čestitam ti na rođenju djeteta. Žao mi je što je bilo komplikacija, nadam se da se oporavljaš. Šaljem veliki zagrljaj 🤗❤
    .
    Što se tiče Clearblue testova, najgori ikad. Nema tko nije dobio crtu od njih.🙄😤
    Sretno svima!😘

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Ivyyyy
    18. Srpanj 2023. 09:17

Imam i ja od prve M koje sam dobila bolne, ja nemam ugrusaka niti imam obilne, samo imam takve uzasne grceve da ja sva pobojelim, ne mogu doc do zraka od bolova, pocne mi se vrtiti, pocnu mi se ruke tresti, jucer sam eto imala i proljev i povracala, bas je ono koma, i to traje do sat vremena.. 
    vec mi se dosta puta dogadjalo tako, pozli mi ali sam hendlala, prosle godine sam krenula na poso i doslo mi tako, jednostavno sam mislila gotovo i vracala se kuci i onda su mi zvali iz kafica ljudi hitnu, i to je bilo prvi put, jucer mi je malo falilo, al sam onda uspjela nekako da se povratim.. 
    i meni su nudili samo kontracepciju koju sam naravno odbila jer radim na bebi, mada dosad je bilo da imam bolne M jer sam imala ciste na jajnicima, sa prvom trudnocom (bikomijskom) ciste sa D jajnika su se povukle i onda sam imala samo na L, koje su se nakon nekog vremena isto povukle, i evo u 5 mj sam sve radila nalaze, papa, hormone, uzv i sve je u najboljem redu.. 
    zato vas pitam sta dalje, sama cu da trazim da me salju i da platim.. svakako do T ne dolazi.. 
    u drugu stranu ovi bolovi su mi ocito dobra priprema za porod abd jednog dana🫣😂

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

Lunolina
    18. Srpanj 2023. 09:45

Ivyyyy

Imam i ja od prve M koje sam dobila bolne, ja nemam ugrusaka niti imam obilne, samo imam takve uzasne grceve da ja sva pobojelim, ne mogu doc do zraka od bolova, pocne mi se vrtiti, pocnu mi se ruke tresti, jucer sam eto imala i proljev i povracala, bas je ono koma, i to traje do sat vremena..
    vec mi se dosta puta dogadjalo tako, pozli mi ali sam hendlala, prosle godine sam krenula na poso i doslo mi tako, jednostavno sam mislila gotovo i vracala se kuci i onda su mi zvali iz kafica ljudi hitnu, i to je bilo prvi put, jucer mi je malo falilo, al sam onda uspjela nekako da se povratim..
    i meni su nudili samo kontracepciju koju sam naravno odbila jer radim na bebi, mada dosad je bilo da imam bolne M jer sam imala ciste na jajnicima, sa prvom trudnocom (bikomijskom) ciste sa D jajnika su se povukle i onda sam imala samo na L, koje su se nakon nekog vremena isto povukle, i evo u 5 mj sam sve radila nalaze, papa, hormone, uzv i sve je u najboljem redu..
    zato vas pitam sta dalje, sama cu da trazim da me salju i da platim.. svakako do T ne dolazi..
    u drugu stranu ovi bolovi su mi ocito dobra priprema za porod abd jednog dana🫣😂

I ja imam ekstremno bolne M - povraćanje, proljevi, nesvjestica, međutim, našla sam nešto što meni pomaže - vrući flasteri i tablete piti na vrijeme. 
    Vrući flasteri - ja ih kupujem u Tedi-u, ali ih ima i u ljekarnama i drugim dućanima. Drže visoku temperaturu 12 sati, ja flaster zalijepim na leđa iznad trtice (imam zabačenu maternicu pa mi zato valjda više paše kad je na leđima).
    Tablete - pijem jake i brzodjelujuće tablete prije nego me trbuh krene boliti i pijem ih u pravilnim razmacima (da, tih dana popijem daleko više tableta od preporučene doze).
    Za one koji žele znati više :) - kažu da bolovi ukazuju da nešto nije u redu, ja sam primijetila da ako izbacim gluten (na koji nisam alergična, testirala sam se 3x jer u obitelji imam celijakičare) da su bolovi toliko podnošljivi da je potrebna mooožda 1 tableta u danu, no eto, teško mi se natjerati prebaciti na bezglutensku prehranu jer previše volim bijeli kruh 😄😅

🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    Stiže dečko 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.